X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, gratulacje, jupiiiiiiiiiiiiiiiii :))))))))))))) Czułam, NAPRAWDĘ czułam, że będzie dobrze :)))))
    Hihihi, fajnie za te leki :) Powinnyśmy dostać pochwałę grupową za krzewienie wiedzy i dobrych informacji/nawyków, hahaha :)

Z tym kwasem - myślę, że na zapas. Podobno w USA często dają dawkę 15mg - bez żadnych mutacji. Bo ponoć zaszkodzić na 100% nie zaszkodzi, a dużo można zyskać, witamina tania, więc.... :)

Paryzetko, no ta hipoglikemia napawa mnie strachem, choć nie oznacza to, że potrafię dzięki teki temu super stosować dietę ;)
    Nie mniej mam z tyłu głowy, że w moim przypadku są duże szanse, że może się skończyć cukrzycą :(

midnight, a Twój lekarz z taką glikemią nie kazał Ci robić krzywej? Bo chyba już przekraczasz (trochę się spieszę, więc nie mam, jak sprawdzić).
    Bo co Ci szkodzi, to byś doszła mając glukometr :-*

madka, raaaanyyy, jak ja KOCHAM koktajle <3 Dostałam ślinotoku :))))

Ejrene, auć, to żeś sobie jakieś głazy uhodowała ;) Tfu tfu, może jednak się okaże, że wszystko ok?

P.S. Buuu, dzwoniła położna ze szpitala, że mam cukrzycę ciążowa :(
    Na szczęście na tym etapie, to pewnie tylko glukometr i dieta :) ale mam się zgłosić do poradni patologii. Na czczo 90, po godzinie 185, po dwóch 103.
    Swoją drogą aż się zdziwiłam, bo na czczo miałam 80, więc nieźle :))))) bo od jakiegoś czasu ciągle przekraczałam 90 :)
    Tylko lipa, że mało, iż się kłuje w brzuch i mam siniory, jak z plakatu o przemoczy w rodzinie, to jeszcze teraz palce, buuuuuu :P

Ale z bardziej radosnych wieści - dopchałam się na USG "połówkowe" do babki, do której nie mogłam się dopchać na "genetyczne" (miała terminy na 2 miesiące do przodu zajęte - tak tak, prywatna... ;) ).
    Tym razem się udała. Ma świetne opinie, zarówno na znanylekarz.pl, jak też na forach, a o to niełatwo ;)
    Ponoć jest naprawdę świetna w wychwytywaniu wad płodowych, jest też specjalistą od echa serca płodów :)
    https://www.znanylekarz.pl/anita-hamela-olkowska-2/ginekolog/warszawa

Ejrene, Ruby, madka, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przygotuj się na najważniejsze pytanie córki. Skąd ta kropka wzięła się w Twoim brzuchu ;-) :-D

Ruby, AgaL, Edycik, madzikk, chmurreczkaa, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby gratulacje :-) :-) :-)

Bratku z takimi wynikami to już cukrzyca? Szok!!! Myslalam że norma po 2h to 120.

Ruby lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• madka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja kojarzę, że miałam dużo gorsze wyniki. Nic z tym lekarz nie zrobił.

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka super sprzęcik :) ciesz się nim i mieszaj koktajle.

Ruby kochana gratuluję :* super wieści.

Ejrene piękny Twój brzuszek na awatarku.

madka, Ruby, Ejrene lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka z czego ten koktajl? Smakowicie wygląda :-)

Ruby super suwaczek :-)

Ruby lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Madka z czego ten koktajl? Smakowicie wygląda :-)

Ruby super suwaczek :-)
    wzajemnie ;)

właśnie tworzę nasz wątek na fiolecie dla typowo ciążowych tematów :) tak jak obiecałam ;)

kas50, Ejrene, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek.... :D

Ruby lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby nie było wątpliwości, że ta grupa jest zamknięta to jej nazwa brzmi: Zaciążone z grupy Ruby z OF :P

AgaL, madzikk, Ejrene, Edycik, chmurreczkaa, Smerfelinka, Kasia1407, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Suwaczek.... :D
    śmiejesz się ze mnie koleżanko ? :P :D

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby skądże :D
    cieszę michę i zazdraszczam :D

Ruby lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    żeby nie było wątpliwości, że ta grupa jest zamknięta to jej nazwa brzmi: Zaciążone z grupy Ruby z OF :P

To ja się wstępnie zapisuje :P

madka, Ruby, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas banan, pomarańcza, kiwi, jarmuż, otręby, mleko i woda :) Taki mój pomysł na szybko :)

Bratek lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) też myślę nad jego zakupem,ale najpierw muszę kupić dobrą sokowirowke do buraków.

madka, madzikk lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• majju Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mamy weekend :D
    Muszę Was nadrobić troszkę ale na razie RUBY OGROMNE GRATULACJE! bardzo bardzo się cieszę! Marzę, że też kiedyś usłyszę bicie serca mojego dzieciątka i dołączę do grupy na fioletowej :)

Madka muszę obczaić ten blender chociaż M. mi ostatnio uświadomił, że większość z moich koktajli to same cukry :) ale jakie pyszne :)

Pochwalę się Wam, że zrobiłam mega prostą a pyszną sałatkę: tuńczyk z oleju, kasza jęczmienna, suszone pomidory i pietruszka. No wow :)

Boli mnie głowa cały dzień, myślałam że nie wyrobię w robocie :/

madka, Ruby, AgaL, Smerfelinka lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju super pomysł na sałatkę :) Aż się głodna zrobiłam :)

Ja z niecierpliwością czekam na wyjście z pracy. W nocy mnie przewiało i nie mogę ruszyć głową w żadną stronę. Masakra, raz na jakiś czas tak mi się zdarza. Dziś w nocy to z bólu wyłam, bo ani się przekręcić, ani wstać.

Po powrocie ruszam na działkę, dalej pracować, więc w weekend znowu mało mnie będzie.

• madzikk Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka jezeli cie przewialo i nie mozesz ruszyc glowa musisz naciagnac te miesnie plecow. Jak siedzisz przy biurku oprzyj sie na lokciach i przyloz dlonie do glowy, czyli nachylaj glowe do przodu, w ten sposob sie naciaga miesnie (nie odchylaj glowy do tylu), mozesz robic polkolka z boku na bok ale tylko z przodu. Mozesz tez isc pod prysznic i niech ciepla woda leci na plecki/szyjke, to rozluznia miesnie. Dobra moze tez byc masc rozgrzewajaca oraz plastry ale trzeba znalezc zrodlo. Musisz sie rozluznic i niech maz masuje plecy ale dosc mocno (dla niektorych moze to byc bolesne), jak znajdzie zgrubienie (chodzi o zwarte miesnie) trzeba to rozmasowac i najlepiej w te miejsce dac plaster lub nawet termofor. Staraj sie spac na wznak i bez poduszki. To tyle.

Milego weekendu:)

madka lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim i każdej z osobna :*
    A teraz czekam na najbliższe testowanie i same II krechy!!!! :)

Madka brzmi smakowicie, ale mi ochoty narobiłaś, wysłałam m po zdrowe soki na razie zamiast koktajli ale czuję, że niedługo to będzie też taki sprzęt w mojej kuchni ;)

Majju a przyprawiałaś dodatkowo czy już nie?

Mój wymyślił kurczak z grilla i frytki ale po ostatnim zalanym olejem piecu powiedziałam mu, że jak chce fryty to ma kupić frytkownicę inaczej nie zgadzam się i zamawiam pizzę :P ciekawe z czym wróci z zakupów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 17:24

AgaL, madka lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja owu chyba w ciula mnie robi test bez drugiej kreski i tak od kilku dni..

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a M wrócił?

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ