X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle mam fazy na testowanie,zaczynam juz 9 dni po owu :)!!!! jak się mojego męża w pracy zapytają co robi twoja żona odpowie "sika na testy"heheh :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    ja w ogóle mam fazy na testowanie,zaczynam juz 9 dni po owu :)!!!! jak się mojego męża w pracy zapytają co robi twoja żona odpowie "sika na testy"heheh :)

no ja też zaczynam 9 dni po :D a w weekend zaczynają się potencjalne płodne więc do niedzieli posucha a poytem jedziemy z koksem ;P

tylko ja lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I am the winner pierwszy raz siknęłam 6dpo... :P

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh no jasne do dzieła,staranka pełną parą!!!!!!!!!!! w koncu się uda kazdej z nas!!!mój M nawet wczoraj wrócił wcześniej z pracy żeby mnie zaprosić na pralkę heheh:):

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marietta ja raz 7dpo.:) i to po poludniu! do dzisiaj nie wiem po co ja to zrobilam!no ale mózg czlowieka nie zbadany!może niedługo wymyślą testy wykrywajace ciązę przed zaplodnieniem heheh:)

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byłaby już gruba technologia... ja testy robię też dlatego, że często pokazują wynik ledwie pozytywny- wskazując na torbiel. A tak naprawdę tylko głupio się tłumaczę :P dzisiaj też cień na teście i nie zwariuj... słusznie zaleca sie zaczekać do dnia @ :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    marietta ja raz 7dpo.:) i to po poludniu! do dzisiaj nie wiem po co ja to zrobilam!no ale mózg czlowieka nie zbadany!może niedługo wymyślą testy wykrywajace ciązę przed zaplodnieniem heheh:)

też mi się to zdarzyło raz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię bo tak sobie myslę, po co mam czekać do 12 dni po jak np wcześniej już mi pokaże cień cienia i mogę wcześniej się radować, a jak nie pokaże to wtedy mówię sobie, że może za wcześnie i tak potem testuje każdego dnia prawie aż do @ :D cała zabawa!

Marietta, katiuszaa, Paryzetka83, JoHanna, Tyśkaa lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak w tym cały fun :P Podeślę Wam cień cienia z 8dpo. Pewnie będziecie miały ubaw razem ze mną, ale ja tam twardo widzę zarys :P nawet jeśli będzie niewidoczny dla waszych oczu... przygotujcie lupy, okulary i krople do oczu bo od przyglądania sie mogą zacząć łzawić oczy :P

madzikk lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuchy Wróciłam do Was :) Nie dam rady nadrobić całego miesiąca. Komuś się udało podczas mojej nieobecności ?

U mnie 25dc mam 29-30 dniowe cykle. Kusiło mnie by dziś z rana za testować ale nie testowałam mam przeczucia że się nie udało zaciążyć bo wkręciłam sobie że bym coś jednak już czuła jak by się udało, i bym miała podwyższoną temp ciała a wczoraj mierzyłam w dzień i nie miałam.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż został jeszcze na miesiąc za granicą i nie wiem czy jak się będziemy widzieć na weekend to uda nam się wystrzelić w płodne w przyszłym cyklu. I w ogóle jak dostanę @ to na pewno za inwestuje w testy ovu bo już sama nie byłam pewna kiedy była w tym miesiącu ale sądząc po śluzie to wydaje mi się że około 14 dc ale to tylko moje przypuszczenia. Wam po ovu już na następny dzień znika śluz płodny ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene- przeczucia przeczuciami, nic nie zastąpi testu, jak masz pod ręką- sikaj. Jak widzisz my się przy tym doskonale bawimy, mimo że testy wychodzą jak wychodzą ;)
    Testy owu dobra rzecz, ale te tańsze zawodzą często. Po owy jeden- dwa dni miewam śluz płodny, przed owu też dzień często :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta w którym dc zrobiłaś i ilu dniowe masz ? Ja tu też nic nie widzę ale noszę okulary więc wiesz nie sugeruj się ;)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To długo masz ten płodny ją chyba za inwestuje w jakieś ziółka żeby poprawić jakość bo w sumie nie za wiele go miałam w tym miesiącu. Testy mam dwa w domu a teraz jestem w pracy więc nie mam jak ;)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moje radosne fotografie z 8dpo :D ja widzę tylko na jedno oko, pewnie dlatego też nie widzę nic... :P cykle mam ok 32 dniowe.

Ejrene- wiesiołek i siemię lniane na śluz są super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:01

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Mąż został jeszcze na miesiąc za granicą i nie wiem czy jak się będziemy widzieć na weekend to uda nam się wystrzelić w płodne w przyszłym cyklu. I w ogóle jak dostanę @ to na pewno za inwestuje w testy ovu bo już sama nie byłam pewna kiedy była w tym miesiącu ale sądząc po śluzie to wydaje mi się że około 14 dc ale to tylko moje przypuszczenia. Wam po ovu już na następny dzień znika śluz płodny ?
    ejrene mnie znika juz praktycznie dzien po.

marietta kiedy masz termin @

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    cinnamon cookie ale spadła do tych najniższych sprzed owulacji? jak na jeden dzień to może być zagnieżdzenie:)mnie po owu wzrasta od 0,3 do 0,5 i taka się utrzymuje aż do @.dopiero w dzień kiedy przychodzi wredota spada .

marietta masakra z tymi cholernymi torbielami u mnie też podejrzewała ginka,ale wolałam sprawdzić i poszłam do dwóch innych ginów i jeden i drugi powiedzieli,że nic nie ma żadnego torbiela i wszystko oki.

ruby dwa dni do weekendu i przy okazji prawdopodobnie do mojej owulki hihi,w ktorej mam nadzieję w końcu "zaskoczy" sprytny żołnierzyk z jajeczkiem :)
    i połącza w wyczekiwanego dzdziulka :)

miłego dzionka dziewczyneczki :)
    Nie, do tych najniższych nie spadła... Tylko dziś pokazało się 36,43 i już załamałam ręce :/ ale przed owu miałam nawet 36,22...

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja- termin @ mam na 10 września, czyli za tydzień.

cinnamon_cookie- u mnie niestety dorastają do takich wymiarów, że cieżko nie zauważyć czy pomylić się ;) Babeczka ostatnio przy usg a z podskoczyła i od razu mnie zawołała żebym rzuciła okiem jaki olbrzym siedzi w środku ;)
    Gorzej, że jak tworzy mi się torbiel testy wychodzą faktycznie z cieniami :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:06

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejrene ja lykam wiesiołka 2 cykl i mnie po nim wręcz zalewa ale tylko przez 2 dni przed owu. w owu jest śluz ,ale tylko w środku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:07

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten wiesiołek to tylko do połowy cyklu się łyka tak ? :)

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ