X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! U mnie dziś znów pięknie i biorę się za dalszy ciąg wiosennych porządków - dziś już wstawiłam kolejne pranie i zmywanie i zaraz idę sprzątać balkon na słoneczku :)

Edycik jesteśmy z Tobą :* Wiem, jak to jest, bo mój Mąż też wyjeżdża czasem służbowo, więc przesyłam uściski!

Madzik to u mnie z tym bólem piersi jest inaczej... Bolą zwykle od owuki do kilku dni przed małpiszonem, czyli wtedy, kiedy progesteron jest wysoki, a przestają, jak spada jego poziom. Od kiedy się obserwuję, to prawie zawsze tak było ;)

Chmureczka - super podejście! Oby tak dalej :) I oby było jednak prędzej niż później ;)

Edycik lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo jak u smerfa, bolą po owu , a jak spada prog to przestają. Teraz bolą niemiłosiernie co się zgadza bo prog jest mega wysoki.

U nas też pęknie, spacerek obowiązkowy :) jak wracaliśmy z kościoła to zakupiliśmy dużą pakę lodów :D

Edycik tydzień szybko zleci, tym razem niech owu jednak sobie poczeka na m. A daleko od waszego mijsca zamieszkania jedzie?

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, piękna wiosna jest ;)
    Edycik nie martw się na zaś, może owu poczeka.
    Chmurka super podejście, tak trzymaj.
    Oj chyba też się muszę zabrać za posadzenie kwiatków na balkonie, zawsze się z tym ociągam, wiadomo- szewc bez butów chodzi :)
    Luc dobrze, że mi przypomniałaś o szlafroku, wieczorem użyję ;) Mam nadzieję, że bielą się nie przejełaś? Test do powtórki.
    A u mnie nie wiem czy ten pęcherzyk już pękł czy jeszcze nie, żadnych bóli nie miałam.
    Lecimy na rower, trzymajcie się ;)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik
    Ojej,a kiedy mialas owu w poprzednim cyklu??

Maju
    Nie no,trzymam sie :D zaopatrze sie w testy i bede czekac :)
    Udanej wycieczki rowerowej :*

My u rodzicow,po obiedzie i spacerze :)

Edycik lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie smaki od dwóch tygodni :) co chwilę coś innego wymyślam :) perspektywa diety w nast. tygodniu cieszy mnie, ale też przeraża, chyba na siłę chcę się nażreć na zapas :) Codziennie wymyślam coś innego. Dzisiaj stwierdziłam, że chce zjeść hot dogi, takie z cebulką, serkiem itd... Potem mi przeszło i stwierdziłam, że jednak frytki :) Wysłałam M. do sklepu, nie miał wyjścia :) Ja już grzeje piekarnik, mniam :D

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje niech owulka poczeka na powrót męża-dziekuję kobitki.

Ruby mąz jedzie do Warszawy także od wrocka to kawałek.

Zrobiłam test owu ale nawet cienia drugiej kreski nie ma więc to nie jeszcze czas.

Majjusia mam nadzieję,że ten Twój pęcherzyk pękł i będą efekty :)

Z racji tego że musiałam się wyładować wywoskowałam sobie autko.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Z racji tego że musiałam się wyładować wywoskowałam sobie autko.
    Jakbyś chciała się jeszcze wyładować to mogę Ci moje podrzucić ;)
    A owulka niech czeka zawsze ty czekasz na nią to teraz ona poczeka na ciebie i to właśnie będzie ten cykl kiedy się uda. ;) W końcu musimy nadgonić Ruby i na fioletową sie przenieść ;)
    Dziewczyny do dzieła. Ja już czuję że prawy jajnik rośnie więc jest nadzieja że ten cykl będzie z owulacją

Edycik, chmurreczkaa, Smerfelinka, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa to ja Ci życzę owocnej owulki :* Działajcie tam :)
    Masz 100% racji teraz owulka musi poczekać na powrót męża.
    A autko możesz podrzucić ;) wywoskuję na błysk.

katiuszaa lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle Edycik to przecież w razie potrzeby niech doktorek zwolnienie lekarskie z pracy napisze o do męża do warszawki możesz podjechać ;)

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    A tak w ogóle Edycik to przecież w razie potrzeby niech doktorek zwolnienie lekarskie z pracy napisze o do męża do warszawki możesz podjechać ;)
    O no wlasnie,dopiero by bylo goraco,w hotelu,po romantycznej kolacji :D

Katiusza
    Oby byla owulka! Robisz testy owu??

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy jesteście, na L4 trzeba siedzieć w domu, a nie latać po hotelach i Bóg jeden wie co tam wyprawiać :D

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luc jeszcze nie bo to dopiero 5dc, ale już się zaopatrzyłam.
    Ruby jeżeli na zwolnieniu nie ma że musisz siedzieć w domu to i do chin możesz na igraszki polecieć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Luc jeszcze nie bo to dopiero 5dc, ale już się zaopatrzyłam.
    Ruby jeżeli na zwolnieniu nie ma że musisz siedzieć w domu to i do chin możesz na igraszki polecieć :)
    no coś ty! tego to nie wiedziałam kurka wodna!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tkwiłaś w domu nawet ze złamaną ręką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    I tkwiłaś w domu nawet ze złamaną ręką?
    w sumie to nie :D ale ja jak miałam złamaną rękę to miałam L4 do Czech więc i tak by mnie nikt nie sprawdził ;)
    M zawsze dyga, że jak L4 to nie należy oddalać się od domu na wszelki wypadek. Bo np. jakby L4 z powodu grypy/zapalenia to teoretycznie w domu masz siedzieć, a nie bujać się gdzie popadnie?

edit: ja nie mówię o wyjazdach do miasta na zakupy czy gdzieś blisko, ale wrocław - wawa to już dłuższa podróż więc nie wiem czy bym ryzykowała na L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz ale jak nie masz nakazu leżenia w domu to możesz się pałętać Mój brat kiedyś na impeze do Wrocka z Wawy pojechal :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to urlop na żądanie :D

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, sprzątanie odhaczone, balkon lśni! Obiadokolacja zjedzona, można odpocząć :D

Majuś u mnie chodziło raczej o wyszorowanie płytek i mebli balkonowych, bo po zimie z gołębiami było koszmarnie :/ Na szczęście szorowanie szczotką i trzykrotne mycie pomogło ;) Teraz mogę się wziąć za kwiatki i inne pierdółkiy na balkon :) A jak tam udała się wycieczka?

Ruby na L4 ma zawsze kategorię 1 lub 2. Kod 1 oznacza, że trzeba leżeć, kod 2 oznacza, że można chodzić ;) Z "dwójką" to tak jak Katiuszka pisze, nawet do Chin można skoczyć :P

Miłego wieczoru! :) Ja idę wziąć zasłużoną kąpiel :D

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Chmureczka super podejście i tak trzymaj :) Ja parę cykli temu też miałam podobny dylemat z dupkiem ale zastosowałam się do zaleceń lekarza :)

Edycik Katiusza ma racje owulka musi poczekać jak M wróci a jak jeszcze nawet drugiej kreseczki nie ma to myślę że się posłucha i poczeka.

Katiuszaa oby owulka w 100% owocna była, tego ci życzę z całego serducha :)

Ruby do 8 to jeszcze trochę czasu najgorsze jest to czekanie. Mi to jak by test pozytywny wyszedł to bym chciała żeby na usg już było wszystko widać a nie tyle jeszcze czakać na to żeby coś zobaczyć. Ale cierpliwości trzeba się uczyć całe życie :)

Ja dzisiaj mam bardzo leniwą niedziele moje dziecko u teściów wraca dopiero za godzinę, M w pracy i moja mama przyszła do mnie i praktycznie cały dzień ze mną siedziała i powiem szczerze że ledwo na oczy patrzę z wynudzenia :)

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie fajny taki spontan w Stolicy :) Edycik, jakby co, to przecież nie jest tak daleko :)

Właśnie skończyło się moje L4, jutro do roboty, buuu :( Ale mi się nie chce, dobrze było się polenić :/

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ