Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
Wracam po majowym weekendzie, przerwanym poniedziałkową pracą, ale tak i tak trochę skorzystaliśmy. Sobota piwko ze znajomymi, niedziela wypad w góry, pon. niestety praca, ale wtorek znowu górki. Dziś ciężko mi było wpaść w rytm roboty, ale jakoś dałam radę Jeszcze dwa dni i znów weekend.
Jeśli chodzi o dietę, po 4 tygodniach waga -4,1kg. Chyba nieźle
Madzik, Kasia, mam nadzieję, że kryzysy w związkach miną i będzie tylko lepiej.
Ja ze swoim mężem awanturujemy się nagminnie, coś jak Kjopa pisała. Takie nagłe wybuchy głównie z mojej strony, szybki upust emocji i wszystko wraca do normy Tak już mamy. Ja niczego nie potrafię trzymać w sobie i jak coś mi się nie podoba to wydzieram ryja, ale powiem co trzeba i od razu zapominam o co chodziło i szybko wszystko wraca do normy. Mój mężuś mówi, że przynajmniej nie jest nudno i on woli tak niż jakbym miała prowadzić z nim jakąś zimną wojnę. Co do stażu to jesteśmy małżeństwem od 2 lat (niecałych), razem niecałe 4 lata. Znamy się dłużej, wcześniej byliśmy tylko znajomymi z górskich wypadów. Ł. jest moim 2 mężem, a ja jego 2 żoną, więc mamy na to wszystko trochę inne spojrzenie. Jest nam razem dobrze, mamy wspólną pasję i bardzo się kochamy, nie zamieniłabym go na nikogo innego.
Smerfiku trudna decyzja przed Wami, ale ja też próbowałabym męża namówić na tą operację prywatnie. Tak już u nas jest, że te składki, które się płaci to jakieś nieporozumienie. Mam nadzieję, że uda Ci się męża przekonać, choć rozumiem dylemat finansowy. Zdrowie jest jednak bezcenne i ja oddałabym każde pieniądze. Faceci jednak trochę inaczej na ten temat myślą, wiem po moim.
Rubiku Paryzetka już napisała o herbatce z imbirem, ja polecam też koktajl z gruszek z imbirem. Trzeba 5-6 gruszek pokroić w kosteczkę, podsmażyć 2-3 min. na łyżeczce masła dodając łyżeczkę cukru i łyżeczkę startego korzenia imbiru. Wszystko zalewasz niepełną szklanką mleka i blenderujesz. Wychodzi pychota. Robiłam też zamiast gruszek jabłka i dodawałam trochę cynamonu. Dużo przepisów jest na takie koktajle. Jeszcze kiedyś piłam banan, natka pietruszki i odrobina imbiru. W ogóle to imbir uwielbiam, samo zdrowie.
Odezwę się jutro dziewczynki, u mnie owulki nie ma i nie będzie już w tym cyklu. Sroki póki co nie piję, chciałam sprawdzić, czy tempka się trochę uspokoi i już tak nie skacze, tak więc nieźle mi namieszały te ziółka w wykresie, chyba, że to jakiś zbieg okoliczności
DOBRANOC :*madzikk, Smerfelinka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualnyHej,
Edycik lipa z odszkodowaniem
Chmurka nie sądzę aby to ziółka namieszały, ale na twoim miejscu piła bym regularnie może jednak zrobiły by rewolucję w organizmie ale taką jak trzeba?
Ja w domu z młodą. Kaszel wciąż tragiczny mega mokry, zastanawiam się kiedt syropy si e odstawia w takiej fazie kaszlu? -
Cześć Piękne
Smerfku kurczę bardzo trudna decyzja przed Wami ale na pewno podejmiecie właściwą. Jestem pewna, że u nas byłby taki sam spór, tzn. ja wolałabym zapłacić a M zrobić na NFZ. Mam nadzieję, że jakkolwiek nie wybierzecie to Twój M szybko wróci do zdrowia, tego Wam życzę :*
Edycik polecieli w PZU No co za frajerstwo, kasa z NNW też niestety szału nie robi, za to wszystko co się wycierpiałaś.
Chmurko świetnie Ci dieta idzie! Tak trzymaj.
U mnie na razie pogoda piękna, ubrałam dziś nawet buty z odkrytym palcem Ma być popołudniu 20 stopni. Mam jeszcze kilka rzeczy do kupienia na tą Komunię, m.in. wielką różową wstążkę do przewiązania roweru
Dobrego dnia dziewczynki!
PS. Katiuszka przyzywam Cię -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak Edycik jakoś tak to było że 3 cykle pełne i przerwa na jeden.
Lucce tego nie wiedziałam, myślałam, że w którymś momencie trzeba odstawić - my taki kaszel mamy rzadklo, zwykle taki suchy , tępy , a ten mokry to chwila i koniec, a teraz tak się ciągnie jakoś, zatem będę podawać dalej wykrztuśne. -
nick nieaktualny
-
Witam się ja i mój ból głowy. Chyba rzeczywiście pogoda, skoro jest nas więcej.
Macie rację co do ziółek dziewczyny, ale mam cykl eksperymentacyjny w końcu, więc na kilka dni przestałam, żeby zobaczyć, czy temperatury się uspokoją, no i tak właśnie się stało. Od dziś wracam do picia, a temperatura niech sobie wariuje ile chce
Zignorowałam dziś na wykresie najwyższą tempkę z 10dc i nagle zaznaczyło mi owulkę. Jeśli była, to zgadzam się, że było to właśnie w wtedy. Miałam dwa dni pięknego rozciągliwego śluzu. Tylko brak wtedy co trzeba Chyba, że się dziewczynkę uda ustrzelić, choć z nasieniem Męża nie liczę na taki cud
Majusia zazdroszczę pięknej pogody, u nas zimno i ponuro
Edycik też bym się wściekła na to PZU. Nie rozumiem, to trzeba mieć trwały uszczerbek na zdrowiu, żeby dostać kasę? przecież jak się złamie nogę to też kasę dostajesz, a trwałego uszczerbku nie ma, bo kości się zrosną i jest ok. Nie rozumiem gdzie tu logika. Można się odwołać? Ja bym im coś wysmarowała chyba.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualnyKjopa
na właśnie się zastanawiam czy mi Sroka w tym cyklu coś nie namieszał, bo poprzedni wykres miałam piękny : https://ovufriend.pl/graph/67af1b28a7467d155d148edfe81e6720
wszystko się ładnie pokryło- śluz, temp., testy
a w tym czułam jajniki zaraz po @ i temp. zwariowana -
Ja jestem niemal pewna, że mi Sroka namieszał w temperaturach, ale może tak ma być? Taki skutek uboczny Niech się dzieje co chce, jeśli będą efekty, to tempką się nie będę przejmować
Edycik lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Hej Kochane! Witam się przy śniadaniu i lecę szykować się do pracy
Madzik dużo kasy rzeczywiście, ale zdrowie i życie ma się tylko jedno...
Chmureczko namawiam i tłumaczę tego mojego uparciucha.
Gratulacje efektów diety!
Edycik rozwiązaniem problemów jest właśnie operacja Niestety w tej chwili nic innego już nie pomoże
A co do ubezpieczenia, to my też toczymy wojnę o kasę za szpital. Mąż już się wkurzył i stwierdził, że szkoda zachodu, ale ja się upieram, że trzeba walczyć o swoje. W końcu co miesiąc płaci się składkę!
Majuś dziękuję! Widać, że faceci myślą jednak trochę inaczej... Zobaczymy, na czym u nas stanie, bo decyzję trzeba niestety podjąć dość szybko.
Lecę dziewczyny! Strasznie dużo pracy mam dzisiaj, ale postaram się odezwać z biura.👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Ruby jak mokry kaszel to dziewczyny dobrze mówią. Jak z suchego na mokry kaszel sie zamienia tzn. Ze juz koncowka choroby. Nie znam dobrych na to leków ale inhalacje moga pomóc.
Edycik pewnie ze popros brata o pomoc ci z ubezpieczen to specjalnie czasami tak robia a jak czlowiek sie odwola to mozba jeszcze nie złą kasę od nich wyciągnąć. Moja tesciowa jak miala wypadek i przez pol roku byla na zwolnieniu przyznali jej chyba 3tys a jak sie odwolala sprawę im zalozyla to dostala 13tys. I znajoma mi opowiadala która w tym siedzi ze nie kazdy sie odwołuje i oni na takich ludziach zaoszczedzaja
Milka cieszę się ze wieczorek sie udal
Smerfi kurcze współczuję bardzo sytuacji. Sama nie wiem co bym zrobiła na waszym miejscu. Ale mam nadzieje ze haka decyzje nie podejmiecie to bedzie sluszna.
Aga super ze odpoczelas na weekendziku Odrazu po odpoczynku inaczej sie patrzy na swiat
U mnie ta moja psiapsiola urodzila slicznego zdrowego synka we wtorek o 23. Wczoraj bylam u niej w szpitalu i normalnie taki slodziak z tego malego ze glowa mala. I wczoraj po poludniu bylismy na "pempkowym" i dzisiaj ledwo na oczy patrze a do pracy muszę juz wychodzić A po za tym czekam na @, by ponownie zyc nadzieją ze cos może się utworzy
Życzę milego dnia :-*cinnamon cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdycik wrote:Ruby niby po pobycie w szpitalu kasę dają szybciej, sam pobyt się liczy.No ale zobaczymy, odwołam się.
Wreszcie ból głowy mi odpuścił.
Ja już chyba 4 dzień kawy nie piję, trochę głowa boli, ale nie mam ochoty na kawę, jak zrobię kilka łyków to mnie odrzuca także chyba jestem jednak w tej ciążyEdycik lubi tę wiadomość