X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerf, dobrze wiedzieć , dzięki ;)

Kasiu dobre wynudzenie też nie jest złe ;) jakbym test zrobiła w dniu spodziewanej @ to bym nie miała tyle czekania, a że ja od 9 dni po wiem to powiem ci że do pt chyba osiwieję przez to czekanie. Obiecałam sobie, że koniec z betą.

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby z betą daj sobie już spokój bo krwi w końcu ci braknie :) A tak na poważnie to w ogóle ci się nie dziwię bo ja tak samo chyba bym miejsca sobie nie mogła znaleźć :)

Ruby lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk, brawa za pomysł wolontariatu w schronisku!!!!!!!!!!! Dasz radę!!!!!
    A to jest absolutnie NIEWIARYGODNA pomoc. Nieraz można w ten sposób "przywrócić do życia", a nawet uczynić zdatnym do adopcji psa, który latami siedział w schronie i np. z przerażenia nie dawał się dotknąć.

chmurreczka - j.w. Nastaw się dobrze i DASZ RADĘ!!!!!

Słuchajcie, to nie jest łatwe. Ale ważne. Tak samo domy tymczasowe. To jest trudne - ale jak wiele potem daje!!!! :)

Chmurreczka - ja po prostu robiłam betę miesiąc w miesiąc. Test może nie wyjść, a cykli nie chciałam wydłużać.

Ruby, pogubiłam się (sorry, ale po tych weekendowych warsztatach ledwo zipie i myślę) - chcesz robić betę? teraz to już nie ma sensu ;/
    Siedź grzecznie ;) a za kilka dni ucieszysz nas wieściami z wizyty :))))

madzikk lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku nie nie chcę :) ostatnią zrobiłam w środę i na tym skończyłam :) napisałam tylko, że się niecierpliwię i do wizyty ciężko wytrzymać, ale bety nie zrobię :)
    Niby mam wewnętrzny spokój , że wszystko jest jak ma być, ale jak za dużo się naczytam to potem świruję ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam tylko powiedzieć dobranoc i usprawiedliwić się na kolejne 2 dni jadę do kumpeli z małżem. Jak będę miała wolną naładowaną komórkę to się odezwę ale na wszelki wypadek proszę mnie usprawiedliwić
    Bądźcie grzeczne i ładnie kreski wysikujcie ciążowe i owulacyjne. Edycik ty na razie nie wysikujcie poczekaj na za tydzień
    Dobrej nocki

Edycik lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon super autko. Znajomy kiedyś miał i nigdy nie zapomnę tych motylków w brzuchu gdy ruszał. Ma powera :-).

Kasiu nie martw się ja też lubię oglądać dziecięce rzeczy itp.

Luc powodzenia w dalszym sikaniu ;-)

Imię R powodzenia w nowym cyklu.

Chmureczko dobre podejście. Rób wg. zaleceń dr. a możesz jak Bratek pisała tego 9-10dpo iść na betę. Mi też zwolnienie się skończyło i do pracy buuuu.

Edycik tak jak dziewczyny piszą owulka musi poczekać. Tyle nas tutaj, że musi się posłuchać ;-).

U mnie piersi bolą tak 5 dni po owu a jak się budzę w dzień @ to przestają i wiem, że będzie i w ten dzień jest mocny spadek temp. więc i progesteronu.

Majju to trzymam kciuki za owocną owulkę.

Dziewczyny z tym zwolnieniem do nie do końca tak. Nie wiem kiedy dają, że trzeba leżeć. Chyba jak ciąża jest zagrożona i na prawdę trzeba leżeć żeby nie stracić ciąży a tak to zawsze jest, że można chodzić ale to jest tylko np. na badania. Jak zus wpadnie z kontrolą a was nie będzie w domu to trzeba im przedstawić, że w tym czasie byłaś na badaniach. Oczywiście można kombinować i powiedzieć, że np. spałaś inie słyszałaś itp. W każdym razie jak by przyszli a ciebie nie ma to dostajesz wezwanie. U mojej siostry w pracy dziewczyna ostatnio poleciała bo w czasie zwolnienia wrzuciła na fejsa zdjęcie jak była z córką w zoo. A zawsze może ktoś nas zobaczyć i podkablować. No i pracodawca też może do nas przyjechać w godzinach pracy i skontrolować.
    Koleżanka dostała tydzień przed porodem wezwanie do zusu czemu na zwolnieniu jest. Lekarz jej tam powiedział, że ma szczęście, że coś w moczu miała z wynikami nie tak bo tak by uznał zwolnienie za nie zasadne i musiałaby zwracać kasę za te wszystkie miesiące co była na zwolnieniu.
    1-leżenie w domu.
    2-chodzenie w domu ;-)
    Uważałabym też bardzo na wyjazdy wakacyjne będąc na zwolnieniu.

Ejrene, chmurreczkaa, Edycik, Ruby, Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nadszedł ten dzień. Koniec l4, trzeba wracać do pracy :/

Kjopa dobrze napisała odnośnie tego l4. Mój przyjaciel nie otworzył drzwi, bo naprawdę ledwo wstawał z łóżka. Myślał, że to jakiś domokrążca i nie miał ani siły ani ochoty się zwlec. Jego żona przyniosła później ze skrzynki na listy karteczkę, że byli go skontrolować i zapowiedzieli się jeszcze raz na jutro nie podając oczywiście godziny. Ja to się boję takich akcji, choć z drugiej strony to bez sensu. Ja nie mam przecież żadnego obowiązku będąc w domu by otwierać komuś drzwi. Jak mieszkałam na parterze pod 1 to wszyscy do mnie dzwonili: poczta, ulotki, ze spółdzielni po klucz z piwnicy itd. Nauczyłam się nie reagować na domofon. Tym bardziej będąc chora, na pewno bym miała w du... że ktoś się dobija i nie otwarłabym. Głupie jest to, że trzeba się potem z tego tłumaczyć.

Ja to się bałam gdzieś łazić, a w święta jak byliśmy w Parku to szwagierka zrobiła nam wspólne zdjęcie i od razu dostała wytyczne, że nie ma prawa publikować, bo ja mam L4 :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

Szalone baby nie będę jeździła nigdzie,owulka ma poczekać i koniec.Zresztą jutro wizyta u doktora to się dowiem w ogóle czy na coś się zapowiada w tym cyklu.

jak mi ciężko było wstać z łóżka i znów mamy poniedziałek
    jeszcze następna sobota zapowiada mi się pracująca,własnie się dowiedziałam, to rzadkość ale niestety

no masakra jakaś

marzy mi się kilka dni wolnego

majju lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja też już w pracy :/

Ja nigdy ni ebiore L4 - chyba, że miałam złamaną rekę, w innym przypadku mi się nie opłaca i biorę Holiday albo Pracę z domu. Ale moje wyobrażenie to jest właśnie jak pisze Kjopa. L4 leżącę to wiadomo, L4 chodzące to tylko wyskoczenie do apteki , a tak to jednak pozostanie w domu bądź jego bliskim zasięgu.

• majju Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    W końcu w pracy! :D
    No dobra żartowałam... Za szybko się skończył weekend :( I taaaka śpiąca jestem.
    Mam przynajmniej nadzieję, że dzisiaj będzie piękny dzień i posadzę kwiatki po pracy.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majciu ja widzę po wykresie że aktywny weekend miałaś.
    Teraz czekamy na efekty :)

U nas dziś i jutro piękna pogoda :)

• majju Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Edycik baaardzo aktywny :) Mąż już się pyta kiedy to skończy bo mu nie daję spokoju :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Maju :)

Teraz musisz zregenerować chłopinę ;)

majju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Oj tak Edycik baaardzo aktywny :) Mąż już się pyta kiedy to skończy bo mu nie daję spokoju :)
    no ciekawe kiedy pekło ;)
    Kiedy podglądzik?

• majju Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgląd w czwartek :) Oczywiście już się nie mogę doczekać. A co do M. to chyba się trochę podłamał, że już nie ma dwudziestu lat i takiej kondycji :D

AgaL, Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój teraz na detoksie, powiedział, że poczeka bo sie boi dokóki lekarz nie pozwoli w pt :D

Edit: ale jak pozowli to juz zapoweidział, że aż wióry polecą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 08:18

majju, cinnamon cookie, Kjopa3, katiuszaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)
    nie mogę Was nadrobić! autka kupujecie, weekendy szalejecie w łożku, czekacie na owulacje, albo, żeby ona poczekała na Was ;P
    No u mnie też weekend aktywny, zakupy, sprzątanko, spacery...pogoda super.
    Dziś mam monitoring po 17. Ciekawe czy coś tam się dzieje.
    Miłego dnia ! :*

majju, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus to kciuki za dzisiejszy monitoring :)

AgaL lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) no i mamy kolejny tydzień :)

Edycik to smutny tydzień Cię czeka... Ale przynajmniej zatęsknicie za sobą ;) a owulka musi poczekać, nie ma wyjścia :D ja w tym tygodniu też mam weekend pracujący więc łączę się w bólu :*

Aga kciuki za monitoring, daj znać co ciekawego się dzieje :)

Co do L4 to u mnie w pracy jest dość ciekawie... W kodeksie pracy jest napisane, że kobieta w ciąży może pracować max 8 godzin, a u mnie jest praca po 10,5godz.. i jak któraś zachodzi w ciążę i powiadamia "górę" to sugerują jej przejście na zwolnienie lekarskie, bo nie ma możliwości zmiany tylko dla niej pracy na 8 godzin.. I tu się pojawia problem, co jeśli ciąża przebiega prawidłowo i wcale nie mam ochoty iść na L4? Oczywiście to tylko pytanie teoretyczne :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czujecie wiosnę ??:) aż żyć sie chce!

cinnamon cookie, Ruby, majju lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ