X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon oby jednak szczęśliwa 13 to była :) a ty leć na te badania może wkońcu coś pomoże :/

Imię ostatnio mało bywałaś , ale ja wciąż czekam na moje zastępstwo w testowaniu bo chyba u ciebie już ostatnia część cyklu teraz?
    Edycik ostatnio pytała kto chce książkę następny więc trzeba było jej na pive napisać adres, o ile chodzi ci o tę, ale szału nie ma jak pisze cynamon, mnie ciężko szła, momentami tylko ok, ale może tobie akurat przypadnie do gustu. Książka jest o czekaniu na macierzyństwo.

Co do przestoju to już kilka razy pisałam , że nie jest to spowodowane pogodą, a tym co napisała cynamon, te które siedzą to już prawie rok przestały się odzywać tak często, ja to rozumiem bo rzeczywiście czeka się i czeka i wiele osób zaciążyło po drodze , a u niektórych wciąż cisza w tym temacie więc w pewnym momencie może się odechcieć pisać...i nie chodzi tu o złapanie dystansu tylko też o fakt, że coraz ciężej się patrzy na czyjeś happy endy a swoje porażki. Mi jest szkoda bo człowiek w jakiś sposób przywiązuje się , gadałyśmy o wszystkim i po prostu tego jest mi żal.

Milka1991, cinnamon cookie, AgaL, Ejrene, Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby ta wit.D wcale nie taka mała :-/

E dasz radę, może nie mała ale dobrze się połyka w miarę ;)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem początkująca na OF więc się w miarę udzielam, wszystko jest dla mnie nowe, te starania,wskazówki, rady...wcześniej przez 11 miesięcy się po prostu diagnozowałam, teraz wiem na czym stoję i jest mi lżej. Trochę Was rozumiem z tym stażem na OF że jest ciężko, im dłużej na OF to pewnie gorzej z samopoczuciem, chciałoby się już wskoczyć na fiolet :)

Cynamonku ja wyczytałam że 12 startuje :)

Kjopa to straszne z tą Twoją koleżanką, mam nadzieje, że zmieni zdanie i nie pójdzie na zabieg...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka oby zaczęły się sypać kolejne ciąże to i pewnie samopoczucie się innym poprawi :)
    Ja nie wiem który jest Michał wiem, że dzisiaj :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka to dowiemy się wieczorem :)

Ruby dobrze to wszystko ujęłaś :) o to mi chodziło....

Ruby, Milka1991, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Milka to dowiemy się wieczorem :)

Ruby dobrze to wszystko ujęłaś :) o to mi chodziło....
    jednak 12 , ktoś polubił na fb i widziałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam weekendowo

u nas od rana leje, więc siedzimy w domku, sprzątam, piorę, gotuję i tak się plątamy :)

po obiedzie do chrześniaka jadę na kawkę na 3 urodziny, wieczorem może wyskoczymy gdzieś, bo u nas Noc Muzeów ;)

Ruby
    wow, za chwilę 2 trymestr, szok, jak to leci!

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    jednak 12 , ktoś polubił na fb i widziałam :D
    Tym lepiej! :) szans na wygranie może największych nie ma, ale według mnie piosenka jest całkiem spoko :) wstydu nie ma ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dziś wpadłam w wir sprzątania, bo Męża nie ma w domu ;) Teraz weszłam tylko na chwilę, bo i tak musiałam odpalić laptopa, więc musiałam chociaż zajrzeć! A jutro jedziemy do siostrzenicy mojego Mężula i później zrobić porządki na działce, więc pewnie też mnie nie będzie... Może jednak wieczorem znajdę chwilę, mam taką nadzieję! Kochane lecę wstawić pranie, zmywanie i uprasować stertę ciuchów :) Miłego dnia!
    Ruby wrote:
    edit: Edycik pamiętam, że Smerf chciał książkę po tobie chyba :)

Tak Ruby, dobrze pamiętasz ;)

Edycik bardzo chętnie przejmę książkę po Tobie :) Napiszę do Ciebie na priv!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 13:57

Edycik lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa w poniedzialek bedzie 2e Pinksterdag, zielone swiatki.
    Mam nadzieje ze kolezanka to przemysli i tego nie zrobi.

Ciastko 6 tygodni to dosc dlugo. U mnie problem z zatokami tak dlugo zawsze trwa. Oby znalezli powod i wracaj do zdrowia.

Zaczelam czytac fiolet, troszke naskrobalyscie tam, wszystkiego nie nadrobie dzisiaj:)

Kazda z nas czasem potrzebuje odpoczac od forum, ja czasem nic nie pisze, przewaznie z braku czasu, ale chyba udzielam sie wiecej niz na poczatku, pewnie dlatego ze sie bardziej znamy.

Jeszcze 1,5h i odbieram mojego P i jedziemy do domku:)

Co do Szpaka to sie nie udziele, eurowizja to nie moje klimaty:/ no i w sumie jestem troszke dziwolagiem bo nie przepadam za muzyka, pewnie po czesci bo pracuje w branzy muzycznej ale rowniez jak juz pisalam wczesniej uwielbiam cisze:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem żyję i po woli nadrabiam ostatnie 2 tygodnie. U mnie nie wiele się dzieje @ nie ma ciąży nie ma. Czyli hujnia. Postanowiliśmy z mężem że przez wakacje skupimy się na walce o lepsze zdrowie i od stresowanie bo teraz tego będziemy trochę mieć z racji naszego nowego pomysłu rozwoju firmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza to co z tym cykle się pochrzaniło? idziesz do lekarza?

Dziewczyny zrobiłam taką zapiekankę , że mam ją ochotę pochłonąć całą mimo że jestem już najedzona. Zapiekanka z ziemniakami, serem, mielonym (zrobione z pomidorami i sosem napoli) i szpinakiem +pomidory na górę i sos oczywiście. Mówię wam ta zapiekanka zasługuje na nagrodę kulinarną :D

Zaczynam z nudów nowy serial: Pozostawieni, zobaczymy ile będzie warty ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ruby nie wiem co się pochrzaniło. Pęcherzyk niby ładny rósł i d... owulki nie czułam i progesteron mi raczej nie skoczył bo cycków nie czuję.
    Byłam za to u alergologa w końcu po roku oczekiwań i dowiedziałam się że.... Nie wiadomo na co jestem uczulona. Czyli jak zwykle mam organizm zagadkę.
    Poszłam też do specjalisty od grubych osób i dowiedziałam się że w moim przypadku nie ma opcji. Zostaje operacja i nie wiem czy się na nią zdecydować. Planowany termin zabiegu miałabym za miesiąc.
    Co do zapiekanki brzmi pysznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka
    Jaka operacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka no właśnie jaka operacja?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza a robili Ci u alergologa testy od razu czy dopiero będą. Wiesz testy nie muszą wyjść. Mi wyszły po dwóch latach a pierwsze właśnie nie. Jeśli tylko zabieg to może się zdecyduj. Życzę podjęcia dobrej decyzji :-). Fajnie, że jesteś.

Ruby kusisz zapiekanką. Ja dopiero niedawno zjadłam obiad,ziemniaki, schabowy i mizeria.

Luc u mnie słonecznie ale piździ.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Ja dopiero z pracy wróciłam.
    Co do pisania/niepisania to jest dokładnie tak jak Ruby napisała. Dwudziesty cykl starań za pasem (w dodatku nie licząc tych "luźnych") do tego full pracy i tak się jakoś ciężko zebrać żeby coś napisać i wszystkim Wam odpowiedzieć... Ale ♡ jestem z Wami cały czas ;) i kiedy mogę to przynajmniej czytam.
    Siusiałam rano nic nie wyszło, wróciłam z pracy i jest kreska. Ale kolejny raz się nie dam w chu. zrobić i się nie jaram. ;)
    Obejrzymy House of cards przy piwku i lecimy spać bo jutro lecimy :)
    Jeszcze raz: proszę nie miejcie mi za złe, że nie piszę, to na prawdę nie znaczy, że mam Was gdzieś ;) Buźka :*

Kjopa3, Edycik, cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc alergolog zrobił mi badanie oddechowe tzn na co jestem uczulona wdychając. w lipcu będę miała kolejne teraz skórne.
    Jeśli chodzi o zabieg to mankietowa resekcja żołądka czyli wycięcie 2/3. Mam wrażenie że jak podejdę do tego to oznacza że się poddałam i sobie nie radzę. Mówią na to zabieg ale jednak spędza się w szpitalu 3 dni, wszystko jest pod pełną narkozą. Boje się i nie wiem czy próbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    resekcja zoladka??
    a jaką masz nadwage?

Majju
    to siknij jeszcze jutro ;)

• majju Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka to faktycznie trudna decyzja przed Tobą. Taka na całe życie. Przemyśl i przedyskutuj z M wszystkie za i przeciw i na pewno podejmiesz słuszną decyzję. Trzymaj się cieplutko. BTW co Ty masz za dziwny cykl kurka wodna?!

Lu nie mam testu a jutro apteki zamknięte ;) a na miasto nie chce mi się jechać, nie warto ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ