X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Cinnamon nie martw się remontem i tak się spotkamy. ;) np możemy nad zalew zegrzyński pojechać, domki wynająć i jakieś ognisko zrobić ;)
    Nad zegrzem fajna sprawa :)

katiuszaa lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka jestem jak najbardziej za! Nawet ode mnie niezbyt daleko :)

Kobiety! Jako, że jesteście nieocenioną kopalnią wiedzy i pomysłów, to proszę Was o pomoc w wymyśleniu jakichś fajnych przystawek/ ewentualnie dań na imprezę urodzinową mojego szanownego małżonka :) Wzięłam już wolne na tą okoliczność więc mogę zaszaleć w kuchni ;) Ja niestety robię ciągle to samo a chciałabym czymś zaskoczyć gości :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Katiuszka jestem jak najbardziej za! Nawet ode mnie niezbyt daleko :)

Kobiety! Jako, że jesteście nieocenioną kopalnią wiedzy i pomysłów, to proszę Was o pomoc w wymyśleniu jakichś fajnych przystawek/ ewentualnie dań na imprezę urodzinową mojego szanownego małżonka :) Wzięłam już wolne na tą okoliczność więc mogę zaszaleć w kuchni ;) Ja niestety robię ciągle to samo a chciałabym czymś zaskoczyć gości :)
    A jaka pora jakieś główne danie masz które urodziny i jaki alkohol bo co innego do wódki inne do whisky a inne do wina

Bratek lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju ostatnio zrobiłam ślimaczki z ciasta francuskuego z pieczarkami i cebulą. Niby danie "dla ubogich", ale rozeszło się w parę minut :D Jak chcesz to dam przepis

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę ;) 30 urodziny mojego M., będą sami znajomi w naszym wieku, balujemy za tydzień w piątek, za pewne tylko wódeczka ;) czyli przystawki 'zakąskowe' :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:22

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Majju ostatnio zrobiłam ślimaczki z ciasta francuskuego z pieczarkami i cebulą. Niby danie "dla ubogich", ale rozeszło się w parę minut :D Jak chcesz to dam przepis
    Madka czasem robię takie tylko, że z szynką i serem, i właśnie nie chcę się powtarzać ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji powiem Wam, że ostatnio u znajomych jadłam sałatkę: roszponka, małe kulki mozarelli, truskawki i... dżem truskawkowy! Mega pyszna :)

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zacna impreza 30 ;) to co Madka pisała to dobre, jajka faszerowane, do wódeczki zazwyczaj gulasz lub jakieś danie na ciepło jedno garnków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Przy okazji powiem Wam, że ostatnio u znajomych jadłam sałatkę: roszponka, małe kulki mozarelli, truskawki i... dżem truskawkowy! Mega pyszna :)
    Skołuj przepis ja to chce spróbować ;)

• majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka to już cały przepis :) Tylko wymieszać, nie spodziewałam się, że tak dobrze będzie smakować.

Na ciepło chyba rzeczywiście zrobię strognowa, dobry podkład :)

Bratek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju mam w domu książkę z przekąskami na imprezy zeskanować i Ci wyślę ale to wieczorkiem

majju lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Katiuszko ale nie chcę Cię fatygować :) Koledzy M. to tak jak on - zjedzą wszystko, bardziej chciałam błysnąć przed ich kobietami :D ale już coś tam pogrzebałam w necie (w pracy...nieładnie ;) ) i coś pokombinuję. Ale dzięki!

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalew zegrzyński ode mnie ok 400km ale dam rade ;)

katiuszaa, majju, cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka kochana :* ja i tak mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze :) smutno mi trochę ale chyba nic na to nie poradzę... czerwiec/lipiec dopiero remont :( Zegrze chętnie, mój M był tam w wojsku, raz odwiedziłam Go na weekend ( <3 ;)) i zatrzymałam się w fajnym hoteliku, możemy poszukać domków, super by było :)

Majju z sałatek mogę polecić taką, którą ostatnio cały czas robię ;) sałata lodowa, pierś z kurczaka podsmażona, pomidory suszone, pestki dyni i ser żółty starkowany lub parmezan plus sos miodowo-musztardowy :) polecam!

majju, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Katiuszka kochana :* ja i tak mam nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze :) smutno mi trochę ale chyba nic na to nie poradzę... czerwiec/lipiec dopiero remont :( Zegrze chętnie, mój M był tam w wojsku, raz odwiedziłam Go na weekend ( <3 ;)) i zatrzymałam się w fajnym hoteliku, możemy poszukać domków, super by było :)

Majju z sałatek mogę polecić taką, którą ostatnio cały czas robię ;) sałata lodowa, pierś z kurczaka podsmażona, pomidory suszone, pestki dyni i ser żółty starkowany lub parmezan plus sos miodowo-musztardowy :) polecam!
    Ja byłam właśnie w domkach na imprezie integracyjnej ;) to się chyba nazywało zielony zakątek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:52

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najfajniej byłoby gdyby któraś jechała z moich terenów i razem sie zabrać :) jest kto z małopolski?:)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski tez daleko strasznie...może coś bliżes Łodzi?

Rozmowa no cóż....dopóki była po Czesku to spoko , ale potem po angielsku - z czym nie powinnam miec problemu ale nie przygotwałam sie na takie pytania :/ no i tak męczyłam tak męczyłam, że niezbyt dobrze mi to szło ;) ale nie żałuję....nawet lepiej bo i tak bym do niego nie poszła. Jego pracownica odchodzi w lipcu - rodzi w październiku ....ja bym była tylko 3 miesiące dłużej i też bym odchodziła więc byłoby to chamskie z mojej strony...
    Ale na tę druga pozycję (rozmowa w środe) nie mam przeszkód bo po pierwsze mam tam znajomych po drugie tam sa cały czas rotacje i na moje miejsce będzie potem sporo chętnych :) zresztą ta pozycja też jest tak traktowana poniekad jako przejściowa więc nie miała bym problemu z tym że ide na kilka miesięcy tylko :) także mam cel: musze się dostać na tę drugą pozycję :D

majju, AgaL, madzikk, Ejrene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ledwo w ciążę zaszłaś i już się migasz od spotkania. Nie dobra ty!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ruby ledwo w ciążę zaszłaś i już się migasz od spotkania. Nie dobra ty!
    Nie migam! próbuje jako ciężarna miejsce sobie lepsze ugrać :D :P

• Edycik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrócilam z pogotowia paluch pęknięty i mam szynę
    na żywa wwiercali mi się w paznokieć by krwi upuścić z krwiaka
    bożesz ale się darłam w niebogłosy

ledwo autem jechałam z szyną

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ