X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie odpowiem Ci, ale jestem bardzo szczęśliwa razem z Tobą ♡

Kasia1407 lubi tę wiadomość

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, tak się cieszę!!!!!!!!!!!!! Pięknie reaguje Twój organizm, super :)
    Co do zastrzyku (nie szczepionka, nie szczepionka, plissss ;) ) - pytanie, co byś chciała wiedzieć? ;) Wersje, kiedy się starać, są różne - zwykle zaleca się pierwszy <3 12-24h od podania no i tak gdzieś przez min. 2 dni.

Milka - ojjjj dobrze wspominam mierzenie kiecek :) Nie odwiedziłam dużej ilości salonów, bo aż tak mnie to nie bawiło, ale trochę pomierzyłam. Fajna rzecz :) Zresztą ostatnio przeglądałam zdjęcia ze ślubu i wesela - ooooooooo, ale było wzruszeń :)))))))

madzikk - my też zmęczeni ;) Albo raczej ja zmęczonA, bo Młody urzęduje ;)
    Co do psychiki - dziewczyna nie musi być aż taka słaba - na taką reakcję nakłada się wiele rzeczy, ale fakt, baaaardzo jej szkoda.
    Nie mniej uspokaja mnie, że będzie pod fachową opieką. Ludzie nieraz mają fałszywe wyobrażenie o psychiatrach i bronią się rękoma i nogami przed wizytą. Niepotrzebnie.

Smerf, cieszę się, że plamienia się uspokajają :) Super! który to cykl z dupkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 17:04

Milka1991, Kasia1407 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku drugi, ale chyba za wcześnie się cieszyłam, bo już coś tam się pojawia w śluzie i pewnie to początek plamienia :/

Mnie przez najbliższe dni raczej nie będzie... Albo wieczorami, jeśli w hotelu będzie wi-fi. A teraz lecę szykować Mężusiowi zapas jedzenia i się pakować. Ehhh, wcale się na to nie cieszę. Chociaż tyle, że zaliczkę na podróż dostaliśmy.

Buziaki Kochane! Będę się w miarę możliwości odzywać :*

👩36 lat 🧑39 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerf, spokojnie, zawsze można zwiększyć dawkę :-* Zresztą zerknęłam na stare wykresy - mimo proga nieraz zdarzały mi się i tak plamienia. Ogólnie - po domniemanej owulce 10-12 dni i był okres.

Udanego, owocnego wyjazdu!!!!! Ucz się jak najwięcej :-*

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super wiadomosci! Najlepiej pewnie zadzialac jutro i w czwartek :)

U mnie cykl do du**, plamie od 23 dc,ale przyznam,ze nie wzielam w tym cyklu luteiny,taka madra jestem :/

Smerfku
    Testujesz jutro??

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfie oby ten wyjazd okazał się udanym :P przywieź ze sobą dużo wiedzy i uśmiech na buzi, i się odezwij jak dasz radę jak tam z @ :)

Lucc przykro mi :( następnym razem bierz lutkę, niech to ładnie reguluje..

No i moja koleżanka już wybrała suknię, bardzo prostą, elegancką ale wygląda w niej przepięknie :D

A ja już oficjalnie zostałam dopuszczona do obrony, która ku niespodziance odbędzie się w przyszłym tygodniu, więc ostro biorę się za naukę 50 pytań z całego toku nauczania...:/

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bardzo się cieszę <3 Trzymam baaaardzo mocno kciuki za owocną owulkę ;-)

Smerfku miłego wyjazdu. Mam nadzieję, że trochę wypoczniesz przy okazji.

Cinnamonku męczą Cię w pracy? Siedzisz biedulko tyle godzin? Kiedy wizyta i L4? Uciekaj szybciutko :-)

Pozdrawiam Was cieplutko :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku napisałam szczepionka ponieważ Pani w Aptece mi tak powiedziała i w ogóle kazała mi podpisać jakiś papier że dowiozę go w ciągu 60 min do domu i włożę do lodówki bo z szczepionkami są takie procedury aż w szoku byłam. Ale mnie też się wydaje że to zastrzyk :) A pytanie mam do kiedy nie można robić testu ciążowego bo różna są opinie na ten temat że do 10 dpo bądź 12dpo a nawet gdzieś przeczytałam że do 14.

Cieszę się ale podchodzę do tego dość z dystansem bo nie chce się na nic nastawiać. Ale przedewszystkim się cieszę że z M się wszystko poukładało bo tak to bym była załamana że tu pojawia się wreszcie szansa a by nici z tego wyszły. I dziękuję wam za słowa wsparcia. Mój ginek na ostatniej wizycie zanim zobaczył że jest coś to mówi "musi zadziałać Musi i nie ma innego wyjścia" sprawdza i tu taka niespodzianka :)
    Ja wiem że niektóre dziewczyny mają owulkę co cykl i i tak nie zachodzą w ciążę ale dla mnie to jest jakaś rewolucja w moim długoletnim staraniu :)

Cinnamonku a kiedy ty na zwolnienie uciekasz? I jak się czujesz? Jakieś objawy już się pojawiają?

Milka powodzenia na obronie. Na pewno zaliczysz bo my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki ;)

Smerfelinka oby to nie @ się rozkręcała tylko ciąża :)

Całuję was wszystkie mocno :*

Milka1991 lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa :* no męczą trochę, zaraz zaczynają się urlopy więc muszę uciekać ;) na szczęście uczymy już nową dziewczynę, od piątku idę na L4 więc ona będzie musiała już w sobotę pracować sama... Mam nadzieję, że da radę, bo póki co jest przerażona ;) a co u Ciebie? Widzę waga spada :)

Kasiu czuję się zadziwiająco dobrze (tfu tfu!) i mam nadzieję, że jak najdłużej tak pozostanie ;) objawów w chwili obecnej brak, no może zaczynam trochę inaczej oddychać, przy zwykłym spacerze oddycham jakbym biegała dosłownie ;) co do zastrzyku, to trzymam kciuki, by wszystko ładnie pękło, też czytałam gdzieś że po ok 12 godz już można <3 :)

Smerfku a nie doczytałam chyba, co tam wyszło z tym szefostwem, zapłacili z góry za hotel? Trzymam kciuki, by plamienie się nie rozkręciło :*

Milka szybki masz termin! Ucz się w takim razie, jesteś usprawiedliwiona z nieobecności na forum ;)

Kasia1407, Milka1991 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku to oby tak jak najdłużej było po prostu bezobjawowo :) My zaczniemy jutro wieczorkiem ponieważ wcześniej niestety nie mamy takiej możliwości czyli będzie ok 27 godz a mi ginekolog powiedział że przewiduje owulkę na czwartek.

Dziewczyny jak by wszystko dobrze poszło to termin testowania wychodzi mi w moją rocznicę ślubu :) Obym miała wspaniały prezent dla Mężusia :)

Milka1991, cinnamon cookie, Bratek, chmurreczkaa, midnight lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jeszcze jedno pytanko mam czy ten zastrzyk też ma wpływ na testy owulacyjne? Bo na ciążowe to wiem a owulacyjny zrobiłam sobie z ciekawości i od razu dwie tłuste krechy na teście. Wydaje mi się że też ma wpływ i chyba nie ma sensu testów robić.

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kasiu strasznie się cieszę, że owulka tuż za rogiem, że z m jest coraz lepiej i w ogóle że wszytsko ładnie idzie do przodu :)

Milka super, że kiecka kupiona, za obronę trzymam kciuki na pewno zdasz na 5 ;)

Smerfie może jednak nie taki diabeł straszny ;) zaliczkę dał, za hotel zapłaci na pewno , szkolenie szybko zleci a ty dostaniesz nowy papierek :) no i trzymam kciuki żeby jednak luteina pomogła :)

cynamonie ja też kupiłam pierwszą którą przymierzyłam :) a l4 tuż za rogiem, dasz radę jeszcze te kilka dni :)

Madzikk bardzo mi się twoja optymistyczna wersja z 6 cioma miesiącami podoba :) jak tak mówisz to tak ma być :)

Lucce oj ty ty zapominalska ;) może jednak plamienia się uspokoją ...

Ja po imprezie... byliśmy na tym grillu co wam ostatnio wspominałam, że będzie koleżanka co się stara i jeszcze im się nie udało...i powiem wam, że porażka...słowa ze mną nie zamieniła, ba nawet mi nie pogratulowała ani ona ani reszta, zresztą moja ciąża to był temat tabu, mój brzuch stał się nagle niewidzialny...ze wszystkich sił rozumiem, ale może wypada chociaż powiedzieć jedno słowo "gratulacje" , mogłyśmy pogadać nie o ciąży...ale ona wolała wcale nie gadać :/
    Zrobiło mi się nieprzyjemnie i przykro , nawet mojemu m było przykro, że tak mnie potraktowali - cały czas teraz o tym gada...

Musiałam się wygadać :)

Kasia1407, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku to super, że uciekasz tak jak planowałaś i jeszcze bardziej super, że nie masz objawów.Ja w pierwszej ciąży to tylko z tydzień może dwa duużo spałam i raz wymiotowałam i tyle. Więc myślę, że tak już u Ciebie zostanie spokojnie :-).
    Tak waga spada. Dziś byłam zapłaciłam 110zł za następne dwa tygodnie jadłospisu. Wyszło 250 za 4 tyg. i działam dalej. Spadło prawie 2kg z czego chyba 1,5kg samego tłuszczu. No i dietetyczka zadowolona. Mówiła, że byłoby więcej bo miałam jeździć na rowerze trzy razy w tyg. po 1h ale jak było tak gorąco albo lało wieczorkiem to mi się nie chciało. No ale efekt jest i widzę to już ubierając spodnie ;-). A mój wiek metaboliczny z 33 spadł na 29 ;-)
    Miałam się jeszcze Ciebie pytać jak Prezes?

Ruby to przykre na prawdę, że tak wyszło ;-/. Ja to nawet Gratuluję babkom w pracy tzn. klientkom którym zanoszę listy. O ile często je widuję i z nimi rozmawiam. Zawsze się zapytam czy synek czy córka i Gratuluję i jak mają chęć a zazwyczaj mają to ciągną temat. Jak to się mówi listonosz i ksiądz wiedzą wszystko :-P. No ale Ty się nie przejmuj kochana.

Ja wyczytałam, że flegamina rozrzedza nasienie i podaję mojemu P bo zaczęły mi się płodne a ją się daje w tym okresie tylko. Zobaczymy może coś z tego będzie ;-)

midnight, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa świetne wieści z wagą! ja po ciąży jak nie będzie spadać to też mam zamiar zrobić sobie jadłospis u dietetyka bo na pewno to będzie dla mnie korzystne :)
    o flegaminie też słyszałam :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) No właśnie tutaj na sprawach męskich wyczytałam i stwierdziłam, że spróbujemy. Dziewczyny u nas na wątku pisały o tych dietach dlatego się skusiłam i jestem zadowolona. Jeśli jest coś co lubię to robię to z przyjemnością. Było kilka rzeczy które mi nie smakowały ale ja to wogóle nie lubię surowych warzyw ale mówiłam, że spróbuję i teraz robi już tak jak ma być. Bardzo dobre ciasto miałam z rodzynkami i gorzką czekoladą i mąką żytnią. Nie myślałam, że wyjdzie takie dobre.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Smerfku proszę się tam solidnie wyszkolić :)
    Ruby - nie rozumiem reakcji Twoich znajomych. My się staramy ponad 3 lata, w tym czasie wielu naszych znajomych doczekało się potomstwa, również nieplanowanego i niechcianego. Co mam zrobić? Ludzie wokół maja dzieci, tak było, jest i będzie nadal, nie można udawać, że nie. Żal mi koleżanki, bo widocznie sobie z tym nie radzi, może potrzebować fachowej pomocy. Prawda jest jednak taka, że to musiało być dla Was bardzo przykre, nie dziwię się reakcji męża.
    Kasiu, czekamy na efekty :* Działajcie i powodzenia :* Wszystko u Was na dobrej drodze, poprawiły się stosunki z mężem to jest i owulacja. Ot takie przebiegłe te nasze organizmy :)
    Milka liczę n dobre wieści, będę podglądać wykres :*
    Kjopa, wytrwałości z dietą. U mnie waga od miesiąca stoi na -7kg, ale moja pani dietetyk uważa, że wszystko jest zajebiście i trzeba przeczekać. W pasie mam mniej o 6cm, mięśnie "przytyły" o 4 (!!!) kg (to chyba przez to łażenie po górach) i tkanka tłuszczowa jest w normie, a jak zaczynałam, to były początki otyłości. Więc nic tylko się cieszyć i dalej stosować dietę, a czuję się na niej bardzo dobrze :)
    Jeszcze jedna rzecz o mnie - wczoraj mój mąż był na tym darmowym badaniu nasienia, jest dobre info - POPRAWA !!! Pisałam Wam, że lekarze twierdzili, że powodem braku ciąży, jest pozytywny test-mar na obecność przeciwciał przeciwplemnikowych. No to tadam - nie ma przeciwciał !!!! Morfologia niestety 1%, u męża jednak zawsze było 1-2% i tego podobno nie da się poprawić, ale plemników ponad 140mln (norma od 39mln bodajże), więc lekarze mówią, żeby się tym nie przejmować, bo u niego 1% przy takiej ilości to prawie jak norma!!! Jesteśmy bardzo szczęśliwi, niedługo zaczną się płodne i działamy :)

Kasia1407, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

u mnie permanentny brak czasu, w poniedziałek delegacja, wczoraj szkolenia
    dzisiaj i jutro znów szkolenie tylko, że w firmie :/

Smerfku
    wszystkie koszty powinien pokryć pracodawca, na wszystko bierzcie fakturę na firmę, potem dołączasz do Rozliczenia Delegacji i już- mają zwrócić :)

Chmurka
    cieszę się bardzo :)

Ruby
    no cóż, kiedyś przeczytałam madry cytat:
    "przyjaciół nie poznajemy w biedzie, tylko po tym, jak znoszą nasz sukces". coś w tym jest :)

Majju
    kiedy jakiś urlop ?

u mnie temp nisko, znaczy się @ za rogiem

• midnight Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Smerfku dasz radę. Nauczysz się czegos nowego, może nie będzie tak źle, ja zawsze jak jestem źle nastawiona do jakiś wypadów to wychodzi odwrotnie-czyli że fajnie :) czekam na relacje

Lucc :* cytat trafny :) podoba mi się

Milka to powodzenia w nauce i obronie!! zakuwaj zakuwaj, trzymam kciuki :)

Kjopa gratulacje za spadek wagi :)

Kasiu bardzo sie cieszę z takiego postępu, trzymam kciuki za ten cykl-za prezent na rocznicę!!, , w końcu jak mówi Twój gin-musi się udać :)

Cinnamon no wreszcie to L4 :) musisz teraz myśleć tylko o Was

Ruby ...widzisz zależy chyba od człowieka, mi się nie udaje, i mimo ze mnie boli ze nie jestem w ciąży to o ciąży gadać potrafię jak najbardziej i gratulować bo cieszę sie z czyjegoś szczęścia, chyba kwestia charakteru...szkoda że Ci tak humor popsuli...

Chmurka gratuluję wyników!!! do dzieła

Co do psychiatrów-ja nie mam nic przeciwko, sama chodzę chodzę też na terapie do psychoterapeuty..po to są żeby pomagać po traumatycznych przeżyciach.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka super ze praca zatwierdzona. Ciezko bedzie sie uczyc jak jest cieplo ale na bank zaliczysz:)

Kasia ja bym juz dzialala. Trzymam mocno kciuki, oby sie udalo.

Kjopa ale fajnie, kazdy jeden gram w dol musi cieszyc:)

Smerfku udanego wyjazdu.

Ruby, staram sie zrozumiec ta kolezanke ktora sie stara i jej nie wychodzi. Czasem kobiety sa wredne i zazdrosne ale czasem nic nie powie bo moze jest wrazliwa i sie rozklei, ale uwazam ze pogratulowac powinna a cala reszta to jakas masakra. A wiedza ze jestes w ciazy? Moze mysleli ze przytylas i nie chcieli przykrosci robic.

Ciacho zazdroszcze L4, to az do rozwiazania?

Chmurka super ze jest poprawa. Trzeba teraz dzialac ze zdwojona sila:)

Lucc znajdz czas na odpoczynek chociaz z 5 minutek dziennie, to bardzo wazne ;)

U mnie @ narazie brak, ale rano juz mi slabo bylo, te delikatne bole brzucha przeszly, wczoraj prawy jajnik bolal dziwnie pulsacyjnje, narazie jeszcze acard wezme, ale czekam na @ o to z otwartymi ramionami tym razem.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Madzikka czemuz to tak z otwartymi ramionami czekasz na @? a ja życzę niedoczekania :P

Chmurko to wspaniałe wieści, mój tez ma morfologię słabą w nasieniu ale za to ilościowo nadrabia więc u nas się dało to i u wasi musi :)

Dziewczyny to nie tak że jestem jakaś przewrażliwiona i płaczę po cichutku , co to to nie, ale wiecie czułam się jak trędowata , jasne że wszyscy wiedzieli bo im m mówił , zawsze wszystkim gratulowali normalnie - cieszyli się ,ale chyba przy obecności tej kleżanki nikt nie chciał tego zrobić :/ no było to dziwne. A jak to m tej dziewczyny powiedział, "ona ma humor zjeb..ny od rana" więc wychodzi na to że spotkanie ze mną jej ten humor skutecznie zje..ło. No nic samo życie.

Lucce3 dobrze powiedziane. Ja się za to ogromnie będę cieszyć jak im się uda i zapytam ją o wszystko co z ciążą związane :)

‹‹ 1746 1747 1748 1749 1750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ