X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wybaczcie wczorajszą nieobecność, ale miałam zwariowany i mocno zapracowany dzień. Dziś też tylko na chwilkę, bo dziś mam trochę rzeczy zaplanowanych. Już po bieganiu i zaraz wybieramy się na małe zakupy :) Krew mnie dzisiaj zalała (dosłownie :P ), więc melduję nowy cykl... Wczoraj byłam płaczliwa, ale dziś po porannym bieganiu humor dopisuje, więc jest ok ;)

Chmurko ja też trzymam kciuki, żeby udało się zwalczyć to dziadostwo!

Kjopa jak najbardziej możesz to zgłosić, bo nnw obejmuje pasażera ;) Chociaż musisz dopytać, bo w niektórych wariantach może niestety nie obejmować zdarzenia na postoju.

Miłego dnia, buziaki :*

PS Nadrobię Was wieczorkiem, jak w końcu będę mogła na chwilę usiąść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 12:07

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfku,
    @ jak w zegarku :)

ja zauwazyłam, ze po ziołach Sroki mam inna @.... troche bardziej obfita i wiecej, hm, skrzepów, tak jakbym po ziołkach miała grubsze endometrium... ale to moze dobrze ?

nie orientujecie sie czy stosowanie leków dopochwowych moze zaklocic temp. ktora mierze w pochwie?
    to zadne hormony ani antybiotyk, globulki z kwasem hialuronowym na te nadzerkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety,

Witam się z Bani ;) wysłałam moich na termy jeszcze raz wieczorem to mam chwilę spokoju :)
    Nie ukrywam , że jak ich widzę szalejących w ciepłej wodzie to czuję ogromną zazdrość, ale tyle mam że sobie chociaż popatrzę...poleżałam na zewnątrz na słoneczku, poczytałam książkę, nawet mnie trochę opaliło :P pełen relaks :)
    Dla dzieci atrakcji ogrom, jedzenie super, myślałam że nie wyjdę z sali śniadaniowej :P
    czuję się i wyglądam jak wieloryb :D

Smefie powodzenia w nowym cyklu :*

Lucce skrzepy mogą występować przy wielu schorzeniach, ale jeśli masz niedomogę lutealną to może nie mogło dojść do zagnieżdżenia i jest to tzw poronienie samoistne w czasie spodziewane miesiączki wtedy też jest bardziej obfite krwawienie i pojawiają się skrzepy, jakoś tak to czytałam i o tym też mi lekarz mówił jak mnie zaczynał leczyć. Dobrze że dostałaś proga.

cynamonku no te okłady z borowiny na zrosty podobno, dziewczyny o tym pisały kilkanaście stron wstecz, może spróbuj?

Jutro o 11 wymeldowujemy się i lecimy na Zakopane na chwilę , a potem do domku :)

Miłej soboty :)

Smerfelinka, Edycik, Imię_Róży, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby
    super, zazdroszczę , tez kiedys tam byliśmy z młodą :)
    wypoczywaj :)

a pamietasz może jakiego mialas proga zanim dostałaś luteinę ? bo moj niby w normie :/ ale nie trzyma cyklu

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Dziewczynki wieczorową porą ;)

Majju jak tam komunia??się udała impreza?

Kasiu nowy cykl już oficjalnie rozpoczęty?

Madzik już spakowana? zaczęła się w końcu tęsknota i radość z powrotu? ;)

Chmurko będę trzymać kciuku, na pewno w środę się okaże że już jest ok :)

Ruby zazdraszczam również, pogodę macie cudowną, odpoczywajcie, a zwłaszcza Ty bo za dwoje :D

A u mnie wszystko gra i buczy, teraz mam zjazd i dlatego mnie tak mało, ale na szczęście już końcóweczka :) Byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie cudowną sukienkę na wesele, co prawda dopiero 18.06 ale chciałam to mieć wcześniej z głowy. Ja wczoraj poegnałam się z dupkiem i teraz oficjalnie czekam na @. Niech przyjdzie jak najszybciej i zaczynamy nowy cykl!! szkoda że nie będę mogła testować w maju :(

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    to czekamy na @ razem z Tobą, oby szybko przyszla!

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym progiem to ja już sama nie wiem jak jest. Ja nie mam żadnych plamień przed okresem, fl. w normie, nie za krótka, ale jak kiedyś badałam to miałam 10,5 jakoś wynik w cyklu stymulowanym clo i po potwierdzonej owulce. Moim zdaniem mogło być trochę mało, ale moja ginka z kliniki niepłodności twierdziła, że jest w normie i luteiny nie trzeba. Teraz nie będę jej słuchać. W tym cyklu co prawda nie brałam, bo i tak na cud nie liczę, a traktuję go wyłącznie jako eksperymentacyjny, ale jak zaczniemy staranka na serio, bez lutki ani rusz. Proga już badać nie zamierzam, chyba, że lekarz karze.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka no widzisz, ja miałam proga 18,60 i plamiłam w II fazie.
    i bądź tu mądry.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super, że wypoczęłaś. Po porodzie sobie nadrobisz i jeszcze poszalejesz na termach i nie tylko :-).

Luc powodzenia w nowym cyklu <3

Milka ja też kupiłam sukienkę na komunię :-) Za całe 19zł :-P. Przez przypadek.
    http://static.pokazywarka.pl/i/6575748/215609/sukienka-vila-mundane-black-czarna.jpg

ale taki kolor
    http://static.pokazywarka.pl/i/6575750/674696/thumb310x430-14879546.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 22:08

Ejrene, Foto_Anna lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszy raz dwa takie mocne skoki i jestem ciekawa czy przypadkiem dwa jaja nie pękły :-P A tak mnie bolały jajcory, że masakra i od bardzo dawna nie miałam takiej bolącej krosty na brodzie tak mi teraz na owulację wyskoczyła :-/ A ja ich bardzo nie lubię.
    341e8a53bfcdba681732a0c69f645647.png

Chmurko rzeczywiście mało tego proga. Moja gin mówiła, że powyżej 10 ich satysfakcjonuje.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc powodzenia w nowym cyklu.

Ruby zazdroszcze wypoczynku. Termy super sprawa.

Kjopa kolorek super w sam raz na majowa komunie.

Ja mam skrzepy i wydaje mi sie ze dlatego powinnam brac acard.

Ciacho ja tez od tego cyklu zaczynam z plastrami borowinowymi.

Bylam dzisiaj na grillu, masakra, moj P mnie strasznie czasem denerwuje, i to bardzo. Ale w porownaniu do mojego szwagra jest najdrozszym skarbem. Ja nie za bardzo tesknie, chcialabym zostac juz w polsce na zawsze ale ciesze sie ze jutro sie zobaczymy. Moj P napisal mi cos, cos co chcialam uslyszec. Wiec jest zmiana dziewczyny, zmiana na lepsze. Teraz musze tylko tego dopilnowac. Ale powiem wam ze zaczyna sie dobra passa, teraz juz bedzie tylko z gorki. Przysiegam wam ze do grudnia bede w ciazy:)

Kjopa3, chmurreczkaa, Kasia1407, Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk ciszę się że jest poprawa na lepsze. Życzę Ci aby dobra passa trwała!!! Skrzepy taż ostatnio miewam nieduże. Wiem, że moje endo w dzień owulacji potrafi mieć 12-14mm więc jest dość spore ale tak jak pisała Ruby może być objawem czego innego. Miłego i spokojnego lotu jutro życzę.

madzikk lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kjopka:)
    Na grubosci sie nie znam, wiem tylko ze 10 powinno byc wystarczajace i to ze nie powinno byc za grube. Sama z ciekwosci o tym poczytam.
    Milego dnia dzkewczynki. Lece szykowac sie na samolot.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa śliczna sukieneczka i śliczny miętowy kolorek :)

U nas dziś cieplutko, ale chmurzy się, chyba trochę popada.

Madzikk będziesz w ciąży, nie ma innej opcji. Cieszę się, że wszystko się poprawiło, faceci potrzebują dużo czasu, by coś zrozumieć. Trzymam kciuki :*

Co do endometrium to faktycznie za grube nie dobrze, a za cienkie też źle. Ja miałam takie na styk zawsze, więc zapodałam acard, choć nie wiem czy to dobrze, bo tak bez konsultacji z lekarzem. Zapytam teraz jak będę w przyszłym tyg. na wizycie :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie :)

Kjopa bardzo ładna sukieneczka, a kolorek fajny, lepszy od czarnego :)

Madzik wracaj do P z pozytywnym nastawieniem, a na pewno wszystko się ułoży ;)

A u mnie też się chmurzy, ale to nic ;P
    Lucc @ przyszła bardzo szybko bo dziś rano, hurra !!! zaczynam nowy cykl, jutro rano do gina po clo i zobaczymy co ten cykl nam przyniesie, wracam do gry :D

chmurreczkaa, Luccecita, madzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie męża odprawiłam do pracy na popołudnie i mam cały dzień dla siebie.

Milka zaczynasz nowy cykl i do boju :) Powodzenia :)

U mnie spadło kilka kropel deszczu i zaczyna się przejaśniać. Lubię taką pogodę, nie za ciepło, tak w sam raz :) Balkon otwarty i fajne powietrze w domu.

Miłej niedzieli wszystkim :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)

Lucce tak, u mnie jak w zegarku... Przynajmniej tym razem ;)

Ruby i tak Ci zazdroszczę ;) I wyjazdu, i że nie możesz poszaleć na termach, bo chociaż kocham wodę, to też wolałabym nie móc :P I dziękuję, ale u nas na razie to te starania liche są, więc na nic nie liczę, ale chociaż suplementy łykamy :)

Milka my też byliśmy wczoraj na zakupach :) Ja kupiłam dwa t-shirty i pas z bidonem do biegania :D Mąż lepiej się obkupił, ale ja powiedziałam, że na zakupy zasłużę, jak schudnę :P

Madzik cieszę się, że się ułożyło, i że taki optymizm bije z Twojej wiadomości :) Spokojnej podróży i trzymam kciuki, by plan się powiódł!

Kjopa super sukieneczka! I w kolorze moich ulubionych lodów - pistacjowych :D

Dziewczyny ja też niby proga mam ok, a plamię :/ Idę 20.05 do nowej ginki to podpytam o wszystko i o luteinę.

Chmureczka u mnie za oknem burza straszy, a ja właśnie miałam iść biegać... Ale też lubię jak jest tak nie za zimno, nie za ciepło. Zobaczymy, może burza pójdzie bokiem. Oby, bo mam ogromną ochotę pobiegać w lesie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 14:55

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

a ja się witam z wieczora, ogólnie kiepski dzień bo od wczoraj mam sprzeczkę z M. ale spokojnie musimy ochłonąć.
    dziś o 8 rano pojechałam na trening na siłownię i zaczynam znów dietkę
    skoro w ciąży być nie mogę to popracuję nad sobą i tyle

Ruby daj linka gdzie spaliście tam i jakie koszty są?

Kjopa jak palec Młodego? sukienka na komunię miętowa bardzo ładna

Madzik cieszę się,że jesteś tak optymistycznie nastawiona.Oby było jak napisałaś :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko to Ty strasznie prozdrowotna Jesteś, biegasz po lesie, nie boisz się? jakie dystanse? :) i widzę że wizyta już umówiona do nowej gin, fajnie ;)

Edycik też nie zostaje w tyle ;P no i dobrze, trzeba trzymać formę, dobrze że możemy się wzajemnie motywować...
    Edycik teraz ja zaatakuje cykl z CLO. Powiedz mi proszę czy miałaś te wszystkie straszne skutki uboczne stosowania, o których piszą internety? ;)

Ja się zdrzemnęłam, musiałam, chyba mnie atakuje przesilenie, bo ostatnio ciągle senna i zmęczona, masakra!

Smerfelinka lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Edycik spaliśmy w hotelu Bania czyli w tym co są termy, nie trzeba było przez dwór chodzić tylko jest fajne przejście i można śmigać w szlafroczku z pokoju :)
    ceny no tanio nie jest ale uważam że warto. My za naszą trójkę dwie nocki+ nieograniczone wstępy do term na wszystkie strefy, śniadania zapłaciliśmy 1146 zł dokładnie. Jeśli zamówiłabym to w last minut ( bo patrzyłam w środę i czwartek) to ta sama opcja + obiadokolacje kosztowała by ok 900 zł więc warto zamawiać w ostatniej chwili chyba...

Smerfie wiem jak to u was jest, ale nie pozostaje nic innego jak ściskać kciuki i kibicować :) aktywna kobieta jesteś :)

Kjopa sukienka za darmo , a kolorek super na lato i wiosnę, idealny :)

Madzikk super że topór wojenny zakopany, tak ma być, teraz będzie już tylko lepiej, a twoja dewiz życiowa z zajściem do grudnia genialna! teraz się musi udać :)

madzikk, Smerfelinka lubią tę wiadomość

‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ