X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Lucc to już masz odpowiedź dlaczego ta pani wyleciała, bo to prywatne przedszkole. Tam personel jedt traktowany przedmiotowo
    to prawda, w publicznym by ją końmi nie ruszyli nawet :D :P

u was też dzisiaj tak super słonecznie?! bosko mówię wam :)

Edycik lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, a benzyna?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Imię Róży
    bunt to chyba 2 latka :P
    Też tak myślałam, a okazuje się że to co było do tej pory to była rozgrzewka, przed skokiem rozwojowym trzylatka

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, a benzyna?
    no właśnie też już rezerwa świeci :D

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, adrenalinka? ;)

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby, adrenalinka? ;)
    no nie mam wyjścia, tzn zatankuje gdzies w PL jak dojadę :D

• midnight Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży a jak sobie radzisz z takim buntem ? bo mnie to czasem już krew zalewa

Imię_Róży lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, czy jest jakaś szansa, żebym zobaczyła Twoje włosy po lokówce? Może bym sobie prezent zrobiła

Edycik lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, bunt dwulatka u płci męskiej to nie mija z wiekiem ;)

W ogóle chłopy są niemożliwe czasami. Mój np. ostatnio zaproponował, że może byśmy na długi weekend majowy na narty pojechali... na Lodowiec (w tym roku jak nigdy nie pojeździliśmy, a na lodowcu tym bardziej :)). Więc patrzę na niego i mówię: "Kochanie... ja będę w 5 miesiącu...". Na to on: "A to nie można na nartach?" ;););)
    Normalnie padłam. Oczywiście, że można. Będę jego osobistym Olafem z Krainy Lodu :)!

*jest wykształcony, był trzeźwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:20

Edycik, madka, midnight, AgaL, Imię_Róży, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majjusia kochana dziękuję, nawet M.nie mówiłam o tym :( wiesz też tak sądzę my jakieś dożywocie mamy ,albo kary za coś???

Madka podaj mi na pw swojego maila podeslę fotkę :)

Zachciało mi się doner kebaba w toritilii i poszłam po niego XXL ooo :) za oknem tak ciepło i pięknie.
    Pożaliłam się Mamie przez telefon że znów lipa, ale moja Mamcia chyba chciała mnie pocieszyć i powiedziała to samo co babka z laboratorium.Kochana Mamcia.

Po pracy jade na cmentarz dziś imieniny Taty.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka
    i slusznie, bo co to za pani przedszkolanka, która komórką się bawi albo na laptopie siedzi zamiast dziećmi się zajmować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:16

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc wyczuwam nutkę ironii ;) Nauczyciel nie tyle co zajmuje się dziećmi, tylko nimi kieruje i ich prowadzi. Nie masz nigdy fizycznej możliwości mieć pełnej kontroli nad 25 dzieci. W państwowym p-lu opieramy się na podstawie programowej. Przy czym zabawy swobodne są częściej niż dydaktyka. P-le prywatne to swego rodzaju ochronka, tam dzieci mają z reguły zaplanowany czas, przez co wiele z nich nie umie sobie go zorganizować. Nauczyciele muszą być na każde kiwnięcie palcem rodzica.
    Placówki Montessori mają trochę inaczej.
    Ja tego absolutnie nie piszę złośliwie, tylko próbuję to wytłumaczyć
    Dlatego zwolnienie tej pani było takie bez problemowe. Tam inaczej rodzice podchodzą do instytucji przedszkola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:31

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Imię Róży a jak sobie radzisz z takim buntem ? bo mnie to czasem już krew zalewa
    Mid tak jak mam w opisie, czasami dostawałam białej gorączki...ale poczytałam sobie w książkach i necie o tym, buncie i skoku rozwojowym i staram się tłumaczyć i tłumaczyć i tłumaczyć....;-) wiem jak to brzmi ale o dziwo w 75 % przypadków działa. W pozostałych 25 % dostaję białej gorączki:-))np. skapity (czyt. skarpety)nie mogą być w pieski titio MUSZĄ być w autka;-)) i choćby skały s...ały nie ma innej opcji... wiec odpuszczam i zakładam te autka(sprane do granic możliwości) i wolę moje dziecko szczęśliwe i w skarpetkach w autka, niż nieszczęśliwe w skarpetkach w pieski:-))...no ale są sytuacje kiedy nie mogę odpuścić jak choćby ostatnio z zakrapianiem do oczka antybiotyku, że słyszeli jego wrzaski w całym mieście i przyległych miejscowościach;-). Rzucał sie uciekał, płakał a ja jak ta oaza spokoju tłumaczyłam, że tak trzeba, że mamusia kocha i musi, żeby oczko było zdrowe, żeby nie trzeba było iść znowu do pani doktor, itp. itd,i... po pięciu dniach sam się kładzie zakrapiamy i po ptokach:-)Mid doczytałam że jak się zaczyna histeria, to nie od razu lecieć i tulić (!!!) i tłumaczyć tylko chwilkę odczekać, nie dotykać i dopiero zacząć tłumaczyć a po chwili sam przyjdzie i się przytuli. Jak się za szybko przytuli to paradoksalnie to może wzmóc histerię, sprawdziłam i rzeczywiście tak jest i ten sposób w 90 % działa:-))

Edycik, midnight, Bratek lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik już :)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Madka
    Tamta pani akurat miala grupę 2,5 latkow, wiec najbardziej absorbujaca, ktorym trzeba pomoc w wc, przy jedzeniu itp., więc niestety musiała być na 100 %.

po prostu się nie nadawała i tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 13:44

• Edycik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka odpisałam,fotka poszła :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Madka
    Tamta pani akurat miala grupę 2,5 latkow, wiec najbardziej absorbujaca, ktorym trzeba pomoc w wc, przy jedzeniu itp., więc niestety musiała być na 100 %.

po prostu się nie nadawała i tyle ;)

Ok, zmienia trochę sytuację :) A ile pań na 2,5 latki i ile dzieci? Aż ciekawa jestem jakie warunki

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są 15-17 osobowe grupy i 2 panie na grupę ;)
    z tym,że przyjmują nawet dzieci w pampersach

madka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    są 15-17 osobowe grupy i 2 panie na grupę ;)
    z tym,że przyjmują nawet dzieci w pampersach
    Znaczy się, nie powinnam tego lubić.
    Masakra jakaś :/ Jak na prywatne przedszkole, 2 osoby to mało. W państwowym, w 3latkach jest nauczyciel, pomoc nauczyciela i woźna, ale na 25 dzieci

• madzikk Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik tule :x
    Twoj wykres teraz naprawde ladnie wygladal. Pij ziolka i juz niedlugo sie uda:)

Ruby, lekarz powiedzial ze jajowody byly drozne, wiec u mnie to na bank mozg :) tyle ze nie jest to spowodowane checia posiadania potomstwa tylko ogolnie stres w zyciu codziennym. Ja wiem ze jestem zdrowa i mam jeszcze czas, wiec sie nie spinam. Jak narazie w tym cyklu wszystko mam w d.pie, ale to dopiero pierwsza polowa, zobaczymy co bedzie w drugiej. No i mam nadzieje ze te trzy tygodnie wolnego polepsza moj stan psychiczny, tym bardziej ze jade saaaamaaaa:)

Edycik, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ