X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Dziewczyny dostałam moją dietę na maila :) Normalnie jestem w szoku! Ilość żarcia nie do przejedzenia chyba, ciężko będzie mi tyle zjeść. Obiady z dwóch dań, ale napisała, że zupy mogę pomijać i tylko 2 razy w tygodniu zjadać. Nawet mam schabowego w panierce, spaghetti, naleśniki z serem. Kurde, jestem w szoku. Zaczynam jednak od soboty, bo muszę porządnie zaopatrzyć się w produkty :)
    wow to dietka jak marzenie ;)

• madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w necie i szukam jakiś fajnych przepisów na koktajle. Chciałabym połączyć owoce z zielonymi warzywami, otrębami i wodą. Macie jakieś pomysły?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Bratek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mid, u mnie cukrzycy jeszcze nie ma. Jeszcze. Oby ;)
    Z tym ograniczaniem kolacji uważaj, bo to nie jest takie oczywiste. Może ogólnie lekko zmodyfikujesz dietę? Jakbyś zobaczyła na dietę dla matek cukrzycowych, to np. "w moim" szpitalu jest 6 (!!!!!) posiłków. Śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja i tzw.posiłek nocny.

Spójrz, w linku jest odnośnik do pliku w pdf
    http://www.szpitalkarowa.pl/dieta-dla-ciezarnej-chorej-na-cukrzyce

chmurreczka, hihi, jeszcze pytanie, jakie WIELKOŚCI porcje będą ;)
    Ale fakt, mam znajomą, która odchudzała się pod okiem dietetyczki i też była zaskoczona ilością jedzenia. Większość ludzi je z doskoku, a tu kilka regularnych posiłków.
    Dodam, że nieźle jej to rozkręciło metabolizm...... B-)

madka, bardzo lubię tę ściągawkę :)
    http://www.theprospect.net/wp-content/uploads/2013/06/smoothie.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:51

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po monitoringu :) super wieści.Torbiel okazala się byc pokaźnym pęcherzykiem który pekl i pelno plynu w zatoce Douglasa takze moje drogie u mnie 11dc a ja po owulce :) chyba sie jednak nie wstrzelilismy bo dopiero się mieliśmy ostro zabierac za <3 i byl tylko raz w 8dc :)
    Ale szczęśliwa jestem,ze w miejscu torbiela z przed @ powstał pęcherzyk, wprowadził nas w błąd ale najważniejsze ze owu byla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:51

Bratek, madka, chmurreczkaa, majju, Paryzetka83, Edycik, madzikk, cinnamon cookie, Ejrene lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nadrobię co u Was,lecę jeszcze M dorwać wedle zaleceń mojej gin :D

Paryzetka83, chmurreczkaa, majju, Edycik lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, to cudownie!!!!!!!!!!!!!! :-D

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA, dostałam ślinotoku :P :P :P MNIAMMMMMMMMM :)))) <3
    http://www.roxyskitchen.com/20-amazingly-healthy-layered-smoothie-recipes.html

madka, AgaL lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś super :) Rewelacja!

AgaL lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• madka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku pychota :D

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super :) to może wy źle celowaliście w poprzednich cyklach? :) bawta się :)

lecę spać bo padammmmm, do jutra :*

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus super wiesci :-) A jednak zle mialas przeczucia :-) I moze tak jak Ruby mowi ze zle celowaliscie i w nastepnym cyklu choc mam nadzieje ze go nie bedzie ;) sie idealnie wstrzelicie :-) Bardzo sie cieszę ze wizyta udana :-)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL super wieści. 8dc <3 może wystarczyć bo wg. temperatury wychodzi na 9dc owulacja bo 10dc był skok więc nadzieja jest :-)

AgaL lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Melduję, że wykonałam dziś sikańca, lecz jak zwykle jedna krecha. Nie będę płakać, dziś 9dc, odstawiam luteinę i zobaczymy, Dzisiaj tempkę mam wysoko, ale jak odstawię lutkę to pewnie zacznie powoli spadać. Cieszę się, że mogłam się tak poobserwować, bo dawno tego nie robiłam :)

Aha, przyszły moje zioła Sroki, wczoraj coś Ruby przypomniała o mojej zagubionej paczce, wczoraj odebrałam z poczty :) Będą jak znalazł na nowy cykl :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mid a jaki Ty masz cukier na czczo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 06:40

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

Aguś cieszę się,że owulka byłą, to bardzo dobra nowinka.

Chmureczka dobrze że ziółka dotarły :) od 1dc cyklu możesz pić

Kas piękny suwaczek :) zazdroszczę ;)

Ja wczoraj nawet nie wiem kiedy usnęłam z tego zmęczenia i bólu,zaraz będę obdzwaniała poradnie ortopoedyczne i chirurgiczne na kiedy najszybciej ze skierowaniem mnie przyjmą.No i zbieram całą dokumentację bo będę walczyła o dwa odszkodowania z NNW i z ubezpieczenia grupowego PZU z pracy.Za to moje cierpienie coś mi się należy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 07:10

kas50 lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa tez obstawiam 9dc,dzis temp 37,00.
    Ale wczoraj w razie w poprawiliśmy. ;)
    Swoją drogą ciekawe czy w kolejnym cyklu tez tak będzie,mamy zacząć monit zaraz po @ :)

A tak w ogóle to Dzień Dobry :)

majju, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Edycik widziałam palca na fb.... :(

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Aguś ale się cieszę! Bardzo bardzo,czuję że to jest Twój cykl :)

Chmureczko mam nadzieję, że nie przejęłaś się mocno testem? Tulę :* Ech ja ciągle zapominam o tym Sroczce, muszę sobie chyba przypomnienie w telefonie nastawić.

Ja na "dzień dobry" w pracy się dowiedziałam, że kolejna dziewczyna jest w ciąży... Ech, ciężko to wziąć na klatę.

chmurreczkaa, AgaL lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majciu my CI będziemy na forum przypoimnać PIJ SROKĘ ;)

Paryzetka83, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majciu nie przejęłam się mocno, no może troszkę :) Ale jestem przyzwyczajona do bieli i płakać z jej powodu nie będę :) Nie teraz to następnym razem :D

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka piekne podejscie,tez się tego trzymam :)
    Majusia a Ty dzis wizyta?? :*

‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ