X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten słoneczny dzień :) Dziś mam urodzinki i muszę zanieść ciasto do pracy. Wczoraj przez pół popołudnia piekłam :) Mam tartę z jabłkami i ciasto marchewkowe. Nie robiłam nic z kremem bo się bałam, że się rozpłynie w taką pogodę. Mam nadzieję, że będzie dziewczynom smakowało :)

Od Męża dostałam w prezencie dwupaka mentosów :) Wyszedł do pracy i zostawił mi na wyspie w kuchni :) To ma takie znaczenie symboliczne, bo kiedyś byłam wręcz uzależniona od mentosów i Mąż na każdą randkę przynosił :) Śmieszne takie :) Mówiłam, żeby nie kupował prezentów, bo musimy kasę na wakacje uzbierać, to dostałam mentosy :D

Dziewczyny mi dziś tempka mocno skoczyła, więc może jednak była ta owulka. Zobaczymy czy się utrzyma i wszystko będzie jasne za kilka dni :)

Miłego i słonecznego dzionka :D

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko no to 100 lat i spełnienia marzen, a w sumie tego jedynego :*

Mid ja Cię kochana rozumiem w tym co napisałaś,żyj pełnią życia i ciesz się każdym dniem. Masz ochotę na <3 to zróbcie to.

Paryzetko jakoś nie dane mi odpocząc.Wczoraj na 3 godziny z M.mielismy małą pod opieka, bo jej rodzice pojechali coś do ubrania kupić sobie na te chrzciny ;) ale grzeczniutka była.

Ojj kobity mnie sie urlop marzy napradwę.

midnight, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko wszystkiego naj, naj, naj :* I spełnienia tego jednego najważniejszego marzenia <3
    I kciuki za owulację zaciśnięte ;)

Edycik fajnie, że możecie się małą zaopiekować, wprawicie się :)

Edycik, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ale ruchliwy weekend tu był... no no ;)

Chmurko tak czułam, że impreza będzie udana :) widzę po opisie, że było na wypasie!!:)

Milka uchyl rąbka tajemnicy co ciekawego się działo ;)

Co do księżniczek w ciąży to wszystko już zostało powiedziane ;) jak laska udaje, że źle się czuje bądź każe się wyręczać z najprostszych rzeczy to jest nie halo... ale sama znam sytuacje, gdzie np ciąże były od początku do samego końca na L4 bo ciągle zagrożone... nasze mamy i babcie często opowiadają historie, jak to bezstresowo rodziły :) moja Babcia mi ostatnio mówiła, że w dniu kiedy rodziła moją Mamę to jeszcze na polu coś robiła... i chwała Jej za to ;) ale zapytałam czy poronienia były, to oczywiście że tak, były też kobiety które umierały przy porodach... także nie ma co generalizować :) ja mam 6 tydzień ale szczególnie wieczorami boli mnie podbrzusze i co mam udawać, że tak nie jest? W imię czego? :)

MamaTuśka, Milka1991, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń <3.

Mid podpisuje się pod Edycik :-).

Milka no właśnie uchyl rąbek tajemnicy ;-)

U mnie OF zaszalało i wyznaczyło pierwszą owulkę ale pewnie aię zmieni ;-)

Edycik, midnight, MamaTuśka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano właśnie - chodzi w tym wszystkim o UMIAR. I pamiętanie, że mamy teraz potężne narzędzie w ręku - WIEDZĘ. Książki, internet, dobrze wyposażone szpitale... Jesteśmy w stanie zrozumieć o wiele więcej. Kwestia, co się z tą wiedzą zrobi. Bo SĄ niedogodności na różnych etapach - mdłości, osłabienie, bóle itd. I choć nasilone są patologią, to w mniejszym natężeniu są często (choć nie twierdzę, że zawsze), normalne.
    Ba! Nadmierne chuchanie (gdy nie ma wskazań lekarskich) kobietę.... osłabia. Bądźmy szczere - można nieźle stracić na kondycji przez tych wiele miesięcy :)
    Więc ostrożność-TAK (!), ale nadmierne chuchanie - tylko tam, gdzie jest wskazanie (czego nikomu nie życzymy, tfu tfu tfuuuuuuuuuuuu).

chmurreczko - super!!!!!!! Uwielbiam takie gesty, jak ten mentosowy <3 :-D
    Wszystkiego dobrego!!!!!!!!!!!!

P.S. Bratek jedzie na urlop, Bratek jedzie na urlop, lalalalalaaaalaaaaaa.....
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,024_jI_orig.gif

;)

Edycik, cinnamon cookie, Kjopa3, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon moja mama ze mną w ciąży myła podłogi gdy jej wody odeszły ;) A z moim bratem już leżała pod koniec. Także różnie bywa nawet u jednej osoby.

Kjopa gratki! Jest ładny skok, teraz kciuki za owocne zakończenie :)

Bratku baw się dobrze i odpoczywaj :*

Mam do Was pytanie jest sens badać proga jeśli biorę luteinę? Bo jutro powinnam zrobić.

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
    W dodatku jak wrócę, będą już zrobione ściany w pokoju :) Zdarte wszystko do gołego, świeże tynki, gładź i farba :) Bo już wszystko tu strasznie stare ;/
    Dobierzemy jakieś naklejki i wreszcie będzie można zamówić łóżeczko itd. :)

Paryzetka - teoretycznie na Lutce wyniki są niby niezbyt miarodajne. Dupek nie wychodzi. Lutka tak. Chociaż ja w pewnym momencie robiłam, żeby wiedzieć, jakie MNIEJ WIĘCEJ poziomy osiągam przy suplementacji. Tyle, że jeśli bierzesz dowcipną, to trzeba pamiętać, że jej stężenie miejscowe, czyli tam, gdzie jest najbardziej na tym etapie potrzebna, jest większe, niż w krążeniu ogólnym :)

P.S. I jak, oglądałaś "Alicję...."?
    A wybierasz się na II część?

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Chmurko wszystkiego naj naj najjj :))) spełnienia marzeń :)

A tak w ogóle to mój suwaczek się zawiesił.... kopnie go któraś? ;) ;) ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja:-)
    Paryzetka to kciukasy trzymam za tydzień:-)
    Bratek udanego urlopu:-)
    Chmurra 100 lat i jak najszybszego zaciążenia;-)
    Ciacho robisz jeszcze betę czy już czekasz na wizytę i usg??;-)
    Mid tak jak pisałam wcześniej życie idzie do przodu dobrze że was do siebie ciągnie:-), i może właśnie zaczęłaś to słynne LwD:-))

U mnie cykl na straty owu prawdopodobnie nie było i nie będzie, żadnych bóli owulacyjnych nie miałam, śluz parę dnia taki se, serduszkowania też mało, bom chora i mi się tylko spać chce:-) ...kaszlę jak stary gruźlik:-(
    Miłego dnia i tygodnia:-))

midnight, Bratek, MamaTuśka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • midnight Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Chmurko wszystkiego najlepszego!! spełnienia najważniejszego życzenia :) i zeby to była jednak owulka, oby owocna ;)
    Mentosy-fajnie :) miło że pamietał o takim symbolu

Edycik dzieki :* życzę szybkiego urlopu! i wprawiaj się wprawiaj w wychowywaniu :)

Cinnamonku to jasna sprawa że trzeba się oszczędzac ( Ty uważaj na siebie :) i nie patrz na innych ), ja nie wiem czy ksieżniczkowałam...z młodą pracowałam po 8 h przy kompie ze stresującymi klientami do 8 miesiąca, z popuchniętymi nogami i nadciśnienem, na l4 poszłam już dopiero po pierwszym szpitalu, w drugiej poszłam na l4 po poronieniu, ze Stasiem po kłotni zszefem, a teraz to już inna bajka...naawet okien bałam sie myć, ale po poronieniach i w ciąży zagrożonej to tak jak piszecie, inaczej sie podchodzi...przynajmniej nie mam wyrzutow że sie przepracowałam i że to przez to.

Kjopa a było chociaż <3 ? jeśli tak to trzymam kciuki za owocną owulkę :)

Bratku udanego wypoczynku i spokojnej drogi

ImięR czasem życie płata figle, więc jeszcze nie spisuj na straty mimo choroby ;)
    a skrótu LwD chyba nie znam..

Bratek, Edycik, Milka1991 lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży bety już nie robię :) czekam na wizytę, mam dzwonić do gina w czwartek :)

Mid ja pewnie długo nie popracuję bo u mnie jest po 10 godzin a w ciąży można max 8, a dla jednego pracownika nie zmienią przecież godzin pracy....

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Bratku nadal mam dylemat :) Lutkę biorę doustnie. Jak wstanę wcześniej to zrobię ;) Alicji nie oglądałam, dzisiaj obejrzę. Na drugą część raczej nie pójdę, ale poczekam aż będzie na cda.

Mid LwD to luz w dupie ;) Znaczy totalna olewka.

midnight lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • midnight Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku pewnie idz jak możesz, nie wiem jaką masz pracę ale przed kompem to nawet 4h ustawowo się powinno. A jak pracownik nie moze zmienić właśnie jak piszesz to l4. jak w sprawie jakiś praw w ciąży to śmiało walcie do mnie :) ja już wywiedzona :)

Paryzetko ja też lubię Alicję , ogólnie lubię Burtona i Deepa i Helenke :) moje klimaty.
    Pierwszą cześć nawet zainwestowałam w dvd ;)

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • midnight Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie mam LwD...bo mnie już wkurza wszystko, nic mi się w zyciu nie udaje,
    najbardziej mnie wkurza jak mnie bliscy olewają czuje się jak nieudacznik, dlatego postanowiłam właśnie mieć wyj**ne...i czuję ze nadszedł czas na zmiany, bo takie przeżycia zmieniają człowieka i to bardzo.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid a ja powiem brzydko....miej wyj...ne a będzie Ci dane.Niestety własnie to czasem się sprawdza.Skoro mówisz że nadszedł czas na zmiany , rób co uważasz za słuszne kochana.Ciesz się zyciem.

Imię Róży na Twojej wizycie 8 czerwca wszystko się wyjasni.Może owu się przesuneła.

midnight, Imię_Róży lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik a Ty jutro do szamana, dobrze pamiętam?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paryzetko, jutro na 14.45 szaman,Ciekawe co usłyszę....

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid ja właśnie pracuję przed komputerem...

Edycik ciekawa jestem co jutro się dowiesz :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik powodzenia u szamana, oby same dobre wieści

Cinnamon to jak nie ma możliwości inaczej pracować to śmiało na L4

a ja jutro idę do profesorka...jestem zestresowana bo też liczę na zainteresowanie moją sprawąi jakiś ciekawych opiniI
    dziś jak się w końcu zgarnę to muszę do szpitala po odbiór histopato lecieć.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ