X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon, zawsze trzeba działać z szerokim zakresie - ponoć u niektórych owulka potrafi być np.2 dni PO szczycie śluzu - czyli ostatnim dniu śluzu z cechami płodnymi (na zewnątrz ewidentnie jest już wtedy śluz niepłodny czy wręcz mało, co jest, ale w środku jest jeszcze ponoć właściwy). Przed tym szczytem też różnie bywa.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon
    Bialko kurze to najbardziej plodny sluz, przed/w trakcie owu.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek
    Tez czytalam,ze jesli sluz ma choc 1 ceche plodnego,to nalezy traktowac jak plodny.

Smerfku
    U mnie to wlasnie koniec plodnych :)
    Fajnie,ze taka konkretna gin ci sie trafila :) skoro wczoraj mialas owu to mysle,ze <3 idealnie,w koncu kom.jajowa zyje do 24 h :)

Smerfelinka lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kto mnie tak pocieszy jak nie Wy.... <3 ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon
    Kiedy masz termin @ ??

My dzis piekny,wzruszajacy dzien mielismy, Dzien Mamy i Taty w pkolu :)

cinnamon cookie, madzikk, Bratek lubią tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku z tego co piszesz, to stawiałabym, że właśnie dobrze się wstrzeliliście ;) Zresztą Bratek dobrze pisze. Ja u siebie też zauważyłam, że owulka jest zwykle na koniec tego płodnego śluzu. A to białko kurze, to właśnie szczyt śluzu. Więc Kochana trzymam kciuki!

Lucce pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne :) Zobaczymy, co będzie dalej.
    Ginka podejrzewa, że owulka mogła być wczoraj, ale monitoringu nie miałam, więc na dobrą sprawę nie wiadomo.

Ja idę robić sushi na kolację :) Już się nie mogę doczekać jedzonka :P

cinnamon cookie, madzikk lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc tak ok 29.05 powinnam dostać @. A w przedszkolu pewnie jakieś przedstawienia były? :)

Smerfelinko aaaaaaaa sushi <3 kocham!!!

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwie sie o przyjaciolke co zaciazyla. Beta slabo przyrosla i progesteron wyszedl 10,66, za nisko co?:/ w poniedzialek lekarz wypisze jej tabletki ale czy nie bedzie za pozno? Czy w takich przypadkach nie jedzie sie gdzies na pogotowie zeby dostac dupathson?

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik
    Zawsze moze pojechac i sciemnic,ze plami czy cos,to na pewno dadza :)

Cynamon
    A no,przedstawienie,laurki,poczestunek.cora spiewala piosenke i mowila wierszyk :) wzruszylam sie jak glupia hehe

Imię_Róży, Paryzetka83, cinnamon cookie, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babole:-))
    Dzięki dziewczyny za rady związane z palcem:-)) jesteście kochane;-))
    W domu uradzili czyli mój m. i moja mama że to chyba ni złamanie i zobaczymy, wczoraj mi m. kupił altacet w żelu zrobiłam okład na noc i dziś trochę lepiej;-)
    Małe już śpi byliśmy na naukowym pikniku rodzinnym i małe padło jak kawka już w samochodzie, uwściekał się z dzieciakami w piachu, jakaś machina tam stała co najpierw trzeba było nabrać piach w takie coś a'la wiaderko potem wciągnąć to za pomocą łańcucha na taśmociąg, korbą trzeba było się namachać żeby piach przesunąć... itd. jednym słowem dzieciaki miały kupę radochy a nasze najmniejsze pałętało się między starszakami całe szczęśliwe i umorusane czekoladą z piachem. Potem jak go rozbierałam to ze spodenek mi się wysypało kilo piachu w sypialni;-)))....czuję że m. grilla dopalił, także dietę szlag trafił;-PP

Smerfku kciuki trzymam za tę twoją owulkę i oby był złoty starzał :-))
    Cynamonku to oddaję ci pałeczkę z testowaniem bo ja już nic sensownego nie wysikam w tym cyklu-)) oprócz szarej kreski na kłamlino:-))))..a tobie kibicuję:-))

Ps. dziewczynki dokładnie za miesiąc będę te swoją tłustą lovemachine (bo na tych grillach to ja bankowo nie schudnę) smażyć na plaży nad morzem...ojjj zaczynam odliczanie:-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:46

Smerfelinka, Paryzetka83, cinnamon cookie, Milka1991 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku sushi wyszło super :) Pochwalę się, że zwykłe futo-maki to już dla mnie pestka. Dziś porwałam się na california-maki z ryżem na wierzchu i może muszę jeszcze trochę potrenować, ale i tak było super :D No i pycha!

Madzik ja bym nie czekała do poniedziałku, tylko pędziła na sor lub na nocną i świąteczną pomoc medyczną. Trzeba działać jak najszybciej, żeby w końcu nie było za późno.

Lucce to super dzionek :) I nic dziwnego, że się wzruszyłaś! Między innymi dla takich chwil warto być rodzicem...

Edit:
    Imię Róży dziękuję :) I fanie, że synek się wyszalał i miło spędziliście dzień. Za to teraz masz wieczór dla siebie :)

Teraz biorę się za ciasto z jabłkami :) Będzie jutro wyżerka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:56

cinnamon cookie, Imię_Róży lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjjj :)

Byliśmy dzisiaj w Bielsku na zakupach i 5 h łaziliśmy, aż mnie nogi paliły i dziury w rajstopach zrobiły :P w każdym razie kupiłam sukienkę dla siebie i to oczywiście wróciłam do pierwszego sklepu w którym mierzyłam :P
    Na młodą coś jutro kupię w smyku albo innym dziecięcym bo były, a młoda powiedziała że jednak nie chce mieć takiej jak ja :P więc mój plan legł w gruzach ale ok.

Kjopa zgadzam się z dziewczynami, idź do 2.

Madzikk niski ten prog, suplementacja potrzebna od zaraz...ja miałam dużo wyższy a i tak dostałam luteinę. Cysty ju ż nie ma a lutkę mam dalej brać :/ no ale jak Pan karze , sługa musi ;)

Cynamonie trafiłaś dobrze, czekać na efekty teraz trzeba no i życzę ci obyś w końcu wiedziała z czym walczyć odnośnie tego kaszlu...

Smerfie jesteś mistrz kluinarny, bardzo się cieszę z twojej wizyty, to bardzo dobre wieści są :)

Imię nie odchudzaj się bo i tak zaraz będziesz w ciąży to utyjesz ;)

Lucce my mieliśmy festyn z okazji 30lecia pkola i sama prawie płakałam jak młoda występowała :P dzień matki mamy w środę też będę ryczeć. Zawsze się wzruszam na takich przedstawieniach , a teraz to dopiero ;)

cinnamon cookie, Imię_Róży, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Lucc u mnie śluz płodny był zawsze raczej przejrzysty i wodnisty....pewnosć ze to ten miałam, bo zawsze w te dni bardzo chciało mi sie... :)
    Cinnamon mi sie zdawało że to zawsze było takie białko kurze...no napewno lało się ze mnie nieprzeciętnie, a w owulkę jednak trafialiśmy skoro znów synek..nie wiem czy jak to napisze to pocieszę czy nie, ale jak zaczynał mi sie ten sluz to zwykle tak dzień po był <3..

Smerfelinko to super wieści! wreszcie zaczyna sie coś dziać pozytywnego!

My dzień mamy i taty mamy we wtorek...napewno się wzruszę...bo tylko jedno dziecko bedzie nam skladać życzenia...a jestem mama czwórki...
    Domek super mi się podobał mimo że na odludziu...tylko kasy skąd tyle wziaść...no i wymiotować mi sie chce jak pomyślę, jaki był głowny powód do takjiego zakupu...-czyli dzieci...cały czas mam w głowie ilość pokoi...i ze dla dzieci...a przecież tylko młoda byłaby w ogromnym pokoju...miałaby conajmniej dwa razy taki jak ma teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 21:16

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luc ja bym zaznaczyła rozciągliwy. Gdzieś czytałam, że jeśli się rozciąga na minimum dwa cm to jest rozciągliwy. Ja to prawie nigdy nie mam przezroczystego zawsze biały rozciągliwy.

Smerfelinko bardzo się cieszę, że trafiłaś na konkretną lekarkę i ma na Ciebie plan. Jakie pyszności pichcisz. Mmmmmm. Trzymam kciuki za owocną owulację .

Imię R to już życzę miłego wypoczynku nad morzem. Super, że młody się wyszalał.

Ruby :-D Nie ma jak łażenie tyle h i wrócenie do pierwszego sklepu. Mój by wyszedł z siebie :-D. Też się wzruszam na przedstawieniach młodego :-).

Cinamon na pewno się wstrzeliłaś a teraz trzymam kciuki. No i czekam niecierpliwie na wyniki co tam wyjdzie za dziadostwo.

Madzikk może faktycznie na sor bo progesteron bardzo niski. Chyba, że miała by od kogoś załatwić luteinę.

My byliśmy na działce. Zrobiliśmy grilla i trochę przekopaliśmy działkę. Dziękuję za porady. W poniedziałek idę z moim P do ortopedy i od razu zapytam o termin do niej czy mnie wcisną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 23:46

cinnamon cookie, Imię_Róży, Smerfelinka lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ukochana św. Rita ma dzisiaj swoje święto:
    http://augustianki.nazwa.pl/ogrod/2016/05/modlitwa-na-22-maja/

Wczoraj się z łóżka nie podnosiłam bo głowę mi od zatok rozsadzało. Łzy mi się lały od kataru rzęsiste, kaszel, że płuca wypluwałam. I mówię do Niej: "No dobra, ale jak nic nie zrobisz, to ja jutro nie dam rady. Nie przyjdę."
    Rano... śladu nie ma po chorobie. Śladu.

:)

Buźka i lecę się ogarnąć. Napiszę później.

Kjopa3, midnight, Bratek, cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

MT jestem w szoku, powiem tylko wow.

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Trochę Was przez ostatnie dni zaniedbałam, ale od piątku mam gościa w domu, mój najlepszy przyjaciel przyjechał z Wrocka i jemu poświęcam całą uwagę.
    Cały czas podczytuję, ale nie mam kiedy przysiąść i coś od siebie napisać.

Kjopa szkoda że beta negatywna wyszła, czekałam na dobre wieści. Co do lekarza też wybrałabym opcję nr 2, koniecznie z monitoringiem, bo może się różnie skończyć, jak widać na przykładzie Milki. U mnie takich przebojów po clo nie było nigdy, ale zanim lekarka mi przepisała, to mocno wzięła się za regulację mojego cyklu. 4 miesiące były nie nastawione na starania, a na to by wyregulować cykl. Luteina od 16dc, inofolik i wszystkie potrzebne badania w tym czasie robiłam, by ewentualnie zareagować na jakieś uchybienia od normy. Milka Ty miałaś krótkie cykle jak dobrze pamiętam, na dupku trochę Ci się przeciągnęły, ale lekarz chyba trochę pospieszył się z clo. Niestety niektórzy lekarze przepisują go jako taki cudowny lek, a czasem zdarzają się takie nieprzyjemne skutki uboczne. Pisałaś wcześniej, że myślisz o innym lekarzu, ja bym nie zwlekała. Najlepsi w kwestii stymulacji są lekarze, którzy zajmują się niepłodnością, więc czasem warto udać się do takiego specjalisty z kliniki. Też nie do byle kogo, bo są tacy, którzy tylko naciągają kasę, ale do lekarza, który ma naprawdę dobre opinie. Nie ryzykowałabym z tym lekiem na własną rękę.
    Kjopa - zdecydowanie obstawiałabym opcję nr 2.

Katiuszka skoro zdecydowałaś się na operację, to ja Ci bardzo kibicuję i wspieram :* Będzie dobrze Kochana!

Ja mam dziś 6dc, zamierzam wieczorem zaszaleć z plastrem borowinowym, bo w ubiegłym miesiącu kupiłam, ale nie użyłam. Termin laparoskopii mam wstępnie umówiony na 31.08., tylko jeszcze się waham, bo w nocy z 2 na 3 września jedziemy na urlop nad morze, a obawiam się, że mogłabym się źle czuć. Koleżanka miała w tej samej klinice gdzie się zapisałam i wieczorem po zabiegu była już w domu i tylko dwa dni pobolewał ją brzuch. Każdy jednak reaguje inaczej i trochę mam obawy... Zresztą jeszcze zobaczę czy mi się cykle nie poprzestawiają do tego czasu, bo robią od 6 do 12dc, a moje są nieco nieregularne, więc może być różnie. Na razie się zapisałam i zobaczymy.
    Termin zawsze można przełożyć.

Milka1991 lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym to od wczoraj cały czas chce mi się bzykać :) Normalnie o niczym innym nie myślę, a nie bardzo mamy teraz jak i kiedy, bo w domu kumpel się krząta :) Wczoraj wysłaliśmy go na zakupy to wykorzystaliśmy swoje pół godziny na maksa, a teraz mam ochotę rzucić się na męża dosłownie, a on biedny śpi po nocce.

Zapomniałam się też pochwalić, na wadze dziś rano -6kg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:13

Paryzetka83, cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • majju Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!! Wróciłam z wojaży! :D :D zadowolona na maksa i wypoczęta. Wczoraj po wylądowaniu zaczęłam nowy cykl. Podchodzę do niego z siłą, wiarą i nadzieją :)

chmurreczkaa, midnight, Kjopa3, Edycik, cinnamon cookie, Smerfelinka lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki. Wczoraj pojechala na pogotowie, powiedzieli jej ze z tak wczesna ciaza powinna czekac do poniedzialku, ale dali jej tabletki. Chore, dla mnie to nie ma znaczenia czy wczesna czy pozna, potrzebny byl progesteron od zaraz. i glupio jest jej teraz przyznac sie swojemu lekarzowi ze bylana na pogotowiu z tym. A najgorsze jest to ze czwartkowa beta wyszla 98,88 a z soboty 152 (nie jestem pewna czy minelo dokladnie 48h). Troche malo, myslicie ze jest szansa ze beta nadrobi? Nic jej nie powiedzialam bo nie chcialam jej martwic.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 1691 1692 1693 1694 1695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ