X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • madka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja właściwie ze słabiuteńkiej krechy na następny dzień miałam bardzo mocną. Czekamy cierpliwie Kochana :*

Madzik dziękuję za rady :* Spróbuję wieczorem rozciągnąć

Edycik lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aguś M.w domku zasnął teraz bo mega padniety był.Nabijal sie z mojego paluszka i jego kolorów.

Boje sie ze owulki nie bedzie w ten weekend.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Tak Aguś M.w domku zasnął teraz bo mega padniety był.Nabijal sie z mojego paluszka i jego kolorów.

Boje sie ze owulki nie bedzie w ten weekend.
    Edycik ja też miałam taką słabą w piątek, a sobota i niedziela mega mocne.
    także testuj cały weekend bo w każdej chwili m oże się pokazać ;) a przyszłym tyg m jedzie znowu?

Edycik lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem czytam i... RUBY!!!! Gratulacje :) Teraz to już chyba dotarło, co? Strasznie się cieszę :)
    Do grupy na fioletowej stronie mam nadzieję szybko dołączyć, więc proszę trzymać tam dla mnie miejsce, a póki co Panią moderator grzecznie poproszę o dopisanie mojej skromnej osoby na 1szej stronie tutaj ;) Bo wychodzi na to, że jestem tu intruzem :P
    Poza tym piękny suwaczek :D

Paryzetka, Katiuszka, ja wiem, że Wy to z troski piszecie, więc biorę sobie to wszystko do serducha :) Dziś miałam na obiad plasterek schabu (bez panierki)na kapce oleju rzepakowego usmażony i posypany sezamem, do tego surówka z marchewki i jabłka oraz ziemniaka. Wszystko odpowiednio wyważone na wadze elektronicznej, myślę, że jest ok :) Ale jak będę miała wątpliwości, czy coś jeść, to będę pytać :)

Smerfetko, tulę i łączę się w bólu, bo coś czuję po kościach, że i u mnie @ rozkręci się lada dzień. Zaczynam się czuć typowo małpowato, zawsze tak mam na kilka dni przed :( Nic się nie martw, nie teraz to następnym razem.

Ja ziółka Sroki zaczynam od 1 dnia @, na razie grzecznie leżą i czekają na TEN dzień :)

Smerfelinka, Edycik lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • majju Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik nie dygaj Kochana, weekend dopiero się zaczyna :) Akurat M. wypocznie i podziałacie a testom nie wierz w 100% lepiej <3 zapobiegawczo :)

Ruby do sałatki dodałam tylko z dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów, sól i pieprz.

A ja jestem cały czas głodna, nie wytrzymam w tej cionszy :)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka Jam się już oporawiła ;) zrobiłam mały porządek na 1 stronie ;)

Majju lubie tuńczyka, ale znudziła mi się już sałatka z jajkiem tuńczykiem i ogórkiem więc chętnie spróbuję, akurat mam tuńczyka ale w sosie własnym więc jutro może wypróbuję o ile te pomidory suszone dostanę jutro.

chmurreczkaa, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryby aleee ladny suwaczek:)

Ruby lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej.

Aaaaaalleee się dzieje!

Gratulacje Ruby! Dobra robota ;)!

Dziewczynki czytałam, nadrobiłam i jestem z Wami.

Madka, blender rewelka ;)
    Majju, ból głowy to chyba ma związek z pogodą. Ja od dwóch dni zdycham :?
    Edycik, nie zastanawiaj się, tylko do roboty ;). Testy ovu to jak pamiętam miałam z reguły bledsze. Raz, jak robiłam 2x dziennie to wyszło, że pik na ovu był pomiędzy porannym a popołudniowym, a tak to bledziochy.
    Smerfie, Paryzetko, udanych nowych cykli życzę.
    Ejrene, ale jesteś laska w tej ciąży, wow!
    Bratku, przypomniała mi się ostatnio akcja "puste jajo" i się "obśmiałam jak norka :)", ale to dlatego że... i tu będzie całą historia:
    Idę sobie odebrać wyniki badań prenatalnych. Ośrodek spory, więc kilku lekarzy na zmiany robiło badania pacjentkom. Ja trafiłam na bardzo sympatycznego i kompetentnego lekarza. No ale wyniki to już od pielęgniarki, więc jak zadzwonili, to się stawiłam na odbiór. Zabrałam, podziekowałam, aż tu nagle do gabinetu wchodzi lekarz... Patrzymy na siebie i pada: "To TY????", "No nieeee ;):):)", "Co u Ciebie:):):)"... Kolega z podwórka..., kolega z ogólniaka... dziś ordynator w jednym ze szpitali w mieście, II st specjalizacji z ginekologii, doktorat, koordynator badań prenatalnych... :):):). Siedzieliśmy w gabinecie i gadaliśmy na zmianę o tym co kto teraz robi i jak wygląda moja córa, bo robił przy okazji usg, przy którym trząsł mi się momentami brzuch ze śmiechu. To było STRASZNIE MIŁE ;). "Wstawaj, zdrowe dziecko" powiedział po badaniu. To było tak fajne uczucie, że jestem niemal pewna, że tę niespodziankę to mi podarowała w prezencie Św. Rita ;). Kolega mojej ciąży prowadził nie będzie, bo bliżej mam do swojej lekarki i cioci - położnej, ale jednak zawsze mam go pod ręką ;). Najbardziej jednak rozbawił mnie spostrzeżeniem "Denerwują mnie moi koledzy po fachu. Co drugiej pacjentce potrafią wmówić, że ciąża zagrożona, bo wiadomo, jak potem normalnie rodzi zdrowe, to wychwala, jaki to pan doktor wspaniały, miałam zagrożoną ciąże i taki happy end" ;):):). Wierzę, bo mam takiego w przychodni...
    Chmureczka, przeczytałam o lekarzu i Waszej wizycie. Może studiował, ale pajac. Każde badanie, czy czynność powinny być pacjentowi jasno wytłumaczone i logicznie uzasadnione, tak to można z palca... wróżyć ;)

No... Całuję wszystkie wymienione i pominięte (ciężko Was nadgonić;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 18:47

AgaL, chmurreczkaa, Smerfelinka, Ejrene, Edycik, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zaglądałam już na Belly :-)
    Ja proponuję skopiować naszą listę z pierwszej strony tylko w odwrotnj kolejności ;-).
    Zaciążone:.....
    Czekamy na:....
    Może pzywołasz dziewczyny które kiedyś tu były. Ostatnio patrzałam i dwie już chyba urodziły, dwie albo trzy w ogóle nigdzie się nie udzielają od czasu 2 kresek a reszta już niedługo będzie rodzić ;-)

AgaL, Smerfelinka, katiuszaa, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jutro sikinij na testy jak chcesz....ale mimo wyniku pobaraszkujcie z M,test to test,urządzenie i może sie mylić :*

Mamatuska świetna historia i cieszę się ze dzieciątko zdrowe :) pisałaś o św.Ricie...to tez moja Orędowniczką,teraz nawet co wieczór M modli się ze mną taka modlitwa o dar rodzicielstwa:)

Kjopa3, MamaTuśka, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby zaglądałam już na Belly :-)
    Ja proponuję skopiować naszą listę z pierwszej strony tylko w odwrotnj kolejności ;-).
    Zaciążone:.....
    Czekamy na:....
    Może pzywołasz dziewczyny które kiedyś tu były. Ostatnio patrzałam i dwie już chyba urodziły, dwie albo trzy w ogóle nigdzie się nie udzielają od czasu 2 kresek a reszta już niedługo będzie rodzić ;-)
    tak tak właśnie tak planowałam to poprobić wszystko ;) za chwilę się zabiorę, ale nie będę tych z samego początku wklejać bo one były chwilę i uciekły. Te, które pamiętam z różowej kim są to te przekopiuję i was ;)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby świetny pomysł :)

My dojeżdżamy na działkę :) Ciekawe jak ja będe robić z tym karkiem... Jak robot :D

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tak tak właśnie tak planowałam to poprobić wszystko ;) za chwilę się zabiorę, ale nie będę tych z samego początku wklejać bo one były chwilę i uciekły. Te, które pamiętam z różowej kim są to te przekopiuję i was ;)

Dobry pomysł tak się właśnie zastanawiałam co z nimi zrobić które były na tydzień do testu i tyle je widziano ;-).Dobra decyzja :-) Wiadomo :-D

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby świetny pomysł :)

My dojeżdżamy na działkę :) Ciekawe jak ja będe robić z tym karkiem... Jak robot :D

Eee, przy grilu możesz stać ;)

Kjopa3, AgaL lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jestem ż tu legalnie, uff, czuję ulgę :P

W planie mam niedługo dołączyć też po fioletowej stronie :)

MamaTuśka fajnie, że masz jeszcze dodatkowego lekarza, takiego wiesz, w razie jakiegoś nagłego wypadku. tfu tfu. Dobrze mieć taką świadomość, że jeszcze ktoś znajomy jest, do kogo można się zgłosić, w razie potrzeby, to na pewno daje taki spokój wewnętrzny.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatuśka ale pewnie trochę śmiesznie było rozłożyć nogi przed nim ? :D

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Mamatuśka ale pewnie trochę śmiesznie było rozłożyć nogi przed nim ? :D

Ja nie mam jakoś takiego wstydu w sobie :). W końcu lekarz. Mam jeszcze jednego znajomego gin i w sumie badał mnie w poprzednich ciążach. Grunt to nastawienie. Jak nie ma chemii to nie ma wstydu :):):)

• majju Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby patrzę na pierwszej stronie, że mamy ładną średnią - 2 ciąże na miesiąc :)
    Ja zaklepuję sobie <3 na kwiecień, kto jest za tym żeby poprawić trochę statystyki i dołożyć więcej <3 ? ;)

MamaTuśka fajna historia :) Kurcze już 13 tydzień u Ciebie, wow :)

Smerfelinka, chmurreczkaa, AgaL, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie niech M.odpoczywa a jutro moze podzialamy.Ja właśnie ziołka o.Sroki popijam.

No i jutro stoję u teściów na stoisku 8 do 15 także wrócę padnięta.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam piękny post i mi go wcięło :( A połowę pewnie już zapomniałam...

MamaTuśka dziękuję! Świetna historia :) Ja też pewnie ucieszyłabym się ze znajomego. Zawsze można inaczej porozmawiać i atmosfera inna ;)

Ruby dziękuję za dopisanie na pierwszej stronie :) Może już nie będę uciekać... PS Śliczny suwaczek <3

Majuś sałatka super smakowita :)

Ejrene śliczny brzuszek. Jest się czym chwalić ;)

Edycik trzymam kciuki, żeby owulka przyszła może w niedzielę, jak już odpoczniecie, i żeby była owocna!

Aguś ja też już się wstępnie zapisuję i mam nadzieję, że obie wkrótce tak dołączymy :*

Dziewczyny ja uciekam na kolację. Dziś u mnie podobnie jak u Majci suszone pomidory i tuńczyk, ale z jarmużem i razowym makaronem :) Później pewnie zakopię się pod kocem z termoforem, bo brzuchol daje czadu, a już się przeciwbólowych nałykałam dzisiaj :( Miłego wieczoru Kochane!

PS Jutro rano mam trening, a później kilka spraw do załatwienia, więc pewnie odezwę się dopiero wieczorkiem. Niby weekend, ale coś czuję, że odpocznę może dopiero w niedzielę. Buźka!

AgaL lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞

15.05.2025 - transfer 💔

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ