X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, ale prawdą jest, że ja jak sikałam na testy owu to zawsze miałam 2 kreski, intensywność tej drugiej była różna, ale nie sprawdzały się w moim przypadku. Też mam PCOS i w moim przypadku robienie testów to wyrzucenie kasy w błoto. Jedynie monitoring. Musiałabyś iść go gina i zrobić usg, wtedy będziesz miała pewność co i jak. Ja chcę w tym cyklu iść i ściemnić coś u gina na NFZ, żeby zrobił mi monitoring. Powiem, ze od jakiegoś czasu boli mnie jajnik i chcę zobaczyć czy nie ma żadnych torbieli czy coś. Tak się dowiem czy była owulka czy nie. Na NFZ niechętnie robią monitoring, przynajmniej tam gdzie bywałam, ale zawsze są jakieś sposoby :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Chmurko za opinię, nie będę robić tych testów, bo chyba faktycznie nie mają sensu. Myślę że też spróbuję tego monitoringu na fundusz, bo kurka jakoś się muszę dowiedzieć czy jest owulka czy nie. Jak będzie trzeba to zrobię to prywatnie. Ale poczekam do czerwca, a przez dwa cykle zrobię obserwację śluzu, tempki, itd...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam ten filmik na fb mojej mamy (może sugestia, może przypadek)
    bardzo fajny filmik i gorąco polecam, a propos dzisiejszych bocianów
    https://www.youtube.com/watch?v=gGzRuxszwz8

Edycik, Elunia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień ! ☺

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

jaki my mieliśmy wczoraj cudowny wieczór z bratem M,szwagierką i małą dzidzią, oczywiście i ja i M.nosiliśmy małą na rączkach ale same wiecie chyba jak mi się cudownie zrobiło nosząc malutką :)
    Jakoś u cioci na rączkach była spokojniejsza niż u wujka.Potem grzecznie zasnęła.Chłopaki zrobili całą flaszkę whisky i padli.Także w czerwcu M.będzie chrzestnym.

Milka w Twoim przypadku warto pomyśleć o monitoringu,chociaż 2 mce i poobserwować kiedy masz owulkę.Ja też mam policystyczne i owulki jeśli są to późne.Fajny ten filmik o bocianach ;)

Ruby wpadaj na naleśniki bo M.zrobił ich naprawdę sporo.

Cinnamonku jak się czujesz?

Majju jak udała się imprezka urodzinowa M.?

Imię_Róży, AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Edycik cudna taka mała dzidzia co?:) rozczula niesamowicie.... fajnie, że wieczór się udał :) u nas spokojnie, mnie kaszel bardzo męczył i od rana dalej kaszle więc jutro do lekarza..

Dziewczyny co do testów owu przy pcos nie wiedziałam, że tak jest, ale dobrze wiedzieć :) a moja Szwagierka kupiła teraz Afrodytę, ten tester owulacyjny na dwa lata :)

Milka1991, Imię_Róży, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku dobrze,że jutro maszerujesz do lekarza.Słuszna decyzja.

A dzidzia...co tu dużo mówić...cudowna i tyle.Te małe stopki,rączki, ciekawe oczka.Macierzyństwo to chyba najpiękniejsze co może nas spotkać...

Milka1991, Imię_Róży, AgaL, cinnamon cookie, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik aż mnie ciary przeszły

Edycik lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki z rana:-)
    Dziś poranek we dwójkę ja i siniuń:-P (wjeżdża mi "telenówą" ja laptopa;-)) m. jeszcze odsypia.

Tak Edycik macierzyństwo to najpiękniejsze i najciekawsze co nas w życiu spotyka:-) Małe rączki, stópki....ale i kupa i siku, ulwewanie, kolki i nie spanie w nocy, i człowieka nie cieszą tak bardzo te małe rączki i nóżki ale, ładna żółta kupa:-) serio:-) i serio to też jest piękne i rozczula:-)) bo znaczy że dziecię nasze okazem zdrowia jest;-)...zresztą niebawem się przekonacie dziewczynki, czego wam życzę:-)

ps. podjęłam decyzję dupka nie biorę w czwartek robię proga i zobaczę czy w ogóle owulacja była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 08:58

Edycik, Milka1991, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze dolecialam. Jestem bardzo zalatana. Z tata konczylismy remont u mnie (jeszcze nie wszystko skonczone). Musialam sie spieszyc bo od wczoraj sa u mnie dzieci siostry i brata. No i nareszcie mam internet w telefonie. Jak narazie jestem jeszcze bardziej zmeczona niz u siebie. Ale od srody powinnam miec juz wiecej czasu wiec bede odpoczywac. Musze sie wam pochwalic ze wczoraj mojej siostry synek (9) zdobyl srebro w zawodach zapasniczych. Pamietam jak mial kilka latek to juz mnie podnosil i sciskal, jest bardzo silny:)
    Lece dziewczynki, zagladne wieczorkiem jak juz maluchy pojda do domow.
    Udanej niedzieli:)

Milka1991, AgaL, Luccecita, katiuszaa, Edycik, cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ nas piękna pogoda, dzisiaj po śniadaniu rowerek bo wczoraj nabyliśmy kask dla małego i wreszcie będzie mógł pojeździć na podwórku:-)

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dziewczyny znalazłam ten filmik na fb mojej mamy (może sugestia, może przypadek)
    bardzo fajny filmik i gorąco polecam, a propos dzisiejszych bocianów
    https://www.youtube.com/watch?v=gGzRuxszwz8

Ale super!!! Uśmiałam się:)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różo U nas też pięknie, nie mogę się doczekać końca zajęć żeby zażyć słonka, to pilnuj niunia żeby guza nie nabił

Imię_Róży lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej niedzieli Kochane ! :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Hej Kochane!

Edycik w końcu wczoraj winka nie piłam, ale dzisiaj sobie odbiję :) Fajnie, że Wam się udało wspólnie zrelaksować ;)

Kas mam nadzieję, że to nic takiego ale zawsze możesz lecieć na wszelki wypadek na izbę przyjęć. Może Cię uspokoją przynajmniej, bo stres przecież też nie wskazany. A teraz przynajmniej odpocznij.

Ruby kochana wszystko się zgadza! Ach ten fejsbuk ;) Bardzo, bardzo dziękuję za życzenia :) :* Oczywiście mam nadzieję, że się spełnią ;)
    A oscypki po obróbce termicznej podobno można jeść ;)
    Jestem w szpitalu. Śluz dalej zabarwiony na różowo. Na usg wyszedl krwiak:/ dzidzia rośnie :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie z kawką i tortem :D

u nas pieknie, słoneczne, ale tak wieje, że nie da sie z domu wyjść :/

kas50
    trzymam kciuki, będzie dobrze :*

kas50 lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas trzymaj sie kochana. Najważniejsze ze z dzidzia wszystko w porządku :-)

Edycik ja wkrótce tez będę przeżywać takie chwile bo moja psiapsiola rodzi za dwa tygodnie i ta nieszczesna szwagierka za 3 tyg. Wiem ze dla mnie bedzie to lekki cios ale juz doczekac sie nie mogę.

Milka ja również mam pcos i testy mi czasami pokazuja najbardziej dzien plodny tylko pamietajcie ze kreski musza byc albo dwie takie same albo testowa ciemniejsza bo jak jest jasniejsza to test negatywny.

Ja dzis jade z moja psiapsiola na sesje ciążowa bo taki jej prezencik sprawilam na urodzinki a ze mam koleżankę fotograf to mi przy okazji porobi troszke zdjec z nią i moim synkiem :-) A ze jest taka piekna pogoda to mysle ze czeka nas bardzo fajne popołudnie :-)

I wam również takiego życzę :-)

Milka1991, Edycik lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziękuję za cenne rady

Kasia1407 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka sesja to świetna sprawa, jak będę mieć baby to też sobie taką sprawimy

Kasia1407 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja niedzielnie :)

Pogoda u nas piękna, trochę wieje ale do zniesienia :)

Obiad się gotuje, a po obiedzie pojedziemy po młodą do mamy.
    Wczoraj moja siostra złamała palec :/ podobnie jak ty Edycik :/ tylko ona ma otwarte złamanie i szyli jej to i składali.

Kas trzymaj się w szpitalu i stosuj do zaleceń lekarzy :)

Kasiu to przyjemnej sesji wam życzę, bawcie się dobrze ;)

Milka szkoda mi było tego bociana :P

Madzikk no to zdolniacha wam rośnie :) będzie olimpijczyk może :)

Cynamon a twoja szwagierka ta z dołu? planują kolejne dziecko? wydawało mi się, że nie chcieli jeszcze?

Edycik jak mnie przyciśnie to wsiadam i jadę , ale to musielibyście dorobić raz tyle ;)

Milej niedzieli :)

Milka1991, kas50, Edycik, Kasia1407, madzikk lubią tę wiadomość

‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ