X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko popieram Bratka. Urolog i androlog na wizycie powinien zbadać prostatę od strony odbytu a dodatkowo badanie palpacyjne jąder. Co do gronkowca to akurat dziwne i raczej nie normalne w nasieniu. Może faktycznie od seksu :-P. Gronkowiec jest chyba przy anginie. A tak propo to pięknie Ci dziś temp. skoczyła :-).

Majju super, że pękł pęcherzyk. Płyn w zatoce nie jest wcale potrzebny do potwierdzenia owulacji. Może go nie być w ogóle-wg. jednego z lekarzy u których byłam.

Dziewczyny trzymam za Was kciuki <3
    To będziemy blisko siebie testować ja, Aga, Majju, Chmureczka.

Bratek, chmurreczkaa, AgaL lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, Majju ja ostatnio ja w poprzednim cyklu byłam w 11dc i był pęcherzyk 20mm, a w 13dc nie było pęcherzyka i płynu też nie było. Gin mówiła, że to normalne. Z resztą chyba Agatia jak poszła do gin to jej powiedziała, że owulki nie było, bo nie widzi płynu, a tu bach... ciąża :)

Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Wpadłam zapisać tempkę i przy okazji się przywitam. Jak dobrze, że dziś piąteczek, piątunio ;)
    Dziś ma przyjechać ktoś do tej zepsutej zmywarki, mam nadzieję, że naprawi :)
    Kjopa, ja wiem, że ten lekarz może mieć rację, ale podejście do leczenia ma beznadziejne. Dwa tyg. bez <3, potem kontrola, a tego gronkowca to chyba gołym okiem chciał szukać, bo powiedział, żeby badań nie powtarzać. Więc o co chodzi? Ja też mam się nie leczyć, nie badać, bo po co. A przecież z tego wynika, że ja mogę mieć tego gronkowca w gardle i tak go na okrągło zarażać :/

Ps. RUBY, kciukam za wizytę, szkoda, że o 12 nie będę mieć neta, dopiero ok 17 zobaczę, ale myślami będę z Tobą.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • majju Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Ja dziś tylko momencik bo za chwilę wyjeżdżam w teren. Dobrze, że dziś piąteczek! A mówiłam Wam, że pracuję w niedzielę? Targi mam i przez to krótszy weekend :/

Paryzetko z zaleceń to tylko kwas foliowy mi kazała dalej brać i czekać cierpliwie a na urlopie się zrelaksować porządnie. ;)
    Aguś no miałam sporo badań, wszystkie hormony, HSG. Wsio ok oprócz prolaktyny (51) ale wg ginki to ok. I nic innego nie zleca. Sama czuję, że problemy jest chyba w mojej głowie więc ten cykl czy dwa oddechu od wizyt, monitów itd chyba dobrze mi zrobi.
    Z resztą z Waszymi kciukami i życzeniami to następnego cyklu nie będzie :)
    PS. Ruby będę sprawdzała po 12 :) powodzenia :)

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-)
    Ja też będę niecierpliwie zaglądać.
    https://zapodaj.net/e15b72cfb22e2.gif.html

Mam nadzieję, że nie będziesz nas długo trzymać w niepewności ;-)

Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 07:09

Edycik, Ruby lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już też nie śpię od godziny chyba wizytowy stres mnie zaczyna dopadac ;-)

Dzięki kobiety widzę że od samego rana mam tu wsparcie :-)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie zbudziłam kobity -dzień dobry

Katiuszkaa podłamałaś mnie podejściem ludzi do zwierząt,koszmar jakiś.

Madka cieszę się,że jesteś zadowolona ze sprzęciku,teraz koktajle będą na porządku dziennym :) pomyśl jak zaczną się truskawki ..dokupisz banana i pychota.Polecam też z melona zrobić smothie bez dodatku wody, sam gęsty nektar pyszny.

Ruby kciuki trzymam kochana.

Pora na kawkę,może dziś jakoś domek ogarnę i mamcia mnie odwiedzi.

Paryzetka83, Ruby, madka lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawką

Edyta, aj, aż mnie palec zabolał :D

Ruby
    trzymam kciuki za wizyte!

Maju
    trzymam kciuki!

chmurka
    ech, z tymi lekarzami :/
    a jaka ładna masz tempke :)

ja sie umowiłam do gina na 22.04, akurat bede w okolicach owulki :)

Ruby lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam popijając kawkę ;) Ruby kciukam mocno, wszystko będzie dobrze :)

Bratku ja też się zastanawiam nad tą hipoglikemią i dlatego pytam ;) U mnie na pewno jest przewlekła ale być może łagodna :)

Chmureczka Katiusza ma rację z tym niskim indeksem - bułka tarta ma wysoki, tak jak mąki. Ja mam wyższy próg zalecony to np. mąka gryczana mi się łapie, ale nie za często :) Mam nadzieję, że Twoja p. dietetyk wie co robi i Ci nie zaszkodzi - bo mu tu tak z troski się dopytujemy :)

Miłego dnia wszystkim :*

Ruby, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobraźcie sobie, że we srodę zamowilam ziołka Sroki, wczoraj już były u mnie :) expresowo :)

Paryzetka83, Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    wyobraźcie sobie, że we srodę zamowilam ziołka Sroki, wczoraj już były u mnie :) expresowo :)
    no do mnie też tak ekspresowo doszły :)
    To teraz pij pij regularnie , a będą dzieci z tego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet dobre, to na wieczór sie pije?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    nawet dobre, to na wieczór sie pije?
    tak wieczorem najlepiej podobno ;)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) piąteczek, super :)
    Ruby myślami od rana z Tobą....ach :)

Majju teraz już pamiętam, ze miałaś badania zabieg itp. Ciekawe swoją dogą z tą prolaktyną, czy np inny lekarz kazałby Ci zbijać? na pewno stres na nią wpływa, więc ten czekający Cię urlop, wyjazd (super!) na pewno dobrze Ci zrobią :)

Edycik mniej boli?? :* ja dziś też muszę ogarnąć dom... bo się troszkę zaniedbało ostatnio ;) miłego dnia w domku!

Paryzetka, Lucc, Kjopa zdrówko, też sięgam po kawke :)

Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ruby kciuki za wizytę :* :)

Edycik AJAJAJAJJJJ powiedziałam na głos jak zobaczyłam Twoje zdjęcie!!! To musi być ból :(

Majju czyli teraz tylko RELAX, TAKE IT EASYYYY ;)

Madka takie urządzenia generalnie ciche nie są więc trudno określić ;) ale faktycznie jedne bardziej hałasują a drugie mniej :) np ja nie mogę ciągle się przyzwyczaić do hałasu ekspresu do kawy.... a opinie też ma, że nie jest głośny :D

Ruby lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Edycik straszny ten palec..mam nadzieje ze szybko siezagoi..az ciary przechodza...wszystko tylkonie paznokcie-zawsze bylam wrazliwa na tympunkcie, moge sie kłuć pobrzuchu ale jakby mi mial ktos coswbic w paznokcia...ehhh

Katiusza tak sie właśnie zastanawiałam, jaksie czasy zmienily odnośnie leczenia wierzaków...ale niestety tylko w miescie..
    W mieście szczura czy chomika prowadządo wet, a na wsi uważaja zetylko krowy i konie zasługują ito tez tylko w niektórych przypadkach...u nas na wsi (tej z ktorej pochodze) ze 20 lat temu byl tylko taki lekarz od krow, a mojemu kotu zrobił sie jakby taki wwrzód wielki na ogonie, poszliśmy do tego lekarza, to na zywca kotu ogromną igłe w to wbił-aha tata kota trzymał nawet stołu nie było.....i dopiero jak kot był juz zmeczony bólem,a ojciec cały podrapany,to pan dr...tak zwany dopiero dał kotu znieczulenie...Kotu przebicie wrzoda pomogło, ale podejście dopacjenta okropne..

Bratku staram sie wszystkiego pilnowac-stalych por, czestoi malo,ale jeszcze nie doszlam dokladnie co takiego moge jesc,poza tym czasem juz mam ochote na co inne...ale najgorszy na czczo...dzis znow 93, a po kolacji i taknic juz nie jem bo mi niedobrze.tez mam mobilizacje-teściowa ma cukrzyce pociazy właśnie-imusi sie insulina kłući bardzo pilnować...nie chciałabym tak

Maju trzymam mcno kciuki zeby ta owulacja okazalasie trafiona :*

Ruby powodzenia na wizycie :)

Ruby, Edycik lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby kciukasy

Ruby lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z fona masakra

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię znam ten ból, jak piszę z fona i nagle zdania pomieszane, wyrazy poprzestawiane, no masakra jakaś...

Edyck a ja zachodzę w głowę jak ty o tym palcu zapomniałaś , że go tak potraktowałaś drzwiami? zakochana czy co ?:)

Madka czekam na jakieś smaczne przepisy , sprawdzone i przetestowane przez Ciebie ;)

Kawa wypita, głowa umyta zaraz jeszcze prysznic i za godzinę wychodzę bo jeszcze muszę kaskę dla mądrej głowy wypłacić ;)

Majju Barcelona czeka więc prolaktyna na bank spadnie ;)

Imię_Róży, Edycik lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzisiaj miałam mieć wolniejszy dzień w pracy, to mi komputer zastrajkował i najważniejszego programu nie chce mi odpalić :/ Teraz nie dość, że nic nie zrobię, to jeszcze będę się głowić, co z tym zrobić... Ciągle coś!

Ruby trzymam kciukasy :*

Imię Róży ja też dziś piszę z telefonu i też tego nie znoszę ;)

PS Melduję, że zaczęłam nowy cykl :( Myślałam, że już łez nie będzie, ale myliłam sie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 10:43

Imię_Róży lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️
    1.08.2025 - bHCG 16 mlU/ml 🍀🤞

15.05.2025 - transfer 💔

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
‹‹ 1573 1574 1575 1576 1577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ