X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Cinnamon nie martw się remontem i tak się spotkamy. ;) np możemy nad zalew zegrzyński pojechać, domki wynająć i jakieś ognisko zrobić ;)
    Nad zegrzem fajna sprawa :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka jestem jak najbardziej za! Nawet ode mnie niezbyt daleko :)

Kobiety! Jako, że jesteście nieocenioną kopalnią wiedzy i pomysłów, to proszę Was o pomoc w wymyśleniu jakichś fajnych przystawek/ ewentualnie dań na imprezę urodzinową mojego szanownego małżonka :) Wzięłam już wolne na tą okoliczność więc mogę zaszaleć w kuchni ;) Ja niestety robię ciągle to samo a chciałabym czymś zaskoczyć gości :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Katiuszka jestem jak najbardziej za! Nawet ode mnie niezbyt daleko :)

Kobiety! Jako, że jesteście nieocenioną kopalnią wiedzy i pomysłów, to proszę Was o pomoc w wymyśleniu jakichś fajnych przystawek/ ewentualnie dań na imprezę urodzinową mojego szanownego małżonka :) Wzięłam już wolne na tą okoliczność więc mogę zaszaleć w kuchni ;) Ja niestety robię ciągle to samo a chciałabym czymś zaskoczyć gości :)
    A jaka pora jakieś główne danie masz które urodziny i jaki alkohol bo co innego do wódki inne do whisky a inne do wina

Bratek lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ostatnio zrobiłam ślimaczki z ciasta francuskuego z pieczarkami i cebulą. Niby danie "dla ubogich", ale rozeszło się w parę minut :D Jak chcesz to dam przepis

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę ;) 30 urodziny mojego M., będą sami znajomi w naszym wieku, balujemy za tydzień w piątek, za pewne tylko wódeczka ;) czyli przystawki 'zakąskowe' :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:22

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Majju ostatnio zrobiłam ślimaczki z ciasta francuskuego z pieczarkami i cebulą. Niby danie "dla ubogich", ale rozeszło się w parę minut :D Jak chcesz to dam przepis
    Madka czasem robię takie tylko, że z szynką i serem, i właśnie nie chcę się powtarzać ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji powiem Wam, że ostatnio u znajomych jadłam sałatkę: roszponka, małe kulki mozarelli, truskawki i... dżem truskawkowy! Mega pyszna :)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zacna impreza 30 ;) to co Madka pisała to dobre, jajka faszerowane, do wódeczki zazwyczaj gulasz lub jakieś danie na ciepło jedno garnków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Przy okazji powiem Wam, że ostatnio u znajomych jadłam sałatkę: roszponka, małe kulki mozarelli, truskawki i... dżem truskawkowy! Mega pyszna :)
    Skołuj przepis ja to chce spróbować ;)

• majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka to już cały przepis :) Tylko wymieszać, nie spodziewałam się, że tak dobrze będzie smakować.

Na ciepło chyba rzeczywiście zrobię strognowa, dobry podkład :)

Bratek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju mam w domu książkę z przekąskami na imprezy zeskanować i Ci wyślę ale to wieczorkiem

majju lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Katiuszko ale nie chcę Cię fatygować :) Koledzy M. to tak jak on - zjedzą wszystko, bardziej chciałam błysnąć przed ich kobietami :D ale już coś tam pogrzebałam w necie (w pracy...nieładnie ;) ) i coś pokombinuję. Ale dzięki!

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalew zegrzyński ode mnie ok 400km ale dam rade ;)

nick nieaktualny, majju, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka kochana :* ja i tak mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze :) smutno mi trochę ale chyba nic na to nie poradzę... czerwiec/lipiec dopiero remont :( Zegrze chętnie, mój M był tam w wojsku, raz odwiedziłam Go na weekend ( <3 ;)) i zatrzymałam się w fajnym hoteliku, możemy poszukać domków, super by było :)

Majju z sałatek mogę polecić taką, którą ostatnio cały czas robię ;) sałata lodowa, pierś z kurczaka podsmażona, pomidory suszone, pestki dyni i ser żółty starkowany lub parmezan plus sos miodowo-musztardowy :) polecam!

majju, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Katiuszka kochana :* ja i tak mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze :) smutno mi trochę ale chyba nic na to nie poradzę... czerwiec/lipiec dopiero remont :( Zegrze chętnie, mój M był tam w wojsku, raz odwiedziłam Go na weekend ( <3 ;)) i zatrzymałam się w fajnym hoteliku, możemy poszukać domków, super by było :)

Majju z sałatek mogę polecić taką, którą ostatnio cały czas robię ;) sałata lodowa, pierś z kurczaka podsmażona, pomidory suszone, pestki dyni i ser żółty starkowany lub parmezan plus sos miodowo-musztardowy :) polecam!
    Ja byłam właśnie w domkach na imprezie integracyjnej ;) to się chyba nazywało zielony zakątek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:52

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najfajniej byłoby gdyby któraś jechała z moich terenów i razem sie zabrać :) jest kto z małopolski?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski tez daleko strasznie...może coś bliżes Łodzi?

Rozmowa no cóż....dopóki była po Czesku to spoko , ale potem po angielsku - z czym nie powinnam miec problemu ale nie przygotwałam sie na takie pytania :/ no i tak męczyłam tak męczyłam, że niezbyt dobrze mi to szło ;) ale nie żałuję....nawet lepiej bo i tak bym do niego nie poszła. Jego pracownica odchodzi w lipcu - rodzi w październiku ....ja bym była tylko 3 miesiące dłużej i też bym odchodziła więc byłoby to chamskie z mojej strony...
    Ale na tę druga pozycję (rozmowa w środe) nie mam przeszkód bo po pierwsze mam tam znajomych po drugie tam sa cały czas rotacje i na moje miejsce będzie potem sporo chętnych :) zresztą ta pozycja też jest tak traktowana poniekad jako przejściowa więc nie miała bym problemu z tym że ide na kilka miesięcy tylko :) także mam cel: musze się dostać na tę drugą pozycję :D

majju, AgaL, madzikk, Ejrene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ledwo w ciążę zaszłaś i już się migasz od spotkania. Nie dobra ty!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby ledwo w ciążę zaszłaś i już się migasz od spotkania. Nie dobra ty!
    Nie migam! próbuje jako ciężarna miejsce sobie lepsze ugrać :D :P

• Edycik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrócilam z pogotowia paluch pęknięty i mam szynę
    na żywa wwiercali mi się w paznokieć by krwi upuścić z krwiaka
    bożesz ale się darłam w niebogłosy

ledwo autem jechałam z szyną

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ