X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszczędze Wam fotek z widoku paznokcia dziś :P

Ruby oby tylko pazurek mi nie zszedł.

Centralna Polska super pomysł :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    ja jestem z Podkarpacia, więc wszędzie mam daleko :D

Lucc to obok mnie, ja z Małopolski...też daleko ;)

Luccecita lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woj. Łódzkie jest najbardziej w centrum kraju :D patrząc na mapę województw :D

• madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko :* Współczuję bardzo Kochana. To co takiego na fb wrzuciłaś, że aż Ciasteczko wpadło?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Lucc to obok mnie, ja z Małopolski...też daleko ;)
    No ja górny Śląsk więc blisko do Agi :)

Cynamon no 200 do przejechania u was max , a u nas min 400 także lekka różnica jest :) gdzie ta sprawiedliwość się pytam?

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :D:D Ruby my się możemy spotkać na granicy naszych województw i dalej razem :) będę Cię asekurować jaką brzuszkowatą :D

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    dokładnie :D:D Ruby my się możemy spotkać na granicy naszych województw i dalej razem :) będę Cię asekurować jaką brzuszkowatą :D
    Super :) Dalej niz do Łodzi niejadę, wysiadam z auta normalnie, tupam nóżką i biwakuję w Łodzi :P

AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się do domu, zajrzę wieczorem :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja się Tobą w Łodzi zaopiekuję :) Kasia, Mid są na miejscu, Smerf ma bliziutko :) Także ten szukajcie czegoś koło Łodzi :)

AgaL, midnight lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik współczuję palucha:( żeby na żywca? Zgroza!

Paryzetko trzymam za kolejny cykl,chyba że coś przegapulam i jakieś zmiany na teście nastapily? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas piękny suwaczek :)

kas50 lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a gdzie Ty chcesz biwakować w Łodzi? Ot wymyśliła :D matko kochana ile ja mam km do Łodzi?????

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię inkę,ale i tak nie mogę...bo inke trzeba troszke osłodzić,sama w sobie troche slodka, noi koniecznie z mlekiem,a cukier rośnie ;)

Ruby kciuki za rozmowę, ja glosuje za blizej lodzi ,aleWrocław tez lubie ;)

Maju moze muszle z farszem, albo krążki cebulowe..z salatek u mnie gyros rzadzi

Edycik o fuj...azmi ciarki przeszly...dlugo tak masz miec?

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik strasznie współczuję.

Kaś nic się nie zmieniło, test oślepiająco biały. Albo nie trafiłam z terminem owu i to wcale nie 14dpo albo sama nie wiem co. W każdym razie czekam na rozwój wydarzeń :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Edycik...masakra, współczuję tego cierpienia. Dzielna z Ciebie dziewczyna, nie wiem czy ja dałabym radę...

Jakbyście planowały spotkanie w centrum Polski to może udałoby mi się też dojechać? Ja tak jak Ruby Górny Śląsk :) Mogłybyśmy jechać razem :)

Tylko w wakacje może być ciężko ustalić wspólny termin.

cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko coś wymyślimy, trafimy w dogodny termin ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka - szkoda, goopi test ;/

katiuszaa, no to czas bez kłótni, a z <3, to musiał być dooobry czas B-)

Lucc, ja brałam na allegro - ale pojedyncze składniki. Znalazłam zielarnię, która wzbudziła moje zaufanie i sama skomponowałam mieszankę.
    W sumie się zastanawiam czy nie sprzedać tego, co zostało.

majju, super, że M. oddaje krew :( My nie możemy - ani ja, ani M. :(((( tak samo ze szpikiem, nad czym tym bardziej boleję ;(((((
    Z przystawkami nie pomogę, bo u nas prawie nigdy wódka nie stoi na imprezach, a jednak do niej nie wszystko pasuje ;/

Edycik - choliba, tak czułam, dlatego Ci o tym RTG pisałam. Z Twojego opisu wyglądało to identiko jak wtedy, gdy pękła mi kość podczas gry z koszykówkę.
    Na pociechę dodam, że szybko doszłam do siebie.... i tylko czasem, przy mega wrednej pogodzie, coś tam postrzyka ;)

Btw-po raz kolejny stwierdzam, że lepiej być zwierzakiem :P
    Rzadko robimy bolesne rzeczy bez znieczulenia, choćby miejscowego :P

A z tym spotkaniem, to widzę, że Wy tak na serio :)
    Zalew Zegrzyński? Hahahaha, no tutaj, to zdeeeecydowanie jestem za ;)))))
    Tylko niekoniecznie w sierpniu/wrześniu ;))))

A tak w ogóle.... Przemogłam się wreszcie i poszłam zrobić test z glukozą (tak tak, wcześniej - ponieważ mam graniczną glukozę i negatywny wywiad rodzinny, jak również swój osobisty, że tak powiem ;) ).
    Aż się zdziwiłam, ale poszło nieźle :) Nie cudowali z pół szklanki wody, tylko cały kubek dają, już wymieszany, więc łatwiej idzie - no i wzięłam soczek z eko-cytrynki ;)
    Trochę miałam odruch wymiotny przez 2 godziny, ale jakoś poszło :)

Gorzej, że pierwszy raz od dawna dopadło mnie paskudne niedocukrzenie ;/ Cholercia, nie mogę się przyzwyczaić, że jednak w ciąży na wszelkie badania idzie się z kanapką/batonikiem musli/whatever (!!!!!) i od razu po zakończeniu lepiej coś wsunąć. Bo ja z tych, co to czasem od rana do obiadu nic, poza kawą, nie wsuwają ;/ (wiem, niezdrowe, ale nie potrafię się rano zmusić).

A tu wiecie - akurat jechał autobus, no to pobiegłam... Potem po chwili drugi.... To potem, jak na skrzydłach, od razu poleciałam do sklepu po składniki na... hot-dogi :P (Jezuuusiuuu, ale miałam ochotę ;) ) i podczas robienia mnie dopadło, pewnie po części efekt odbicia po tej glukozie. WRRRRR.
    Jeszcze jaka ja doorna!!!!! Dziecko diabetyka, wiem, co się robi.... a jak mnie zaczęło składać, to.... przyspieszyłam robienie hot-dogów bo będzie zdrowiej (wiecie, takie z duuuużą ilością warzyw, na chudziutkich parówkach), zamiast chwycić czekoladę!!!!!!!!!!!!! Echhhh... Głupia, głupia ja...
    Potem się położyłam i nawet po 4 godzinach czułam się, jakby mnie pociąg przejechał i dobudzić się nie mogłam ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 19:39

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madalena1103 Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny:)myślicie ze jest sens jutro zrobic bete?
    dbc347d3be69dcfe85b2318d3eb1a1b2.png

madalena
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko dopóki @ nie ma jest nadzieja :-)

Bratku kiedy masz wyniki krzywej?
    Ja dziś odebralam wynik glukozy na czczo 96,00 - wysoko,ale w przeddzień jadlam więcej słodki,lody i na kolację rogala z dżemem truskawkowym mniam :-) może to ciut zafalszowalo wynik?hmm
    No i hemoglobina leci w dół 11,9 (norma od 12,00).

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tą grupą krwi Rh- ? Bo jak mąż ma Rh + to jest konflikt a czy to może też przeszkadzać w zaciążeniu? Ja ma ARh+. Mój tata oddawał krew był honorowym dawcą krwi i zasłużonym dawcą krwi. Miał taki chyba 3 ordery za to i kiedyś bez NFZ to miał leki za darmo.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 1564 1565 1566 1567 1568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ