Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Witam się i ja wiosenne, sobotnio, sprzątająco :)
    Cmurko zazwyczaj się nie chce iść, a później się okzazuje że jednak warto było, korzystaj póki możesz i szalej, z bąblem na imprezy nie będziesz chodzić ;D
    0dj.gif

Różo, Katiuszka ma racje, może ta biel jeszcze o nim świadczy, cierpliwie czekamy.

Rubiku cieszę się że wszystko ok, to musi być cudowne uczucie słyszeć bicie serca maluszka? ile bejbik mierzy?

Smerfiku to powodzenia w przygotowaniach, i oby się nie okzazały takie męczące, tylko bardziej relaksujące :)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ruby świetne wieści :) tak trzymać proszę :)

Imię Róży ja to nie wiem jak Ty trafiasz na te wadliwe Pepino bo ja ciągle na nie szczam i nigdy nie miałam drugiej kreski :D nawet szarej :P

Milka1991, Edycik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Rubiku cieszę się że wszystko ok, to musi być cudowne uczucie słyszeć bicie serca maluszka? ile bejbik mierzy?

sama się przekonasz jakie to uczucie już niedługo :* a młode waży 1,5 cm :P byk po tatusiu :P

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    sama się przekonasz jakie to uczucie już niedługo :* a młode waży 1,5 cm :P byk po tatusiu :P
    Rubiku 1.5 cm to kawał hmm, właściwie to czego? jeszcze nie wiadomo, powiedzmy że kawał bejbika. Mdłości przeszły? kiedy kolejna wizyta?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jakiś słabeusz jestem, cały tydzień trochę osłabiona się czułam a dziś to już nic a nic mi się nie chce :/ Czyżby kolejny skutek uboczny Sroki czy po prostu wiosenne przesilenie? Z psami byłam teraz prawie godzinkę na spacerku i przyszłam zmęczona jak nie wiem. Wypiję kawę to mi się polepszy mam nadzieję :)

KATIUSZKA, masz wiadomość :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:44

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Rubiku 1.5 cm to kawał hmm, właściwie to czego? jeszcze nie wiadomo, powiedzmy że kawał bejbika. Mdłości przeszły? kiedy kolejna wizyta?
    w sumie to powoli zaczyna przybierać ludzkie kształty, także powoli to już nie zarodek a człowieczek ;) wizyta miała być 6 maja ale nie pasowało mi bo jedziemy na termy więc przeniosłam na 10 maja :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że jedna ze znajomych jest po raz trzeci w ciąży. To bardzo fajne zgrane małżeństwo, mają dwójkę uroczych dzieci, więc jak najbardziej mnie cieszy ta wiadomość, tylko nie potrafię pojąć dlaczego jedni mają tyle szczęścia a inni tak bardzo muszą walczyć by mieć z tego choć odrobinę. Ja byłabym przeszczęśliwa mając choć jedno dziecko, a jakoś się nie udaje. Trochę z nią popisałam na fb i powiedziała, że mamy się nie poddawać, bo ona ma kuzynki bliźniaczki, poczęte dzięki in vitro. Zawsze jest nadzieja i nie wolno jej tracić. Z tym przesłaniem zabieram się za porządki :) Kiedyś będzie nam dane, wiem to :)

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko nie widzę innej opcji, wyczytałam kiedyś, że tak naprawdę z tych wszystkich niepłodnych kobiet, tylko niewielki procent nigdy nie doczeka się bejbika. Tak więc udać się uda na pewno, tylko kwestia tego jak długo mamy jeszcze czekać i znosić te porażki...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odpoczywam z M.byliśmy w odwiedzinach u dzidzi za ścianą.nosiłam malutką a jak tylko odkladałam płakała.M.też do Niej gadał i minki stroił.potem Was nadrobię teraz lampka winka z mężem.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ja już odpoczywam z M.byliśmy w odwiedzinach u dzidzi za ścianą.nosiłam malutką a jak tylko odkladałam płakała.M.też do Niej gadał i minki stroił.potem Was nadrobię teraz lampka winka z mężem.
    Edycik w Twoim stanie?? ;P żartuję...póki nie ma dowodu w postaci dwóch kresek, można szaleć :)

Edycik lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowo ;)

chmurka
    no w poprzednim miałam w I fazie 36,3- 36,4 , więc chyba Sroka mi tak namieszał :D

Edytko na zdrowie :* my wczoraj trochę podrinkowaliśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 21:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka
    w sumie tez mierzę dalej tempkę, nawet z ciekawosci, pozytywne testy owu tylko pousuwałam z wykresu i Ovu codziennie mi teraz owulkę przesuwa :D

• Edycik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

ja w łóżku kawkę popijam

w nocy zbudził mnie silny ból brzucha i czuję się jak na @
    tempka idzie w dół kochane także obejdę się bez testowania ,kwiecień raczej nie będzie mój ....

miłego dnia kobity

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja jeszcze trzymam kciuki ☺

Edycik lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Agulka901 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie spojrzeć na mój wykres? Chyba nie ma co się łudzić i nic z tego nie będzie, co? :(

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) niedziela w pracy, jak ja to uwielbiam....

Edycik witaj w klubie, ja tempki nie mierzę więc nie wiem czy w dół ale cycki rozbolały ewidentnie na @ więc nie mam złudzeń.... yhhhhh wkurw!#@/ mnie to już :P kolejny cykl z o.Klimuszka, zobaczymy co się będzie działo...

Jak tu cicho w weekendy :) a jutro od rana się zacznie gwarno jak na targu :D hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 09:24

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak szybko się witam :) ja dziś w Łodzi na wykładach ;)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulka901 wrote:
    Dziewczyny, możecie spojrzeć na mój wykres? Chyba nie ma co się łudzić i nic z tego nie będzie, co? :(

Skąd taki wniosek? :) Wygląda, że owu była, więc to może być TEN cykl :) Nie wiem skad te wertepy na wykresie i zmiany temperatur, możliwe, że termometr niedokładny, ale wciąż powyżej pierwszej połowy wykresu, więc w porządku. Nie wiem czy wyświetla się mój wykres ovu jeszcze, nie zakończyłąm go więc powinien- mam podobne wahania temperatury w cyklu, w którym siadło. :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z druga kawks :)

Edytka
    Cynamon
    Ech,cos kiepski ten kwiecien :/

• Agulka901 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Skąd taki wniosek? :) Wygląda, że owu była, więc to może być TEN cykl :) Nie wiem skad te wertepy na wykresie i zmiany temperatur, możliwe, że termometr niedokładny, ale wciąż powyżej pierwszej połowy wykresu, więc w porządku. Nie wiem czy wyświetla się mój wykres ovu jeszcze, nie zakończyłąm go więc powinien- mam podobne wahania temperatury w cyklu, w którym siadło. :)

Chodzi mi głównie o to że dzisiaj trochę spadła temp ale cała druga faza jakaś taka pokręcona. Może to przez mojego synka bo zabrał mi termometr i coś powciskał a to było jakoś 3dpo i od tej pory taka skakanka. Jutro chyba zatestuje jak temp będzie wyższa

p19uskjo06b2cvyq.png

Adaś 36 tc - 1950g szczęścia (2014)
    Karolek 20tc - Aniołek [*] (2017)
‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ