X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Dobra mam zdjęcie psiaków :)

http://images76.fotosik.pl/442/12298cba33d7ee54med.jpg
    cudne są!!!! do schrupania <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie o co chodzi z testami owulacyjnymi ? kiedy sie je zaczyna robić i co oznaczają 2 kreski ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Podpowiedzcie o co chodzi z testami owulacyjnymi ? kiedy sie je zaczyna robić i co oznaczają 2 kreski ?
    https://parenting.pl/portal/jak-dzialaja-testy-owulacyjne

;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby
    ja chociaż z ciekawości jeden cykl chcę pomierzyć, bo ostatnio obserwowałam się 6 lat temu, więc wiesz ...
    zerknełam na tamte wykresy, to owulkę miałam po 15 dc, 16-17 dc najczęściej.
    ciekawe jak teraz

• Edycik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka psinki super :)

Ruby no własnie Ty jakoś szybko owulkę miałaś w tym cyklu?

Lucc a ja tam staram sie sumiennie temperaturkę mierzyć ;) czasem mnie to wkurza, ale wdech wydech i jazda dalej.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli 2 kreski na teście owu oznaczają zblizającą się owulacje ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Chmureczka psinki super :)

Ruby no własnie Ty jakoś szybko owulkę miałaś w tym cyklu?

Lucc a ja tam staram sie sumiennie temperaturkę mierzyć ;) czasem mnie to wkurza, ale wdech wydech i jazda dalej.

tak Edycik wszystko jakoś dziwnie szybko , jeszcze się śmiałam, że książkowo bo w 15 dniu jakoś, a zwykle po 20 dniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    czyli 2 kreski na teście owu oznaczają zblizającą się owulacje ??
    tak jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez was zwariuję :D idę po pracy po testy owu, akurat jestem w dobrym czasie, od wczoraj mam wodnisty śluz .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a testy owu robi się z porannego moczu ?

jestem zielona w tym temacie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 08:54

• Edycik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc testy owu najlepiej robić około 16-17.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzięki, to se trzasnę jak wrócę do domu :D

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Jakiś koszmarny dzień miałam wczoraj - ból w okolicach macicy gorszy niż w trakcie @ położył mnie do łóżka. Masakra! Jak tak mają wyglądać bóle owulacyjne to skąd brać siły na <3 ?

A dziś dodatkowo posypałam się psychicznie, zobaczyłam na zdjęciu córeczkę koleżanki i nie mogę się uspokoić. Najchętniej zamknęłabym się w łazience i przepłakała resztę dnia. A tu pracować trzeba. Do dupy to wszystko :(

Przepraszam, że tak smęce :(

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka wyżal się kochana, wiesz przecież że po to jestesmy ....współczuję kochana tego bólu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka :*
    moze dzisiaj będzie lepiej i uda się <3

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) melduję się w końcu z pracy :P

Majju przybijam piątkę, też mam od rana spięcie z M i to oczywiście o głupotę :/ a tekst o "trudnym czasie" też potrafi czasami walnąć co mnie jeszcze bardziej wyprowadza z równowagi :/

Suszyłam sobie grzecznie włosy w łazience i tak mnie kusił test na półeczce, że zrobiłam :/ biel oczywiście, norma. Od razu tylko mówię, żeby mnie nie pocieszać ani nic z tych rzeczy ;) żyję, nie jest źle :P

madzikk lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinamon :D ktory masz dc ?

• madzikk Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, ty dopiero 6cs, ty jeszcze nie toniesz ty jeszcze plywasz:) przywioze tobie clo, chyba ze zdazysz zaciazyc:)

Ruby, ale z ta faza ksiezyca to nie jest tylko jeden dzien, bo chyba bralo sie trzy dni przed i dwa po, wiec prawdopodobnie u ciebie sie sprawdzilo, nawet jezeli masz jeden dxien roznicy to ok bo u mnie sie to rozbiega az o 13 dni, wiec jestem baaaardzo daleko:) Cos w tym ksiezycu jest jednak. Ale naprawde ciesze sie ze sie udalo, przyznam ze nie do konca bylam przekonana, ale ty juz na poczatku cyklu wiedzialas ze sie uda:)

Lucc poczytaj wiecej na temat testow owu bo dwie kreski wcale nie oznaczala zblizajacej sie owulki, testowa powinna byc ciemniejsza od kontrolnej (dobrze mysle?)

Ja sie coraz czesciej zastanawiam i ogarnia mnie strach przed ciaza. Zaczelam sie bac nadcisnienia. Wszyscy pisza o tym zeby napic sie winka na podbudowanie endometrium a co jezeli ktos ma nadkrwistosc. Wczoraj czytalam na ten temat (okazalo sie ze moja chrzesna ma podwyzszone czerwone krwinki), wiadomo ma juz 60 lat, w zeszlym roku przeszla zawal, ma dwie corki, ale urodzila je przed 30 rokiem zycia, w takich przypadkach wiadomo im kobieta starsza tym ciezej, moze ktos tam czuwa nade mna zebym nie zaszla bo zle sie to moze skonczyc.
    Ok dosyc smecenia trzeba brac sie do pracy:)

Milego dzionka!

Edycik lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • majju Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko przytulam :* Mi ostatnio też koleżanka przysłała zdjęcie swojej córeczki i przepłakałam pół dni w robocie... Trzymaj się cieplutko :*

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam łzy w oczach ilekroć idę do szwagierki, a wczoraj trafiłam na karmienie malutkiej i napatrzeć się nie mogłam.

‹‹ 1481 1482 1483 1484 1485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ