X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jeśli ciąża jest młodsza/starsza i różnica nie wynosi więcej niż 14 dni to nie ma to żadnego znaczenia. Termin- dzień i tydzień ciąży będzie Ci się zmieniał co USG. Dwa dni to nic :) a samo zagnieżdżone też trwa różnie. Teraz już bez stresu mi tu :*
    A czemu masz tą większą dawkę kwasu foliowego?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ruby jeśli ciąża jest młodsza/starsza i różnica nie wynosi więcej niż 14 dni to nie ma to żadnego znaczenia. Termin- dzień i tydzień ciąży będzie Ci się zmieniał co USG. Dwa dni to nic :) a samo zagnieżdżone też trwa różnie. Teraz już bez stresu mi tu :*
    A czemu masz tą większą dawkę kwasu foliowego?
    Nie wiem , powiedział mi, że moje 800 to za mało, że da mi receptę na 15mg ale nie zapytałam czemu w sumie...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUBY :D :D jejkuuu ale się cieszę :):) normalnie wyobraziłam sobie to wszystko....aż się wzruszyłam. No super :)

Jednak kwas foliowy w większej dawce, już kolejna cięzarna której taki proponują, ciekawe. A mutacji nie masz stwierdzonej przecież. A wit B to jaka? B6??

Ach RUby czekam na suwaczek :D

Ruby lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene na avatarku Twój brzuszek ??:)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kiedy powiesz Córeczce?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    RUBY :D :D jejkuuu ale się cieszę :):) normalnie wyobraziłam sobie to wszystko....aż się wzruszyłam. No super :)

Jednak kwas foliowy w większej dawce, już kolejna cięzarna której taki proponują, ciekawe. A mutacji nie masz stwierdzonej przecież. A wit B to jaka? B6??

Ach RUby czekam na suwaczek :D

Nie ja mam witaminę B ogólną , a w niej B1, B6 i B2
    Też jestem ciekawa z tym kwasem, nie mam stwierdzonej żadnej mutacji.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby na pewno Ci nie zaszkodzi ten kwas :)
    jak się czujesz? dotarło? szczęśliwa???

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ejrene na avatarku Twój brzuszek ??:)

Mój :)

Ruby no kwas nie zaszkodzi kazał to wykup, a za dwa tygodnie będziesz to zapytasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 13:03

Edycik lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Przepięknie wyglądasz :)
    a jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby na pewno Ci nie zaszkodzi ten kwas :)
    jak się czujesz? dotarło? szczęśliwa???
    Bardzo :) w sumie targają mną różne emocje, dzwoniłam już do m to się pytał czy już widać fujarkę bo jak po nim to powinno już pokazać :D

I zdecydowanie odetchnęłam :) nie ma żadnego pustego jaja , ciąży biochemicznej, pozamacicznej więc ulga niesamowita :) i to <3 miód malina :)
    Zaraz zabieram się za jakiś odjechany suwaczek :)

AgaL, Ejrene, Imię_Róży, ZakreconaŻona, madzikk, Kjopa3, Bratek, Edycik, chmurreczkaa, cinnamon cookie, Kasia1407, Paryzetka83, Wiola90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Ruby no kwas nie zaszkodzi kazał to wykup, a za dwa tygodnie będziesz to zapytasz :)
    wow śliczne zdjęcie :)

Ejrene lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach.... poczułam teraz.... że kiedyś też to przeżyje, usłyszę serduszko swojego dziecka :):) no nie mogę się doczekać !

Ejrene, Ruby, Smerfelinka, Imię_Róży, chmurreczkaa, katiuszaa, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ruby kiedy powiesz Córeczce?:)
    no w sumie to nie wiem, może dzisiaj jej już powiem, bo jak mama , teściowa wie to czemu młoda miała by nie wiedzieć...chyba jej pokażę zdjęcie i powiem że ta kropeczka to twój brat albo siostra ;)

Ejrene, Smerfelinka, madzikk, Kjopa3, AgaL, chmurreczkaa, Wiola90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Ach.... poczułam teraz.... że kiedyś też to przeżyje, usłyszę serduszko swojego dziecka :):) no nie mogę się doczekać !
    no pewnie Aguś, na pewno tak będzie :)

AgaL lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby! Kochana, gratuluję Ci z całego serducha :* Ciesz się i odetchnij, zasłużyłaś na to!

Ruby lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞

15.05.2025 - transfer 💔

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Przepięknie wyglądasz :)
    a jak się czujesz?

Na pewno się doczekasz:* Dobrze się czuje kochana :* mam tylko podejrzenie kamieni na nerkach albo woreczku i od tego mam chyba bóle pid prawą puersią jak siedzę i muszę iść z tym do lekarza ale ciężko mi się zebrać i w tym tyg. Nie poszłam. Od tygodnia jestem na L4. Przytyłam już 10 kg (albo i więcej) :p z tego ponad kilogram już waży Mikołaj.
    Teraz mamy niekończący się remont co wykańcza mnie psychicznie :p bo wszystko wszędzie się wala, kartony itp. A męża mam tylko na weekendy więc wolno to idzie.

AgaL lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby gratuluję

Ruby lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ale super wiesci :) ciekawe jak corka zareaguje :) teraz juz luz, rosnijcie zdrowo, i niczym sie nie przejmowac :) a maz ze swoim komentarzem jest niezly, czyli chcialby synka:)

Ruby lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " ta kropeczka to Twój brat albo siostra" :) pięknie...
    a Ona zostanie Starszą Siostrą :D

Ruby, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene dopiero od tygodnia w domu.... no to nieźle. A remonty są wykańczające...a co dopiero w ciąży. To dużo cieroliwości życzę no i wybierz się do tego lekarza ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

‹‹ 1575 1576 1577 1578 1579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ