Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
u niej wszystko dobrze tylko męczą ją mdłości i wymioty ale ma też lepsze dni kiedy czuje się naprawdę ok... jest nadal na zwolnieniu :)i odpoczywa. z dzidziusiem jest też dobrze serduszko bije Jedyne co to lekarz wykrył u niej zapalenie tarczycy ale na razie wszystko pod kontrolą. Przekaże jej że się pytałaśMundek 26 lat z endometriozą
cykl 8
termin @ okolo 11.01.2016
długość cyklu ok 28dni -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyluna91 wrote:55monika5 - ja wczoraj robiłam owulacyjny rano i zero, po południu wyszła kreska - nie ciemniejsza od testowej, ale kolorem bardzo zbliżona, wieczorem już cień cienia - teoretycznie test był negatywny, ale te wahania w ciągu dnia są dziwne. Mnie jajniki też kują, też sobie wkręcam, że pęcherzyk pęka, ale po temperaturze jak na razie nie widać żeby coś się działo.
Kjopa w nocy to my raczej nie , ale ja bym zaznaczyła, że to wieczór
Dziewczyny popadam w obsesje... zmierzłam temp. miałam nadzieję, że wzrośnie, ale nic:( to mój pierwszy cykl z owu i może nie znam się za bardzo, ale na razie nic nie widać. Kuł mnie wczoraj jajnik po lewej stronie, zaczynają mnie boleć piersi - może to zwiastun owulacji? Zobaczymy jak teścik dziś wyjdzie.
Jeśli w tym cyklu przyjdzie @ to idę do gina - kazał przyjść bo to będą 3 miesiące po poronieniu i powiedział, że będziemy planować ciążę pod jego okiem.
Ja też popadam w obsesję. Niby zaliczyłam ten cykl do straconych a po wczorajszych objawach a jeszcze Uwu mówi że to dni płodne. a obiecywałam sobie spokój do czasy wizyty u Gina. jutro się dowiem czy to był owulacja czy tylko mój poroniony mózg.Renia32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak to jest z tym monitoringiem? To lekarz sam proponuje, są jakieś wskazania czy pacjentka sama musi zaproponować? Nie wiem co mój lekarz miał na myśli mówiąc, że zaprasza od września i będziemy planować ciążę? Pewnie skieruje mnie na badania, ale czy to wszystko?
katjuszaa ja też spisałam dziś rano w przypływie zlości cykl na straty, ale przeglądałam wykresy w galerii, tam też dziewczyny miały późną owulację nawet sporo po 20 dc i kończyły ciążą, więc może jeszcze wszystko przede mną.
Patutka - 3-4 tydzień, wcześniutka ciąża, ale jest jak byk Ja bym dla świętego spokoju powtórzyła jutro i za parę dni czy przyrasta
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Ja już nie wiem, dziewczyny mi lekarka raz powiedziała, że mam obraz jajników policystycznych... a teraz po poronieniu jak zmieniłam lekarza to usłyszałam, że wszystko z moimi jajnikami jest ok, że nie ma żadnych cyst i pęcherzyków. Dodatkowo lekarz mi powiedział, że gdybym miała PCOS to bym nie zaszła tak szybko w ciążę a dodatkowo brak u mnie typowych objawów zewnętrznych takich jak: otyłość, owłosienie itp. Nie wiem czy lekarz może się mylić a jak tak to który? Ten doktor, do którego chodzę teraz jest współautorem książki własnie na temat problemów z płodnością związanych z PCOS i dlatego go wybrałam, bo pomyślałam, że pomoże mi rozwiązać problem a on żadnego problemu nie widzi. Ale jestem skołowana.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Patutka wrote:Kochane, a więc tak.... http://wstaw.org/w/3yfN/
No i pięknie!!! Gratuluję!!!
Dziewczyny testy owulacyjne robić najlepiej po południu bo właśnie z rana przekłamują. Nie pić 2 h i sikać. Ja robiłam tylko w jednym cyklu i robiłam ok. 16.00 po pracy.
Z tym nakręcaniem to właśnie staram się odpuścić sobie. Byłam u gin na kontroli nic tam się nie dzieje więc postanowiłam, że nie będę świrować i nie robię żadnych testów, żadnych monitoringów, nie faszeruję się żadnymi dodatkami poza Euthyroxem, żelazem, kwasem foliowym. A żel w razie konieczności, używałam inny i chyba kupię Conceive w tubce ( bo miałam aplikatory ) żeby nie zaszkodzić plemnikom ( ten co mam to szkodzi a jest też do masażu także można go spożytkować inaczej) .luna91 lubi tę wiadomość
-
luna91 wrote:Dziewczyny a jak to jest z tym monitoringiem? To lekarz sam proponuje, są jakieś wskazania czy pacjentka sama musi zaproponować? Nie wiem co mój lekarz miał na myśli mówiąc, że zaprasza od września i będziemy planować ciążę? Pewnie skieruje mnie na badania, ale czy to wszystko?
katjuszaa ja też spisałam dziś rano w przypływie zlości cykl na straty, ale przeglądałam wykresy w galerii, tam też dziewczyny miały późną owulację nawet sporo po 20 dc i kończyły ciążą, więc może jeszcze wszystko przede mną.
Patutka - 3-4 tydzień, wcześniutka ciąża, ale jest jak byk Ja bym dla świętego spokoju powtórzyła jutro i za parę dni czy przyrasta2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kjopa ja robie rano ale nie z porannego moczu, moze faktycznie powinnam robic po poludniu i odczekac te 2 h. Ja chyba w nast cyklu odpuszczam z tymi testami bo to mnie tylko stresuje3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Patutka wrote:Ślicznie Dziekuje!
Proszę bardzo
luna dokładnie mnie też denerwowały te testy no i jak wyszły mi pozytywnie a nic z tego nie było to tym bardziej. Ja to wiem mniej więcej kiedy jest owulacja bo bolą jajniki. No i po temperaturze wiem kiedy była. Prowadzę ją dlatego, że to dla mnie nowość i fajnie będzie wiedzieć kiedy dziecię zostało poczęte