SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki, na kogo ja mogę liczyć jak nie na Was! :)

Aguś a co to za dołek? :( :*

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby gratuluję przyrostu. Kiedy gin wraca?
    Kas rośnij ;)

8 kwietnia. Ale załatwiłam sobie od jednej laski lutkę także jakoś to ogarnę :)

Kobiety widziałam się dzisiaj z moją znajomą, opowiedziałam jej historię z dzisiaj i powiedziała, że będzie musiała z nimi porozmawiać bo już coś słyszała o nich :D

Aguś - nie smutaj będzie dobrze :*

Cynamon mam nadzieję, że wyryta na blachę ? :D

Mid spoko powoli luzuję, ale bardzo powoli :)

Bratku - schodzę z 1/2 na 1/4 bromka, PRL była niska ostatnio więc może jakoś to ogarnę :)

midnight, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby gratuluję! juz się nie stresuj!

Cinamon powodzenia

Kas a który to będzie teraz tydzień ? gratuluję udanej wizyty :)
    Wg @ 5t6d wg usg 6t0d. Hmmm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Wg @ 5t6d wg usg 6t0d. Hmmm
    No to super. U nas było kilka dni rozbieżności, dziewczyny miewają po tydzień do przodu, albo do tyłu ;)

Ruby, no to super :) Ale tę 1/4 może sobie zostaw na jakiś czas, co? ;) Żeby odbicia nie było.

....

Kurczę.... wiesz co? Ale się cieszę. Jakiś kosmos. Nie potrafię Ci tego wyrazić. Nie mniej co sobie pomyślę, że Coś się u Ciebie kluje, to się uśmiecham sama do siebie, mówię serio (sorry, foty "dowodowej" nie pstryknę :P ale wiecie, że raczej swojej prywatności strzegę ;) ).
    To takie fajne, gdy udaje się komuś, z kim się było od początku na wątku. Fajnie. Bardzo. Bardzo, bardzo <3

Ruby, Kjopa3, chmurreczkaa, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:

Ruby, no to super :) Ale tę 1/4 może sobie zostaw na jakiś czas, co? ;) Żeby odbicia nie było.

....

Kurczę.... wiesz co? Ale się cieszę. Jakiś kosmos. Nie potrafię Ci tego wyrazić. Nie mniej co sobie pomyślę, że Coś się u Ciebie kluje, to się uśmiecham sama do siebie, mówię serio (sorry, foty "dowodowej" nie pstryknę :P ale wiecie, że raczej swojej prywatności strzegę ;) ).
    To takie fajne, gdy udaje się komuś, z kim się było od początku na wątku. Fajnie. Bardzo. Bardzo, bardzo <3

dziękuję Bratku to super miłe, miód na serce :) tak mam 8 połówek bromka jak podzielę to na 16 dni mam , potem martwić się będę dalej :)

A ja właśnie też się nie mogę doczekać jak po kolei nasze stałe bywalczynie będą zachodzić bo to rzeczywiście takie miłe i takie wyczekane jest :) no i zamierza na wątku zostać of kors :)

Kjopa3, madzikk lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku nie ucieknij mam pytania :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P dostał witaminki a Ty Bratku jesteś specem :-)
    Witamina E 300mg,
    witamina C 1g i z tego co zrozumiałam powinno w niej być askorbinian Mg,Ca,Na,
    tran 1g,
    l-karnityna 2g,
    No i ogólnie był badany i jest tam super,badanie można uznać za nie do końca ważne bo nie wszystko wleciało do pojemnika. No ale biorąc pod uwagę te wyniki i obj. to nie są złe te wyniki. Powtórka za 2 mies. i jak znowu wyjdzie agregacja to zrobić przeciwciała przeciw plemnikowe. Jak wyjdą pozytywnie to można próbować leczyć ale raczej stosuje się inseminacje. A jak w końcu doszłam do tego,że mamy już dziecko to powiedział żeby dać sobie jeszcze 6 mies. tak na luzie. Najważniejsze pytanie "Czy współżyjemy regularnie?" yyych tak? " bo wg. WHO oznacza to 5-6 razy w tygodniu" zdziwko.gif. No i dołożył wtedy tą wit.E.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:51

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem :)

Ja dziś ledwo żyję, padam na twarz normalnie. Jutro idę do lekarza po L4, dłużej nie pociągnę :(

Byłam po pracy na poczcie, ale to nie ziółka :( Poprzedni pracodawca już 2 raz mi PIT wysłał, a ziółek jak nie było tak nie ma :(

Ruby - te wredne babsztyle w labie jakby na mnie trafiło, to by pożałowały. Piękny przyrost, ja bym sobie oszczędziła stresu i nie szła trzeci raz oznaczać, masz pięknego proga, więc musi być wszystko ok :)

Edycik - jeśli chodzi o CLO, spokojnie możesz brać od 3-7 dc, moja gin z kliniki tak właśnie zalecała, ale, że nie udało mi się wykupić leku to wzięłam od 4-8 i też było wszystko ok. Jak się nie mylę to w ulotce nawet pisze, że od 2dc możesz brać, poczytaj. Myślę, że nic się nie stanie jak o te dwa dni to przesuniesz.

Edycik lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby masz wiadomość

Ruby lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguśL też mam dziś dołka lekkiego. Musiała sobie popłakać. Mój P na pytanie co z lekarzem mówił "nie wiem" i zaczęłam ryczeć do telefonu :-/. A On "choć Cię przytulę". W końcu pojechał ale był taki zestresowany, że ja 2 razy bardziej i mnie trzyma.

Ruuuuuby pięknie przyrasta beta. Rośnijcie zdrowo :-). Tak jak Bratek pisała to jest taka radocha jak komuś się uda a jest się z nim od dawna na wątku <3.

Kas super, że wszystko na miejscu i widać już zarodeczek. Na następnej wizycie będzie 0heart.gif :-).

Cinnamon jeeeeest. Trzymam kciuki jutro baardzo, bardzo.

Chmureczko masz rację idź na L4. Zdrowie najważniejsze.

kas50 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa wierzę że po kolei dla każdej słoneczko zaświeci...musi, ale to czekanie jest najgorsze bo nikt nie wie ile jeszcze, kiedy w końcu zaskoczy :/ Poreperuj twojego m i też się uda, swoją drogą nie minął rok od poronienia, a tu takie klocki, wcześniej udało ci się zaciążyć - nie tak dawno to nigdy nie powiedziała bym, że w armii tkwi problem, życie zaskakuje :/

chmureczko marsz do łóżka i kurować się!

Katiuszka- prv

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kochana gratuluję, piękny przyrost :*

Kaś tak się cieszę, rośnijce w siłę :*

A u mnie trzeci dzień bólu jajników, macicy i okolic - chyba rzeczywiście owulacja mnie dopadła :)

Cynamon trzymam za test :*

Buziaki dla wszystkich - byłam tak zarobiona, że nie miałam kiedy wejść na forum :)

Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko dzięki :* ale remont to już chyba skończony co? :) czy dalej walczysz?
    to chyba dzisiaj z okazji owulacji dopadniesz twojego ukochanego ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ruby jeden lekarz i ten który dawał skierowanie na badanie nasienia mówili,że nie trzeba się spieszyć z tym badaniem bo mamy płodność potwierdzoną. No ale dlaczego ma się psuć tylko u kobiety. No i mówił, że nie mamy miarodajnego wyniku bo tylko 0,5ml objętości wyszło a jak by wszystko wleciało gdzie trzeba to może by się mieściło w normach. Wogóle mój P mówił jak to było. Piguła powiedziała mu żeby nie dotykał pojemniczka i że ma zostać tam gdzie stoi a że On był taki zestresowany to tak celował :-P. Tak ją zrozumiał :-/.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa spojrzałam na wyniki mojego m i tam rzeczywiście objętość 4 ml to faktycznie za mało wcelował twój m, być może sprawa wyglądała by dużo lepiej jakby cała objętość była...tak myślę :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Paryzetko dzięki :* ale remont to już chyba skończony co? :) czy dalej walczysz?
    to chyba dzisiaj z okazji owulacji dopadniesz twojego ukochanego ;)
    Chyba tak ;) Chociaż ból jest taki, że nie wiem czy dam rade ;)

Edit: a remont przerwany - po świętach dokończę, bo jeszcze położenie podłogi zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 21:16

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam w ogóle, że tak mi trochę żal tych facetów :) Fakt, my też znosimy kupę tych badań, tabletek, hormonów itd., ale jednak zrobienie sobie dobrze w jakimś pokoiku po to by oddać nasienie do badania to musi być straszny stres. Pamiętam jak mój M. do mnie dzwonił z pokoju w klinice i mówił, że się zastanawia jak się za to zabrać, że słyszy ludzi na korytarzu i ma wrażenie, że tu w każdym rogu są kamery i ktoś to zobaczy. I jeszcze z tego stresu zamiast zostawić pojemniczek w tym pokoju wziął go Pani na recepcji zaniósł :)

Edycik lubi tę wiadomość

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka - ja bym się chętnie zamieniła z moim m, wolę raz taki stres niż te wszystkie hormony, luteiny dowcipne, infekcje od tego wszystkiego i diabli wie co jeszcze :P

chmurreczkaa, Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany!!! Ale wieści :)

Kas- Trzymam kciuki za serduszko, gratulacje!

Ruby- patrz, zdążysz urodzić w 2016 jak ja :P cieszę się, dawno tu nie zaglądałam a taaaakie newsy :)

Ruby, madzikk, kas50, Bratek lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja to wszystko wiem, ale jakoś tak mi tych facetów po ludzku żal :)

‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ