X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight, mam tylko nadzieję, że masz pozytywne rzeczy do zrobienia i wszystko u Ciebie ok :)

majju, kciukasy za wiosenne zmiany :) Zwłaszcza za dietkę, bo wiem, jak ciężko walczyć z niezdrowymi nawykami ;/ (ale i... jak wiele taka zmiana daje :) ).

Aguś, a testowałaś mleko bezlaktozowe? W Biedronce kosztuje bodaj 2,70zł/litr, więc niedużo.
    Zresztą w ogóle ostatnio zarówno w Biedrze, jak też w Lidlu, można się nieźle zaopatrzyć. Bezlaktozowe: mleko, jogurtu, serki wiejskie, sery żółte. Naprawdę w sensownych cenach :)
    P.S. "Wydawanie noworodków"???? Hahahaha, zabiłaś mnie :)))
    P.S.2. C co do monitoringu - najważniejsze, że jest, że wiecie, na cyzm stoicie i co robić dalej :-*

madzikk, przykro mi z powodu dziadka, ale kciuki za przyszłość suczki!!!!! Cudownie, że ominie ją schronisko, UUFFFFFFFFFFF.

cinnamon, NIE MA jednego dobrego środka na kleszcze. Wiele zależy od rejonu Polski. U moich Rodziców zupełnie dobrze (odpukać!) sprawdza się fipronil - substancja czynna zawarta w takich preparatach, jak Fiprex czy frontline.
    A już w Warszawie fipronil z roku na rok działa coraz gorzej.
    Na chwilę obecną jedynymi preparatami, po których u naszych pacjentów ani razu nie zdarzyła się babeszka są: krople Vectra oraz tabletki Bravecto. A rejon mamy baaaaaaardzo babeszjozowy :(((((

Paryzetka, świetne wieści!!!!! To bardzo, bardzo fajnie, że leniwy jajnik ruszył :))))))

kas, gratulacje :)

Ruby - DKNY Be Delicoius? KOOOCHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM :)))))
    P.S. Kurtka jasna, jak ja czekam na tę twoją piątkową wizytę, noooooo..... :P

Edycik - no jak to? Ze szczęścia :))))) I pewnie z zejścia pewnego stresu, napięcia etc., które się latami gromadzą :)

A koktajle? UWIEEEEEEEEEEEEEEEELBIAAAAAAAAAAAAAAAAAM :)))))) <3 <3 <3
    Zwykle dodaję jogurt/kefir/maślankę, zwłaszcza teraz, gdy tym bardziej musze dbać o poziom wapnia oraz florę bakteryjną. No ale zawsze pijemy razem, z Małżem, dlatego cieszę się, bo jak zrobię ja - to wypije tę porcję zdrowia również M. :)

madka - ja używam zwykłego blendera kielichowego od Philipsa. Żaden cudowany sprzęt ;)

P.S. Póki co, tak jak się domyślałam, ruchów nie czuję :) (btw-zaczęliśmy już 17.tydzień :)))) ). I niby się spodziewałam, ale pomyślałam wczoraj na koniec dyżuru, że przyłożę sondę - o rajusiu, jaki On już duży :))))) I łapki i nóżki już takie, że się kostki w środku robią i inaczej to wygląda :)
    A co najważniejsze - grzeczne dziecko, nie wykręciło matce numeru i najwyraźniej nie spało, bo całkiem się żwawo ruszało <3 <3 <3 Uffff :)))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 16:20

cinnamon cookie, chmurreczkaa, madzikk, AgaL, Ruby, Paryzetka83, Ejrene lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Paryzetka, Lucc - szkoda, że nam nic nie wysikałyście, ale nadal trzymam za Was kciuki.

Bratku, będzie grzeczna dzidzia :)

Madzik, daj znać jaka decyzja, fajnie jakbyś miała pieska w domu ;) Sama radość :) Mi dzisiaj moje beagle rano wyszły z obroży, doskonale to potrafią, jak tylko chcą połazić bez smyczy :) Pobiegały po osiedlu, a ja musiałam grzecznie czekać, aż łaskawie wrócą, bo jakbym zaczęła gonić, to dla nich byłoby tylko weselej :) Modliłam się tylko, żeby zdążyć do pracy przez tych łobuzów :)

Kas - wspaniałe wiadomości!!! Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. Jest serduszko, więc teraz już będziesz spokojniejsza.

Ruby - kubełek KFC, ale bym zjadła!!! Szkoda, że nie mam w pobliżu...

W ogóle to same pyszności tu dziś gotujecie, pijecie koktajle, pyszności.
    Ja miałam jutro zacząć dietę, ale nie dostałam na maila, nie wiem co jest grane??? Nie podoba mi się to :(

Edycik, jak na wizycie? Zobaczysz, jak Wam się uda też będziesz płakać ze szczęścia :)

Ja u endo dziś byłam, była bardzo zadowolona z wyników :) Jak zajdę w ciążę, to mam się szybko zgłosić :)

Bratek, kas50 lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku dziękuję za odpowiedź :) a dzidzia jak spokojna to tylko się cieszyć :)

Bratek lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, co do pracy, póki nie widać możesz sobie polepszać, a co? Pewnie, że tak. Nie wszystkie kobiety od razu wiedzą o ciąży, a teraz o to nawet nie mogą zapytać na rozmowie, więc nic nie musisz wspominać. Patrz na to, by Tobie zmiany wyszły na dobre. Jeśli tak, to się nie zastanawiaj, tylko zmieniaj, bez żadnych skrupułów :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku ja mam dwa psiaki i wypróbowałam już wszystkie krople i obroże i z mojego doświadczenia najlepiej działa obroża Foresto. Jest dość droga, ale bezzapachowa i starcza na cały sezon. Trzeba tylko pamiętać, by na czas kąpieli ją zdejmować, no i co jakiś czas zdjąć ją z karku i przemyć wacikiem najlepiej ze spirytusem. Mój pies strasznie dużo kleszczy łapie, jakoś go bardzo lubią, a od czasu jak ma obroże to dosłownie ani jednego. Więc z mojego doświadczenia jak najbardziej ją polecam.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik trzymam za wizytę:*

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku uroczy malec ;)

Cynamon też się wtedy wahałam czy Klimuszki czy Sroki kupić bo obaj mają bardzo dobre opinie. Nóż widelec pomogą, warto próbować.

Dzisiaj się mnie pytali na placu zabaw no i jak tam u was, jak starania :P "kurde jeszcze się nie udało" a ja mówię no wszystko w swoim czasie ;)
    ale nie pisnęłam słówkiem żeby nie było :)

chmureczka jednak KFC odłożyliśmy na przyszły tydzień bo m wstąpił do rodziców i dzwonił czy ma się wracać inną drogą i kupić, ale powiedziałam że możemy w przyszły wtorek :D na dobre mi to wyjdzie ;)

A ja po tym placu i drodze powrotnej teraz się położyłam bo taki napięty brzuch a raczej podbrzusze mi się zrobiło no i trochę boli...nie wiem czy pogoda czy co.

Bratek, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik kciuki :*

Ja nam kupiłam nową pościel na nowy cykl ;) Nie mogłam się oprzeć za dwa komplety dałam 70zł na przecenie a normalnie były by za 180 :)

A czy cień cienia cienia po 10 godzinach to wystarczający powód żeby powtarzać test czy tylko urojenia?

Edycik, chmurreczkaa, madzikk lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Edycik kciuki :*

Ja nam kupiłam nową pościel na nowy cykl ;) Nie mogłam się oprzeć za dwa komplety dałam 70zł na przecenie a normalnie były by za 180 :)

A czy cień cienia cienia po 10 godzinach to wystarczający powód żeby powtarzać test czy tylko urojenia?
    powtarzać, zdecydowanie tak ;) cena pościeli rewelka :)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik mam nadzieję, że przyniesiesz nam dobre wieści. Trzymam kciuki ;*

Bratku super, że możesz podglądać maleństwo :) oby był taki spokojny po narodzeniu :)

Powiem Wam, że to pesto trochę trawą podjeżdżało ale było ok. Zjadłam tyle, że nie pójdę na żadne fitnessy dziś :)

Paryzetka83, Bratek, Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paryzetka a najlepiej pokaż nam, jesteśmy żądne testów i to z cieniami ;)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    powtarzać, zdecydowanie tak ;) cena pościeli rewelka :)
    No popatrzę jeszcze trochę na to widmo widma i zdecyduję.

A pościel kupiona w Jysku teraz takie promocje mają :)

Ruby, chmurreczkaa, AgaL lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko sikać na testy zawsze warto :) ja się przyznam, że jestem maniaczką pościeli i ciągle kupuje nowe. gdzie taka mega promocja była?

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    paryzetka a najlepiej pokaż nam, jesteśmy żądne testów i to z cieniami ;)
    Nie powiem że nie próbowałam zrobić zdjęcia, ale nic nie widać :)

Ruby, majju lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam tak samo z widmem ale potem wyczaiłam jedno miejsce i uchwyciłam :)

trzeba do jyska zajrzeć w takim razie, mi przydałaby się nowa, mam nadzieję że duże 220x200 na promocji?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    miałam tak samo z widmem ale potem wyczaiłam jedno miejsce i uchwyciłam :)

trzeba do jyska zajrzeć w takim razie, mi przydałaby się nowa, mam nadzieję że duże 220x200 na promocji?
    Duże też były tylko odpowiednio droższe, ale my mamy oddzielne kołdry - ciągle się kłóciliśmy kto komu zabiera i oboje marzliśmy ;) Teraz konflikt zażegnany.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiedyś była kłótnia o oddzielne kołdry ale powiedziałam, że "po moim trupie" i że prędzej pójdę spać do saloni ;) i teraz jakoś się mieścimy pod taką 2x2,2m.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zasypiamy pod jedną ale potem i tak każdy zawija się w swoją :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka pewnie, że rób! Ja nigdy nie miałam cienia ani widma nawet po tygodniu :P

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzetka pewnie, że rób! Ja nigdy nie miałam cienia ani widma nawet po tygodniu :P
    Ja do poprzedniego cyklu też nie :)

Bratek lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ