X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik dobrze prawi kup te z rossmanna faccelle;-) tylko mnie się wydaje, że te strumieniowe lepsze.

Edycik te poranki uwielbiam śniadanie w piżamach na wielkim łóżku w salonie, i młody znosi do łóżka wszystkie możliwe klocki, betoniarki, koparki, grabki itp itd... ale teraz się ogarniamy do tej bawialni bo młody juz strasznie chce jechać, miłego popołudnia dziewczynki dam głos wieczorem:-))

ps.1. właśnie małe się wysmarowało kremem na biało...

ps2 ja wierzę w bociany bo zanim zaszłam w ciążę z małym to jeden mi nawet na dach nasrał;-PPPP

Edycik, Milka1991, cinnamon cookie, chmurreczkaa, Smerfelinka lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku nie śpieszy mi się do testu.po pregnylu trzeba odczekać 12 dni chyba.

Różyczko poranki z małym muszą być cudowne.A bocian nasrał Ci wtedy na szczęście.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo

Madka :(

Milka
    Za czeste staranka tez niedobrze,bo wtedy plemnikow mniej i gorszej jakosci :)
    Musisz sie dobrze obserwowac,temp,sluz itp :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu bociany od samego rana :) Kobiety to musi oznaczać 4 ciąże :) jestem napalona bardziej niż wy ;)

My już chatę ogarnęliśmy i zaraz zabieram się za jakieś żarełko , potem młoda jedzie w świat ;)

Cynamon no ja dostałam to co chciałam :D za to m zażyczył sobie powtórki dziś lub jutro :D

Madka ściskam :* baw się dobrze na działeczce :)

Imię no to czekam na godne szczanko od 6 dnia po owu ofkors :D

Edycik, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubiku to w takim razie wszystko jasne

Ruby lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty spryciulo. Ale nie drażnij lwa

Ruby lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfku a ty co się nie chwalisz , że dzisiaj świętujesz? :)

Jeśli fb nie kłamie to kochana spełnienia twojego najskrytszego marzenia czym prędzej
    no i dużo zdrówka :*

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Ty spryciulo. Ale nie drażnij lwa
    no nie mogę tak sobie pogrywać bo mnie zemsta spotka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka co studiujesz bom zapomniała? 8 tydzień się zaczął więc mam prawo jakby co ;)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Milka co studiujesz bom zapomniała? 8 tydzień się zaczął więc mam prawo jakby co ;)
    Ekonomia 5 rok

Ruby lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to ze jestem najmłodsza w towarzystwie, normalnie gowniarz

Ruby lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Wygląda na to ze jestem najmłodsza w towarzystwie, normalnie gowniarz
    No będziesz nam kawę parzyć jako najmłodszy członek tej ekipy :D i drinki z palemką robić :P

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejmuje się wyzwania, ale zafasolkowanym drinków nie robię, chyba ze bez alkoholu

Edycik lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż upuścił dziś trochę krwi, kosztowało nas to 252 zł. Teraz oczekiwanie na wyniki. Za max 2 tygodnie wszystko będzie jasne. Od poniedziałku zaczynamy antybiotyk na gronkowca, mając nadzieję, że to da jakiś skutek. Potem początkiem maja kontrolny posiew i badanie nasienia. Wtedy będzie można postawić konkretną diagnozę i dowiemy się, czy jest jakaś szansa na naturalne poczęcie. Ja muszę zrobić jeszcze posiew z pochwy na bakterie, żeby skontrolować, czy też nie mam tego gronkowca, choć lekarze są zgodni w tej kwestii, że kobieta trudniej łapie tą bakterię, przynajmniej jeśli chodzi o drogi rodne, ale chcę mieć pełny i jasny obraz tej sytuacji.

Milka1991, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Pisałam już na innych wątkach, ale tam cisza. Może któraś z Was mi co nie co wytłumaczy ...
    Wczoraj byłam na USG 16dc Lekarz stwierdził że już po owulacji, widziałam pęcherzyk tak jakby powietrze z niego uszło, ale brak płynu w zatoce Douglasa a do tego lekarz się zdziwił bo endometrium trójlinijne. I stwierdził że owulka musiała być niedawno.
    Co o tym sądzicie ? Skoro owulacja rzekomo była to czemu brak płynu w zatoce i czemu endometrium nadal trójlinijne ? Czy faktycznie ta owulacja dopiero co była ?
    Ja myślałam (czułam) że owulację miałam koło 13 dc.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko oby ten antybiotyk pomógł i następne wyniki były optymistyczne, na razie się nie denerwuj, trzeba cierpliwosci, uszy do góry

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika pewnie żadna z nas Ci tego nie wyjaśni, bo niestety nie jesteśmy ginekologami. Może tym razem owulacji w ogóle nie było i pęcherzyk po prostu się wchłonął, stąd brak płynu, ale to tylko taka luźna myśl, bo zawsze może być tak jak mówił lekarz, że owulka była później niż przypuszczałaś. Następnym razem bardziej pomęcz swojego ginekologa jeśli masz jakieś wątpliwości i spróbuj prowadzić wykres temperatur, wtedy łatwiej będzie Ci rozszyfrować kiedy była i czy w ogóle była owulacja.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Mika pewnie żadna z nas Ci tego nie wyjaśni, bo niestety nie jesteśmy ginekologami. Może tym razem owulacji w ogóle nie było i pęcherzyk po prostu się wchłonął, stąd brak płynu, ale to tylko taka luźna myśl, bo zawsze może być tak jak mówił lekarz, że owulka była później niż przypuszczałaś. Następnym razem bardziej pomęcz swojego ginekologa jeśli masz jakieś wątpliwości i spróbuj prowadzić wykres temperatur, wtedy łatwiej będzie Ci rozszyfrować kiedy była i czy w ogóle była owulacja.
    dzięki za zainteresowanie :)
    Pytam z czystej ciekawości, wykresy już przerabiałam (za bardzo się wówczas wkręcałam i nie mogłam zaciążyć kiedy odpuściłam bez problemu zaszłam i mam jedno dziecko) w kolejne też zachodziłam bez problemu tylko od razu ronie :(
    Póki co biorę acard i dupka zobaczymy co z tego wyjdzie.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Podejmuje się wyzwania, ale zafasolkowanym drinków nie robię, chyba ze bez alkoholu
    no raczej, ale za to takie wypasione ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko no to oby leczenie szło sprawnie i obyście się raz na zawsze tego dziada pozbyli, mam nadzieję, że potem już naturalne poczęcie będzie możliwe bez większych problemów i niespodzianek :)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1614 1615 1616 1617 1618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ