X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    U nas kiedyś była kłótnia o oddzielne kołdry ale powiedziałam, że "po moim trupie" i że prędzej pójdę spać do saloni ;) i teraz jakoś się mieścimy pod taką 2x2,2m.
    ta 2x2,2 już jest dość duża, co prawda ja zawsze mam więcej ale dla nas wystarczająca :)

Paryzetka, cynamon - bo zawsze kiedyś musi być ten pierwszy raz, ze wszystkim , z cieniami , widmami i kreskami tłustymi również ;) także cynamon pił ziółka i testuj testuj i uważnie obserwuj testa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 19:13

• midnight Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    wpadam na chwilkę, a Wy ciągle o jedzeniu...aja muszę uważać cojem :/

Kas super cieszęsię bardzo i gratuluję

Bratku tak pozytywne, no powiedzmy, alebez stresu...postaniwiłam siejednak całkiem nie opierd...wdomu ale bez szczegołow. po prostu nie mam tyle czasu zeby na forum siedzieć...:(
    A ruchy to juz lada dzień :) badzczujna :)

Właśnie ogladam wiadomosci...maja zabronic badan prenatalnych, zeby uniknąć aborcji nawet jak dziecko ma poważne wady...stwierdzenie ze do sredniowiecza nas to cofa-ja mowilam juz przy wyborach...ze bedziemy sie cofac do sredniowiecza.

Ruby boli jeszcze?

Paryzetko powtarzaj :)

Bratek, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid przesada z tymi badaniami, i tak ludzie będą robić prywatnie jak co, nie ma innej opcji. Tylko nie forsuj się za bardzo...

Przespałam się z 30 min trochę przeszło ale i tak jeszcze czuję...nie wiem może to przez wzdęcia, ale takie kłucie dziwne - może macica się rozciąga nie wiem, żadnych plamień nie zaobserwowałam to byle do wizyty....

• madka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko powtarzaj testa jutro :)

Edytko już po wizycie?

Mid nie chce mi się nawet komentować tego co się teraz dzieje w kraju... Aż strach myśleć co jeszcze wymyślą :(

Bratku ale masz ruchliwego Brateczka :)

Ruby ja całą ciąże miałam twardniejące, napięte podbrzusze i wieczne kolki. Wszystko było dobrze, nie martw się na zapas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 19:25

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro komisyjnie stwierdzono, że jednak nie mam urojeń to test powtórzę. Trzymajcie kciuki. A luteinę to chyba profilaktycznie wezmę, co myślicie?

majju lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Skoro komisyjnie stwierdzono, że jednak nie mam urojeń to test powtórzę. Trzymajcie kciuki. A luteinę to chyba profilaktycznie wezmę, co myślicie?
    weź weź :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Paryzetka, tzn. 35zł za jeden komplet???????
    WOW!!!!!!!!! Super cena :) Szkoda, że nie mam Jyska w pobliżu ;/ A fakt, oni miewają fajne promocje, moja Mama nieraz u siebie w mieście zaopatruje się u nich w różne fajne rzeczy :)
    P.S. Siknij jutro i zobaczysz :) Jakie masz testy? Masz już na jutro??? B-)
    P.S.2. My też sobie zabieraliśmy kołdrę, ale 200x220cm plus zwykle jakaś narzuta - rozwiązały problem :) Strasznie chciałam spróbować bez osobnych :)

Bardzo się cieszę, że jesteście optymistkami :P Ja się śmieję, że jak się Młode wyśpi w brzuchu, to po narodzinach może być gorzej ;)))))))

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kobity już po wizycie możliwe,że będzie owulka z lewego jajnika.
    Pęcherzyk w lewym jajniku ma 12 mm i doktorek obstawia że owulka będzie w niedzielę.
    Mam nadzieję, że M. wróci z delegacji do tego czasu.
    Kolejna wizyta w poniedziałek.

Bratek, Paryzetka83, majju, chmurreczkaa, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Tak kobity już po wizycie możliwe,że będzie owulka z lewego jajnika.
    Pęcherzyk w lewym jajniku ma 12 mm i doktorek obstawia że owulka będzie w niedzielę.
    Mam nadzieję, że M. wróci z delegacji do tego czasu.
    Kolejna wizyta w poniedziałek.
    no to dobre wieści Edycik, a kiedy m teoretycznie ma wrócić?

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ładnie Edycik! Fajnie, że rośnie :) W niedzielę będzie się działo :D

Edycik lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik swoją drogą zapowiada się inny cykl niż zwykle bo owulacja w 20 dniu, a zwykle chyba miałaś dużo później?

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w sobotę :) mam nadzieję Ruby że nic się nie przeciągncie.I uda się nam wbić się w owulkę.Ogólnie zadowolona jestem że coś dzieje się.

Aha macie jakieś sposoby na przytszaśnięty palec, zamykałam autko i przywaliłam drzwiami w kciuka, niebieski jest :( boli jak diabli

Ruby, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zawsze miałam 23dc albo 26 lub 28, no ale zobaczymy czy doktorek się nie mylił.Testy mam to od jutra będę robić owulacyjne.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Niby w sobotę :) mam nadzieję Ruby że nic się nie przeciągncie.I uda się nam wbić się w owulkę.Ogólnie zadowolona jestem że coś dzieje się.

Aha macie jakieś sposoby na przytszaśnięty palec, zamykałam autko i przywaliłam drzwiami w kciuka, niebieski jest :( boli jak diabli

aż mnie zabolało jak przeczytałam może okładaj altacetem?

• midnight Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak boli to moze nospe :) juz mi Madka wytłumaczyła takze jak mam watpliwości to lykam, moja ginka potwierdziła ze nospe mozna nawet 3x dziennie po 2 tabletki jak potrzeba

Edycik,to super, to trzymam zeby wrocil m

Edycik, madka lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to fajnie, że owulka poczeka na męża :)

Bratku dzisiaj miałam pink test a na jutro pink eco (inne opakowanie) takiego jeszcze nie obsikiwałam :) Kurde, żarty żartami ale cholernie się boję powtórki, chyba biel testu byłaby lepsza. Zwłaszcza, że ja kompletnie nieprzygotowana jestem.

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tak boli że dotknąć kciuka nie mogę, wsadziłam w lód na razie ale aż się popłakałam tak boli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby jak boli to moze nospe :) juz mi Madka wytłumaczyła takze jak mam watpliwości to lykam, moja ginka potwierdziła ze nospe mozna nawet 3x dziennie po 2 tabletki jak potrzeba

Edycik,to super, to trzymam zeby wrocil m
    już brałam ostatnio dwa razy i nie chciałam przesadzać, ale skoro mówicie że nospę bez problemu można to łyknę, dzięki :*

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik mnie też boli jak czytam, biedactwo, trzymaj w tym lodzie jak nie masz altacetu.

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby tak boli że dotknąć kciuka nie mogę, wsadziłam w lód na razie ale aż się popłakałam tak boli :(
    kurcze to obkładaj biedaku :( :*

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ