Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O Chmureczko ja też powinnam iść do dietetyka mimo, że moje BMI jest w normie to na brzuchu za dużo już się nazbierało tłuszczu i trzeba to przerobić na mięśnie
. Znowu zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską. Mój P mówi, że jak ostatnio ćwiczyłam to widział już nieco efekty więc zaczynam znowu. Najbardziej w tym przeszkadzają mi zatoki. Nie są zapchane ale boli u nasady nosa i kręci mi się w głowie jak intensywnie ćwiczę. No a dieta z niskim IG by się przydała a ja jeśli chodzi o jedzenie jestem nie kumata i bardzo mało rzeczy lubię.
-
Kjopa na wątku cukrzycowym własnie duzo dziewczyny o tym gadają
to może podczytaj sobie troszke ? z nielubieniem to już wiekszy kłopot...ja np warzywami się nie najadam, lubię ale do tego muszę mieć chociaż jakieś pieczywo-a to już podnosi cukier, po prostu warzywa wspomagają mój apetyt a są najzdrowsze
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
No właśnie mi ta dietetyczka powiedział, że nie liczy się indeks glikemiczny jednego produktu, tylko całej potrawy. I tak np. po zjedzeniu banana jest duży skok cukru i gwałtowny spadek, ale jak już banana połączy się z jogurtem naturalnym i np. ziarnami słonecznika, to wzrost cukru i jego spadek nie są już tak gwałtowne. Tak samo jest np. z białym ryżem i innymi produktami, które mają wysoki indeks i teoretycznie powinno się ich unikać. Ja nie potrafię sobie sama skomponować właściwie dobranych produktów, więc mam nadzieję, że ona w odpowiedni sposób zbilansuje mi dietę.
Najbardziej mnie zafascynował ten komputerowy pomiar. Od razu ładnie wyliczyło ile ważą moje mięśnie, kości, woda w organizmie itd. Moja dieta by schudnąć to powinno być ok 1570 kcal dziennie ładnie rozbite na 5 posiłków.
Dowiedziałam się też, że pod zwałami tłuszczujest też dużo ładnych mięśni i ciężkie kości. Ciekawe to takie, już się nie mogę doczekać wtorku, kiedy to otrzymam dietę
Od przyszłej środy zaczynam
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
To tu jest ten wątek na Ovu? Dasz linka? Ja się nie znam na tym i raczej rozpisaną dietę bym musiała mieć
.
Moje poprzednie BMI a czułam się świetnie
Wyliczone BMI: 15.79 - oznacza wygłodzenie. Życie takiej osoby jest zagrożone!
Dla podanego wzrostu (165 cm) prawidłowa waga wynosi pomiędzy: 51 a 67 kg
Teraz mam :Wyliczone BMI: 21.30 - oznacza wagę prawidłową. Gratulacje!
A czuję się ociężała -
Kjopa moje BMI to już otyłość I stopnia, co uważam za lekką przesadę. Chodzę w ciuchach rozmiar 40, więc chyba nie jestem aż takim grubasem? Nadwagę mam na pewno, ale żeby od razu otyłość? Dlatego ważny jest też pomiar masy mięśniowej, kostnej itd. by dać konkretny obraz. Najlepiej się czuję, gdy noszę 36/38, te 14 kg mniej i będzie gites majonezRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
No właśnie moim zdaniem samo BMI nie jest takie wiarygodne. Tak jak tam piszą w normie do 67kg. u mnie akurat to chyba wogóle już bym chyba się nie ruszała
Zależy też jakie kto ma kości. No nic jakieś zdrowsze jedzenie bym spróbowała. Ja uwielbiam ziemniaki i mamy codziennie z różnymi dodatkami zazwyczaj kurczak (piersi,udka,ćwiartki,cały,pieczony) albo schabowy w różnych kombinacjach. Zupa to raz na 3 miesiące może
.
-
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/cukrzyca-ciazowa,743,556.html?sd=1
Kjopa proszę tylko wiesz...tam też gadają o innych pierdołach ale może coś wychwycisz, a banan to słyszałam że można z awokado łaczyć i jest superCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyWitam się
Madka ;* Trzymam za ciebie kciuki żeby się coś wyjaśniło
Luccecita mój tasimiec nie był aż tak długi bo skróciłam go dupkiem trwał niczym biblijny post 40 dni ale w miewałam i takie po 180 wszystko przez brak owulacji
Cinnamon a może ty nie okres a plamienie miałaś?
Chmiureczka 3dpo to nie byle cocionsza jak nic. Życzę ci żeby te dpo trwały 9 miesięcy. Chmureczko mam nadzieję że ta pani dietetyk mądrze Ci doradzi i że trafiłaś na tą dobrze douczoną. Ja też walczę z dietą o niskim IG i już wiem jedno 8 na 10 dietetyków ma zacofane informacje o indeksie glikiemicznym. Ostatnio renomowana pani dietetyk z portalu Vitalia.pl zaleciła mi jedzenie na śniadanie chleba tostowego. Fuj nie dość że ig wywalone na wypasie bo pszenica to dodatkowo chleb tostowy to same chemikalia.
Ruby no nie wiem czy ja bym wytrzymała do 8 czekać na suwaczekJa już na twój nie mogę się doczekać
Po raz kolejny będę Ciocią Youpi!!
Majju piękny pęcherzyk
A ja ma dziś 2 dc i czuję się okropnie tzn żeby nie było bardzo się cieszę że już nowy cykl ale brzuch wrr i wzdęcie, dodatkowo głowa i zmęczenie. Mam nadzieję że szybko przejdzie i będę mogła zacząć walkę na nowo. W tym cyklu zioła o.sroki, inofem vitamina B6, witamina D i siofor. Mam nadzieję że to pomoże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:02
chmurreczkaa, Edycik lubią tę wiadomość
-
Kjopa, my braliśmy "normalną", tyle, że mocną (ze Swansona, na zmianę z Puritan's Pride). Teraz przerzuciliśmy się na lewoskrętną
chmurreczka, hihihi, nieee, żaden ekspert, tfu tfuPo prostu na tyle, na ile mi czas i siły pozwolą, coraz częściej lubię pogrzebać za naturalnymi sposobami na różne rzeczy, bo super zdrowiem nie grzeszę
W sprawie zakupu konsultowałam się ze znajomą, która jest veganką (albo wegertarianką, głowy nie dam uciąć, ale chyba w ogóle veganką) i para się różnymi naturalnymi sposobami. Mówi, żeby nie kupować tych rozcieńczonych (20%). Byłoby super jakiś organiczny czy coś, ale tę część sobie darowałam
Wybrałam ten:
http://allegro.pl/olej-z-dzikiego-oregano-10-ml-100-a-nie-20-i5947614960.html
Mam nadzieję, że faktycznie naturalny, nie z upraw - to mi się spodobało
Dawkowanie masz w aukcji. Pamiętaj, KONIECZNIE trzeba go rozcieńczyć!!!!!!!!!!!!!! Mój Małż się przyznał, że bierze zwykle po 2 krople
Do tego regularnie herbata z korzeniem imbiru, vit.C i vit.D - i, odpukać, naprawdę jest ok))
P.S> Super sprawa z tą tablicą. No i z zajączkiem)))
P.S.2. Miałam HSG jesienią. A kiedyś histeroskopię
P.S.3. OGROMNE KCIUKI ZA DIETĘ!!!!!!!!!!!!! Nadwaga potrafi naprawdę masakrycznie rozwalić hormony, utrudnić zajście etc. Już nie mówiąc, jaka to potem męczarnia dla organizmu.....
Ruby, długo pracowałam na nocki, a dzienne dyżury w 99,5% mam popołudniowo-wieczorne. No i zawsze byłam sowąWięc nieraz mnie w dzień zetnie, ale wieczorem różnie bywa z usypianiem.... Za to rano jest problem, by mnie ściągnąć z łóżka
)))
A przede wszystkim - gratuluję pięknych przyrostów!!!!! teraz kciukasy za USG ina ekranie
)))
Co do Lutki - niby w miarę zamienna, ale podjęzykowej przydałoby się pewnie z 50-tkę więcejbo ta dopochwowa kumuluje się miejscowo i chyba jednak organizm troszkę inaczej z niej korzysta
P.S. NIE ZNOSIŁAM podjęzykowej. Fuj fuj fuuuujjj. Dobrze, że nie miałam problemów po dopochwowej
P.S.2. Aż tak Ci się do objawów spieszy????????????? CO te baby mają.... Jak dla mnie jedynym objawem mogłyby być dobre wyniki USG. Serio, serio....
Nie wiem, co fajnego w senności, rzyganiu, mdłościach, marznięciu etc.
P.S.3. Z wątkiem można spróbować - tylko się liczyć, że pewnie dołączą też inne osoby.
kasiu, może tak, jak moja kuzynka, wylądujesz po prostu na sterydach. Ona na sterydach i Clexane urodziła już piękną dwójkę chłopaczków
midnight.... ależ mi wstyd!!!!! Ty już zrobiłaś swoją krzywą, a ja się wybrać od 3 tygodni nie mogę.... Echhhhh, jutro bezwzględnie już się zwlokę ;/
Nie mniej fajne masz całkiem wynikiDietka pewnie wystarczy, super
))
A Clexane współczuję. Mnie chwilowo hematolog przerzucił na Fraxiparine i powiem Ci, że mniej szczypie mimo, że dawkę dostałam większą).
Ale z igłami był problem i ostatnio przelewam do insulinówek z igłą 0,3. Nie jest to idealne rozwiązanie, muszę bardzo pilnować, żeby jak najmniej uronić przy odpowietrzaniu, ale już nie mogłam....
Swoją drogą to Clexane jest teraz dość popularne - hematolog stwierdził, że ginekolodzy są dość asekuracyjni, chociaż ich rozumie, bo inne mamy czasy, no a odpowiedzialność jest za DWA życia.
P.S. Uuuu, to Ty też bez refundacji? Współczuję. My teraz odetchnęliśmy na 2 miesiące, ale potem znowu będzie na 100% pewnie
O strzykawki zapytaj w aptece albo przychodni. Ja nie mam z tym problemu, bo wynoszę do kliniki, w której pracuję
MamaTuśka, gratki!!!!! Chociaż uważaj, to jeszcze wcześnie, kto wie czy Wam numeru "córcia" nie wywinie, hihihi?)))
Edycik - hihi, niezły doktorek. Jak szaman taki))))) A z zaleceniami - oj tak, wyraźnie pod kątem infekcji. Dobrze Ci to zrobi
Aga-koktajle miksuję w zwykłym blenderze kielichowym
majju, super!!! No to kciuki za urzędowanie
-
Katiuszka trzymam kciuki za nowy cykl! Bardzo mocno trzymam :*
Bratku jak się teraz czujesz? Widać już po brzuszku?
A mój organizm tak dla jaj wywinął mi znowu praktycznie pozytywnego testa. I jak tu być spokojnymJak jutro będzie zdecydowany pozytyw to się ucieszę, trzymajcie kciuki za moją owu
Edit: po godzinie kreska ciemniejsza na pewno niż kontrolnaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:17
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
Kjopa, też nie możemy się nadziwić, że już 16, za chwilę piąty miesiąc
))
madka, dziękuję, dobrzeŚpiochem nadal jestem, ale daję już radę bez drzemki popołudniu
No i najważniejsze, że mogę jeść o wiele więcej różnych produktów
A brzuszek zaczęło wywalać dość dawno (podobnie jak biust - ku uciesze mojego Męża
), ale tak w normie. Właściwie w tej chwili ważę dokładnie tyle samo, ile na początku ciąży
Dziś nasza pani stomatolog stwierdziła, że bdb wyglądam, więc chyba na razie wieloryba nie przypominam
)))) (tfu tfuuu
).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:18
chmurreczkaa, madka lubią tę wiadomość
-
Bratku dziękuję bardzo za wszystko co napisałaś
Olejek z oregano kupimy, wyjdzie Mężowi na zdrowie z pewnością.
Herbatka z korzenia imbiru też nie zaszkodzi, wit C mamy lewoskrętną, może wit D też mu zapodam skoro sama biorę końską dawkę
Dziękuję za dobre rady :*
Bratek lubi tę wiadomość
-
Katiusza nie mam wyjścia, muszę tej dietetyczce zaufać. A co mi zaleci jeść okaże się we wtorek, na pewno podzielę się z Wami tymi informacjami
Madka i po co był ten stresikBędzie owu jak ta lala, działajcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 20:24
madka lubi tę wiadomość
-
Bratku cieszę się, że lepiej i spokojniej. A ciążowy wielorybek jest cudowny, więc na zapas się nie przejmuj
Chmureczka dzięki, mam nadzieję, że to dobry objawNie cierpię nie mieć kontroli nad własnym ciałem, no chyba, że czasem po alko
chmurreczkaa, Bratek lubią tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
chmurreczkaa, mój M. się do tego stopnia przyzwyczaił, że sam, jak np.wróci z pracy, gdzie biegał po dworze, nastawia sobie herbatkę z kilkoma plastrami imbiru
A imbir teraz kupuje się bez problemu i za naprawdę małe pieniążki.
Pamiętajcie o rozcieńczeniu tego olejku z oregano, jakby co
Vit.D bierzemy od roku w dawce po kilka tysięcy jednostek.
A vit.C - teraz mamy lewoskrętnego tysiaczkaTak na co dzień, to 1-2szt., ale jak coś łapie, to kilka dziennie (koniecznie rozbite na kilka razy!).
Na razie, odpukać, jest nieźle. A M. jest przy tym astmatykiem i alergikiem, więc wszelkie choróbska mocniej Mu dokuczają.chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Oj Madka, znam ten ból. Ja też lubię mieć wszystko pod kontrolą, nie lubię takiego uczucia niepewności. Taka ze mnie Pani Kierownik
Zawsze tak miałam, lubię wszystko wiedzieć i mieć zaplanowane, ciężko z tym walczyć
madka lubi tę wiadomość
-
Bratek wrote:chmurreczkaa, mój M. się do tego stopnia przyzwyczaił, że sam, jak np.wróci z pracy, gdzie biegał po dworze, nastawia sobie herbatkę z kilkoma plastrami imbiru
A imbir teraz kupuje się bez problemu i za naprawdę małe pieniążki.
Pamiętajcie o rozcieńczeniu tego olejku z oregano, jakby co
Vit.D bierzemy od roku w dawce po kilka tysięcy jednostek.
A vit.C - teraz mamy lewoskrętnego tysiaczkaTak na co dzień, to 1-2szt., ale jak coś łapie, to kilka dziennie (koniecznie rozbite na kilka razy!).
Na razie, odpukać, jest nieźle. A M. jest przy tym astmatykiem i alergikiem, więc wszelkie choróbska mocniej Mu dokuczają.
Bratku a w czym rozcieńczacie ten olejek? I w jakich proporcjach, bo co do tego mam wątpliwości. Wolałabym np. do soku pomidorowego, niż z olejem, żeby to jakiś przyjemny smak miało. Co myślisz? Na szklankę takiego soku dwie kropelki to będzie git?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Katiusza mam nadzieję ze bóle szybko przejdą :*
Bratku właśnie to szczypanie rozpieranie, normalne? samo wkłucie ok ale potem...to się prawie zwijam z bólu...słyszałam też różne akckje apropos refundacji...laski kombinują żeby brać na kogoś z rodziny np na żylaki , zobaczę może coś wymyślea sterydy też bym dostała gdyby nie cukier
Madka kciuki za owu!!
madka lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17