X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no mam nadzieję , że <3 było w miarę regularnie ;)
    Różnie było ale plemniki powinny przetrwać w razie czego ;)

Paryzetka83, Edycik lubią tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjo :)
    Edycik, Cookie powodzenia w nowym cyklu, kwiecień był do bani, za to maj musi pięknie nam obrodzić :P

Lucc to co gdzieś za tydzień testowanko?

Rubiku dobrze że masz takiego dobrego pomocnego M, ale faktycznie jak Go za bardo wykorzystują to lipa, może trzeba porozmawiać? no chyba, że już i tak nic to nie zmieni...a z pracą to jejć, chamstwo pierwsza klasa, spotkaj się z szefem i wyłóż kawę na ławę ;)

Madka super że już zgoda :D kiedy trzymać kciuki za monit?

Katiuszko to nie tracimy jeszcze nadziei, będzie jakiś monit? czy czekamy do @ ?

Edycik, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hejjo :)
    Edycik, Cookie powodzenia w nowym cyklu, kwiecień był do bani, za to maj musi pięknie nam obrodzić :P

Lucc to co gdzieś za tydzień testowanko?

Rubiku dobrze że masz takiego dobrego pomocnego M, ale faktycznie jak Go za bardo wykorzystują to lipa, może trzeba porozmawiać? no chyba, że już i tak nic to nie zmieni...a z pracą to jejć, chamstwo pierwsza klasa, spotkaj się z szefem i wyłóż kawę na ławę ;)

Madka super że już zgoda :D kiedy trzymać kciuki za monit?

Katiuszko to nie tracimy jeszcze nadziei, będzie jakiś monit? czy czekamy do @ ?
    Czekamy. Nie mam czasu jeździć do wawy

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza to kciuki ;P
    Ja drugi dzień z dupkiem. Byłam dziś na solarium i czuję że trochę przegięłam, ale w czerwcu mamy wesele i chcę się jakoś prezentować, poza tym mój M szaleje jak jestem opalona. Iii, wiecie co ? M mówi że w tym roku nie damy rady (budujemy dom), ale w przyszłym jedziemy do Bułgarii na wczasy, a ja Mu na to że przecież z małym bejbikiem się nie jeździ tak daleko...haha, trochę się zdziwił, ale dobrze Mu powiedziałam nie? ;D

katiuszaa, Edycik lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Katiusza to kciuki ;P
    Ja drugi dzień z dupkiem. Byłam dziś na solarium i czuję że trochę przegięłam, ale w czerwcu mamy wesele i chcę się jakoś prezentować, poza tym mój M szaleje jak jestem opalona. Iii, wiecie co ? M mówi że w tym roku nie damy rady (budujemy dom), ale w przyszłym jedziemy do Bułgarii na wczasy, a ja Mu na to że przecież z małym bejbikiem się nie jeździ tak daleko...haha, trochę się zdziwił, ale dobrze Mu powiedziałam nie? ;D
    No ba! Najprawdziwszą prawdę :)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja tylko na chwilę bo ostatnio Was trochę zaniedbuję. Nie mam za wiele czasu na nic. Co do mojej owulki to albo jej nie było i już pewnie nie będzie, albo teraz tempka będzie rosła, zobaczymy jutro. Póki co codziennie raz w górę raz w dół, jak nigdy. Sroka chyba u mnie odwrotnie zadziałał ;)

Edycik, Cynamonku powodzenia Kochane w nowym cyklu, szkoda, że nie udało się tym razem, ale na pewno niedługo zobaczycie 2 kreseczki.

Madka, całe szczęście, że przeprosił, czasem z jakiejś głupoty wielka afera wychodzi.

Ruby, ja bym się wściekła jak osa i oficjalnie spytałabym dlaczego nie dostałam podwyżki i czy on uważa, że gorzej pracuję od chłopaków, którzy dostali. O ciąży bym nie mówiła, nie masz obowiązku go już informować, wiele kobiet na tym etapie jeszcze o ciąży nawet nie ma pojęcia. Ja bym się upomniała o kasę, ciekawe co Ci powie i jak się będzie tłumaczył.

Katiuszka chwilę cierpliwości, wyślę Ci maila w weekend. Przepraszam, że to tyle trwa.

A co do mnie to dzisiaj odebraliśmy wyniki badań krwi Męża. Jestem w szoku, bo wszystko OK, nawet testosteron prawie 5 (norma 2,5-8,3). Byliśmy pewni, że będzie kicha, bo ostatnio miał wynik 1,5 a teraz książkowo!!! Kurde, żeby jeszcze ten gronkowiec zniknął.

PS. Ja też chcę dołączyć do grupy na fb. Jak to zrobić???

Buziaki :****

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurreczkaa wrote:
    Hej dziewczynki, ja tylko na chwilę bo ostatnio Was trochę zaniedbuję. Nie mam za wiele czasu na nic. Co do mojej owulki to albo jej nie było i już pewnie nie będzie, albo teraz tempka będzie rosła, zobaczymy jutro. Póki co codziennie raz w górę raz w dół, jak nigdy. Sroka chyba u mnie odwrotnie zadziałał ;)

Edycik, Cynamonku powodzenia Kochane w nowym cyklu, szkoda, że nie udało się tym razem, ale na pewno niedługo zobaczycie 2 kreseczki.

Madka, całe szczęście, że przeprosił, czasem z jakiejś głupoty wielka afera wychodzi.

Ruby, ja bym się wściekła jak osa i oficjalnie spytałabym dlaczego nie dostałam podwyżki i czy on uważa, że gorzej pracuję od chłopaków, którzy dostali. O ciąży bym nie mówiła, nie masz obowiązku go już informować, wiele kobiet na tym etapie jeszcze o ciąży nawet nie ma pojęcia. Ja bym się upomniała o kasę, ciekawe co Ci powie i jak się będzie tłumaczył.

Katiuszka chwilę cierpliwości, wyślę Ci maila w weekend. Przepraszam, że to tyle trwa.

A co do mnie to dzisiaj odebraliśmy wyniki badań krwi Męża. Jestem w szoku, bo wszystko OK, nawet testosteron prawie 5 (norma 2,5-8,3). Byliśmy pewni, że będzie kicha, bo ostatnio miał wynik 1,5 a teraz książkowo!!! Kurde, żeby jeszcze ten gronkowiec zniknął.

PS. Ja też chcę dołączyć do grupy na fb. Jak to zrobić???

Buziaki :****
    Spoko poczekam. Napisz do Ruby maila na priv

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczko to dobre wieści, że badania ok :) a co do szefa to miałam już z nim rozmowę wcześniej i już mu wtedy wygarnęłam bo podczas tej rozmowy wyczułam, że nie dał mi podwyżki , a teraz się to tylko potwierdziło. Powiedzieć mu chcę żeby częściej w domu siedizeć, mam nadzieję że chociaż na to mi pozwoli...

Kiedy badacie gronkowca?

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Strasznie zabiegany dziś dzień miałam, znowu :/ Trochę w tak zwanym międzyczasie udało mi się poczytać, ale tyle co nic :( W pracy znów od rana afera, a to był tylko początek długiego dnia... Na dodatek teraz też tylko na chwileczkę usiadłam do komputera, więc jutro będę miała co czytać ;) Buziole!

PS Edycik, Cynamonku dla Was specjalne buziaki :*

PPS Edytko mam nadzieję, że mimo małpiszona rocznica się udała! Zdrówka i wielu kolejnych wspólnych lat w szczęściu i miłości <3 No i oczywiście spełnienia marzeń - szczególnie tego jednego ;)

Miłego wieczorku :*

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Mąż bierze jeszcze kilka dni antybiotyk, potem po majówce kontrolny posiew i 11.05 badanie nasienia- pełny spermiogram. Wtedy zobaczymy jak to wygląda :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Na początku chciałam przeprosić za moją ostatnią nieobecność ale tak jak mówiłam niestety teraz codziennie pracuje po 11 godzin i tak nie zawsze mam kiedy pisać ale podczytuje :)

Edycik, Cinnamon tulę was mocno i kciuki mocne za nowy cykl kochane :*

Edycik wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy mam nadzieje że mimo tej @ miło spędziliście dzień :)

Ruby wcale się nie dziwię że się wkurzyłaś i jaka świnia z tego twojego szefa. Pociśnij mu jak się spotkacie. Nie potrafie zrozumieć jak można tak dyskryminować kobiety!!

A u mnie to powiem wam że dzisiaj dziewczyny stała się dziwna sprawa ponieważ cały dzień mnie rwią jajniki i test owu pokazał dwie kreski a ja w sumie to czekam na @ i nie wiem czy test jakiś felerny czy jest możliwe żeby tak późno i w tak szybki sposób utworzył mi się jakikolwiek pęcherzyk. A może test pokazał dwie kreski ale za brak pęcherzyka owulki i tak nie ma. A może to reakcja Parlodelu? Nie wiem co o tym myśleć, tempki nie mierzę ponieważ jak się dowiedziałam że nie ma pęcherzyka to stwierdziłam że i tak sensu nie ma mierzyć. A wy co o tym sądzicie?

Życzę wam wszystkim kolorowych snów :) Buziaki :*

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak śluz ? Kasiu wszystko jest możliwe...Ale bez spiny ☺

Kasia1407 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z kawką :)

mało wczoraj pisałam ale spędziliśmy z M.naprawdę miły dzionek

Dziękuję raz jeszcze za życzenia z okazji rocznicy kobitki :*

Milka to nasi mają podobnie bo mój M. też szaleje jak jestem opalona,w wakacje jak byliśmy w egipcie to spokoju mi nie dawał :P

Chmureczko super,że wyniki Twojego M. są dobre :)

Kasiu wszystko się może zdarzyć,może pęcherzyk urósł.

Cinnamonku jak tam boleści związane z @ są?

Różyczko mam nadzieję,że @ do Ciebie nie zawiatała.

Aguś a co u Ciebie?

W ogóle zaraz zbieram się na stoisko u teścia i dziś od 9-18 stoję.Około 19 już wyjeżdżamy na to wesele także może mnie nie być troszkę :) proszę o usprawiedliwienie.
    Miłego dzionka

P.S.wczoraj zajechałam z M. do rosmana i zalapałam się na te 49% zniżek na kosmetyki,kupiłam tusz maybelline i kredkę do oczu.

Kasia1407, Smerfelinka, AgaL, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po kawce, nerwowy dzień od rana, szefowa jeszcze dobrze nie przyszła, już sie drze :D ale co tam, dziś piątek i 4 dni wolnego!!

Kasia
    mnie testy owu w tym cyklu oszukały, więc ja bym im nie wierzyła od końca , ale skoro coś czujesz w jajnikach to pozostaje Ci jedynie męża wykorzystać <3 :D

Milka
    myślę żeby 3.05 zatestować, to będzie 11 dpo

chmurka
    fajnie, że wyniki się poprawiły. czekamy na Ciebie na fb ;)

AgaL, Kasia1407, Edycik lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ale się cieszę, dziś lecimy :D nie mogę się doczekać, nie wiem jak się skupię na pracy....
    Do wczoraj staraliśmy się z M, bo czas owulacji.... na wyjeździe raczej nie będzie warunków :P ale dziwi mnie bo zawsze czułam lekko piersi....a tu nic. Gorzej jak owulka będzie w weekend, albo nie pękł pęcherzyk...i cały monit na nic :/ miałam dziś jechać sprawdzać czy pękło, ale wyjeżdżamy... i ginka stwierdziła, że zdamy się na naturę. Ona jest dobrej myśli.
    ale obiecałam sobie nie myśleć o tym już i zdać się na to co ma być :)

Cinnamonku, Edycik życzę powdzonka w nowym cyklu :)

Edycik, cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do ilu dni przed owu jest szansa?:P

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na grilla, tymi rybkami, karkówkami....mmmm :)
    Ciekawe czy pogoda dopisze?
    Kjopa pisz mi jak tam nad morzem pogoda?:)

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu testy owu potrafią być mylne... wiec działajcie :)
    Lucc trzymam kciuki, fajna data na testowanie :)

Ruby doczytałam o Twoim szefie.... no szok!! nie wiem czy by mnie nerwy nie poniosły :P

Katiuszka a ja myślę, że termometr do kosza i działacie :) ja mojemu też nie wierzę :P

Edycik fajnie spędziliście rocznicę, a Ty się uśmiechasz, cieszę się bardzo :) a co do opalenizny....coś w tym jest, ja swoje ciało też wolę opalone :D

Edycik, Kasia1407, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam powiedzieć że M.pojechał ze mna wczoraj do Taty na cmentarz posprzatalismy,znicze zapalone i bardzo mnie cieszyło ze M.byl ze mną.

Aguś trzymam kciuki żeby z Waszych staranek udało się.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga
    no niby 3 dni przed owulka ;)
    u nas w majówkę ma być beznadziejna pogoda, ale co tam, miesko i tak ugrillujemy! :D

AgaL lubi tę wiadomość

‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ