Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej
Lucc no nic za kilka dni kolejne szczankojeszcze jest czas.
Madzikk dzisiaj Ty masz termin @, będziesz coś testować czy odpuszczasz?
Chmureczko głośno było, muzyka grała bez przerwy i dupsko mnie boli od twardych krzeseł ale pojadlam za 4kupiliśmy im bilety do term w Białce więc chyba mamy towarzystwo na tego 7 maja
-
Lucc mogło być jeszcze za wcześnie na test, zobaczymy
Ruby, a powiedziałaś o ciąży czy nadal trzymasz to w tajemnicy?
Fajnie, że mogłaś się wybawić i totalnie wyluzować
Madzik faktycznie, dziś termin @. Nie testowałaś?
Ps. Ja mam dwa pieski, ale też myślałam o tym by zacząć chodzić z psiakami ze schroniska na spacerki. Mój Mąż twierdzi, że nie dam rady i będę chciała wszystkie te pieski zabrać do domu i teraz waham się czy on aby rzeczywiście nie ma racji...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 09:00
madzikk, Bratek lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Cześć z rana dziewczynki:-)
Wczoraj nie pisałam bo po pierwsze zaczęłam pierwszy dzień cyklu i mnie totalnie zalało i zgięło w pół, potem było wiosenne sprzątano, bawialnia z małym, galeria dwa razy (za drugim razem po dzbanek do herbaty bo synuń dźwigiem potłukł;-PP) i na końcu łapy mi się rozjechały;-)...
Paytzetko albo dziewczyny jak bierzecie tą vit. b6 2x po 5 tabsów, czy 5 razy po 2, czy 10 na raz???
Lucc za wcześnie jeszcze na test poczekaj ze 3 dni, ja uroczyście oświadczam, że w tym miesiacu przykładam sie rzetelnie do cyklu ale testuję dopiero 12/ 13 dpo:-))))))....Lucc chyba że chcesz zobaczyć szarą kreskę to polecam unitesty z apteki:-PPPPP
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Dziewczyny, a ja mam wątpliwości, więc może któraś z Was mi doradzi...
U mnie owulka występuje zazwyczaj 15-17dc, w związku z tym, by jej nie zablokować biorę lutkę dopiero od 18dc. Lekarz napisał mi na kartce, że mam brać 18-25 dc a więc 8 dni. Zazwyczaj bierze się 10 dni prawda? Nie wiem po prostu czy dobrze, bym ją odstawiła. Bo jeśli jednak jakimś cudem była by ciąża? W 26dc musiałabym zrobić test z rana, ale to będzie dopiero 9dpo i przecież może nie wyjść. Jak myślicie? Może brać lutkę dodatkowe 2 dni, ale czy wtedy nie przedłużę sobie cyklu?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualnyChmureczko prawdopodobne przedluzysz cykl. Mi kiedyś kazał 5 dni wzięłam chyba dzień albo dwa dłużej i niepotrzebne to było. Zrób jak uważasz, może weź 9 dni taki kompromis
i tak nie zalecają więcej niż 10 dni brać.
Imię no to powodzenia i proszę się przykładać do tego cyklu jak obiecałas -
A myślisz, że jest sens 7.04 testować, to dopiero 9dpo będzie... Kurde, ja się strasznie boję testów ciążowych
I tak może nie wyjść nawet jeśli byłabym w ciąży, więc nie wiem skąd ja mogę wiedzieć, czy odstawić lutkę? Skomplikowane to dla mnie. Bo jeśli byłabym w ciąży i odstawiła luteinę, to mogę sobie jakoś zaszkodzić?
-
nick nieaktualnyChmureczko to weź do 10 dni po i zrób test 11 dni po. U mnie akurat pokazało w 9 dni po ale nie musi. 11 dni po to już prędzej. Potem w dzień @. Nie powinno się nic stać nawet jak byś była w ciąży bo tak każdy lekarz zaleca brać 10 dni od owulacji więc chyba nie zaszkodzi, jak będą dwie kreski to od razu luteine zapodasz.
Cynamon no raczej tak. Jedna bliska znajoma się mnie zapytała czy jak nie piję to czy się coś wreszcie udało to jej mówiłam że coś ruszyło ale dowie się 8. -
Ruby chyba to przemyślałam, biorę lutkę tak jak mi lekarz kazał, nie będę przedłużać ani swojej nadziei ani cyklu jakby co. Zrobię test 7.04 a więc to będzie 9dpo wyzn. przez OF. Jak będzie negatyw czekam na @ i już. Przecież jak nie teraz to następnym razem
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuby wrote:Chmureczko prawdopodobne przedluzysz cykl. Mi kiedyś kazał 5 dni wzięłam chyba dzień albo dwa dłużej i niepotrzebne to było. Zrób jak uważasz, może weź 9 dni taki kompromis
i tak nie zalecają więcej niż 10 dni brać.
Imię no to powodzenia i proszę się przykładać do tego cyklu jak obiecałas -
nick nieaktualny
-
Wiesz co Ruby, raczej nie ma z tym u mnie problemu. Kiedyś badałam w cyklu bez lutki i w 7dpo miałam ponad 10, więc w sumie bez szału ale w normie. Ta luteina raczej na wywołanie @ gdyby owulki nie było, bo wiesz, że ostatnio miałam tasiemca 63 dni. Myślę, że nie będę kombinować, owulka była na bank, wszystko na to wskazuje, a ja nie chcę przeciągać tego cyklu. Lepiej szybciej dostać @ i zacząć na nowo jeśli się miało nie udać.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:Wiesz co Ruby, raczej nie ma z tym u mnie problemu. Kiedyś badałam w cyklu bez lutki i w 7dpo miałam ponad 10, więc w sumie bez szału ale w normie. Ta luteina raczej na wywołanie @ gdyby owulki nie było, bo wiesz, że ostatnio miałam tasiemca 63 dni. Myślę, że nie będę kombinować, owulka była na bank, wszystko na to wskazuje, a ja nie chcę przeciągać tego cyklu. Lepiej szybciej dostać @ i zacząć na nowo jeśli się miało nie udać.
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Katiuszka trzeba spiąć poślady i iść dalej. Jak nie teraz to następnym razem
Czasem trzeba spojrzeć na sprawę innym wzrokiem. Napisałam, ze mam obawy, czy odstawić luteinę, po czym przeczytałam to na kompie i odpowiedź sama się nasunęła.
Trochę świruję, ale zresztą nie wiem czy się da nie świrowaćRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
Luccecita wrote:Chmurka
Skoro mialas owu to moze luteina niepotrzebna?
Może potrzebna, a może niepotrzebna, nie mam pojęcia.
Owu nie była potwierdzona monitoringiem, więc 100% pewności nie mam, choć wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jednak była.
Wtedy gdy potwierdzałam owulkę monitoringiem nie brałam luteiny, więc teraz lekarz stwierdził, że może trzeba się wspomóc? Nie wiem, robię jak kazał
A co będzie, to będzieNa pewno nie zaszkodzi
-
witam kochane
ja od wczoraj zła bo zadzwonił kierownik M.i okazało się że od jutra delegacja na tydzień, mało tego coś się posypało na w serwerowni i jak M.pojechał dziś o 7 rano tak do teraz Go nie ma.
Także mam nadzieję że owulki nie będzie do następnego weekendubo nie ma kiedy
nawet..
Niby wszystko ok ale smutno mi że tydzień będę sama -
Siusiac nie bede:) juz z podpaska chodze bo brzuchol boli baardzooo, ale na czerwien jeszcze czekam. Ale mnie glowa rozbolala.
Katiuszka a ty caly ten czas chodzisz do tego samego lekarza? Zeby brac 14 dni proga to troche dlugo, po co przedluzac cykl, no chyba ze po to zeby sie zblizyc do owulki ksiezycowej
Taka piekna pogoda a ja przez ten bol nigdzie nie pojdepowiem wam ze w tym cyklu bardzo dobrze znioslam pms, piersi dopiero kilka dni temu zaczely bolec, i doczytalam ze bardzo wazna jest dieta w tym czasie, ja przewaznie bardzo duzo produktow solonych jadlam (uwielbiam sol:)), czesciej kawe pilam, nie tym razem, sol powoduje ze sie woda 'w piersiach' odklada, dlatego bola, a tak to chyba bolaly bo progesteron spadal. Wiem znowu za duzo mysle, ale uwielbiam poznawac swoje cialo:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
A u mnie rozpoczyna się wiosna również balkonowa
Właśnie wysprzątałam balkon, wyrzuciłam wrzosy z jesieni i na dniach dokupię wiosennych bratków by posadzić
W każdym razie już jest czyściutko, stół i krzesełka wyciągnięte, jeszcze musi mąż skrzynię drewnianą z komórki przytachać, ja przecież w cionszy jestem, to nie będę się nadwyrężać
Ale ładnie się zrobiło, aż chce się żyć
Madzik, a może jednak @ nie przyjdzie?
Edycik, odpoczniesz od Mężusia, potem poszalejecie i nadrobicieOwulka musi poczekać
Katiuszka mi się też wydaje bardzo długo 14dni luteina... Kurde, znajdź tu człowieku odpowiedniego lekarza.Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość