X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy powinnam Wam tu smęcić, ale właśnie rozmawiałam z moją przyjaciółką, tą która po 5 latach starań zaszła niedawno w ciążę i niestety nie zostanę jednak ciocią :( Strasznie mi się przykro zrobiło i tak żal, należało się im po tylu latach starań :( Niestety maluszek się przestał rozwijać :( Tak za nich trzymałam kciuki :(

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Nie wiem czy powinnam Wam tu smęcić, ale właśnie rozmawiałam z moją przyjaciółką, tą która po 5 latach starań zaszła niedawno w ciążę i niestety nie zostanę jednak ciocią :( Strasznie mi się przykro zrobiło i tak żal, należało się im po tylu latach starań :( Niestety maluszek się przestał rozwijać :( Tak za nich trzymałam kciuki :(

to straszne :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Ruby ja to wszystko wiem, ale jakoś tak mi tych facetów po ludzku żal :)
    a mnie nie jest o! :D

madzikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Rany!!! Ale wieści :)

Kas- Trzymam kciuki za serduszko, gratulacje!

Ruby- patrz, zdążysz urodzić w 2016 jak ja :P cieszę się, dawno tu nie zaglądałam a taaaakie newsy :)
    lubię zaskakiwać ;) jej już 32 tydzień...ale czas zapiernicza no ;)

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniając temat. Dziewczyny czy wy wiece że nasze planowane spotkanie będzie jednocześnie rocznicą naszego poznania? W lipcu naszemu forum stuknie rok.

madzikk lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta jejku tobie niecale dwa miesiace zostaly:)

Agulek jak dolek?

Ciastko powodzenia jutro!

Katiuszka jak ten czas szybko leci:)

Dobrej nocki dziewczynki:)

Marietta, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka mi facetów też nie jest szkoda bo jak napisała Ani84 "ich tylko lekarz posmyra po jadrach a nam wkłądaja pałke miedzy nogi :P ".

Tak lipiec i już będzie rok :-)

katiuszaa, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytat z pałką mnie zabił. U mnie zawsze przez brzuch bo mam wstydliwe jajniki i nie chcą się patykom pokazywać

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Chmureczka mi facetów też nie jest szkoda bo jak napisała Ani84 "ich tylko lekarz posmyra po jadrach a nam wkłądaja pałke miedzy nogi :P ".

Hehe, no tak :)

Ja facetów nie bronię, ale staram się wczuć w ich rolę :)
    Kobiety są przyzwyczajone (o tyle o ile to w ogóle możliwe) do badań ginekologicznych. Dla facetów to kompletna nowość.

Pamiętam jak kiedyś miałam chłopaka. Miał 20 lat i musiał mieć operację przepukliny czy coś w tym stylu. Pani doktor wtedy go badała, a on młody jeszcze był (20lat) i jakoś tak interes sam się powiększył. Opowiadał potem jak strasznie mu było wstyd :)

W sumie też sobie nie wyobrażam, jakby mnie ktoś zamknął w jakimś pokoju i kazał się onanizować na potrzeby jakiegoś badania :) Trzeba to trzeba - wiadomo, ale ogólnie lipa :D

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucieka spać dziewczyny :) Przyjemnej nocy wszystkim :*

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości spytałam mojego P w domu co lekarz mu robił. Kazał zdjąć spodnie do kolan potrząsnął jajcami, chyba ścisnął lekko i powiedział, że ok. a u nas :-D. Oj tam za młodu to chłopcy raczej się onanizują i dla nich to raczej normalne bardziej niż u dziewczyn. No ale stwierdziliśmy, że następnym razem dowieziemy próbkę do labolatorium. Jak szliśmy na to badanie to mówił, że nie idzie bo przecież obca babka wie, że zaraz będzie się onanizował. To mu powiedziałam żeby nie histeryzował :-P bo jak dzwoniłam go zarejestrować to miejsc nie było i nie jest jedynym który to badanie robi. Tak samo u lekarza dziś. Pod gabinetem trzy pary już siedziały i też powiedziałam, że nie tylko on się bada.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już jutro piateczek a ja dziś zaczęłam dzien pierwszy z CLO

Katiuszkaa super awatarek :)

Chmureczkaa dziekuję za info o CLO.

Aguś jak humorek dziś?

katiuszaa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dobrze wspomina ten pokoj w szpitalu. Ja go rano odwozilam na skuterze jak jechalam do pracy, wiec byl pierwszy. Chyba musial dlugo tam siedziec bo jak wyszedl to juz dwoch kolejnych czekalo :) Duzo chyba zalezy od nastawienia, ja mu mowilam zeby sie nie stresowal, jak sie nie uda to trudo, zawsze mozemy dostarczyc, i ze to jest takie doswiadczenie, cos nowego ze jak chce to moge isc z nim i mu pomoc, i ze sama bym tam poszla z ciekawosci jak to wogole jest, jak wyglada ten pokoj:) ale ponoc bylo cicho, lecial jakis delikatny filmik, gazetki byly, bylo ok, dla niego bardziej stresujace jest jak jezdze na skuterze.

Edycik ty masz wizete zaraz po swietach :) jejku to juz przyszlym tygodniu :)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam z kawką i owsianką ;)

dziś ostatni dzień w pracy, jutro już urlop i dopiero we środe po świętach przychodzę. także dzisiaj spinam tyłek i muszę trochę podgonić z robotą ;)

Paryzetka
    to idziemy równo, bo u mnie też owulacja ;)
    temp. juz idzie w górę, ciekawe co pokaże test owu

wczoraj udało mi się dopaść męża <3 mam już nawet patent na jego niskie libido :P włażę mu pod prysznic :P

Edycik, AgaL, madzikk, midnight, cinnamon cookie, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta
    jak tam samopoczucie @ ?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc fajnie,że udało się znaleźć patent na męża :)
    Moje samopoczucie ok, byle jak najszybciej był weekend :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jutro też pracujesz?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc jutro też pracuję, ale chyba zaraz napisze maila do liderki z prosbą o zgode na pracę 6-14 na jutro i na wtorek bo mam tą wizytę u dr Markuszewskiego.
    Jutro to sajogn wszędzie będzie w sklepach przed świetami a musze coś kupić do domu.Planuję pasztet zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Ja tez w pracy od rana.

Chłopaki się na mnie obrazili śmiertelnie bo mieliśmy iść dzisiaj po pracy wszyscy na piwo....ale że ja nie mogę to posciemniałam im że na 17 idę do lekarza...obrazili się. A nie chcę iść dlatego że w CZ nie ma jeszcze zakazu palenia w knajpach i powiem wam, że ostatnio jak byłam to siekiere szło powiesić - totalna masakra poza tym nie mam ochoty jakoś iśc i już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza ładny awatarek :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ