X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u niej wszystko dobrze tylko męczą ją mdłości i wymioty ale ma też lepsze dni kiedy czuje się naprawdę ok... jest nadal na zwolnieniu :)i odpoczywa. z dzidziusiem jest też dobrze serduszko bije :) Jedyne co to lekarz wykrył u niej zapalenie tarczycy ale na razie wszystko pod kontrolą. Przekaże jej że się pytałaś ;)

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek dzięki to wspaniale, że wszystko ok, pozdrów siostrę od forumowych dziewczynek :)

Mundek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    55monika5 - ja wczoraj robiłam owulacyjny rano i zero, po południu wyszła kreska - nie ciemniejsza od testowej, ale kolorem bardzo zbliżona, wieczorem już cień cienia - teoretycznie test był negatywny, ale te wahania w ciągu dnia są dziwne. Mnie jajniki też kują, też sobie wkręcam, że pęcherzyk pęka, ale po temperaturze jak na razie nie widać żeby coś się działo.

Kjopa w nocy to my raczej nie <3, ale ja bym zaznaczyła, że to wieczór :)

Dziewczyny popadam w obsesje... zmierzłam temp. miałam nadzieję, że wzrośnie, ale nic:( to mój pierwszy cykl z owu i może nie znam się za bardzo, ale na razie nic nie widać. Kuł mnie wczoraj jajnik po lewej stronie, zaczynają mnie boleć piersi - może to zwiastun owulacji? Zobaczymy jak teścik dziś wyjdzie.

Jeśli w tym cyklu przyjdzie @ to idę do gina - kazał przyjść bo to będą 3 miesiące po poronieniu i powiedział, że będziemy planować ciążę pod jego okiem.

Ja też popadam w obsesję. Niby zaliczyłam ten cykl do straconych a po wczorajszych objawach a jeszcze Uwu mówi że to dni płodne. a obiecywałam sobie spokój do czasy wizyty u Gina. jutro się dowiem czy to był owulacja czy tylko mój poroniony mózg.

Renia32 lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a więc tak.... http://wstaw.org/w/3yfN/

Mundek, cinnamon cookie, izizizi, zizi, Paryzetka83, ruda69742, schola lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :))))

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tym monitoringiem? To lekarz sam proponuje, są jakieś wskazania czy pacjentka sama musi zaproponować? Nie wiem co mój lekarz miał na myśli mówiąc, że zaprasza od września i będziemy planować ciążę? Pewnie skieruje mnie na badania, ale czy to wszystko?

katjuszaa ja też spisałam dziś rano w przypływie zlości cykl na straty, ale przeglądałam wykresy w galerii, tam też dziewczyny miały późną owulację nawet sporo po 20 dc i kończyły ciążą, więc może jeszcze wszystko przede mną.

Patutka - :) 3-4 tydzień, wcześniutka ciąża, ale jest jak byk :D Ja bym dla świętego spokoju powtórzyła jutro i za parę dni czy przyrasta :)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem, dziewczyny mi lekarka raz powiedziała, że mam obraz jajników policystycznych... a teraz po poronieniu jak zmieniłam lekarza to usłyszałam, że wszystko z moimi jajnikami jest ok, że nie ma żadnych cyst i pęcherzyków. Dodatkowo lekarz mi powiedział, że gdybym miała PCOS to bym nie zaszła tak szybko w ciążę a dodatkowo brak u mnie typowych objawów zewnętrznych takich jak: otyłość, owłosienie itp. Nie wiem czy lekarz może się mylić a jak tak to który? Ten doktor, do którego chodzę teraz jest współautorem książki własnie na temat problemów z płodnością związanych z PCOS i dlatego go wybrałam, bo pomyślałam, że pomoże mi rozwiązać problem a on żadnego problemu nie widzi. Ale jestem skołowana.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kochane, a więc tak.... http://wstaw.org/w/3yfN/

No i pięknie!!! Gratuluję!!!

Dziewczyny testy owulacyjne robić najlepiej po południu bo właśnie z rana przekłamują. Nie pić 2 h i sikać. Ja robiłam tylko w jednym cyklu i robiłam ok. 16.00 po pracy.

Z tym nakręcaniem to właśnie staram się odpuścić sobie. Byłam u gin na kontroli nic tam się nie dzieje więc postanowiłam, że nie będę świrować i nie robię żadnych testów, żadnych monitoringów, nie faszeruję się żadnymi dodatkami poza Euthyroxem, żelazem, kwasem foliowym. A żel w razie konieczności, używałam inny i chyba kupię Conceive w tubce ( bo miałam aplikatory ) żeby nie zaszkodzić plemnikom ( ten co mam to szkodzi a jest też do masażu także można go spożytkować inaczej) :-).

luna91 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tym monitoringiem? To lekarz sam proponuje, są jakieś wskazania czy pacjentka sama musi zaproponować? Nie wiem co mój lekarz miał na myśli mówiąc, że zaprasza od września i będziemy planować ciążę? Pewnie skieruje mnie na badania, ale czy to wszystko?

katjuszaa ja też spisałam dziś rano w przypływie zlości cykl na straty, ale przeglądałam wykresy w galerii, tam też dziewczyny miały późną owulację nawet sporo po 20 dc i kończyły ciążą, więc może jeszcze wszystko przede mną.

Patutka - :) 3-4 tydzień, wcześniutka ciąża, ale jest jak byk :D Ja bym dla świętego spokoju powtórzyła jutro i za parę dni czy przyrasta :)
    Na pewno zrobie. Tylko ile powinna przyrosnąć Po 48 h prawidlowo?

2016 🩷

2020 🩵

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka na fioletowej stronie Belly masz kalkulator Bety. On Ci sam obliczy czy przyrost jest prawidłowy.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiesiolka sie je do owulacji bo ni epamietam? to moj pierwszy cykl z taka iloscia wiesiolka...wczesniej bralam miesiac jedna tabletke dziennie.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    Ślicznie Dziekuje!

2016 🩷

2020 🩵

• zizi Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewczyny a wiesiolka sie je do owulacji bo ni epamietam? to moj pierwszy cykl z taka iloscia wiesiolka...wczesniej bralam miesiac jedna tabletke dziennie.
    Wiesiołek tylko do owulacji,bo może powodować mikro skurcze macicy.

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka,fajnie jeśli HCG po 48h się podwoi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 14:13

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki zizi :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ja robie rano ale nie z porannego moczu, moze faktycznie powinnam robic po poludniu i odczekac te 2 h. Ja chyba w nast cyklu odpuszczam z tymi testami bo to mnie tylko stresuje

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ślicznie Dziekuje!

Proszę bardzo :-)

luna dokładnie mnie też denerwowały te testy no i jak wyszły mi pozytywnie a nic z tego nie było to tym bardziej. Ja to wiem mniej więcej kiedy jest owulacja bo bolą jajniki. No i po temperaturze wiem kiedy była. Prowadzę ją dlatego, że to dla mnie nowość i fajnie będzie wiedzieć kiedy dziecię zostało poczęte :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka gratulacje :)
    Tak jak pisza dziewczyny dobrze jak po dwóch dniach się podwoi ale książkowo powinno być minimum 66% wyjściowej bety :)

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ