X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka jak macie możliwości finansowe to idź prywatnie, a co do diet to faktycznie chyba plan najlepszy rozpisany przez dietetyka. Masz dużo do zrzucenia?

Madka jak ćwiczyłam na orbim to już powoli ruszyło miałam wrażenie że lekko obwody się zmniejszyły, a potem ten szpital i wszystko szlak trafił :/ nie dość że żrę to nie mogę ćwiczyć, ale za tydzień chyba wrócę już do ćwiczeń!

Mid odpuść sobie te okna :) m zatrudnij ;)

Paryzetka znowu remontujesz? :)

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o jedzenie to dzisiaj robimy ser smażony z frytkami i tatarką także jestem extra fit :P

chmurreczkaa, Paryzetka83, madzikk, Edycik, midnight lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby napisałam teraz maila do mojej starej gin z kliniki niepłodności. Nie wiem czy mam robić posiew na bakterię też, czy co? Nie wiem czy mamy cały czas unikać współżycia, czy ten gronkowiec jest dla mnie groźny? Nic nie wiem. Zobaczę, może odpisze i da jakąś wskazówkę.

A co do diety to jakieś 15kg byłoby super zrzucić, liczę na to, że jak włączę leczenie inofemem i metforminą to też trochę waga spadnie. Kiedyś fajnie waga szła mi w dół na tych lekach.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Ruby napisałam teraz maila do mojej starej gin z kliniki niepłodności. Nie wiem czy mam robić posiew na bakterię też, czy co? Nie wiem czy mamy cały czas unikać współżycia, czy ten gronkowiec jest dla mnie groźny? Nic nie wiem. Zobaczę, może odpisze i da jakąś wskazówkę.

A co do diety to jakieś 15kg byłoby super zrzucić, liczę na to, że jak włączę leczenie inofemem i metforminą to też trochę waga spadnie. Kiedyś fajnie waga szła mi w dół na tych lekach.

obawiam się że można przez stosunek skoro nawet drogą kropelkową można...dobrze by było skonsultować to szybko z lekarzem i wtedy będziesz wiedziała co możesz a co nie żebyście się na wzajem nie zarażali w kółko...no ale widzę , że już napisałaś do lekarki to zobaczymy co napisze.

A co do diety to skoro ci te leki pomagają to śmiało próbuj, może i ja ten inofem spróbuję jak mi się ziółka skończą...

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziółka ojca sroki zamówiłam, ale jakoś ich nie ma jeszcze...cały tydzień czekałam :(

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    A Ty jak sie czujesz poza tynkami :) ?

Kas a jak Twoje samopoczucie?

Właśnie czuję się dziwnie. Piersi pobolewaja ale już mniej, mam niechęć do slodkiego a pozatym całkiem normalnie. Boję się powtórki :-( dużo badań mam jeszcze nie zrobionych, te wszystkie mutacje mnie przerażają. Mezowi nic nie powiedzialam czekam na usg choć boję się rozczarowania.

Jak u Ciebie? Bierzesz jakieś leki w ciąży?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja kończę tamten remont - jakoś tak przrwaliśmy na chwilę i dwa miesiące mineły :) A że miałam dwa dni wolne a mój był w robocie to sobie macham pędzlem z tynkiem i daję upust złości, poczuciu niesprawiedliwości i przy okazji realizuję się artystycznie ;)

Ruby, majju, madzikk, midnight lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisała mi lekarka. Kazała unikać współżycia i zrobić wymazy z szyjki macicy: ogólny na bakterie, na ureaplasmy, chlamydie i mykoplasmy. Nie mam wyjścia. Idę w poniedziałek chyba, póki mam jakąś kasę jeszcze, bo stówka pewnie pęknie jak nie lepiej.

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Mid ja na szczęście jestem wolna is nałogu. Raz na parę miesięcy zapalę na imprezie albo jak mnie coś weźmie tak jak dziś :)
    Przybijam piątkę, mam tak samo ;) z tydzień temu oddałam Szwagierce w końcu paczkę w której było 5 papierosów a nosiłam ją w torebce od wakacji :D już połowę tytoniu wypadło :D

Edycik piękne słowa powiedział brat Twojego męża.... Aż jakoś mnie ścisnęło.... :)

Ok lecę dalej nadrabiać strony bo zasuwacie dziś!

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 11 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak było w szpitalu?

Smerfelinko przytulam :*:*:* ale dołączam się do słów dziewczyn... Skoro coś się zadziało, to już jest jakiś sukces... niby marny, ale zawsze to znak, że wszystko działa! Będzie dobrze :*

Chmureczko dobrze, że lekarka Ci odpisała tak szybko... Kurczę, to sporo badań Cię czeka, no ale trzeba działać :*

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka to 7 dni po owulce badałaś proga?

Majjusia to miłego umęczenia przy myciu okien, a potem pamiętaj bzykanko o 2 w nocy i będą dzieci :)

Mid jesteś w ciąży kochana, to dbaj o siebie.Okna mogą być brudne.

Chmureczka może lepiej idźcie prywatnie> po co tyle czekać?

Ruby jak jajniki bolą dalej> mnie strasznie piersi zaczęły boleć.

Wizyta u małej była krótka ale mała jest cudowna,na ręce nie zdąrzyłam jej wziąść bo akurat wszedł lekarz i zabrał ją i szwagierkę na badanie.
    Ale chwilka głaskania po główce i tak mnie serduszko boleć zaczęło że wracałam ze łzami w oczach.
    M.zabrał mnie na sałatkę z gyrosem w ramach poprawy humorku.

majju, midnight lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 11 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik pomyliło Ci się, Sroka kazał o 4 czy 5 nad ranem a nie o 2 w nocy :P heheh
    tak myslałam, że malutka cudowna i pojawią się łezki... dobrze, że Twój mąż taki kochany :)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i znów mi cały dzień zleciał. Widzę że tu zmiany. Paryzetka już wczoraj zmieniła avatara a teraz Edycik. Mmmm muszę szybko nadrobić co was do tego skłoniło?

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik za niedługo swoje będziesz tulić :* a co do piersi to nawet nie mów, bolą mnie jakbym miała okres dostać, a przecież jestem tuż po owulacji, chyba hormony są za to odpowiedzialne..jajniki dalej bolą , raz bardziej , raz mniej ale bolą, chyba za to wszystko odpowiedzialny jest Sroka. Ty jesteś kilka dni po owu więc mają prawo cię piersi boleć, ale mnie nie bardzo...a bolą od wczoraj , dzisiaj mocniej.

Cynamon jak kazał to ja dzisiaj się postaram dostosować :P

majju, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałabym o 2 bo rano to sobie lubię pospać ;)
    Edycik wiadomo, że wzruszenie się musiało pojawić. W końcu to mały cud ;)
    Mnie chyba nigdy w życiu nie bolały piersi, chyba dlatego, że mam takie mikroskopijne :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 11 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cynamon jak kazał to ja dzisiaj się postaram dostosować :P

Luuuubię to! :D :D :D

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wiem, że to czasem strasznie kłuje w serduszku, ostatnio na tych chrzcinach u mojej psiapsióły nawet mój M. miał zaszklone oczy jak przytulaliśmy Kacperka.

Z lekarzem dla męża poczekamy chyba do tego 7.04, w międzyczasie wyślę go do rodzinnego, bo dostał antybiogram to coś tam mu przepisze, może tym razem będzie skuteczniejsze leczenie... Prywatnie u sprawdzonego urologa wizytę za 150zł mielibyśmy na 24.03, więc niewiele wcześniej. Nie będziemy kombinować. Ja zrobię w pon. prywatnie te wymazy, poczekam na wyniki i zobaczymy. <3 tylko z gumką póki co :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Luuuubię to! :D :D :D
    jeszcze tylko teraz trochę endo podrasuję czerwonym i wszystko będzie cacy :) jak Ojczulek sobie życzy :P ser nawet w jajku być może kogucim opanierowałam :D hmm jeszcze ta barania skóra..barana mam w łóżku to może skórzana spódnica wystarczy :D

chmurreczkaa, midnight, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko dobrze przynajmniej, że takie coś jak gumki wymyślono :D

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik proga badałam 7-8dpo. Kochana nie nakręcam Cię, ale fajnie to wygląda u Ciebie :)

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ