X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Wróżek Maciek to wróżkowanie z du*py :P oby się sprawdziło, ale takim wróżkom nie wierzę, że coś widzą :P
    A sprawy w swoje ręce biorę, bo małżonek tchórzy ostatnio :P

Ruby- uwierz mężowi ;) Mój obiecał mi dziecko na 2017... więc swojemu nie wierzę, ale Twój gada do rzeczy :P

Hi, hi. U mnie w pracy poprzedniej babka z tarota wróżyła. Zawsze mówiła, że to nie mówi co się stanie tylko podpowiada co może być. Poza tym zawsze jak położyłabyś sobie jakąś kartę to w życiu człowieka dzieje się tak dużo że w 60 % może się sprawdzić. Tak jak jest teraz. Mogę być w ciąży bo się staram a jak bym się nie starała to też przecież można zaciążyć :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki!
    Nie no wiecie co, jak tak dalej pójdzie, to ja się zacznę spóźniać do pracy przez nasze forum :D zamiast się szykować, to ja nadrabiam czytanie :P spać nie możecie? hihihi ;)
    Patutka - czekamy na wyniki bety! Kreseczki są jak nic :)
    A co do wróżenia to hmmmm... Ja to raczej nie wierzę, ale mimo to mogłabym taką wróżbę usłyszeć, a co tam :D

izizizi lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja nigdy u wróżki nie byłam, ale zawsze miałam ochotę pójść...nie wiem czemu nie poszłam może przez strach, że powie mi coś czego nie chciałabym usłyszeć, a ja bardzo podatna jestem na takie rzeczy więc pewnie we wszystko bym uwierzyła :P

wczoraj Ninka została u babci na noc, a ja walnęłam sobie winka trochę i spałam jak dziecko :) dzisiaj jakaś skołowana jestem :P

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) mogę się Was o coś zapytać? wczoraj o 10 robiłam test owulacyjny i był negatywny, potem o 17 pozytyw a o 22 znowu negatyw, miała tak któraś? o co chodzi?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krótki pik lh, może tak być. Dzisiaj może byc owulacja

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, dzisiaj idę na usg to zobaczę co tam się dziej :) wczoraj jak ten test wyszedł pozytywny to od razu męża zaciągłam tam gdzie trzeba:) i w trakcie mnie tak bardzo zabolał lewy jajnik, tak jakby coś wtedy pękło, myślicie że to mógł pęknąć pęcherzyk ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie mam pojęcia, może tak, ja nigdy takiego czegoś nie czułam poza kłuciem zwyczajnym... oby tak było to trafiłaś idealnie :)

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy, dzisiaj mam usg więc będę wiedzieć :) dzięki

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!!

A ja mam pytanie które mnie zastanawia od niedawna. Jeżeli <3 było w nocy to jak zaznaczacie? Ja miałam ustalone tak że od 24.00-12.00 to rano a od 12.00-24.00 to wieczorem. :-) Jak Wy zaznaczacie?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Witam!!!

A ja mam pytanie które mnie zastanawia od niedawna. Jeżeli <3 było w nocy to jak zaznaczacie? Ja miałam ustalone tak że od 24.00-12.00 to rano a od 12.00-24.00 to wieczorem. :-) Jak Wy zaznaczacie?

Ja zaznaczam wieczór chyba, żeby było gdzieś nad ranem 4,5 to zaznaczę rano, ale o tej godzinie to jestem nie przytomna ;)

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Ruby :) skoro jeszcze nie położyłam się spać to wieczór :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55monika5 - ja wczoraj robiłam owulacyjny rano i zero, po południu wyszła kreska - nie ciemniejsza od testowej, ale kolorem bardzo zbliżona, wieczorem już cień cienia - teoretycznie test był negatywny, ale te wahania w ciągu dnia są dziwne. Mnie jajniki też kują, też sobie wkręcam, że pęcherzyk pęka, ale po temperaturze jak na razie nie widać żeby coś się działo.

Kjopa w nocy to my raczej nie <3, ale ja bym zaznaczyła, że to wieczór :)

Dziewczyny popadam w obsesje... zmierzłam temp. miałam nadzieję, że wzrośnie, ale nic:( to mój pierwszy cykl z owu i może nie znam się za bardzo, ale na razie nic nie widać. Kuł mnie wczoraj jajnik po lewej stronie, zaczynają mnie boleć piersi - może to zwiastun owulacji? Zobaczymy jak teścik dziś wyjdzie.

Jeśli w tym cyklu przyjdzie @ to idę do gina - kazał przyjść bo to będą 3 miesiące po poronieniu i powiedział, że będziemy planować ciążę pod jego okiem.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja pierwszy cykl z owuF chyba ze stresu sobie wydluzylam bo mial 37 dni a normalnie mam 30-31, jak przestalam teraz mierzyc to znowu wraca do normy...dziwne, moze tez cie to stresuje za bardzo i dlatego organizm swiruje?

Kupilam testy owu i ciazowe na allegro sztuk 40 i sztuk 10 ciazowych i wracam do gry moje Panie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:53

izizizi lubi tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja też bym zaznaczyła wieczór...
    Luna ja też się strasznie stresowałam tymi temperaturami ale potem sie okazało że to była kwestia czasu... jednak nadal mnie to stresuje wiec do końca cyklu zrezygnowałam z mierzenia, no ale mam dzisiaj dostac okres, jeszcze go nie ma ale brzuch boli wiec pewnie później przyjdzie, jeśli jeenak nie to jutro zrobie teścik. Mogłabym dzisiaj ale nie mam żadnego w domu coby mnie nie kusił... trzymajcie kciuki żeby ta wredna @ jednak nie przyszła

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina czekania na wyniki bety! Aaaaaaa..... jajo zniose....! :(

katiuszaa lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc właśnie, poza tym ja zaczęłam mierzyć od 14 dc więc może ten wykres nie jest tak bardzo miarodajny. Mąż mi kazał dziś rzucić to w cholerę, ale ja jednak uważam, że dobrze jest wiedzieć co się z naszym organizmem dzieje. Może jestem jeszcze przed owu - gdybym nie mierzyła temp to bym pewnie myślała, że jest po owulacji a może nie warto jeszcze rezygnować :)

Mundek - trzymam kciuki i życzę Ci, żebyś za kilka dni mogła wrzucić zdjęcia dwóch kreseczek :)

Też zazdroszczę dziewczynom, które tu piszą, że zaciążyły, ale wczuwam się w ich sytuację i mimo wszystko jest to miłe i motywujące jak się słyszy, że komuś pomimo takich samych wątpliwości jak nasze się udało :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka - to mało ta godzinka, za chwile już będziesz pisać, że pozytywnie zobaczysz :)a do gina się wybierasz czy jeszcze czekasz?

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja chcę wrócić ale narazie tylko do testów owulacyjnych, mierzenie jeszcze odpuszczam ale nie zarzekam się bo kto wie może mi się za chwilę odmieni...

Patutla szybko zleci, to tylko formalność ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek a jak tam błękitna? bo się coś nie odzywa...

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka czekamyyyyy :)

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ