Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cala ja Rubek:) szkoda tylko ze w pracy o niczym innym nie mysle i co chwila zerkam na plan projektu :-p
Rubek a ja widze u ciebie w podpisie juz 25 tydzien i ze masz pamietac o cwiczeniach Kegla? Cwiczysz?!
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnymadzikk wrote:Cala ja Rubek:) szkoda tylko ze w pracy o niczym innym nie mysle i co chwila zerkam na plan projektu :-p
Rubek a ja widze u ciebie w podpisie juz 25 tydzien i ze masz pamietac o cwiczeniach Kegla? Cwiczysz?!
tak tak ćwiczę , ale mięśnie żucia tak zwnay mięsień żwacz moim podjadaniemmadzikk, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
madzikk - do 2019 roku pozmienia Ci się wszystko! Łącznie z projektem My w marcu kupiliśmy mieszkanie i teraz czekamy na klucze od dewelopera. Przez ten czas już poprzestawiałam ściany trzykrotnie (w tym dwa razy na papierze, a raz na serio) i nadal po oddaniu kluczy mam plan na przesunięcie ściany Koncepcja zmienia mi się z każdym spojrzeniem na plan mieszkania
madzikk lubi tę wiadomość
-
No to ladnie Rubek, te miesnie to ja tez cwicze :-p
Ale tak na powaznie ja zawsze myslalam ze cwieczenie kegla w ciazy moze byc szkodliwe. A tu chyba chodzi o to zeby szyjka byla mocniejsza wiec u ciebie jak najbardziej wskazane. Rubek do roboty, zaciskamy:)Ruby lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Wiem Marcysiem dlatego ciesze sie ze mam jeszcze tyle czasu:) to bedzie idealna budowla moj tato sie smieje bo po czesci ja chce budowac pod swoje obecne meble, no ale jak juz sa i wygladaja jak nowe i bardzo chce je nadal miec. Ale jestem pewna ze zostane przy obecnym projekcie, wiem jakie zmiany chce wprowadzic ale jestem otwarta i wiem ze bedzie ich wiece ale beda raczej minimalne. Przestawienie sciany to nie problem, gorzej bedzie jak odwidzi mi sie dzialka (ale nie sadze), albo stwierdze ze jednak nie wracam ;-p
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny :*
moja wczorajsza beta był poniżej 0,1, a więc totalne, zupełne zero,
szczerze się zastanawiam czy to nie po prostu ferelny test
Mid
a ten cień to na facelle ci wyszedł?
jedna dziewczyna na owu wczoraj wrzucała fałszywie pozytywny facelle,wiec moze te testy jakieś takie lipne są
dobrze, że córcia lepiej
moja ospowiczka też już wariuje, najgorsze tylko to siedzenie w domu, bo ospy nie można zawiać, przeziębić.
Madzik
pięknie wszystko zaplanowałaś, szkoda, że ciąży nie można tak sobie zaplanować
wczorajszy prog dramatyczny- 2,76
więc @ za rogiem
Ruby
ja miałam TSH 1,2- gin powiedział, że idealne
Marcysiem
witam nową staraczkkę :*
Katiusza
ja bym coś wziela na wywołanie @, ileż można czekać... -
nick nieaktualnyKjopa
no muszę gina podpytać co z tym dupkiem, tyle, że ja swojego proga mam dobrego- 7-8 dpo w granicach 15-18,50
Smerfku
a widzisz, takich sytuacji jest ponoc duzo, tylko mało ktora kobieta o tym wie, bo kto normalny testuje przed terminem @ ?Smerfelinka lubi tę wiadomość
-
Madzikk zazdraszczam budowy;-) ... mnie czeka remont obecnego mieszkania robimy pokój dla małego... a zabieramy sie do tego jak przysłowiowy pies do jeża.
Lucce te testy nie są lipne, tylko bardzo czułe, faccelle potrafił mi wyjść biały jak nic nie było na rzeczy. Beta potrafi spaść bardzo szybko, i jeszcze jedno niektóre laboratoria jak beta poniżej iluś tam 5 czy 8 wpisują 0,1.
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Witam się i ja;)
Chmurka w takim razie cieszę się, że @ nie robiła psikusów i przyszła o czasie. To wiesz już dokładnie kiedy mamy trzymać kciuki? ile dni się jest w szpitalu po takim zabiegu?
madzikk daj jakąs fotkę projektu? jak się pochwalisz to ja też
my już mamy projekt zrobiony od dwóch lat, ale mąż właśnie zmienił koncepcję że musi być piwnica...haha, na razie jesteśmy na etapie fundamentu, w tym roku wylewka, a w przyszłym roku ruszamy pełną parą ze ścianami i stropem
a ja wczoraj odebrałam wyniki badań i większość ok, tzn. mocz, cukier, wirusówka, tylko morfologia słaba, poniżej norm, nie chcę mieć anemii ciążowej, mam nadzieję, że ginek coś zaradzi i się to wyrówna... -
madzik, ale dlaczego te ćwiczenia miałyby w ciązy szkodzić? Jeśli lekarz prowadzący ciążę nie zakaże, to to jest baaaaardzo dobra opcja dla ciężarnej I nie chodzi o szyjkę
Kobity - TRZEBA ćwiczyć te mięśnie - i warto to robić nawet, jeśli się w ciąży nie jest
A w celu jakim? Żeby łatwiej urodzić i żeby nie martwić się, że po menopauzie (albo i po porodzie, jak u niektórych) będziecie chodzić z pieluchą, o!!!!!!!!!!!
To tak skrótowo, ale serio - to są bardzo, BARDZO wskazane ćwiczenia dla kobiet w kazdym wieku. I właśnie ciekawą rzecz powiedziała nam fizjoterapeutka na szkole rodzenia - że czasem jest tak, iż jeszcze po porodzie nie jest tak źle, organizm sobie rekompoensuje.... ale przychodzi menopauza i jest problem....
Btw-silne mięśnie Kegla przydają się również do bardziej przyjemnego ......
P.S. Eeeeechhhhhh, ale Wam dobrze z tymi domkami.....Milka1991, madzikk lubią tę wiadomość
-
Bratku ja cwicze czasem tak mi sie wydawalo ze sa zle bo ja jak je zaciskam to robie to tak mocno ze mam wrazenie ze mi sie maciczka zaciska, co mogloby doprowadzic do poronienia lub zlego zagniezdzenia, wiesz znowu taka moja teoria ;-p
Bratku tobie dzidzia w podpisie wyskoczy zaraz z paseczka. Jejku jak ten czas szybko leci
Milka specjalnie dla ciebie zdjecie na fb. Projekt Zx46- czyli ten pomniejszony. Tez sie pochwal sie:)
Milka1991 lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
madzikk, zanim wyskoczy z paseczka, to mi chyba brzuch eksploduje, hahahahaha. Serio Dżizas, jak On się rozpycha!!!!
A ćwiczenia są różne, wykonywane z rózmaitą intensywnością. Wbrew pozorom nie trzeba za każdym razem zaciskać mocno Nawet nam babka na Szk.R.powiedziała ciekawą rzecz - że trzeba uważać z tymi powtórzeniami z mocnym zaciskiem, bo wtedy nieraz niechcący używamy do tego mięśni... pośladków A nie o to chodzi
Jakby co, dała nam taką fajna karteczkę - mogę spróbować zeskanować. Jest tam kilka zestawów, w tym takich, w których pomaga wizualizacja
Btw-polecam używanie mm.Kegla podczas
M.będą zadowoleni..... -
wow madzikk poszłaś w nowe budownictwo !! super projekt, taki futurystyczny
mój projekt zupełnie inny, bardziej tradycyjny, zawsze marzyłam o domku w stylu dworkowym z dwoma kolumnami
tadam
http://www.ddkdom.pl/inwestycje-projekty-domow-jak-marzenie-z-garazem
Marcysiem czekamy na twój pierwszy wykres -
Dziewczyny anestezjolog umówiony na 19tą, więc wszystkiego się dowiem niedługo. Zabieg na 31.08 a godziny jeszcze nie znam. Jak wszystko pójdzie dobrze, a zabieg zrobią do południa to wieczorem będę już w domu i na to liczę.
Madzik z tym TSH to górną granicą dla staraczek jest 2, tak moja endo prawi i moja ginka z kliniki. Biorąc pod uwagę, że miewałam też powyżej 4 to ten wynik dla mnie jest rewelacyjny Tym bardziej, że w ostatnich dwóch tygodniach przed badaniem zapominałam często o eutyroxie i brałam tak co 2 dzień tabletkę, spodziewałam się więc czegoś gorszego, ale na szczęście tarczycę trzymam w ryzach mimo wszystko
Wasze domki pooglądam wieczorem, bo nie mam już czasu, a uwielbiam oglądać projekty
Marcysiem, fajny awatarekMilka1991 lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Chmurko powodzenia w nowym cyklu i na laparoskopii. Oby nic nie znaleźli.Trzymam już kciuki
Z tym TSH toja miałam właśnie 2 i dostałam Euthyrox ale Ft4 miałam w dolnej granicy normy. Endokrynolodzy często leczą po staremu i nie uczęszczają na szkolenia i nie śledzą nowych wytycznych. TSH jest hormonem przysadki mózgowej i nie mówi zbyt wiele o tarczycy. Ft4 i Ft3 są hormonami tarczycy. Ja teraz w ciąży TSH miałam 1.3 a FT4 50% wysycenia i endokrynolog zdecydowała podnieść dawkę leku bo chce podnieść jeszcze FT4 żeby dziecko miało z czego czerpać.
Madzikk ładny projekt. Nowoczesny.
Milko Twój też bardzo ładny
Mój brat pisał powtórkę z matury dziś i mówił,że kiepsko to widzi Byliśmy u mojego P w pracy po wyprawkę dla młodego do szkoły. Duuuuużo nam odeszło. Praktycznie większość bo był piórnik z wyposażeniem, zeszyty, bloki, kredki,farby,mazaki,długopisy itp. Muszę dokupić pojedyncze sztuki Kupiliśmy też buty do szkoły i adidaski. A niedawno młody przyszedł na obiad cały mokry bo skakał w kałuży. Spodnie z jasnych zielonych zrobiły się czarne, bluzka i buzia też. Od razu do wanny i pranie się robi
Luc za Ciebie też trzymam kciuki. Myślę jak Imię Róży. Mi w czerwcu chyba też wyszedł cień i po tym dostałam Dupka. Też mówiłam,że test mnie oszukał ale tak naprawdę dwa dni szybciej i w kolejnym cyklu nic się nie pokazało. Żaden cień a testy były te same. Więc....
Milka1991, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Ja już po konsultacjach.
Mam się zgłosić za tydzień w środę o 8 na oddział, jak wszystko pójdzie dobrze, to wieczorem wypiszą mnie do domu.
Kjopa dobrze pisze z tą tarczycą, ważne jest ft3 i ft4. U mnie było trochę za słabe nasycenie ft4, w połączeniu z wysokim tsh więc biorę 50 eutyroxu. Endo kazała kontrolnie sprawdzać tsh, a ft3 i ft4 powtórzyć zaraz po pozytywnym teście ciążowym, by w razie czego szybko zmienić dawkę leku.
Teraz tak myślę, że mogłam kontrolnie też sprawdzić przy okazji tych badań, ale już trudno. Poczekam na następną okazję.
Włąśnie z mężem liczyliśmy, że laparo wypada w 9dc, a owulki mam zwykle między 15-20 dc. Policzyliśmy sobie, że po zabiegu będziemy mieć kilka dni przerwy w , a od 4.09 ruszamy ze starankami Wtedy będziemy nad morzem na urlopie i zamierzamy codziennie Może zaskoczy po tej laparo? Oby tam tylko nic nie wygrzebali co nas totalnie pogrąży. Staram się być dobrej myśli, ale stresik czuję, nie powiem.
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)