X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianka wrote:
    Katiusza ok 35dniowe, jutro z rana może zrobię test a tak poczekam na @ do końca tyg, bo być może to opóźnienie jest ze stresu. Jak do poniedziałku nie będzie to pójdę do gina...
    może zaciążylaś tylko hcg nie doszło do poziomu i test nie pokazał.moze lepiej leć na betę,będziesz miala 100%pewności.POWODZENIA! :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 15, 25 - norma dla lutealnej do 27.
    Beta 184 - 4tc.norma 9-720.

Czy ten progesteron za nisko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 18:17

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas gratulacje :*

• kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie ten progesteron

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby - my mamy szafę obok łóżka, stąd ta wizja nóg na szafie ;)))

kas50 - P4 ma pewien zakres, spokojnie - kiedy idziesz do lekarza? :) Najważniejsze, że beta fajna :)))) GRATULACJEEEEEEEE :)))))

madzikk, tylko nie czytaj za dużo ;) U mnie, jak się okazało, najprawdopodobniej jajniki nie produkowały nawet jednego dominującego, porządnego pęcherzyka, o ovulce nie wspominając. Lekarka nie nazwała tego w żaden konkretny sposób, ale jasne, można by nazwać.
    Najważniejsze, że są na to leki, głowa do góry :-* (napisała ta, która sama teraz jajo znosi po zastrzyku, zastanawiając się: "pękł czy nie pękł?"... no ale takie już jesteśmy, kobiety - same się załamujemy, ale za to innych mamy siłę targać za uszy ;) ).

madzikk lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły teściory co prawda dopiero 8 dzień cyklu, ale na rozgrzewkę zrobiłam owulacyjnego, jak można się domyślić owulacji na razie brak - POTWIERDZONO TESTEM!!! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek a ten zastrzyk to się do brzucha daje samemu? czy do lekarza chodzisz?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg ulotki można dawać tak naprawdę na kilka sposobów. M.in.samemu w brzuch, podskórnie.
    Ja dałam sobie domięśniowo, w 4-literki. Spojrzałam w lustro, podzieliłam pośladek na ćwiartki i dziab ;) Tylko wzięłam igiełkę od insulinówki :P Samo wkłuwanie kompletnie nic nie bolało, podawanie prawie też-tylko pod koniec trochę poczułam. Lekarka powiedziała, żeby mi ktosik podał domięśniowo, więc... wolałam już nie zmieniać (takie skrzywienie "pierwszego razu" chyba ;) ). Nie wzięłam jednak pod uwagę, że mój Małż powie, iż jedyną sytuacją, w której przemógłby się i dziabnąłby mnie igłą, byłaby reanimacja :P, pielęgniarki w pobliskiej przychodni brak - bo to niedz.była ;), a nie chciałam nikogo z pracy w to wtajemniczać. Było ok, nie mniej w razie czego, w przyszłym cyklu, pewnie podam jednak podskórnie, bo tak jest troszkę wygodniej ;) Fakt, że mam też inne nastawienie do zastrzyków, niż niektórzy, ponieważ: 1.wykonuję ich sporo, acz u zwierząt ;) 2.Mama jest diabetykiem, więc od lat sama się kłuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:22

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 gratuluje <3 kiedy masz wizytę u gina ?
    Ruby ja też dziś na próbę zrobiłam owulacyjny i negatywny , ja w tym miesiącu uzywam clearblue z elektronicznym wyswietlaczem więc nie będę się zastanawiać nad tymi kreskami :-D

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a co to za cudo, skąd i za ile? :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do gina, nie wiem czy coś przepisze, boję się że to za wcześnie i odesle mnie z kwitkiem...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Progesteron 15, 25 - norma dla lutealnej do 27.
    Beta 184 - 4tc.norma 9-720.

Czy ten progesteron za nisko?

Kas50 Gratulacje!!!A ja się pytam po co na pierwszej stronie wkleiłam różne linki :-P. Jest tam stronka jaki powinien być prog w ciąży. Z tego co widziałam to 20 ale wiadomo, że lekarz każdy inaczej powie. Z tego co piałaś to jutro wizyta i coś mi się wydaje, że przepisze coś na wspomaganie.

Witam Pianka!!!

Marietta nie podpuściłam młodego bo nie miałam ciśnienia żeby go zostawić :-). On jest trochę roztrzepany :-). Szczerze mówiąc to chyba na tym teście to ostatnio miał taki humorek. Już nie pamiętam ale chyba wtedy się nie wyspał a wtedy jest kiepsko. Oni sami zawinili po co za oknem i w drodze do wejścia mają plac zabaw :-P

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ruda a co to za cudo, skąd i za ile? :)
    To jest clearblue digital i w niemczech dawalam 27euro ich jest clearblue10sztuk w paczce może na allegro byłyby tańsze muszę sprawdzic bo są zajeb*te od razu można na nie sikac bo masz 10 wymiennych wkładów na których też widać kreski jak wyciagniesz je z tego elektronicznego czytnika i jak jest owulacja to ukazuje się usmiechnieta buzka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:44

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. Jak jest buzka to owulacja ma nastąpić w ciągu 2dni , więc 2dni dzikiego seksu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:47

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 Gratuluję ;) z tym progesteronem to pogadaj z Ginem jutro bo wydaje mi się niski. Na pewno przepisze Ci jutro coś na podtrzymanie. W mojej miejscowości z tego co wiem nie zależnie czy ciąża zagrożona czy nie na początku zawsze przepisuje luteinę na podtrzymanie

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Jutro idę do gina, nie wiem czy coś przepisze, boję się że to za wcześnie i odesle mnie z kwitkiem...
    To nie daj się odesłać z kwitkiem !!! Niech coś przepisze ja wręcz bym zarzadala ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    To nie daj się odesłać z kwitkiem !!! Niech coś przepisze ja wręcz bym zarzadala ;-)
    Sprobuje być stanowcza:-) dam znać jutro. Dziś mam kiepski humor męczą mnie te bóle jakby na @. Co jeśli będzie biochemiczna? Mam jakiś metlik w głowie

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Sprobuje być stanowcza:-) dam znać jutro. Dziś mam kiepski humor męczą mnie te bóle jakby na @. Co jeśli będzie biochemiczna? Mam jakiś metlik w głowie
    Postaraj się myśleć pozytywnie jutro masz wizytę i wszystkiego się dowiesz a ja czuje w kościach że będzie dobrze

katiuszaa lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas na bank będzie dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie też silne kłucia jajników kilka dni przed owu?ja w tym cyklu zaczęłam brać castangusa i moje jajniki oszalaly,nigdy tak nie miałam!

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ