X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling - ja nie wiem nic na temat męskiej niepłodności, u nas nic nie było badane, bo na razie nie ma potrzeby, ale ten temat jest chyb często pomijany przy poszukiwaniu przyczyn niepłodności - zawsze w pierwszej kolejności kobieta.

Mnie coś jajnik pokłuwa, ate tak tępo no i zaczynam piersi odczuwać. Coraz bliżej @ i zaczynam już się doszukiwać jakiś głupich objawów :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ja podobnie ;)
    http://www.countdowntopregnancy.com/dpo/iam.php?dpo=6

luna91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:36

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling - nie krępuj się! :D

Schmetterling lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Sprobuje być stanowcza:-) dam znać jutro. Dziś mam kiepski humor męczą mnie te bóle jakby na @. Co jeśli będzie biochemiczna? Mam jakiś metlik w głowie

Kas gratulacje!! Nie martw się, będzie dobrze! :-*
    Pięknie zaczyna się ten wrzesień ;-)

A reszta dziewczyn: działać!!! Coby pięknie się i skończył :) jesień idzie, ale na naszym OF ma być zielono! ;-)

My z M działamy, hihi :) choć dziś nie mam na nic siły, a owu się zbliża, choć wczoraj i dziś test negatywny. Został mi jeden na jutro i chyba trzeba będzie dokupić. Temp. skacze i spada jak chce, śluz to cholera wie, a od 2 dni podbarwiony krwią.. Nigdy tak nie miałam i nie wiem co o tym myśleć.. :/

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:36

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Zastanawia mnie jeszcze wynik bety= 4tc a wg ostatniej @ 13.08.2015 wychodzi mi 3tc.?

A może ciąża mnoga ;-)
    Generalnie ja bym się tym nie przejmowała, tak jak pisze Kjopa, powtórz betę za 2 dni i zobacz jaki będzie przyrost.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Rybaaaa ja słyszałam,że w trakcie owulacji często jest pobarwiony krwią, więc zakasaj rękawy i do boju :D

Dzięki za odpowiedź. No oby to była zapowiedź owulacji. Ostatnio owu była w 16 dc, czyli teoretycznie jutro może się pojawić. Zobaczymy.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 gratulacje i głowa do góry wszystko będzie dobrze - czekam z niecierpliwością na info po wizycie u gina <3

Oczywiście nie obrażę się za porcję wirusów :-P Może w końcu się zarażę :-P

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc

Wysłany: 2 września 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianka wrote:
    Heej, dolaczam do staraczek :)

To mój trzeci cykl, a na ovu pierwszy (i zawaliłam z mierzeniem temp, bo robiłam to za późno, przez co jestem bardzo zła...)
    Teraz kiedy chciałabym zacząć kolejny cykl to @ się spóźnia... dziś 40dc a @ ani widu, bo podbrzusze ubolewa od paru dni a testy nic nie wykazały(nie robiłam ich z pierwszego moczu, tylko tak w ciągu dnia)

Witaj Kochana :-) Mam nadzieję, że nie będziesz się z nami nudzić :-P

CzekającaMama

Wysłany: 2 września 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wybaczcie po raz kolejny, że tak Was zaniedbuję, ale u mnie zawsze musi być "wesoło" i znowu wszystko zwaliło mi się na głowę. Praca i do tego problemy rodzinne - nie ogarniam już tego :-P

Pewnie w najbliższym czasie będę zaglądać i czytać co się u Was dzieje, bo muszę być w końcu w miarę na bieżąco, ale nie mam czasu, żeby coś sensownego napisać :-(

Ogólnie pustka w głowie a do tego spać nie mogę...

No nic nie marudzę, powiem tylko, że było warto nagiąć wczoraj zasady i złamać regułę wstrzemięźliwości do 10dc :-P

Buziaki i oczywiście trzymam za nas wszystkie kciuki <3

madzikk lubi tę wiadomość

CzekającaMama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieñ dobry środowo:)

Jeszcze dwa dni do weekendu :D

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Pytanko mam... Jeśli po owulacji temp spadła, tzn nie utrzymuje się wysoka to znaczy że nie ma szans na ciążę?

Marietta lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry Ruby :)

cinnamon_cookie- teoretycznie spadek temp= spadek progesteronu, więc ciężko żeby ciąża się utrzymała jeśli doszło do zapłodnienia. Tak czytałam, w praktyce- przejrzyj galerię wykresów, co drugi ciążowy ma spadek temperatury, wiec o niczym to tak naprawdę nie przeświadcza :)

Ja natomiast coraz bardziej przekonana jestem, że moje objawy i cienie cieni to jednak torbiel :/ czuję się tak samo jak w czerwcu, wrażliwe sutki, mdłości i oczywiście rozpieranie z boku, poprzednio bagatelizowałam, aż dziad urósł do 5,5 cm :((

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hej kobietki :)
    Pytanko mam... Jeśli po owulacji temp spadła, tzn nie utrzymuje się wysoka to znaczy że nie ma szans na ciążę?

to nie jest reguła z tego co słyszałam i czytałam, nie powinna być bardzo nisko ale też nie jest powiedziane że musi to być np 37, u niektórych jest tak że minimalnie się zwiększa np o 0,2-0,3 stopnia i to już może być tempka ciążowa, a sam spadek może być też jedniowy przy zagnieżdżeniu zdaje się:)

cinnamon cookie, tylko ja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta to nie zostaje ci nic innego jak wizyta u doktorka w celu sprawdzenia...

• Marietta Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do terminu@, może się torbiel sama wchłonie, jeszcze z tydzień... Boję się, że jak pójdę za wcześnie wymyślą sobie wycinać, a to ostatnie czego bym chciała... Póki co pojęczę sobie, pomarudzę, już mi lepiej ;)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie trochę, ale po owulacji (jeśli była) tempka spadła sporo więc kiepsko to wygląda... Nie liczę na nic w tym cyklu :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    to nie jest reguła z tego co słyszałam i czytałam, nie powinna być bardzo nisko ale też nie jest powiedziane że musi to być np 37, u niektórych jest tak że minimalnie się zwiększa np o 0,2-0,3 stopnia i to już może być tempka ciążowa, a sam spadek może być też jedniowy przy zagnieżdżeniu zdaje się:)
    cinnamon cookie ale spadła do tych najniższych sprzed owulacji? jak na jeden dzień to może być zagnieżdzenie:)mnie po owu wzrasta od 0,3 do 0,5 i taka się utrzymuje aż do @.dopiero w dzień kiedy przychodzi wredota spada .

marietta masakra z tymi cholernymi torbielami u mnie też podejrzewała ginka,ale wolałam sprawdzić i poszłam do dwóch innych ginów i jeden i drugi powiedzieli,że nic nie ma żadnego torbiela i wszystko oki.

ruby dwa dni do weekendu i przy okazji prawdopodobnie do mojej owulki hihi,w ktorej mam nadzieję w końcu "zaskoczy" sprytny żołnierzyk z jajeczkiem :)
    i połącza w wyczekiwanego dzdziulka :)

miłego dzionka dziewczyneczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Pocieszyłyście mnie trochę, ale po owulacji (jeśli była) tempka spadła sporo więc kiepsko to wygląda... Nie liczę na nic w tym cyklu :/
    lepiej może nie liczyć :) przecież niespodzianki są takie przyjemne...:):) szczególnie postaci dwóch tłuściochów na teście :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:15

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ