X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerf, dobrze wiedzieć , dzięki ;)

Kasiu dobre wynudzenie też nie jest złe ;) jakbym test zrobiła w dniu spodziewanej @ to bym nie miała tyle czekania, a że ja od 9 dni po wiem to powiem ci że do pt chyba osiwieję przez to czekanie. Obiecałam sobie, że koniec z betą.

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby z betą daj sobie już spokój bo krwi w końcu ci braknie :) A tak na poważnie to w ogóle ci się nie dziwię bo ja tak samo chyba bym miejsca sobie nie mogła znaleźć :)

Ruby lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Bratek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk, brawa za pomysł wolontariatu w schronisku!!!!!!!!!!! Dasz radę!!!!!
    A to jest absolutnie NIEWIARYGODNA pomoc. Nieraz można w ten sposób "przywrócić do życia", a nawet uczynić zdatnym do adopcji psa, który latami siedział w schronie i np. z przerażenia nie dawał się dotknąć.

chmurreczka - j.w. Nastaw się dobrze i DASZ RADĘ!!!!!

Słuchajcie, to nie jest łatwe. Ale ważne. Tak samo domy tymczasowe. To jest trudne - ale jak wiele potem daje!!!! :)

Chmurreczka - ja po prostu robiłam betę miesiąc w miesiąc. Test może nie wyjść, a cykli nie chciałam wydłużać.

Ruby, pogubiłam się (sorry, ale po tych weekendowych warsztatach ledwo zipie i myślę) - chcesz robić betę? teraz to już nie ma sensu ;/
    Siedź grzecznie ;) a za kilka dni ucieszysz nas wieściami z wizyty :))))

madzikk lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku nie nie chcę :) ostatnią zrobiłam w środę i na tym skończyłam :) napisałam tylko, że się niecierpliwię i do wizyty ciężko wytrzymać, ale bety nie zrobię :)
    Niby mam wewnętrzny spokój , że wszystko jest jak ma być, ale jak za dużo się naczytam to potem świruję ;)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam tylko powiedzieć dobranoc i usprawiedliwić się na kolejne 2 dni jadę do kumpeli z małżem. Jak będę miała wolną naładowaną komórkę to się odezwę ale na wszelki wypadek proszę mnie usprawiedliwić
    Bądźcie grzeczne i ładnie kreski wysikujcie ciążowe i owulacyjne. Edycik ty na razie nie wysikujcie poczekaj na za tydzień
    Dobrej nocki

Edycik lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon super autko. Znajomy kiedyś miał i nigdy nie zapomnę tych motylków w brzuchu gdy ruszał. Ma powera :-).

Kasiu nie martw się ja też lubię oglądać dziecięce rzeczy itp.

Luc powodzenia w dalszym sikaniu ;-)

Imię R powodzenia w nowym cyklu.

Chmureczko dobre podejście. Rób wg. zaleceń dr. a możesz jak Bratek pisała tego 9-10dpo iść na betę. Mi też zwolnienie się skończyło i do pracy buuuu.

Edycik tak jak dziewczyny piszą owulka musi poczekać. Tyle nas tutaj, że musi się posłuchać ;-).

U mnie piersi bolą tak 5 dni po owu a jak się budzę w dzień @ to przestają i wiem, że będzie i w ten dzień jest mocny spadek temp. więc i progesteronu.

Majju to trzymam kciuki za owocną owulkę.

Dziewczyny z tym zwolnieniem do nie do końca tak. Nie wiem kiedy dają, że trzeba leżeć. Chyba jak ciąża jest zagrożona i na prawdę trzeba leżeć żeby nie stracić ciąży a tak to zawsze jest, że można chodzić ale to jest tylko np. na badania. Jak zus wpadnie z kontrolą a was nie będzie w domu to trzeba im przedstawić, że w tym czasie byłaś na badaniach. Oczywiście można kombinować i powiedzieć, że np. spałaś inie słyszałaś itp. W każdym razie jak by przyszli a ciebie nie ma to dostajesz wezwanie. U mojej siostry w pracy dziewczyna ostatnio poleciała bo w czasie zwolnienia wrzuciła na fejsa zdjęcie jak była z córką w zoo. A zawsze może ktoś nas zobaczyć i podkablować. No i pracodawca też może do nas przyjechać w godzinach pracy i skontrolować.
    Koleżanka dostała tydzień przed porodem wezwanie do zusu czemu na zwolnieniu jest. Lekarz jej tam powiedział, że ma szczęście, że coś w moczu miała z wynikami nie tak bo tak by uznał zwolnienie za nie zasadne i musiałaby zwracać kasę za te wszystkie miesiące co była na zwolnieniu.
    1-leżenie w domu.
    2-chodzenie w domu ;-)
    Uważałabym też bardzo na wyjazdy wakacyjne będąc na zwolnieniu.

Ejrene, chmurreczkaa, Edycik, Ruby, Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nadszedł ten dzień. Koniec l4, trzeba wracać do pracy :/

Kjopa dobrze napisała odnośnie tego l4. Mój przyjaciel nie otworzył drzwi, bo naprawdę ledwo wstawał z łóżka. Myślał, że to jakiś domokrążca i nie miał ani siły ani ochoty się zwlec. Jego żona przyniosła później ze skrzynki na listy karteczkę, że byli go skontrolować i zapowiedzieli się jeszcze raz na jutro nie podając oczywiście godziny. Ja to się boję takich akcji, choć z drugiej strony to bez sensu. Ja nie mam przecież żadnego obowiązku będąc w domu by otwierać komuś drzwi. Jak mieszkałam na parterze pod 1 to wszyscy do mnie dzwonili: poczta, ulotki, ze spółdzielni po klucz z piwnicy itd. Nauczyłam się nie reagować na domofon. Tym bardziej będąc chora, na pewno bym miała w du... że ktoś się dobija i nie otwarłabym. Głupie jest to, że trzeba się potem z tego tłumaczyć.

Ja to się bałam gdzieś łazić, a w święta jak byliśmy w Parku to szwagierka zrobiła nam wspólne zdjęcie i od razu dostała wytyczne, że nie ma prawa publikować, bo ja mam L4 :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry

Szalone baby nie będę jeździła nigdzie,owulka ma poczekać i koniec.Zresztą jutro wizyta u doktora to się dowiem w ogóle czy na coś się zapowiada w tym cyklu.

jak mi ciężko było wstać z łóżka i znów mamy poniedziałek
    jeszcze następna sobota zapowiada mi się pracująca,własnie się dowiedziałam, to rzadkość ale niestety

no masakra jakaś

marzy mi się kilka dni wolnego

majju lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja też już w pracy :/

Ja nigdy ni ebiore L4 - chyba, że miałam złamaną rekę, w innym przypadku mi się nie opłaca i biorę Holiday albo Pracę z domu. Ale moje wyobrażenie to jest właśnie jak pisze Kjopa. L4 leżącę to wiadomo, L4 chodzące to tylko wyskoczenie do apteki , a tak to jednak pozostanie w domu bądź jego bliskim zasięgu.

• majju Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    W końcu w pracy! :D
    No dobra żartowałam... Za szybko się skończył weekend :( I taaaka śpiąca jestem.
    Mam przynajmniej nadzieję, że dzisiaj będzie piękny dzień i posadzę kwiatki po pracy.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majciu ja widzę po wykresie że aktywny weekend miałaś.
    Teraz czekamy na efekty :)

U nas dziś i jutro piękna pogoda :)

• majju Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Edycik baaardzo aktywny :) Mąż już się pyta kiedy to skończy bo mu nie daję spokoju :)

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Maju :)

Teraz musisz zregenerować chłopinę ;)

majju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Oj tak Edycik baaardzo aktywny :) Mąż już się pyta kiedy to skończy bo mu nie daję spokoju :)
    no ciekawe kiedy pekło ;)
    Kiedy podglądzik?

• majju Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgląd w czwartek :) Oczywiście już się nie mogę doczekać. A co do M. to chyba się trochę podłamał, że już nie ma dwudziestu lat i takiej kondycji :D

AgaL, Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój teraz na detoksie, powiedział, że poczeka bo sie boi dokóki lekarz nie pozwoli w pt :D

Edit: ale jak pozowli to juz zapoweidział, że aż wióry polecą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 08:18

majju, cinnamon cookie, Kjopa3, katiuszaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)
    nie mogę Was nadrobić! autka kupujecie, weekendy szalejecie w łożku, czekacie na owulacje, albo, żeby ona poczekała na Was ;P
    No u mnie też weekend aktywny, zakupy, sprzątanko, spacery...pogoda super.
    Dziś mam monitoring po 17. Ciekawe czy coś tam się dzieje.
    Miłego dnia ! :*

majju, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus to kciuki za dzisiejszy monitoring :)

AgaL lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) no i mamy kolejny tydzień :)

Edycik to smutny tydzień Cię czeka... Ale przynajmniej zatęsknicie za sobą ;) a owulka musi poczekać, nie ma wyjścia :D ja w tym tygodniu też mam weekend pracujący więc łączę się w bólu :*

Aga kciuki za monitoring, daj znać co ciekawego się dzieje :)

Co do L4 to u mnie w pracy jest dość ciekawie... W kodeksie pracy jest napisane, że kobieta w ciąży może pracować max 8 godzin, a u mnie jest praca po 10,5godz.. i jak któraś zachodzi w ciążę i powiadamia "górę" to sugerują jej przejście na zwolnienie lekarskie, bo nie ma możliwości zmiany tylko dla niej pracy na 8 godzin.. I tu się pojawia problem, co jeśli ciąża przebiega prawidłowo i wcale nie mam ochoty iść na L4? Oczywiście to tylko pytanie teoretyczne :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czujecie wiosnę ??:) aż żyć sie chce!

cinnamon cookie, Ruby, majju lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ