Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka jak nie spróbujesz to się nie dowiesz, ale prawdą jest, że ja jak sikałam na testy owu to zawsze miałam 2 kreski, intensywność tej drugiej była różna, ale nie sprawdzały się w moim przypadku. Też mam PCOS i w moim przypadku robienie testów to wyrzucenie kasy w błoto. Jedynie monitoring. Musiałabyś iść go gina i zrobić usg, wtedy będziesz miała pewność co i jak. Ja chcę w tym cyklu iść i ściemnić coś u gina na NFZ, żeby zrobił mi monitoring. Powiem, ze od jakiegoś czasu boli mnie jajnik i chcę zobaczyć czy nie ma żadnych torbieli czy coś. Tak się dowiem czy była owulka czy nie. Na NFZ niechętnie robią monitoring, przynajmniej tam gdzie bywałam, ale zawsze są jakieś sposobyRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Dzięki Chmurko za opinię, nie będę robić tych testów, bo chyba faktycznie nie mają sensu. Myślę że też spróbuję tego monitoringu na fundusz, bo kurka jakoś się muszę dowiedzieć czy jest owulka czy nie. Jak będzie trzeba to zrobię to prywatnie. Ale poczekam do czerwca, a przez dwa cykle zrobię obserwację śluzu, tempki, itd...
-
Dziewczyny znalazłam ten filmik na fb mojej mamy (może sugestia, może przypadek)
bardzo fajny filmik i gorąco polecam, a propos dzisiejszych bocianów
https://www.youtube.com/watch?v=gGzRuxszwz8Edycik, Elunia lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
jaki my mieliśmy wczoraj cudowny wieczór z bratem M,szwagierką i małą dzidzią, oczywiście i ja i M.nosiliśmy małą na rączkach ale same wiecie chyba jak mi się cudownie zrobiło nosząc malutką
Jakoś u cioci na rączkach była spokojniejsza niż u wujka.Potem grzecznie zasnęła.Chłopaki zrobili całą flaszkę whisky i padli.Także w czerwcu M.będzie chrzestnym.
Milka w Twoim przypadku warto pomyśleć o monitoringu,chociaż 2 mce i poobserwować kiedy masz owulkę.Ja też mam policystyczne i owulki jeśli są to późne.Fajny ten filmik o bocianach
Ruby wpadaj na naleśniki bo M.zrobił ich naprawdę sporo.
Cinnamonku jak się czujesz?
Majju jak udała się imprezka urodzinowa M.?
Imię_Róży, AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Edycik cudna taka mała dzidzia co? rozczula niesamowicie.... fajnie, że wieczór się udał u nas spokojnie, mnie kaszel bardzo męczył i od rana dalej kaszle więc jutro do lekarza..
Dziewczyny co do testów owu przy pcos nie wiedziałam, że tak jest, ale dobrze wiedzieć a moja Szwagierka kupiła teraz Afrodytę, ten tester owulacyjny na dwa lataMilka1991, Imię_Róży, AgaL lubią tę wiadomość
-
Cinnamonku dobrze,że jutro maszerujesz do lekarza.Słuszna decyzja.
A dzidzia...co tu dużo mówić...cudowna i tyle.Te małe stopki,rączki, ciekawe oczka.Macierzyństwo to chyba najpiękniejsze co może nas spotkać...Milka1991, Imię_Róży, AgaL, cinnamon cookie, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki z rana:-)
Dziś poranek we dwójkę ja i siniuń (wjeżdża mi "telenówą" ja laptopa;-)) m. jeszcze odsypia.
Tak Edycik macierzyństwo to najpiękniejsze i najciekawsze co nas w życiu spotyka:-) Małe rączki, stópki....ale i kupa i siku, ulwewanie, kolki i nie spanie w nocy, i człowieka nie cieszą tak bardzo te małe rączki i nóżki ale, ładna żółta kupa:-) serio:-) i serio to też jest piękne i rozczula:-)) bo znaczy że dziecię nasze okazem zdrowia jest;-)...zresztą niebawem się przekonacie dziewczynki, czego wam życzę
ps. podjęłam decyzję dupka nie biorę w czwartek robię proga i zobaczę czy w ogóle owulacja była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 08:58
Edycik, Milka1991, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Melduje ze dolecialam. Jestem bardzo zalatana. Z tata konczylismy remont u mnie (jeszcze nie wszystko skonczone). Musialam sie spieszyc bo od wczoraj sa u mnie dzieci siostry i brata. No i nareszcie mam internet w telefonie. Jak narazie jestem jeszcze bardziej zmeczona niz u siebie. Ale od srody powinnam miec juz wiecej czasu wiec bede odpoczywac. Musze sie wam pochwalic ze wczoraj mojej siostry synek (9) zdobyl srebro w zawodach zapasniczych. Pamietam jak mial kilka latek to juz mnie podnosil i sciskal, jest bardzo silny:)
Lece dziewczynki, zagladne wieczorkiem jak juz maluchy pojda do domow.
Udanej niedzieli:)Milka1991, AgaL, Luccecita, katiuszaa, Edycik, cinnamon cookie, midnight lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Dziewczyny znalazłam ten filmik na fb mojej mamy (może sugestia, może przypadek)
bardzo fajny filmik i gorąco polecam, a propos dzisiejszych bocianów
https://www.youtube.com/watch?v=gGzRuxszwz8
Ale super!!! Uśmiałam sięMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Smerfelinka wrote:Hej Kochane!
Edycik w końcu wczoraj winka nie piłam, ale dzisiaj sobie odbiję Fajnie, że Wam się udało wspólnie zrelaksować
Kas mam nadzieję, że to nic takiego ale zawsze możesz lecieć na wszelki wypadek na izbę przyjęć. Może Cię uspokoją przynajmniej, bo stres przecież też nie wskazany. A teraz przynajmniej odpocznij.
Ruby kochana wszystko się zgadza! Ach ten fejsbuk Bardzo, bardzo dziękuję za życzenia :* Oczywiście mam nadzieję, że się spełnią
A oscypki po obróbce termicznej podobno można jeść -
nick nieaktualny
-
Kas trzymaj sie kochana. Najważniejsze ze z dzidzia wszystko w porządku
Edycik ja wkrótce tez będę przeżywać takie chwile bo moja psiapsiola rodzi za dwa tygodnie i ta nieszczesna szwagierka za 3 tyg. Wiem ze dla mnie bedzie to lekki cios ale juz doczekac sie nie mogę.
Milka ja również mam pcos i testy mi czasami pokazuja najbardziej dzien plodny tylko pamietajcie ze kreski musza byc albo dwie takie same albo testowa ciemniejsza bo jak jest jasniejsza to test negatywny.
Ja dzis jade z moja psiapsiola na sesje ciążowa bo taki jej prezencik sprawilam na urodzinki a ze mam koleżankę fotograf to mi przy okazji porobi troszke zdjec z nią i moim synkiem A ze jest taka piekna pogoda to mysle ze czeka nas bardzo fajne popołudnie
I wam również takiego życzęMilka1991, Edycik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się i Ja niedzielnie
Pogoda u nas piękna, trochę wieje ale do zniesienia
Obiad się gotuje, a po obiedzie pojedziemy po młodą do mamy.
Wczoraj moja siostra złamała palec podobnie jak ty Edycik tylko ona ma otwarte złamanie i szyli jej to i składali.
Kas trzymaj się w szpitalu i stosuj do zaleceń lekarzy
Kasiu to przyjemnej sesji wam życzę, bawcie się dobrze
Milka szkoda mi było tego bociana
Madzikk no to zdolniacha wam rośnie będzie olimpijczyk może
Cynamon a twoja szwagierka ta z dołu? planują kolejne dziecko? wydawało mi się, że nie chcieli jeszcze?
Edycik jak mnie przyciśnie to wsiadam i jadę , ale to musielibyście dorobić raz tyle
Milej niedzieli
Milka1991, kas50, Edycik, Kasia1407, madzikk lubią tę wiadomość