X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Ja praktycznie za każdym razem mam inny śluz także nie ma reguł nawet dla jednego organizmu :)
    Co racja to racja, cykl cyklowi nierówny ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po owu zawsze mam kremowy potem lepki i to dużo, więcej niż w czasie owulacji.

Paryzetko mocno trzymam kciuki żeby się udało. Mam dobre przeczucia :-)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś będzie chciał zrobić badanie nasienia
    http://www.nasz-bocian.pl/tata_next_2016

Smerfelinka lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja się już zbieram na tą imprezę...hih :P ubrana, umalowana, wypindrzona, ruszam na podbój miasta :D trzymajcie kciuki żebym jutro była w stanie napisać Wam jak było :)

Paryzetka83, cinnamon cookie, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    13.12.24 beta 308
    16.12.24 beta 1250
    20.12.24 beta 7400
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka udanej imprezy :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wybaczcie, ale dziś nie jestem w stanie napisać nic konstruktywnego. Melduję pierwszy dzień @ :/ Myślałam, że tym razem nie będę tak przeżywać, bo wiedziałam, że nic z tego, ale znów to samo...

U mnie po owu też zawsze śluz jest kremowy, a później znika prawie całkowicie, pojawia się plamienie i przychodzi @, tak jak teraz.

Milka udanej imprezki!
    PS Torcik bomba!

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa oby twoje przeczucia się sprawdziły :)

Milka baw się dobrze:*

Kjopa3 lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetko a nie uważasz, że owu mogła być w 22dc u Ciebie?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Paryzetko a nie uważasz, że owu mogła być w 22dc u Ciebie?
    Dokładnie tak uważam, ale OF wie swoje ;)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko :*

Milka udanej imprezki :)))

Paryzetka wiesz, że trzymam kciuki :) nie muszę chyba pisać ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Smerfelinko :*

Milka udanej imprezki :)))

Paryzetka wiesz, że trzymam kciuki :) nie muszę chyba pisać ;)
    Nie musisz :) A ja nie dziękuję, żeby nie zapeszać ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka torcik super:)

Partyzerka, teraz chyba kolej na ciebie:) kiedy siurasz?

Mid ja cie podziwiam. Silna babeczka z ciebie:)

Smerfelinko kochana trzymaj sie.

Ja caly dzien w parku bylam, jutro tez, trzeba korzystac jak jest sloneczko, chyba nawet troszke kolorku zlapalam:)

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • midnight Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby badania itp jeszcze w lesie...do genetyka dopiero 3 pażdziernika, do profesorka idę 7 czerwca...bardziej chodziło mi o to że dla mojej psychiki bym sie wcale nie obraziła o ciąże tak szybko...szczególnie że niedługo będę miała za sąsiadkębliską koleżankę, która miała miesiąc wcześniej termin ode mnie...tak smutno mi jak się z nią widzę , bo przypomina mi się że moja ciąża była o miesiąc młodsza...na zewnątrz jestem twarda w środku mm ju z dosyć...wiem że zadne dziecko nie zastąpi mi tych straconych, jednak ciąża była by teraz jakąś formą terapi...eh..mimo że wiem że ze strony rozsądku powinnam poczekac, pobadac się itp...ciężko mi to wyjaśnić w kilku słowach

Milka ten tort zarąąąąbisty! super pomysł! gratuluję wykonania :) udanej zabawy!!

Kjopa teścik będe jutro robić włąśnie żeby dowiedzieć sie czy spadła beta, bo jak nie to chyba dobrze???-na mój rozum jeśli organizm jeszcze myśli że jest w ciąży to w koolejną nie zajdzie...wiem ze muszę uważac...ale to takie denerwujące...jeszcze chwile temu byłam w ciąży a dzis muszę pamiętac o zabezpieczeniu..??!! sick

Smerfelinko przykro mi :* kiedys musi sie udać, wierzę w to

Madzikk nie pisz tak...za każdym razem jak któraś z Was tak piszę to chce mi się ryczeć...nie jestem silna, bardziej myślę że zrobiłam sie zimna ryba...i już mnie to nie rusza...normalka...ta co traci ciąże..
    Korzystaj ze słoneczka jak jest okazja :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    na zewnątrz jestem twarda w środku mm ju z dosyć...wiem że zadne dziecko nie zastąpi mi tych straconych, jednak ciąża była by teraz jakąś formą terapi...eh..mimo że wiem że ze strony rozsądku powinnam poczekac, pobadac się itp...ciężko mi to wyjaśnić w kilku słowach

Przypomniała mi się niedawno moja koleżanka która mieszkała w tym samym bloku. Kiedy dorosłyśmy nasze drogi się rozeszły. Urodziła synka nie wiem dokładnie wcześniej czy później ale w tym samym roku co ja. Jak młody miał 2 latka i byłam u mam chyba na noc bo rano jechałam do pracy a młody z babcią został. Spotkałam tą koleżankę w windzie i była w ciąży. Ja zadowolona jej pogratulowałam i powiedziałam, że też bym już chciała drugie. A ona niestety powiedział, że jej pierwsze dziecko zmarło mając ok. 6 miesięcy. Strasznie źle się poczułam i nie wiedziałam co powiedzieć. W sumie nic mądrego nie mogłam. Wydusiłam tylko,że mi przykro i ledwo powstrzymałam przy niej łzy :-(. Ale dążę do tego, że powiedziała mi właśnie, "Że ta ciąża i dziecko to taka forma terapii".

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowo, piekna pogoda, to korzystamy ze sloneczka ;)

Milka
    super tort :D

Smerfku :*

Paryzetko
    kciuki!!

• midnight Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wychodzi na to że się wszystko oczyściło..tak trochę śmiesznie bo wyszłona to że wróciłam do testowania z Wami ;) test ujemny :P

Trochę nie dobrze, bo to znaczy że ryzykowaliśmy, za cholere nie wiem kiedy mogę mieć teraz owulację i czy wogóle mogę? jeszcze przed pierwszą @

Kjopa na przyszłość-chociaz lepiej żeby sie nigdy nie przydawało, jest taka stronka tam fajnie wyjaśniają jak rozmawiać z osobami po stracie, jak sie zachować itp...
    https://www.poronienie.pl/warto-wiedziec/aspekt-psychologiczny/otoczenie-i-bliscy/ty-i-rodzina/
    myślę ze dobrze napisali..

Udanej i słonecznej niedzieli wszystkim życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 08:09

Milka1991 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta:-))

Trochę mnie nie było, ale też trochą sie działo:-) Mały dostał na dzień dziecka traktorek i .... się z nim nie rozstaje jeździ nim całymi dniami, dobrze że teraz mamy kombiaka bo wrzucamy w całości do bagażnika i bez traktorka się z domu nie ruszamy:-)) Ja nie wiem czy jestem przed owu, czy w trakcie czy po ,popierniczony ten cykl i jeszcze się przeziębiłam od klimy i smark do pasa, gardło drapie, stan podgorączkowy...echhh...

Paryzetka trzymam kciuki za DWIE KRECHY:-))
    Smerfku powodzenia w tym cyklu:-)
    Mid super że się oczyściło (choć wiem jak to brzmi),ale dobrze że zajmiesz teraz głowę kolejnymi cyklami i czy owu się pojawi:-) .. bardzo dobrze że już działacie życie idzie do przodu i fajnie że nie macie dużej przerwy w serduszkowaniu to was wzmocni i zbliży:-)) trzymam kciuki:-)
    Edycik 7 czerwca trzymam kciuki za twoją wizytę, bo mnie przesunęła ginka na 8 czerwca:-))
    Kjopa kiedy testujesz?

Milka hahaha rozwaliłaś mnie tortem zdolniacha z ciebie:-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 09:28

Smerfelinka, Edycik, Milka1991 lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię :-D ja miałam owu wczoraj albo będzie jutro ;-). Także do testowania jeszcze daleko. Fajnie, że traktorek się spodobał. Mój młody dwa lata temu dostał motorek na trzy kółka i mało nim jeździł ale za to rok temu nadrabiał. Daliśmy lepszy akumulator i jeździł szybciej i dłużej aż pewnego dnia silnik zajeździł :-P. A niedawno w pracy wzięłam od babki małe auto terenowe i mój P ma zobaczyć czy będzie jeździł jeszcze na akumulatorze i damy dzieciakom z bloku.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wczorajsza impreza była mega zajebista :) Wybawiłam się jak nie wiem co, graliśmy w żywe piłkarzyki (super zabawa), robiliśmy zdjęcia w fotobudce, był kabaret i dwa koncerty :) Do tego wielki parkiet i Dj na scenie. Można było jeszcze brać udział w wielu konkursach, naprawdę taka impreza na wypasie. Nastawiona byłam raczej sceptycznie, a było extra :) Pełno żarcia i picia, wszystko za free więc dziś to przepłacam bólem głowy. Mimo wszystko naprawdę było warto. Nic nie wygrałam, ale naprawdę warto było tam iść :)

A co z moją owulką to ja już nie wiem. Dziś tempka lekko w dół, więc chyba jeszcze jej nie było, śluz stał się lepki, chyba tym razem będzie cykl bezowulacyjny, a my poszaleliśmy z <3 mając nadzieję, że coś z tego będzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 11:27

Bratek, Kjopa3, Smerfelinka, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, szkoda gadać z tą koleżanką. Przecież ona pewnie jeszcze nie ma żadnych objawów na tym etapie - poza tymi, które sobie wmawia... Zresztą może jestem dziwna, ale wkurza mnie takie księżniczkowanie się ze sobą, bo m.in. stąd potem niektórzy niezainteresowani zaciążaniem patrzą na ciężarne, jak na użalające się nad sobą księżniczki....wrrrrrr.... To JEJ sprawa, że jest w ciąży. Po co takie kretyńskie teksty.... Jeszcze osobie mającej problemy z zaciążeniem... WWWWWWWWWWWWWWWW, normalnie się zagotowałam.

chmurreczka, wyluzuj. Gdyby faza księżyca była takim idealnym sposobem, to jej zastosowanie byłoby szersze :P
    Jeśli mnie pamięć nie myli, u nas się nie zgodziło ;)
    P.S. Co to są żywe piłkarzyki :-D

mid, kurczę, to mam nadzieję, że jakby co, jeszcze się nie udało. Btw-rozmawiałaś z Mężem, jak ważne jest to, żebyście się teraz zabezpieczali? Tak, żeby też wziąć część tej odpowiedzialności na siebie? :-*
    Myślę, że wiem, o co Ci chodzi o ciąży w kontekście formy terapii, aczkolwiek mnie akurat martwi kwestia stricte fizjologiczna :-*

A ja....JADĘ JUTRO NA URLOP, hurraaaaaaa :))))))))))))
    Na campingu nie ma internetu - tyle, co połączymy się przez komórki, więc bardzo proszę w tym czasie nie produkować za dużo stron :P ale za to naprodukować dużo dwóch kreseczek :-D
    A druga rzecz.... po długich rozmowach z M., paru wylanych łezkach, opiendrolu od lekarki, wiszeniu na telefonie z Mamą itd. itp. - podjęłam decyzję - idę na L4 od 01.07.
    Dziwne uczucie, zakładałam 01.08. i że w ogóle będę jeszcze śmigać, ale... no cóż, jednak nie będę ;)

Kjopa3, Smerfelinka, Kasia1407, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ