X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju wygrzej się porządnie a dopiero potem myśl o pizzy ;) Ja cały weekend popijałam wodę z miodem, cytryną i imbirem i trochę mi lepiej, ciekawe co mi lekarz powie.
    Madka kciuki za monitoring :*
    I racja, objawy @ mogą też być na początku ciąży.

A ja właśnie sprawdziłam, że moje fsh chociaż niby dobre zostało oatrzone komentarzem lekarza, że mam się zgłosić na wizytę, czyli jednak nie tak dobre jak myślałam :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) podczytywałam troszkę przez weekend, ale ogólnie jakoś mało w sieci bywałam, odpoczynek i relaks na maksa.

Edycik trzymam za Ciebie :* nie dziwie się, ze masz wątpliwości, czy robić czy nie robić bety. Ja oczywiście nie robiłabym. Ale zdecydujesz sama, lub z M :)

Pogoda mnie załamuje, w piatek wyjeżdżamy...mam nadzieję, że się choć trochę ociepli.... ;P

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka a jakie masz to FSH?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytko wspaniałe wieści od rana ;) oby @ nie przyszła, mielibyście cudowny prezent na rocznicę, aż się wzruszyłam. Niech Cię beta nie kusi, poczekaj, jeszcze tylko 2 dni ;)

Madko kciuki za wizytę, młody coś przeczuwa, więc na pewno coś tam rośnie ;P

Agusia a Ty wizytujesz w tym cyklu?

Paryżetko nie martw się na zapas, może coś tylko delikatnie wychodzi poza normę, pójdziesz na wizytę to się okaże :)

Edycik lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Edycik trzymam kciuki :) chociaż wiesz, może być tak, że zrobisz test i nic się nie pokaże a może coś być.... niektóre tak mają, skąd wiesz czy Ty nie ;) więc może jednak beta jutro? ;) faaaajny tydzień Wam się szykuje :)

Paryzetka no właśnie to jaki wynik masz, że tak napisane?

Madzikk no zobaczymy czy mi posmakuje, wszystko wskazuje na to, że już niedługo zaczynam pić ;)

Madka fajny ten Twój dzieć :)

Majju jak na targach było? Wygrzewaj się Kobieto żebyś się nie pochorowała :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciastku ;) jak po pracowitym weekendzie? objawy na @ się potwierdziły?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, że pytacie :) Fsh mam ok 5 [norma3-8], więc byłam pewna, że jest dobrze a teraz ten komentarz :/ Lekarka mówiła, że powinno być jak najbliżej dolnej granicy.
    Edycik ja bym czekała z betą - mnie za bardzo stresuje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 09:45

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryżetko więc nie ma się czym martwić!! może to po prostu zwykła wizyta kontrolna ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Milka :) cyc boli, więc nie mam złudzeń, czekam na @ :/

Paryzetka to kiedy się wybierasz dowiedzieć się co z tym wynikiem? Ja też bym pomyślała, że to dobry wynik :/

Milka1991, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie rzecz biorąc ja nadal uważam, że to dobry wynik, nie wiem po co ten komentarz był. Gdy wszystko jest okej to piszą tylko, że wynik w normie i dlatego się zestresowałam, ale już mi przeszło. To nie moja lekarka komentowała tylko inny lekarz. Wizytę i tak mam 09.05 i nie mam zamiaru jej przyspieszać :) Zresztą na obecny chorowity cykl i tak nie liczę więc czekam sobie cierpliwie.

Milka1991 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko ja mam 4,5 i lekarka mówiła, że super. Nie denerwuj się na zapas :*

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku kobity ale urwanie głowy w pracy dziś mam, wszystko termin na dziś, powściekali się w tej robocie :( ja już jestem zmęczona.

Tak się zastanawiam kobity jesli @ nie przyjdzie zrobię betę 27 kwietnia.

Rózyczko a jak Twoje testowanie?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jeśli tak postanowiłaś to będziemy trzymać kciuki 27ego za wynik bety :*

Edycik lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po lekkiej przerwie.

Edycik w tobie nadzieja na uratowanie kwietnia. Kciuki mocne zaciskam aby @ nie przyszla.

Imię Róży jeszcze nic straconego póki @ nie ma sa nadzieje :-)

Ruby toz ty masz juz kawał bobaska w brzuszku :) Niech rośnie zdrowiutki :*

Ja dziewczyny powracam :) Ostatnio nie opowiedzialam wam jak bylo na wizycie więc tak... Doktorej zwiększył mi dawke Siofor i Clo i dołożył parlodel i niestety czuje sie fatalnie. Codziennie mam mdlosci i wymiotuje z rana a ostatnio niestety w pracy też zaslablam. Dopóki mi sie organizm nie przyzwyczai to chyba umrę :/
    Z M niestety jeszcze sie nie ułożyło ale na razie nie bardzo mnie to obchodzi ;-)
    A po za tym dołek jak na razie w polowie zakopany ale jest juz o wiele lepiej ciesze się ze mam wspanialych przyjaciół w okół siebie którzy nie pozwalaja mi sie dolowac i mam was. I mając to, to musi byc dobrze :-D

Edycik, cinnamon cookie, AgaL, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• madka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dobrze czytać takie pozytywne przemyślenia :) Trzymam kciuki, żeby tak zostało :*

Kasia1407, Edycik lubią tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka
    Jak monitoring?

Milka1991, madka lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu witaj z powrotem i zakopuj resztę dołka ☺

Kasia1407 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc dziś 10dc, pęcherzyk 14,6mm, endo 6,5mm. W czwartek mam kolejną wizytę (przed wyjazdem do męża) i dostanę pregnyl. Zamówiłam już w aptece, także w czwartek będzie podany. Podobno książkowe mam parametry. Pregnyl tak na wszelki wypadek 5000j.

Luccecita, Edycik, Paryzetka83, cinnamon cookie, Milka1991, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Paryzetko ja mam 8,21 i niby trochę wysokie, więc myślę, że twoje 5 będzie całkiem ok :) co do chorowitych cyklów to wcale nie byłabym taka pewna że na straty ;) zwłaszcza, że mamy tu kilka przypadków że z takich cyklów dzieci też są ;)

Edycik dobra decyzja, nie ma się co spieszyć z betą, jak postanowiłaś 27 niech tak zostanie :)będziesz wtedy mieć pewność i zobaczysz czy temp się utrzyma. Ja kciuki trzymam jak reszta:*

Kasiu fajnie, że jesteś, dobrze że troszkę słońca wpadło do ciebie, że masz fajnych przyjaciół, to ważna sprawa , myślę że i z twoim powoli wszystko wróci do normy ;)

Cynamon bolący cyc to nie tylko na @, mnie tak bolą że jak ściągam biustonosz to mam ochotę się zapaść pod ziemię :/ jakaś masakra.

Edycik, Paryzetka83, cinnamon cookie, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Lucc dziś 10dc, pęcherzyk 14,6mm, endo 6,5mm. W czwartek mam kolejną wizytę (przed wyjazdem do męża) i dostanę pregnyl. Zamówiłam już w aptece, także w czwartek będzie podany. Podobno książkowe mam parametry. Pregnyl tak na wszelki wypadek 5000j.

Madka to super, zapowiada się książkowa owulacja :) w 14/15 dniu trzymam za ciebie kciuki :* moja mała też od jakiegoś czasu pytała o rodzeństwo - taka jest kolej rzeczy, będzie pytał coraz częściej ale ufam że niedługo będziesz mogła mu powiedzieć że brat albo siostra w drodze:)
    Moja codziennie nam daje propozycje imion :)
    Maja, Zuzia, Antosia to imiona do przejścia ale jak już się zagalopuje to lecą potem z bajek Liria , Mia i inne tego typu :D

Paryzetka83, madka, Edycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ