Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Edycik ja właściwie ze słabiuteńkiej krechy na następny dzień miałam bardzo mocną. Czekamy cierpliwie Kochana :*
Madzik dziękuję za rady :* Spróbuję wieczorem rozciągnąćEdycik lubi tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
nick nieaktualnyEdycik wrote:Tak Aguś M.w domku zasnął teraz bo mega padniety był.Nabijal sie z mojego paluszka i jego kolorów.
Boje sie ze owulki nie bedzie w ten weekend.
także testuj cały weekend bo w każdej chwili m oże się pokazaća przyszłym tyg m jedzie znowu?
Edycik lubi tę wiadomość
-
Jestem czytam i... RUBY!!!! Gratulacje
Teraz to już chyba dotarło, co? Strasznie się cieszę
Do grupy na fioletowej stronie mam nadzieję szybko dołączyć, więc proszę trzymać tam dla mnie miejsce, a póki co Panią moderator grzecznie poproszę o dopisanie mojej skromnej osoby na 1szej stronie tutajBo wychodzi na to, że jestem tu intruzem
Poza tym piękny suwaczek
Paryzetka, Katiuszka, ja wiem, że Wy to z troski piszecie, więc biorę sobie to wszystko do serduchaDziś miałam na obiad plasterek schabu (bez panierki)na kapce oleju rzepakowego usmażony i posypany sezamem, do tego surówka z marchewki i jabłka oraz ziemniaka. Wszystko odpowiednio wyważone na wadze elektronicznej, myślę, że jest ok
Ale jak będę miała wątpliwości, czy coś jeść, to będę pytać
Smerfetko, tulę i łączę się w bólu, bo coś czuję po kościach, że i u mnie @ rozkręci się lada dzień. Zaczynam się czuć typowo małpowato, zawsze tak mam na kilka dni przedNic się nie martw, nie teraz to następnym razem.
Ja ziółka Sroki zaczynam od 1 dnia @, na razie grzecznie leżą i czekają na TEN dzień
Smerfelinka, Edycik lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Edycik nie dygaj Kochana, weekend dopiero się zaczyna
Akurat M. wypocznie i podziałacie a testom nie wierz w 100% lepiej
zapobiegawczo
Ruby do sałatki dodałam tylko z dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów, sól i pieprz.
A ja jestem cały czas głodna, nie wytrzymam w tej cionszy
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychmureczka Jam się już oporawiła
zrobiłam mały porządek na 1 stronie
Majju lubie tuńczyka, ale znudziła mi się już sałatka z jajkiem tuńczykiem i ogórkiem więc chętnie spróbuję, akurat mam tuńczyka ale w sosie własnym więc jutro może wypróbuję o ile te pomidory suszone dostanę jutro.chmurreczkaa, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Hej, hej.
Aaaaaalleee się dzieje!
Gratulacje Ruby! Dobra robota!
Dziewczynki czytałam, nadrobiłam i jestem z Wami.
Madka, blender rewelka
Majju, ból głowy to chyba ma związek z pogodą. Ja od dwóch dni zdycham
Edycik, nie zastanawiaj się, tylko do roboty. Testy ovu to jak pamiętam miałam z reguły bledsze. Raz, jak robiłam 2x dziennie to wyszło, że pik na ovu był pomiędzy porannym a popołudniowym, a tak to bledziochy.
Smerfie, Paryzetko, udanych nowych cykli życzę.
Ejrene, ale jesteś laska w tej ciąży, wow!
Bratku, przypomniała mi się ostatnio akcja "puste jajo" i się "obśmiałam jak norka", ale to dlatego że... i tu będzie całą historia:
Idę sobie odebrać wyniki badań prenatalnych. Ośrodek spory, więc kilku lekarzy na zmiany robiło badania pacjentkom. Ja trafiłam na bardzo sympatycznego i kompetentnego lekarza. No ale wyniki to już od pielęgniarki, więc jak zadzwonili, to się stawiłam na odbiór. Zabrałam, podziekowałam, aż tu nagle do gabinetu wchodzi lekarz... Patrzymy na siebie i pada: "To TY????", "No nieeee", "Co u Ciebie:)
"... Kolega z podwórka..., kolega z ogólniaka... dziś ordynator w jednym ze szpitali w mieście, II st specjalizacji z ginekologii, doktorat, koordynator badań prenatalnych...
. Siedzieliśmy w gabinecie i gadaliśmy na zmianę o tym co kto teraz robi i jak wygląda moja córa, bo robił przy okazji usg, przy którym trząsł mi się momentami brzuch ze śmiechu. To było STRASZNIE MIŁE
. "Wstawaj, zdrowe dziecko" powiedział po badaniu. To było tak fajne uczucie, że jestem niemal pewna, że tę niespodziankę to mi podarowała w prezencie Św. Rita
. Kolega mojej ciąży prowadził nie będzie, bo bliżej mam do swojej lekarki i cioci - położnej, ale jednak zawsze mam go pod ręką
. Najbardziej jednak rozbawił mnie spostrzeżeniem "Denerwują mnie moi koledzy po fachu. Co drugiej pacjentce potrafią wmówić, że ciąża zagrożona, bo wiadomo, jak potem normalnie rodzi zdrowe, to wychwala, jaki to pan doktor wspaniały, miałam zagrożoną ciąże i taki happy end"
. Wierzę, bo mam takiego w przychodni...
Chmureczka, przeczytałam o lekarzu i Waszej wizycie. Może studiował, ale pajac. Każde badanie, czy czynność powinny być pacjentowi jasno wytłumaczone i logicznie uzasadnione, tak to można z palca... wróżyć
No... Całuję wszystkie wymienione i pominięte (ciężko Was nadgonić)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 18:47
AgaL, chmurreczkaa, Smerfelinka, Ejrene, Edycik, madzikk, Paryzetka83, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość
-
Ruby zaglądałam już na Belly
Ja proponuję skopiować naszą listę z pierwszej strony tylko w odwrotnj kolejności.
Zaciążone:.....
Czekamy na:....
Może pzywołasz dziewczyny które kiedyś tu były. Ostatnio patrzałam i dwie już chyba urodziły, dwie albo trzy w ogóle nigdzie się nie udzielają od czasu 2 kresek a reszta już niedługo będzie rodzićAgaL, Smerfelinka, katiuszaa, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość
-
Edycik jutro sikinij na testy jak chcesz....ale mimo wyniku pobaraszkujcie z M,test to test,urządzenie i może sie mylić :*
Mamatuska świetna historia i cieszę się ze dzieciątko zdrowepisałaś o św.Ricie...to tez moja Orędowniczką,teraz nawet co wieczór M modli się ze mną taka modlitwa o dar rodzicielstwa:)
Kjopa3, MamaTuśka, Edycik, madzikk lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnyKjopa3 wrote:Ruby zaglądałam już na Belly
Ja proponuję skopiować naszą listę z pierwszej strony tylko w odwrotnj kolejności.
Zaciążone:.....
Czekamy na:....
Może pzywołasz dziewczyny które kiedyś tu były. Ostatnio patrzałam i dwie już chyba urodziły, dwie albo trzy w ogóle nigdzie się nie udzielają od czasu 2 kresek a reszta już niedługo będzie rodzićza chwilę się zabiorę, ale nie będę tych z samego początku wklejać bo one były chwilę i uciekły. Te, które pamiętam z różowej kim są to te przekopiuję i was
Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Ruby wrote:tak tak właśnie tak planowałam to poprobić wszystko
za chwilę się zabiorę, ale nie będę tych z samego początku wklejać bo one były chwilę i uciekły. Te, które pamiętam z różowej kim są to te przekopiuję i was
Dobry pomysł tak się właśnie zastanawiałam co z nimi zrobić które były na tydzień do testu i tyle je widziano.Dobra decyzja
Wiadomo
-
Czyli jestem ż tu legalnie, uff, czuję ulgę
W planie mam niedługo dołączyć też po fioletowej stronie
MamaTuśka fajnie, że masz jeszcze dodatkowego lekarza, takiego wiesz, w razie jakiegoś nagłego wypadku. tfu tfu. Dobrze mieć taką świadomość, że jeszcze ktoś znajomy jest, do kogo można się zgłosić, w razie potrzeby, to na pewno daje taki spokój wewnętrzny.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Mamatuśka ale pewnie trochę śmiesznie było rozłożyć nogi przed nim ?
Ja nie mam jakoś takiego wstydu w sobie. W końcu lekarz. Mam jeszcze jednego znajomego gin i w sumie badał mnie w poprzednich ciążach. Grunt to nastawienie. Jak nie ma chemii to nie ma wstydu
-
Ruby patrzę na pierwszej stronie, że mamy ładną średnią - 2 ciąże na miesiąc
Ja zaklepuję sobiena kwiecień, kto jest za tym żeby poprawić trochę statystyki i dołożyć więcej
?
MamaTuśka fajna historiaKurcze już 13 tydzień u Ciebie, wow
Smerfelinka, chmurreczkaa, AgaL, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość
-
Napisałam piękny post i mi go wcięło
A połowę pewnie już zapomniałam...
MamaTuśka dziękuję! Świetna historiaJa też pewnie ucieszyłabym się ze znajomego. Zawsze można inaczej porozmawiać i atmosfera inna
Ruby dziękuję za dopisanie na pierwszej stronieMoże już nie będę uciekać... PS Śliczny suwaczek
Majuś sałatka super smakowita
Ejrene śliczny brzuszek. Jest się czym chwalić
Edycik trzymam kciuki, żeby owulka przyszła może w niedzielę, jak już odpoczniecie, i żeby była owocna!
Aguś ja też już się wstępnie zapisuję i mam nadzieję, że obie wkrótce tak dołączymy :*
Dziewczyny ja uciekam na kolację. Dziś u mnie podobnie jak u Majci suszone pomidory i tuńczyk, ale z jarmużem i razowym makaronemPóźniej pewnie zakopię się pod kocem z termoforem, bo brzuchol daje czadu, a już się przeciwbólowych nałykałam dzisiaj
Miłego wieczoru Kochane!
PS Jutro rano mam trening, a później kilka spraw do załatwienia, więc pewnie odezwę się dopiero wieczorkiem. Niby weekend, ale coś czuję, że odpocznę może dopiero w niedzielę. Buźka!AgaL lubi tę wiadomość
👩36 lat 🧑39 lat
31.07.2025 - ⏸️
1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞
15.05.2025 - transfer 💔
7 dpt - beta <1 💔
8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml