Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon oby jednak szczęśliwa 13 to była :) a ty leć na te badania może wkońcu coś pomoże :/

Imię ostatnio mało bywałaś , ale ja wciąż czekam na moje zastępstwo w testowaniu bo chyba u ciebie już ostatnia część cyklu teraz?
    Edycik ostatnio pytała kto chce książkę następny więc trzeba było jej na pive napisać adres, o ile chodzi ci o tę, ale szału nie ma jak pisze cynamon, mnie ciężko szła, momentami tylko ok, ale może tobie akurat przypadnie do gustu. Książka jest o czekaniu na macierzyństwo.

Co do przestoju to już kilka razy pisałam , że nie jest to spowodowane pogodą, a tym co napisała cynamon, te które siedzą to już prawie rok przestały się odzywać tak często, ja to rozumiem bo rzeczywiście czeka się i czeka i wiele osób zaciążyło po drodze , a u niektórych wciąż cisza w tym temacie więc w pewnym momencie może się odechcieć pisać...i nie chodzi tu o złapanie dystansu tylko też o fakt, że coraz ciężej się patrzy na czyjeś happy endy a swoje porażki. Mi jest szkoda bo człowiek w jakiś sposób przywiązuje się , gadałyśmy o wszystkim i po prostu tego jest mi żal.

Milka1991, cinnamon cookie, AgaL, Ejrene, Imię_Róży, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Ruby ta wit.D wcale nie taka mała :-/

E dasz radę, może nie mała ale dobrze się połyka w miarę ;)

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem początkująca na OF więc się w miarę udzielam, wszystko jest dla mnie nowe, te starania,wskazówki, rady...wcześniej przez 11 miesięcy się po prostu diagnozowałam, teraz wiem na czym stoję i jest mi lżej. Trochę Was rozumiem z tym stażem na OF że jest ciężko, im dłużej na OF to pewnie gorzej z samopoczuciem, chciałoby się już wskoczyć na fiolet :)

Cynamonku ja wyczytałam że 12 startuje :)

Kjopa to straszne z tą Twoją koleżanką, mam nadzieje, że zmieni zdanie i nie pójdzie na zabieg...

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka oby zaczęły się sypać kolejne ciąże to i pewnie samopoczucie się innym poprawi :)
    Ja nie wiem który jest Michał wiem, że dzisiaj :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka to dowiemy się wieczorem :)

Ruby dobrze to wszystko ujęłaś :) o to mi chodziło....

Ruby, Milka1991, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Milka to dowiemy się wieczorem :)

Ruby dobrze to wszystko ujęłaś :) o to mi chodziło....
    jednak 12 , ktoś polubił na fb i widziałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam weekendowo

u nas od rana leje, więc siedzimy w domku, sprzątam, piorę, gotuję i tak się plątamy :)

po obiedzie do chrześniaka jadę na kawkę na 3 urodziny, wieczorem może wyskoczymy gdzieś, bo u nas Noc Muzeów ;)

Ruby
    wow, za chwilę 2 trymestr, szok, jak to leci!

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    jednak 12 , ktoś polubił na fb i widziałam :D
    Tym lepiej! :) szans na wygranie może największych nie ma, ale według mnie piosenka jest całkiem spoko :) wstydu nie ma ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dziś wpadłam w wir sprzątania, bo Męża nie ma w domu ;) Teraz weszłam tylko na chwilę, bo i tak musiałam odpalić laptopa, więc musiałam chociaż zajrzeć! A jutro jedziemy do siostrzenicy mojego Mężula i później zrobić porządki na działce, więc pewnie też mnie nie będzie... Może jednak wieczorem znajdę chwilę, mam taką nadzieję! Kochane lecę wstawić pranie, zmywanie i uprasować stertę ciuchów :) Miłego dnia!
    Ruby wrote:
    edit: Edycik pamiętam, że Smerf chciał książkę po tobie chyba :)

Tak Ruby, dobrze pamiętasz ;)

Edycik bardzo chętnie przejmę książkę po Tobie :) Napiszę do Ciebie na priv!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 13:57

Edycik lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa w poniedzialek bedzie 2e Pinksterdag, zielone swiatki.
    Mam nadzieje ze kolezanka to przemysli i tego nie zrobi.

Ciastko 6 tygodni to dosc dlugo. U mnie problem z zatokami tak dlugo zawsze trwa. Oby znalezli powod i wracaj do zdrowia.

Zaczelam czytac fiolet, troszke naskrobalyscie tam, wszystkiego nie nadrobie dzisiaj:)

Kazda z nas czasem potrzebuje odpoczac od forum, ja czasem nic nie pisze, przewaznie z braku czasu, ale chyba udzielam sie wiecej niz na poczatku, pewnie dlatego ze sie bardziej znamy.

Jeszcze 1,5h i odbieram mojego P i jedziemy do domku:)

Co do Szpaka to sie nie udziele, eurowizja to nie moje klimaty:/ no i w sumie jestem troszke dziwolagiem bo nie przepadam za muzyka, pewnie po czesci bo pracuje w branzy muzycznej ale rowniez jak juz pisalam wczesniej uwielbiam cisze:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem żyję i po woli nadrabiam ostatnie 2 tygodnie. U mnie nie wiele się dzieje @ nie ma ciąży nie ma. Czyli hujnia. Postanowiliśmy z mężem że przez wakacje skupimy się na walce o lepsze zdrowie i od stresowanie bo teraz tego będziemy trochę mieć z racji naszego nowego pomysłu rozwoju firmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza to co z tym cykle się pochrzaniło? idziesz do lekarza?

Dziewczyny zrobiłam taką zapiekankę , że mam ją ochotę pochłonąć całą mimo że jestem już najedzona. Zapiekanka z ziemniakami, serem, mielonym (zrobione z pomidorami i sosem napoli) i szpinakiem +pomidory na górę i sos oczywiście. Mówię wam ta zapiekanka zasługuje na nagrodę kulinarną :D

Zaczynam z nudów nowy serial: Pozostawieni, zobaczymy ile będzie warty ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ruby nie wiem co się pochrzaniło. Pęcherzyk niby ładny rósł i d... owulki nie czułam i progesteron mi raczej nie skoczył bo cycków nie czuję.
    Byłam za to u alergologa w końcu po roku oczekiwań i dowiedziałam się że.... Nie wiadomo na co jestem uczulona. Czyli jak zwykle mam organizm zagadkę.
    Poszłam też do specjalisty od grubych osób i dowiedziałam się że w moim przypadku nie ma opcji. Zostaje operacja i nie wiem czy się na nią zdecydować. Planowany termin zabiegu miałabym za miesiąc.
    Co do zapiekanki brzmi pysznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka
    Jaka operacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka no właśnie jaka operacja?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza a robili Ci u alergologa testy od razu czy dopiero będą. Wiesz testy nie muszą wyjść. Mi wyszły po dwóch latach a pierwsze właśnie nie. Jeśli tylko zabieg to może się zdecyduj. Życzę podjęcia dobrej decyzji :-). Fajnie, że jesteś.

Ruby kusisz zapiekanką. Ja dopiero niedawno zjadłam obiad,ziemniaki, schabowy i mizeria.

Luc u mnie słonecznie ale piździ.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • majju Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Ja dopiero z pracy wróciłam.
    Co do pisania/niepisania to jest dokładnie tak jak Ruby napisała. Dwudziesty cykl starań za pasem (w dodatku nie licząc tych "luźnych") do tego full pracy i tak się jakoś ciężko zebrać żeby coś napisać i wszystkim Wam odpowiedzieć... Ale ♡ jestem z Wami cały czas ;) i kiedy mogę to przynajmniej czytam.
    Siusiałam rano nic nie wyszło, wróciłam z pracy i jest kreska. Ale kolejny raz się nie dam w chu. zrobić i się nie jaram. ;)
    Obejrzymy House of cards przy piwku i lecimy spać bo jutro lecimy :)
    Jeszcze raz: proszę nie miejcie mi za złe, że nie piszę, to na prawdę nie znaczy, że mam Was gdzieś ;) Buźka :*

Kjopa3, Edycik, cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc alergolog zrobił mi badanie oddechowe tzn na co jestem uczulona wdychając. w lipcu będę miała kolejne teraz skórne.
    Jeśli chodzi o zabieg to mankietowa resekcja żołądka czyli wycięcie 2/3. Mam wrażenie że jak podejdę do tego to oznacza że się poddałam i sobie nie radzę. Mówią na to zabieg ale jednak spędza się w szpitalu 3 dni, wszystko jest pod pełną narkozą. Boje się i nie wiem czy próbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    resekcja zoladka??
    a jaką masz nadwage?

Majju
    to siknij jeszcze jutro ;)

• majju Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka to faktycznie trudna decyzja przed Tobą. Taka na całe życie. Przemyśl i przedyskutuj z M wszystkie za i przeciw i na pewno podejmiesz słuszną decyzję. Trzymaj się cieplutko. BTW co Ty masz za dziwny cykl kurka wodna?!

Lu nie mam testu a jutro apteki zamknięte ;) a na miasto nie chce mi się jechać, nie warto ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ