X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, gratulacje, jupiiiiiiiiiiiiiiiii :))))))))))))) Czułam, NAPRAWDĘ czułam, że będzie dobrze :)))))
    Hihihi, fajnie za te leki :) Powinnyśmy dostać pochwałę grupową za krzewienie wiedzy i dobrych informacji/nawyków, hahaha :)

Z tym kwasem - myślę, że na zapas. Podobno w USA często dają dawkę 15mg - bez żadnych mutacji. Bo ponoć zaszkodzić na 100% nie zaszkodzi, a dużo można zyskać, witamina tania, więc.... :)

Paryzetko, no ta hipoglikemia napawa mnie strachem, choć nie oznacza to, że potrafię dzięki teki temu super stosować dietę ;)
    Nie mniej mam z tyłu głowy, że w moim przypadku są duże szanse, że może się skończyć cukrzycą :(

midnight, a Twój lekarz z taką glikemią nie kazał Ci robić krzywej? Bo chyba już przekraczasz (trochę się spieszę, więc nie mam, jak sprawdzić).
    Bo co Ci szkodzi, to byś doszła mając glukometr :-*

madka, raaaanyyy, jak ja KOCHAM koktajle <3 Dostałam ślinotoku :))))

Ejrene, auć, to żeś sobie jakieś głazy uhodowała ;) Tfu tfu, może jednak się okaże, że wszystko ok?

P.S. Buuu, dzwoniła położna ze szpitala, że mam cukrzycę ciążowa :(
    Na szczęście na tym etapie, to pewnie tylko glukometr i dieta :) ale mam się zgłosić do poradni patologii. Na czczo 90, po godzinie 185, po dwóch 103.
    Swoją drogą aż się zdziwiłam, bo na czczo miałam 80, więc nieźle :))))) bo od jakiegoś czasu ciągle przekraczałam 90 :)
    Tylko lipa, że mało, iż się kłuje w brzuch i mam siniory, jak z plakatu o przemoczy w rodzinie, to jeszcze teraz palce, buuuuuu :P

Ale z bardziej radosnych wieści - dopchałam się na USG "połówkowe" do babki, do której nie mogłam się dopchać na "genetyczne" (miała terminy na 2 miesiące do przodu zajęte - tak tak, prywatna... ;) ).
    Tym razem się udała. Ma świetne opinie, zarówno na znanylekarz.pl, jak też na forach, a o to niełatwo ;)
    Ponoć jest naprawdę świetna w wychwytywaniu wad płodowych, jest też specjalistą od echa serca płodów :)
    https://www.znanylekarz.pl/anita-hamela-olkowska-2/ginekolog/warszawa

Ejrene, Ruby, madka, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przygotuj się na najważniejsze pytanie córki. Skąd ta kropka wzięła się w Twoim brzuchu ;-) :-D

Ruby, AgaL, Edycik, madzikk, chmurreczkaa, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby gratulacje :-) :-) :-)

Bratku z takimi wynikami to już cukrzyca? Szok!!! Myslalam że norma po 2h to 120.

Ruby lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja kojarzę, że miałam dużo gorsze wyniki. Nic z tym lekarz nie zrobił.

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka super sprzęcik :) ciesz się nim i mieszaj koktajle.

Ruby kochana gratuluję :* super wieści.

Ejrene piękny Twój brzuszek na awatarku.

madka, Ruby, Ejrene lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka z czego ten koktajl? Smakowicie wygląda :-)

Ruby super suwaczek :-)

Ruby lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Madka z czego ten koktajl? Smakowicie wygląda :-)

Ruby super suwaczek :-)
    wzajemnie ;)

właśnie tworzę nasz wątek na fiolecie dla typowo ciążowych tematów :) tak jak obiecałam ;)

kas50, Ejrene, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek.... :D

Ruby lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby nie było wątpliwości, że ta grupa jest zamknięta to jej nazwa brzmi: Zaciążone z grupy Ruby z OF :P

AgaL, madzikk, Ejrene, Edycik, chmurreczkaa, Smerfelinka, Kasia1407, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Suwaczek.... :D
    śmiejesz się ze mnie koleżanko ? :P :D

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby skądże :D
    cieszę michę i zazdraszczam :D

Ruby lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    żeby nie było wątpliwości, że ta grupa jest zamknięta to jej nazwa brzmi: Zaciążone z grupy Ruby z OF :P

To ja się wstępnie zapisuje :P

madka, Ruby, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas banan, pomarańcza, kiwi, jarmuż, otręby, mleko i woda :) Taki mój pomysł na szybko :)

Bratek lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) też myślę nad jego zakupem,ale najpierw muszę kupić dobrą sokowirowke do buraków.

madka, madzikk lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• majju Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mamy weekend :D
    Muszę Was nadrobić troszkę ale na razie RUBY OGROMNE GRATULACJE! bardzo bardzo się cieszę! Marzę, że też kiedyś usłyszę bicie serca mojego dzieciątka i dołączę do grupy na fioletowej :)

Madka muszę obczaić ten blender chociaż M. mi ostatnio uświadomił, że większość z moich koktajli to same cukry :) ale jakie pyszne :)

Pochwalę się Wam, że zrobiłam mega prostą a pyszną sałatkę: tuńczyk z oleju, kasza jęczmienna, suszone pomidory i pietruszka. No wow :)

Boli mnie głowa cały dzień, myślałam że nie wyrobię w robocie :/

madka, Ruby, AgaL, Smerfelinka lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju super pomysł na sałatkę :) Aż się głodna zrobiłam :)

Ja z niecierpliwością czekam na wyjście z pracy. W nocy mnie przewiało i nie mogę ruszyć głową w żadną stronę. Masakra, raz na jakiś czas tak mi się zdarza. Dziś w nocy to z bólu wyłam, bo ani się przekręcić, ani wstać.

Po powrocie ruszam na działkę, dalej pracować, więc w weekend znowu mało mnie będzie.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka jezeli cie przewialo i nie mozesz ruszyc glowa musisz naciagnac te miesnie plecow. Jak siedzisz przy biurku oprzyj sie na lokciach i przyloz dlonie do glowy, czyli nachylaj glowe do przodu, w ten sposob sie naciaga miesnie (nie odchylaj glowy do tylu), mozesz robic polkolka z boku na bok ale tylko z przodu. Mozesz tez isc pod prysznic i niech ciepla woda leci na plecki/szyjke, to rozluznia miesnie. Dobra moze tez byc masc rozgrzewajaca oraz plastry ale trzeba znalezc zrodlo. Musisz sie rozluznic i niech maz masuje plecy ale dosc mocno (dla niektorych moze to byc bolesne), jak znajdzie zgrubienie (chodzi o zwarte miesnie) trzeba to rozmasowac i najlepiej w te miejsce dac plaster lub nawet termofor. Staraj sie spac na wznak i bez poduszki. To tyle.

Milego weekendu:)

madka lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim i każdej z osobna :*
    A teraz czekam na najbliższe testowanie i same II krechy!!!! :)

Madka brzmi smakowicie, ale mi ochoty narobiłaś, wysłałam m po zdrowe soki na razie zamiast koktajli ale czuję, że niedługo to będzie też taki sprzęt w mojej kuchni ;)

Majju a przyprawiałaś dodatkowo czy już nie?

Mój wymyślił kurczak z grilla i frytki ale po ostatnim zalanym olejem piecu powiedziałam mu, że jak chce fryty to ma kupić frytkownicę inaczej nie zgadzam się i zamawiam pizzę :P ciekawe z czym wróci z zakupów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 17:24

AgaL, madka lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja owu chyba w ciula mnie robi test bez drugiej kreski i tak od kilku dni..

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a M wrócił?

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ