X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja weekendowo ;) wczoraj pojechałam do kumpeli i zrobiłyśmy sobie babski wieczór, pogoda dopisała więc redsik, kiłbaska z ogniska i ploty suuper, no i tak nam mało było że dziś również musiałyśmy się spotkać tylko teraz już w kanajpce na świeżym powietrzu. Melduję że w Siedlcach jest śliczna pogoda i aż się nic nie chce ale trochę się za sprzątanie trzeba wziąć ;) Owulki jeszcze nie było i nie wiem czemu czyżby mój jajnik jednak nie postanowił ze mną współpracować hmm.

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! :)

Cynamonku dziękuję za życzenia :* A Tobie zdrówka życzę ;)

Milka widziałam już wcześniej ten filmik, ale wciąż bawi :)

Katiuszka super taki babski weekend :) A co do owulacji to jeszcze może się zjawić. Ja po wczorajszym leniwym wieczorze też muszę wziąć się za mieszkanie i mimo że u mnie pogoda tylko rano była piękna, to wciąż nic się nie chce ;)

Kas trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Ważne, że dzidzia rośnie :)

Miłej niedzieli Kochane :*

katiuszaa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

8.02.2025 - transfer 🤞🤞🤞

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Malarka Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.

Jestem calkiem poczatkujaca w staraniach o dziecko.

Prosze opmozcie mi rozwiazac pewny problem.

Ostatnio okres mialam 20 marca. Owulacja przypadla na 5 kwietnia. $ kwietnia odbylam z mezem stosunek ( jak to powaznie brzmi:) Cykle mam 30 dniowe. Wczoraj zrobilam test Beta i wyszedl negatywny. bardzo mnei to zdziwilo bo mam kilka objawow ktorych wczesniej nie mialam ( obrzmiale i bolace piersi, zgaga i lekkie mdlosci).

Czy to mozliwe ze za wczesnie wykonalam test z krwi?

Bede wdzieczna za kazda opinie :-)

fea84b7b3bf1c8b439ac857d64f22bff.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Witam sie i ja weekendowo ;) wczoraj pojechałam do kumpeli i zrobiłyśmy sobie babski wieczór, pogoda dopisała więc redsik, kiłbaska z ogniska i ploty suuper, no i tak nam mało było że dziś również musiałyśmy się spotkać tylko teraz już w kanajpce na świeżym powietrzu. Melduję że w Siedlcach jest śliczna pogoda i aż się nic nie chce ale trochę się za sprzątanie trzeba wziąć ;) Owulki jeszcze nie było i nie wiem czemu czyżby mój jajnik jednak nie postanowił ze mną współpracować hmm.

Katiuszka ne bój owulka przyjdzie - musi ;) a z powodu twojej kiełbasy to m już w drodze do sklepu i machniemy sobie szybkiego grilla na kolację :D

Milka1991, katiuszaa lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tak, ta Szwagierka z dołu ;) a kupiła właśnie po to, by wiedzieć kiedy uważać ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! pomocy ;) szefowa mi przedluzyla umowe jeszcze tylko na 3 miesiace, wiec mega fajnie by bylo zajsc do tego czasu w ciaze. Tak jak we wczesniejszych postach myslalam o monitoringu, to chyba sie za niego wezme i to jeszcze w tym cyklu. Prosze powiedzcie mi, jesli go mialyscie, jak to wyglada, kiedy sie go robi, w jakich dniach i ile to mniej wiecej kosztuje...kurcze ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wypilam pierwsza szklaneczke klimuszki. Ciastko wiadomosc dla ciebie, koniecznie wypij je po jedzeniu jak zalecaja. Oj jak mi niedobrze bylo. Nie jestem do konca pewna czy to wina tego ze najpierw wypilam, posprzatalam mieszkanie (ledwo bo bylo mi strasznie slabo) czy ten smak na mnie tak dzialal, nadal czuje ze w brzuszku cos mi sie tam miesza, mam jakby mdlosci. Czy sroka tez tak dziwnie smakuje? Bleee

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

ja już w pracy niestety jakoś będę funkcjonować z tym palcem

Madzik ziółka Sroki w smaku są ok :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko, sprostowanie, teraz doczytalam ze te ziola sie pije przed jedzeniem :/ moze trzeba sie do nich przyzwyczaic.

Edycik moze to tylko ja taka wybredna jestem :) zobaczymy czy beda lepiej smakowaly dzisiaj. Uwazaj na siebie, mi ze dwa razy przypadkowo udalo sie lekko zahaczyc o chory palec kolezanki, cale szczescie tylko delikatne musniecie, mialam nogi jak z waty.

Dzisiaj ide do kosmetyczki i na masaz, taki maly relaksik. Uwielbiam tak wczesnie wstawac:)

Milego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 06:54

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się z pracy :)

Madzikk te Sroki są w miarę ok, trochę jak rumianek? :) ja na ogół ziółek ni elubie, nie powiem , że mi smakowały ale da się wypić :)

Edycik to coś szybki powrót...uważaj na palucha :)

Milka ceny są różne, mniej więcej co kilka dni chodzi się na USG i patrzy czy pęcherzyk rośnie. Zacznij po @ bo nie wiesz kiedy masz owulacje. Chyba że wiesz że to jest późno to możesz iść kilka dni po @ :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby no nie było mnie 8 dni ale jak już słyszałam głos mojej liderki przez telefon to mi słabo było.
    Konsultację u chirurga mam 21 kwietnia na 17 to dowiem się co dalej.
    Odkopuje się z zaległości bo dużo się tego nazbierało.

Po pracy jadę z M.na basenik :)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam poweekendowo przy kawce :)
    Milka z monitoringiem nie pomogę, bo nie miałam,w luxmedzie pierwsze badanie 120zł kolejne po 80, ale kiedy zacząć to już sprawa indywidualna. Trochę drogo jak dla mnie i jednak trzymam się swoich wyliczeń ;) A poza tym jaką masz umowę i który raz Ci przedłużała?

A ja się zastanawiam czy przypadkiem owu nie było wczoraj (dzisiaj?), bo i śluz i jajnik i tempka w dole, ale to tydzień za wcześnie! Czyżby Sroka tak działał?

Edycik a Ty z tym palcem dasz radę na basenie?

Ruby jak się czujesz? Jakieś objawy?

Edycik, Milka1991 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka no kto wie może o.Sroczka właśnie tak działa.Ja w tym cyklu też owulkę miałam wczesniej niż zwykle.
    Co do paluszka na basenie ściągnę szynę i pod wodą dostałam pozwolenie od lekarza troszkę nim ruszać więc tak zrobię.

Wygląda na to,że będę miałam teraz dodatkowe pieniązki bo teść zaproponował mi że kiedy chcę mogę nawet po pracy podjechać na stoisko i go zmienić, mam stawkę rodzinną 10zł za godzinę, sobotę już sobie zaklepałam :) wiadomo kasa się przyda.

Paryzetka83, AgaL, cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie :-)

Madzik jak dla mnie O.Sroki sa ok. Nie zwbym sie nimi zachwycala ale sa znośne :-)

Edycik no to rzeczywiście masz tam fajnych ludzi w tej pracy, nie ma co :-/ Ale nie przejmuj się jak zajdziesz w ciążę to odpoczniesz od nich na ok. 1,5 roku i będą moglo cię w trąbke pocałować za to ze jesteś na zwolnieniu :)

Ruby a ty kiedy masz w planach pójść na zwolnienie? I jak sie czujesz? Objawy ciążowe jakieś są? :)

Ja dziewczyny dzis wizyta na 12.30 i powiem wam ze bardzo sie stresuje. Bo tak jakos wewnętrznie sie nastawilam na to ze cos tam uroslo i wreszcie coś zacznie sie dziać ze jak usłyszę ze nic tam nie ma to chyba się zalamie. Ale na razie jestem dobrej myśli :)

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Pijecie ziółka, super, czekam na rezultaty :D wtedy może się skuszę :)
    u nas weekend cudny, pogoda bajeczna a dziś leje od rana.

Madzikk ale Ci zazdroszczę masażu...hmmmm.... Ty to umiesz sobie zagospodarować milutko czas na wolnym :D

Edycik super sprawa z dodatkowym zarobkiem i teściom pomożesz :):) uważaj na basenie na paluszka :)

Paryzetka ciekawe czy to faktycznie owulka, jak na Ciebie to wcześnie....ale mnie też w tym cyklu zaskoczyla i to dużo wcześniej ;)

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu powodzenia na wizycie :) a który dzień cyklu masz?

Ruby właśnie do kiedy myślisz pracować?:)

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik fajnie masz z tą dodatkową pracą, a pieniążki zawsze się przydają ;)

A z tą owulacją to nie wiem,jest mi to obojętne w sumie czy w ten weekend czy w następny, zastanawiam się tylko czy Sroka mógłby tak działać :)

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place dziewczyny za monitoring 100 zl. Uważam że to bardzo dużo ale ja wam powiem ze ja zazwyczaj u mojego to spedzam pół godziny w gabinecie bo on mi wszystko wytlumaczy powie plan dzialania. Jak normalna wizyta tylko bez bad. Gin.

201707271556.png
    200710144670.png

• AgaL Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z monitoringami to faktycznie zależy od lekarza, nie ma reguły. U poprzedniego płaciłam za monit ok 50 zł, teraz byłam dwa razy u nowej(starej) gin i nie płaciłam za monitoringi nic.

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus dzis 11dc więc jak cos uroslo to juz powinno byc widoczne :)
    A u ciebie jak tam sprawy sie maja?

AgaL lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ