X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)

Smerfku kiepska ta sytuacja, faktycznie... kasy sporo ale jednak plusy są duże... musicie przemyśleć. Ciekawa jestem jak u mnie będzie się działo z moją przepukliną, też często się odzywa :/

Majju ja mam kaszel mokry, pierwszy raz to mi się zdarzyło dlatego nie mam pojęcia co to jest... osłuchowo czysto. Inhalacje robię ale tylko z soli bo leku żadnego nie mam...

Edycik to szkoda, że więcej kasy nie dostałaś :/ dzięki, że przypomniałaś o rossmanie :*

Aga tak myślałam, że Twój wyjazd udany :) super, że wypoczęłaś :)

Ruby no to mam tak samo jak Twoja córka :/ kurka no i co z tym zrobić? Mi leki wykrztuśne nic nie pomogły :/

Madzikk otttt ale by było :P testuj kobieto ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziękuję! Decyzja trudna i widzę, że chyba jednak Męża nie przekonam :/ Mam tylko nadzieję, że to się nie zemści, bo zdrowie jest jedno...
    Oby z Twoim M. się ułożyło!

Cynamonku może w takim razie poszukaj sobie jakichś rehabilitacji, masaży i ćwiczeń, które tak naprawdę powinno się wykonywać codziennie, bo to może Cię uchronić od operacji. Myślę, że warto. Ja żałuję, że wcześniej Mąż to tak lekceważył, bo może by się tak nie skończyło. Ale to facet, pójdzie do lekarza dopiero, jak umiera :/

Ruby zazdroszczę i cieszę się razem z Tobą! Ja to teraz nawet chyba bym nie chciała, żeby się udało... Gdyby się okazało, że muszę leżeć (a niestety jest to prawdopodobne), to bylibyśmy w kiepskiej sytuacji. Niestety w tej chwili nie jest najlepszy moment, ale suplementy będziemy łykać, to może jak wrócimy do gry, będzie łatwiej... Liczę na to.

Kasia1407, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko jakoś się wszystko ułoży!

a ja melduję nowy cykl - 27 dni tym razem, wygląda na to, że w maju będę podwójną testowaczką :D bo następna @ ok 02.06 ma być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 12:02

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc to powodzonka w nowym cyklu :* Niech to będzie ten cykl ;)

Luccecita lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje @, ogromna radosc jak zobaczylam kropelki krwi :) juz wzielam castagnusa, ciekawe czy wplynie pozytywnie na moje PMSy. Samopoczucie duzo lepsze, ale bardzo boli narmalnie jakby mi ktos macice wyrywal. W nocy snilo mi sie ze mnie ktos za bok brzucha lapal, i probowalam sie uwolnic, tak realny sen ze sama w rzeczywistosci probowalam sie bronic i swoj brzuch zadrapalam, obudzilam sie wbijajac i przeciagajac sobie pazurem po brzuchu, mam 1,5cm zadrapanie, chyba czas paznokcie obciac :)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik
    mnie dopiero po 1. ciąży przeszły bolesne miesiączki :)

@ nie gratuluję, ale mam nadzieję, że z m.sie ułoży i bedziemy razem jeszcze w maju testować :)

madzikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wróciłam po wolnym ;) czy obrazicie się jak dopiero w niedzielę nadrobię?

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) Katiuszko ja się nie obrażę, wracaj szybciutko ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://static.pokazywarka.pl/i/6569857/562444/img-20160504-083601.jpg
    Paluch mojego synka :-(.
    Katiusza wracaj kochana.

Luc może warto byłoby sprawdzić po owulacji czy pęcherzyk pękł. Może Sroka namieszał i w tym nowym cyklu będzie już inaczej. Powodzenia :-)

Edycik no właśnie kasę się płaci za ubezpieczenia a kasy dawać nie chcą :-/

Mój brat pisał wczoraj maturę z polskiego dziś z matematyki i został jeszcze angielski rozszerzony :-). No i chłopak dorasta ;-) Postanowił z dziewczyną wynająć mieszkanie na dwa miesiące i zobaczyć czy wszystko będzie dobrze. Wiadomo, że ludzie poznają się lepiej jak razem zamieszkają :-).

Ruby zdrówka dla córy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:30

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa ałaaaaa a co to młody narobił z tym paluchem?
    A brat maturzysta już pracuje że stać go na samodzielne życie?

My już prawie spakowani, młoda poszła szybko spać chyba trochę osłabiona jest, ale po południu była w dobrej formie...jutro pewnie będzie szał pał bo już się może się doczekać ;)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przytrzasnął drzwiami w aucie jak wysiadał. A brat ma rentę po ojcu i miał praktyki i sobie dorabiał w Hiltonie w Gdańsku. Tam pracuje też jego dziewczyna. No ale chce iść pracować do Sfinksa. Ja też byłam w jego wieku jak poszłam wynajmować mieszkanie.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, paluch masakra, boli go?
    Czytalam wczoraj o luf. Czy ty wiesz moze czy niepekniety pecherzyk moze produkowac progesteron na bardzo wysokim poziomie (chodzi mi o produkcjie ponad norme)? Czy wtedy ta produkcja jest mniejsza niz po prawidlowej owulacji?

Lucc mnie boli @ od kilku lat, ciaza nie pomoze. Ja mam bole nabyte prawdopodobnie po infekcjach ty prawdopodobnie mialas hormonalne gdzie wszystko ciaza wyregulowala a po ciazy zrosty u mnie nadal beda. Ale daje rade, 6 holenderskich paracetamoli na dobe i jest w miare do zniesienia :)

Dobrej nocki kochane a jutro ma byc piekna pogoda:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk kochana powodzenia w cyklu :* i pomyślności w załatwieniu ważnej sprawy!

Kjopa to scenariusz identyczny jak u Edycik , biedaczysko ...
    To szybko się usamodzielniliście, nic tylko gratulować zaradności, ja po maturze to miałam pstro w głowie, myślałam o studiowaniu i imprezowaniu, a gdzie tam praca, samodzielne mieszkanie...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik powodzenia w nowym cyklu. Nie pęknięty pęcherzyk może dawać wynik progesteronu na poziomie jak po owulacji. Czyli 16-18 na pewno bo tu na OF był niedawno taki przypadek a czy powyżej normy to nie wiem. Dlatego najlepszy jest monitoring a i przy tym czasem lekarze się mylą bo też są tu dziewczyny którym lekarz nie wykrył owulacji a zamiast @ była ciąża. Boli go bardzo paluch. Dziś to jeszcze ale we wtorek jak sobie przytrzasnął to od razu ibuprom dostał a nad ranem znowu płakał iznowu dostał przeciwbólowe. Ręka brudna bo z działki wracaliśmy a tam na razie wody nie ma u nas ani studni a w domu po tym nie chciał dać obmyć. Dopiero wczoraj troszkę.

Ruby tak jakoś wyszło. Akurat ja miałam fajną pracę już z umową na stałe. A już byłam po szkole bo sobie wymyśliłam, że pójdę do zawodówki żeby mieć zawód i praktyki i odciążyć trochę mamę.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Madzik Ty masz zrosty? One przeszkadzają w zagnieżdżeniu. Dobrze by wtedy było zrobić chyba laparoskopię. Podczas tego lekarze likwidują zrosty i ewentualne ogniska endometriozy i wogóle naprawiają co trzeba ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kjopka. Tak mi sie wydaje ze mam po przebytej chlmydii pewnie cos tam zostlo. Po hsg stwierdzili ze drozne. Narazie klimuszko, mniej obcisle spodnie, w miare mozliwosci chodzenie bez majtek a we wrzesniu znowu lekarz. Mi sie wydaje ze najwiecej szkody robily u mnie obcisle spodnie i stres, ale bole musza byc czyms spowodowane. Zobaczymy co lekarz powie. Dziwi mnie tylko to ze nie mialam pelnego monitoringu (bo jeszcze przed owulacja ostatnie usg) ale powiedzial ze byla owulka po badaniu poziomu progesteronu (mialam wtedy bardzo wysoki, stwierdzil mmoga owulacje). Naprawde jestem ciekawa jak to jest przy luf.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry, cieszę się,że mamy piatek

dziś z M. po pracy na basenik jadę, a jutro pracuję u tescia

Kjopa ałć, wiem co Młody czuje z tym paluchem.Biedaczysko.
    Madzikk mi dr.Szaman mówił,że na zrosty najlepsza jest distreptaza ( też brałam 3 opakowania w poprzednim cyklu).Nie myslałaś by iść do niego na wizytę?

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawką i drożdzówką :)
    katiuszaa wrote:
    Cześć wróciłam po wolnym ;) czy obrazicie się jak dopiero w niedzielę nadrobię?

ja się chyba obrażę :P

Kjopa
    biedny synio, moja by pewnie 3 dni ryczała, a przez tydzień nie dałaby ręki dotknąć :D
    też mam brata- maturzystę, ale niestety do matury niedopuszczony, w głowie siano, masakra

Ruby
    bawcie sie dobrze :)

Edytka
    ja przedwczoraj z córcią zaliczylam basen, z tego pół godziny siedziałyśmy w jacuzzi :D

• madzikk Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie piatkowo.

Edycik basen, chyba tego mi trzeba. Do innego lekarza nie ma mozliwosci, w holandii nie ma prywatnych ginekologow, interniste moze jeszcze znajdziesz ale ginekolog przyjmuje w szpitalu i bez skierowania sie nie dostaniesz, jedynym sposobem na zmiane lekarza bylaby przeprowadzka do innego miasta ale to chyba by tez nie pomoglo bo historia pacjenta jest przypisana elektronicznie do numeru (cos jak w polsce nip). Trzeba czekac, do wrzesnia zostaly cztery mieaiace wiec nie jest zle:)
    Jakbym wrocila do polski to na pewno wybralabym sie do dr. Szamana:)
    Jak ten czas szybko leci, zostaly mi tylko dwa dni i w niedziele wracam, oj jak mi aie nie chce.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) piąteczek! Ale pogoda :)

Ruby bawcie się dobrze :*

Katiuszka no wracaj i nadrabiaj, czas najwyższy ;)

Edycik Ty to basenowa kobieta jesteś :) ja już nie pamięta kiedy ostatni raz byłam :) a co to jest co polecasz na zrosty? Zaraz poszukam

Kjopa palec wygląda niezbyt ciekawie, niw dziwię się że młodego boli :/

Madzikk skoro cieszysz się z @ to i ja też :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ