Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale fajnie Chmurka ze zabieg tak szybko, ja bede musiala troche poczekac, i zobaczysz po zabiegu szybciutko zajdziesz:)
Milka ladny Twoj domek, parterowka:), fajny uklad podoba mi sie ze wchodzisz od razu do salonu, ale prosze nie maluj go na taki kolor, szara dachowka, szare okna i drzwi, kolor blizej bialego, cos w stylu ral 9010, troszke drewnianej elewacji (najlepiej elastyczna deska).kiedy rozpoczynacie budowe?
Ja mialam zrobic jedno pomieszczenie w stylu retro palacowym, strasznie mi sie to podoba ale nie bedzie pasowalo do reszty. Ale uwielbiam tez prostote wiec raczej bedzie styl minimalistyczny nowoczesny.
Kjopka kciuki za braciszka:)Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
madzikk to tylko przykład jak ktoś zbudował, u nas będzie inaczej fundament mamy i będziemy robić wylewke, moze jutro wrzuce fotke, a w przyszłym roku ściany i strop
madzikk lubi tę wiadomość
-
Hej
Imię Róży trzymam kciuki za owulację!
Ruby trzymam kciuki za dimerki, żeby były jak się należy
Madzik ten domek ładny, a resztę już na fb napisałam, bo myślałam że forum nie działa.
A tą działkę macie uzbrojoną?
Lucc to nie był facelle..tylko bobotest.. zdrówka dla Twojej małej, przechodziłam w dzieciństwie ospę, okropieństwo, niech sie nie drapie za bardzo, bo dzioby zostają, ja swoją szczepiłam na ospę i na razie tfu tfu nie łapie dziadostwa.
Milka zazdroszczę ze zaczęliście już budowę..u mnie cisza z działką...mam nadzieję ze gostek nas nie wyru**ał.. domek ładny, my raczej piętrowe patrzymy, bo działka nie taka wielka, a terenu bym oszczędziła, a ile metrów domku będziecie miec?
Bratku kurczę 37 tydzień? zaraz przywitamy kolejną forumową dzidzię!
Chmurka to dobrze że tsh się trzyma, ja brałam euthyrox na własną rękę i mam 0,4...czy to nie za mało? żeby tam nic nie wykryli...chyba że coś co od razu naprawią :*
Wczoraj oglądałam w końcu miasto44, nie mogę takich filmów oglądać..
Trzymajcie kciuki...dziś idę do tej poradni patologii ciąży...a potem..na rozmowę z diablem.
Imię_Róży lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
hello:-)
Mid dzięki za kciuki chociaż kompletnie nie czuję ze owulka będzie, nic mnie nie boli, śluz praktycznie zerowy, no nic dzisiaj na usg podpatrzę czy coś tam rośnie:-) i spytam o tę tarczycę co z nią robimy;-)
Chmurka no to teraz trzymamy kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem.
Ruby jak wyniki?
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Mid dzialka ma byc uzbrojona. Dopiero zaczeli wydzielac dzialki i zalatwiac wszystkie formalnosci. We wrzesniu maja wyliczyc dokladny koszt robot i w sumie juz zaczeli prace. Tam jest sporo nowych dzialek, w okolicy same nowe domki, ale tak naprawde to ja nigdy tam nie bylam, moich dwoch sasiadow sie tam wybudowalo, i sa zadowoleni, tato ma tam pojechac na zwiady jak juz nabija paliki. Ale ja wiem ze to bedzie moje miejsce i tam sie zestarzeje:) Umowe bede podpisywala dopiero w grudniu lub styczniu, prace na dzialkach maja sie zakonczyc do wrzesnia 2017, a w pazdzierniku 2017 chce posadzic drzewka, czeresnia, jablko, gruszka, sliwka i kilka krzewow z borowkami, winogronem, malinami i jerzynami. Juz wybralam odmiany. Zanim sie wybuduje i wprowadze to chyba po jednym owocku urosnie:) Bede musiala sie nauczyc robic drzemiki i inne przetwory bez niespodziankowych wybuchow, ale bede miala najlepszego nauczyciela - moja ciocia jest ekspertka w tej dziedzinie:)
Kjopa3, midnight, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyHej,
Madzikk to trzymaj się planów
IR na moje laickie oko wyniki można powiedzieć ładne, dimery troche spadły, inne parametry lekko odstają od norm ale nie za duzo więc chyba dobre wyniki
Powodzenia na pogladziemadzikk, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Hello
Mid powierzchni użytkowej koło 110m, z garażem 130 m z tym że my trochę ten projekt przerobiliśmy, podniesiemy dach, żeby w przyszłości jeśli będzie potrzeba, zagospodarować poddasze na mieszkalne
Mid to ja też obejrzę ten film, bo się zbieram i zebrac nie mogę
Kciuki za wizytę i żeby diabeł nie był taki straszny...
IR kciuki za pęcherzole
madzikk urosną Ci takie owocki że hej, my wsadziliśmy dwa lata temu owocowe drzewka i owoców w brud
Ruby no to dobrze, że Jesteś zadowolona z wyników kiedy kolejna wizyta?
A ja dziś chyba znowu się przejdę do lasu, no boję się tych kleszczy ale potrzebuję trochę powietrza złapać...madzikk, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Milka bardzo dobry pomysl z podwyzszeniem :
Ani mi sie waz do lasu, jak najbardziej swieze powietrze ale od lasu z daleka, pomysl sobie o konsekwencjach, co bybylo gdyby! Trzeba dmuchac na zimne.Milka1991 lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnyhej
Mid
a Twoja córa chodzi do pkola ?
szczepienie niestety nie gwarantuje, ze nie zachoruje, u mojej młodej w sierpniu byla epidemia ospy i szczepione dzieci tez zachorowały
ale nie ma się czego bać, moja łagodnie przechodzi, bez goraczki, nie drapie się i gdyby nie wymalowane fioletem kropki, nie powiedziałabyś, że chora
IR
kciuki za podgląd, moze się owulka przesunela?
a mialam Cie pytac, w ktorym dniu cyklu dostalas ostatnio @ ?
zastanawiam sie gdybys nie poszła na bete i nic nie widziała, ile dni spóźnienia było ?
chmurka
trzymam mocno kciuki za laparo
Ruby
no to dobrzeImię_Róży lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
IR powodzenia na wizycie.
Luc super,że tak łagodnie przechodzi ospę. U nas to dawno nie słyszałam żeby ktoś ospę miał. Zastanawiałam się nad szczepionką ale skoro i tak może zachorować... ale z drugiej strony słyszałam,że właśnie łagodniej przechodzi.
Ruby a Ty w końcu zaszczepiłaś córę na te obowiązkowe 5-cio latka. My jeszcze nie bo ponagleń nie ma a jak był na to czas to chorował a teraz się trochę bojęImię_Róży lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKjopa ja też nie , nikt za mną nie dzwonił całe lato, a etraz już jest rok po terminie więc nei wiem czy mozna...pewnie zadzwonią jak będzi eokres jesienno-zimowy i młoda będzie znowu miała ten swój zimowy kaszel ale wtedy nie dam jej zaszczepić.
-
aj madzikkk dobra, trzeba myśleć rozsądnie, zatem do lasu i z powrotem, nie w głąb
Lucc czyli zaczęłaś już oficjalnie kolejny cykl?
jeju, z tymi szczepieniami to jest siedem światów, szczepić ? nie szczepić? zwolennicy i przeciwnicy, każdy zrobi jak uważa, ale ja raczej będę szczepić swoje dziecko, konsekwencje przy nie szczepieniu mogą być dużo wyższe, niż ewentualne skutki uboczne szczepienia...madzikk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilka ja moja szczepiłam tradycyjnymi, jedna szczepionke mamy zaległą, trochę chyba źle zrozumiałaś kontekst zdania. Chodziło o jedne zalełe szczepienie nie o wszystkie.
Ja też szczepić będę ale na traycyjne i nie wiem czy nie ominąć jednej mmr.
Moja wizyta bo ktos pytał we wtorekWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 11:55
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki ja liczę że owulka się przesunęła;-) mam nadzieję ze mi to dzisiaj usg potwierdzi. Bo wkurzę się jak cykl będzie bezowu.
Lucc od roku miałam @ co 27 dni, teraz 4 dni później.
Milka u nas mały jest zaszczepiony bo jednak nie szczepienie wydaje mi się bardziej ryzykowne od szczepienia.
Choć byłam świadkiem jak matka kategorycznie odmówiła szczepienia dziecka, pielęgniarki ją próbowały przekonać,ale ona szła w zaparte, to musiała podpisać jakiś papier że odmawia, z tym też miała problem ale powiedzieli jej że albo podpisuje albo szczepią i podpisała.
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Rubiku dobrze zrozumiałam. Nie smiałabym krytykować którejkolwiek z Was to była tylko ogólna refleksja O wizytę ja pytalam. Zdecydujesz się na 3D czy usg tradycyjne ?
Tak IR, też czytałam że można odmówić i wtedy sa jakieś konsekwencje... -
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Rubiku dobrze zrozumiałam. Nie smiałabym krytykować którejkolwiek z Was to była tylko ogólna refleksja O wizytę ja pytalam. Zdecydujesz się na 3D czy usg tradycyjne ?
Tak IR, też czytałam że można odmówić i wtedy sa jakieś konsekwencje...
a nie miałam krytyki na mysli myslałam raczej, że masz nas za przeciwników szczepień ja mam mieszane uczucia, zwyczajnie się mało znam, w środowisku mam różne osoby szczepiace i tez te które są przeciwnikami, każdy ma swoje argumenty. Tak trzeba podpisać papier że się nie szczepi i podobno czasem trzeba sie do sanepidu zgłosić. Ja jestem ciekawa jak nie szczepione dzieci będą w pkolu funkcjonować- tzn czy będą choroby łapac i z jaką częstotliwością...znajomy nie szczepi dwójki swoich dzieci ale młoda mimo że ma 3 lata to jest w domu z mamą ,nie poszła do pkola.
Jak dzieci siedza w domu to żaden argument że nie szczepione i nie chorują. Moja była szczepiona i jak siedziała w domu ze mna to też na nic nie chororwała, potem trochę w pkolu ale to normalne...
Ja mam wizytę normalną u swojego doktorka we wtorek i on mi robi USG zwykłe, często na 3D na chwilę przełączy. Teraz tez mi zrobi żeby zobaczyć łożysko.
A prenatalne to za jakies 3 tyg mi się zdaje? o ile się na nie zdecyduje bo to chyba ok 350 zł znowu - i to w 2D. Połówkowe miałam za free , może teraz też mi da jakies skierowanie ale watpieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 12:44
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
IR o której wizyta? kciuki żeby jednak cos było. Po łyżeczkowaniu wiem że może być pierwszy cykl bez owu, u Ciebie mam nadzieję że będzie, może faktycznie ciut sie opóźni.
Madzik fajnie że macie tak poplanowane, i fanie że uzbrojona, my teraz tez czekamy na już konkretne podpisanie aktu z notariuszem bo miał nam najpierw facet podzielić, i na razie cisza...ale my mamy nieuzbrojoną dlatego tym bardziej się martwię, bo już moglibyśmy zacząć coś działać...też bym chciała już obsadzać ale najpierw w tym roku to chcieliśmy pozałatwiać media no i ogrodzic.
Ruby cieszę się że wyniki lepsze, powodzenia na wizycie, kciuki za podniesienie się łożyska.
Milka to spory domek, ja myślalam o mniejszym ale chyba jednak ulegnę mężowi na większy a filmu w Twoim stanie nie polecam...jak dla mnie zbyt przejmujący, nie dla ciężarnych. Diabła ziś odpuszczam, dziś nie mogę.
Lucc teraz nie chodzi, wiem że i tak może sie zarazić, ale mam nadzieję że właśnie dzieki szczepieniu w razie co lżej zniesie, dobrze że Twoja łagodnie przechodzi, oby szybko minęło.
A ja się dowiedziałam tyle co już wiem, jedno na pewno mnie ucieszyło-clexane na refundacji mi sie należy, a brać muszę w razie co 80mg, 2x więcej niż poprzednio, a zasmucił mnie fakt, że wg niego te badania co robiłam te dogie, należały mi się też na nfz... ale nic, wazne że je zrobiłam.Milka1991 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
Ruby zielone jak najbardziej i powiem szczerze że nawet podniósł mnie trochę na duchu bo jakoś optymistycznie podszedł do przyszłej ciąży, znaczy wg niego teraz się uda- i choć wiem, ze kazdy tak mówi, to jakoś mi lżej, jak najbardziej mam jeszcze próbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 13:39
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17