X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby:-) trzymajcie kciuki:-) dobrej nocy.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    dziewczyny macie też silne kłucia jajników kilka dni przed owu?ja w tym cyklu zaczęłam brać castangusa i moje jajniki oszalaly,nigdy tak nie miałam!

ja zawsze dzień przed i w trakcie. Dokładnie wiem z którego jajnika będzie owulacja. Mam tak od czasu brania estrofem mitte.

Kas50 trzymam kciuki zaraz po wizycie daj znać bo będę musiała kiedyś popracować to te kciuki mogą mi się przydać

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki katiusza:)a swoją drogą podziwiam Cię za wytwałość! 7 lat,mnie już dawno wynieśliby z domu w kaftanie!!!!!!!!!!
    co to za lek estrofem mitte?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę wiesiołek,kwas foliowy,castangus a mój mężuś pro men(na ruchliwość i ilość żołnierzyków:):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to na niedobór estrogenów

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk - nie nakręcaj sie i nie czytaj za dużo. Ja obczytałam już dzisiątki forów na których dziewczyny pisały, że owulacja była, ale test nie pokazał, w ogóle czytałam o sporej zowodności tych testów. Choć u mnie pozytyw wyszedł 2 dni z rzędu później tylko blada dzis już nic (więc mam nadzieję, że u mnie sie nie mylił) :D Swoją drogą mam te taniochy z allegro.

Pianka - póki nie ma miesiączki może nie wszystko stracone. Cykle masz długie, ale a Ci powiem, że ja też tak mam i czasami mi dochodził do 40 cykl i musieli mi wywoływać. Ale ogolnie trzyma mi się koło 35 dni.

kas50 - GRATULACJE! :) Powiedz mi, bo coś mi się kojarzy, że Ty robiłaś testy owu... czy Tobie wyszedł pozytyw w dniu owulacji?

Bratek - Ty przy tej swojej przypadłości miałaś jakieś konkretne objawy? Czy po prostu nie zachodziłaś i Cię zbadali? No i teraz ja zaczynam sie wkręcać.

Ruby - u mnie jak doszły testy to też od razu do kibelka i zrobiłam z ciekawości :D

tylko ja - ja mam raczej takie ciągnięcie, jakby mo ktoś w dół pociągał jajniki. Kłucie jak już jest to delikatne, nie silne.

Dziewczyny jaj mam ochotę wziąć ten castagnus, czytałam sporo opinii dobrych. Myślicie, że jest sens zamawiać z allegro? Ja nie lubię aptek, bo tam jest mega drogo. Zacznę od kolejnego cyklu z tymi ziółkami. Ale szczerze mam nadzieję, że nie będę musiała.

madzikk lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też o nim sporo słyszałam i szczerze to już nawet czeka na mnie u mamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ty jeszcze zapasów nie rób bo do 11 jeszcze kupa czasu ;)

tylko ja dzisiaj dopiero 8 dzień cyklu, a ja już czuję lekkie kłucia :P
    i w ogóle ten pryszcz na środku policzka , w prawdzie pozbyłam się już intruza ale wyglądam jakby mnie ktoś solidnie spoliczkował!!! może ten pryszcz zwiastuje owulację!!! albo wiesiołek mi robi prezenty w takiej postaci:) poza tym to jeszcze mam wzdęcia i gazy, nie po jedzeniu bo nic nie jadłam takiego więc nie wiem czy nie po wieśku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:51

• kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 testy ovu miałam pozytywne od 13dc wczesniej zrobilam w 11 i 12 negatywne ale nie wiem czy ovu nie była wczesniej

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruby - nie mam zamiaru nic robić, owu to mi nawet owulacji nie wykryło jeszcze. Ale temp rośnie więc może zaraz coś pokaże.. ja już nie mam nic zero objawów owu - zero kłucia jajników, śluz rozciągliwy ale mętny strasznie, testy owu na - już. Ale będą emocje w tym wrześniu :D Kurczę, oby jak najwiekszej grupie z nas się udało.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liczę na dużą grupę ;) może i ja w niej będę? dowiem się już za tydzień. jak się uda to idę do gina powiedzieć żeby sobie lepsze usg kupił a nie brednie pacjentkom gadał ;) taki drobny mściwy plan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 21:16

• Bratek Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91, zasadniczo, to od wielu lat wychodził mi burdel w hormonach. Z tym, że pierwszy raz trafiłam na lekarkę, która np.bardzo chętnie wzięła wszystkie moje stare badania, a już zwłaszcza, gdy udało się ustalić, który to był dzień cyklu (od kilku już lat zaznaczam sobie pierwszy dzień cyklu, a chomikuję stare kalendarze, więc udało się to odtworzyć). Dziwnym trafem, niezależnie od dnia cyklu, nigdy nie miałam opisów z jakimś dominującym pęcherzykiem, tylko zawsze wiele drobnych. Nigdy płynu w zatoce Douglasa. na przestrzeni wielu lat już kilku lekarzy podejrzewało PCOS (po drodze m.in. leżałam na endokrynologii). Od kwietnia robię testy owulacyjne i nigdy żaden z nich nawet nie stał obok pozytywnego... Zresztą nie dziwne, bo w badaniach LH w fazie owulacyjnej nie zbliża się nawet do dolnej granicy. Więc jest duża szansa, że po prostu nie miałam owulek.
    Zresztą progesteron też miałam tak mały, że kolki ze śmiechu można dostać (0,36 ng/ml, przy normie dla fazy owulacyjnej 4,44-28,03 ;)))) ).
    Oczywiście ideałem byłoby zrobić pełen monitoring. Poczekamy jeszcze chwilę. Jeśli się nie uda, to będę w to celować, bo wcale mi się nie spieszy do inseminacji, nawet, jeśli miałby mi to sfinansować NFZ :P ;)

kas50 - teraz najważniejsze, żebyś spróbowała się wyciszyć :-* Lekarze raczej bez problemu przepisują progesteron (pewnie da Ci Luteinę, albo Duphaston. W razie czego - nie skuś się na luteinę podjęzykową! Jest ohydna :P ).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie jeszcze wynik bety= 4tc a wg ostatniej @ 13.08.2015 wychodzi mi 3tc.?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zastanawia mnie jeszcze wynik bety= 4tc a wg ostatniej @ 13.08.2015 wychodzi mi 3tc.?

to akurat chyba dobrze że wyższa? świadczy o tym, że dobrze przyrasta, niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę bo nie jestem ekspertem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 po prostu zacznij się cieszyć a czarno-widzenie zostaw dla tych co będą w tym miesiącu testować

luna91, Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    kas50 po prostu zacznij się cieszyć a czarno-widzenie zostaw dla tych co będą w tym miesiącu testować

dobrze prawi kobiecina ;)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 - ja Ci się nie dziwię, że się stresujesz... tyle jest historii, że kobiety zachodzą a tu coś się nie udaje, ale musisz myśleć pozytywnie. Już coś zaskoczyło i to się liczy. Czekaj na wyniki i kontrolę u gina. Jest przecież szansa duża, że wszystko się ułoży :D Głowa do góry!

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż od razu powiedział, żeby raczej myślała, że nic nie będzie w tym miesiącu, bo będzie płacz, a jak się uda to miłe zaskoczenie, ale jak tu się nie nakręcać...

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:

kas50 jak na mój gust tak jak pisałam miałaś wcześniej owulacje czyli 10-11dc dlatego mieści się w 4 tyg. który teoretycznie zacznie się za 2 dni. Nie ma się co martwić. Wszystko będzie ok. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i poproś lekarza o skierowanie na betę. Powtórz ją w czwartek i będziesz spokojniejsza.

U mojego synka w klasie 19 chłopców i 4 dziewczynki. Będzie wesoło!!!

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:36

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ