X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki, na kogo ja mogę liczyć jak nie na Was! :)

Aguś a co to za dołek? :( :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby gratuluję przyrostu. Kiedy gin wraca?
    Kas rośnij ;)

8 kwietnia. Ale załatwiłam sobie od jednej laski lutkę także jakoś to ogarnę :)

Kobiety widziałam się dzisiaj z moją znajomą, opowiedziałam jej historię z dzisiaj i powiedziała, że będzie musiała z nimi porozmawiać bo już coś słyszała o nich :D

Aguś - nie smutaj będzie dobrze :*

Cynamon mam nadzieję, że wyryta na blachę ? :D

Mid spoko powoli luzuję, ale bardzo powoli :)

Bratku - schodzę z 1/2 na 1/4 bromka, PRL była niska ostatnio więc może jakoś to ogarnę :)

midnight, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby gratuluję! juz się nie stresuj!

Cinamon powodzenia

Kas a który to będzie teraz tydzień ? gratuluję udanej wizyty :)
    Wg @ 5t6d wg usg 6t0d. Hmmm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Wg @ 5t6d wg usg 6t0d. Hmmm
    No to super. U nas było kilka dni rozbieżności, dziewczyny miewają po tydzień do przodu, albo do tyłu ;)

Ruby, no to super :) Ale tę 1/4 może sobie zostaw na jakiś czas, co? ;) Żeby odbicia nie było.

....

Kurczę.... wiesz co? Ale się cieszę. Jakiś kosmos. Nie potrafię Ci tego wyrazić. Nie mniej co sobie pomyślę, że Coś się u Ciebie kluje, to się uśmiecham sama do siebie, mówię serio (sorry, foty "dowodowej" nie pstryknę :P ale wiecie, że raczej swojej prywatności strzegę ;) ).
    To takie fajne, gdy udaje się komuś, z kim się było od początku na wątku. Fajnie. Bardzo. Bardzo, bardzo <3

Ruby, Kjopa3, chmurreczkaa, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:

Ruby, no to super :) Ale tę 1/4 może sobie zostaw na jakiś czas, co? ;) Żeby odbicia nie było.

....

Kurczę.... wiesz co? Ale się cieszę. Jakiś kosmos. Nie potrafię Ci tego wyrazić. Nie mniej co sobie pomyślę, że Coś się u Ciebie kluje, to się uśmiecham sama do siebie, mówię serio (sorry, foty "dowodowej" nie pstryknę :P ale wiecie, że raczej swojej prywatności strzegę ;) ).
    To takie fajne, gdy udaje się komuś, z kim się było od początku na wątku. Fajnie. Bardzo. Bardzo, bardzo <3

dziękuję Bratku to super miłe, miód na serce :) tak mam 8 połówek bromka jak podzielę to na 16 dni mam , potem martwić się będę dalej :)

A ja właśnie też się nie mogę doczekać jak po kolei nasze stałe bywalczynie będą zachodzić bo to rzeczywiście takie miłe i takie wyczekane jest :) no i zamierza na wątku zostać of kors :)

Kjopa3, madzikk lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku nie ucieknij mam pytania :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P dostał witaminki a Ty Bratku jesteś specem :-)
    Witamina E 300mg,
    witamina C 1g i z tego co zrozumiałam powinno w niej być askorbinian Mg,Ca,Na,
    tran 1g,
    l-karnityna 2g,
    No i ogólnie był badany i jest tam super,badanie można uznać za nie do końca ważne bo nie wszystko wleciało do pojemnika. No ale biorąc pod uwagę te wyniki i obj. to nie są złe te wyniki. Powtórka za 2 mies. i jak znowu wyjdzie agregacja to zrobić przeciwciała przeciw plemnikowe. Jak wyjdą pozytywnie to można próbować leczyć ale raczej stosuje się inseminacje. A jak w końcu doszłam do tego,że mamy już dziecko to powiedział żeby dać sobie jeszcze 6 mies. tak na luzie. Najważniejsze pytanie "Czy współżyjemy regularnie?" yyych tak? " bo wg. WHO oznacza to 5-6 razy w tygodniu" zdziwko.gif. No i dołożył wtedy tą wit.E.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:51

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem :)

Ja dziś ledwo żyję, padam na twarz normalnie. Jutro idę do lekarza po L4, dłużej nie pociągnę :(

Byłam po pracy na poczcie, ale to nie ziółka :( Poprzedni pracodawca już 2 raz mi PIT wysłał, a ziółek jak nie było tak nie ma :(

Ruby - te wredne babsztyle w labie jakby na mnie trafiło, to by pożałowały. Piękny przyrost, ja bym sobie oszczędziła stresu i nie szła trzeci raz oznaczać, masz pięknego proga, więc musi być wszystko ok :)

Edycik - jeśli chodzi o CLO, spokojnie możesz brać od 3-7 dc, moja gin z kliniki tak właśnie zalecała, ale, że nie udało mi się wykupić leku to wzięłam od 4-8 i też było wszystko ok. Jak się nie mylę to w ulotce nawet pisze, że od 2dc możesz brać, poczytaj. Myślę, że nic się nie stanie jak o te dwa dni to przesuniesz.

Edycik lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby masz wiadomość

Ruby lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguśL też mam dziś dołka lekkiego. Musiała sobie popłakać. Mój P na pytanie co z lekarzem mówił "nie wiem" i zaczęłam ryczeć do telefonu :-/. A On "choć Cię przytulę". W końcu pojechał ale był taki zestresowany, że ja 2 razy bardziej i mnie trzyma.

Ruuuuuby pięknie przyrasta beta. Rośnijcie zdrowo :-). Tak jak Bratek pisała to jest taka radocha jak komuś się uda a jest się z nim od dawna na wątku <3.

Kas super, że wszystko na miejscu i widać już zarodeczek. Na następnej wizycie będzie 0heart.gif :-).

Cinnamon jeeeeest. Trzymam kciuki jutro baardzo, bardzo.

Chmureczko masz rację idź na L4. Zdrowie najważniejsze.

kas50 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa wierzę że po kolei dla każdej słoneczko zaświeci...musi, ale to czekanie jest najgorsze bo nikt nie wie ile jeszcze, kiedy w końcu zaskoczy :/ Poreperuj twojego m i też się uda, swoją drogą nie minął rok od poronienia, a tu takie klocki, wcześniej udało ci się zaciążyć - nie tak dawno to nigdy nie powiedziała bym, że w armii tkwi problem, życie zaskakuje :/

chmureczko marsz do łóżka i kurować się!

Katiuszka- prv

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kochana gratuluję, piękny przyrost :*

Kaś tak się cieszę, rośnijce w siłę :*

A u mnie trzeci dzień bólu jajników, macicy i okolic - chyba rzeczywiście owulacja mnie dopadła :)

Cynamon trzymam za test :*

Buziaki dla wszystkich - byłam tak zarobiona, że nie miałam kiedy wejść na forum :)

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko dzięki :* ale remont to już chyba skończony co? :) czy dalej walczysz?
    to chyba dzisiaj z okazji owulacji dopadniesz twojego ukochanego ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ruby jeden lekarz i ten który dawał skierowanie na badanie nasienia mówili,że nie trzeba się spieszyć z tym badaniem bo mamy płodność potwierdzoną. No ale dlaczego ma się psuć tylko u kobiety. No i mówił, że nie mamy miarodajnego wyniku bo tylko 0,5ml objętości wyszło a jak by wszystko wleciało gdzie trzeba to może by się mieściło w normach. Wogóle mój P mówił jak to było. Piguła powiedziała mu żeby nie dotykał pojemniczka i że ma zostać tam gdzie stoi a że On był taki zestresowany to tak celował :-P. Tak ją zrozumiał :-/.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa spojrzałam na wyniki mojego m i tam rzeczywiście objętość 4 ml to faktycznie za mało wcelował twój m, być może sprawa wyglądała by dużo lepiej jakby cała objętość była...tak myślę :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Paryzetko dzięki :* ale remont to już chyba skończony co? :) czy dalej walczysz?
    to chyba dzisiaj z okazji owulacji dopadniesz twojego ukochanego ;)
    Chyba tak ;) Chociaż ból jest taki, że nie wiem czy dam rade ;)

Edit: a remont przerwany - po świętach dokończę, bo jeszcze położenie podłogi zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 21:16

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam w ogóle, że tak mi trochę żal tych facetów :) Fakt, my też znosimy kupę tych badań, tabletek, hormonów itd., ale jednak zrobienie sobie dobrze w jakimś pokoiku po to by oddać nasienie do badania to musi być straszny stres. Pamiętam jak mój M. do mnie dzwonił z pokoju w klinice i mówił, że się zastanawia jak się za to zabrać, że słyszy ludzi na korytarzu i ma wrażenie, że tu w każdym rogu są kamery i ktoś to zobaczy. I jeszcze z tego stresu zamiast zostawić pojemniczek w tym pokoju wziął go Pani na recepcji zaniósł :)

Edycik lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka - ja bym się chętnie zamieniła z moim m, wolę raz taki stres niż te wszystkie hormony, luteiny dowcipne, infekcje od tego wszystkiego i diabli wie co jeszcze :P

chmurreczkaa, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany!!! Ale wieści :)

Kas- Trzymam kciuki za serduszko, gratulacje!

Ruby- patrz, zdążysz urodzić w 2016 jak ja :P cieszę się, dawno tu nie zaglądałam a taaaakie newsy :)

Ruby, madzikk, kas50, Bratek lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja to wszystko wiem, ale jakoś tak mi tych facetów po ludzku żal :)

‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ