X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka u nas ponadczasowym prezentem który młoda dostała kiedyś od mojego taty są klocki drewniane - wtedy 100 sztuk w biedrze za ok 40- 50 zł w wiaderku z przykryciem gdzie można poszczególne klocki wrzucać według kształtów. Młoda ma teraz 6 lat - klocki od jakiś 5 i cały czas są w użyciu, buduje różne budowle, tunele , domki itp. super sprawa , bardzo kreatywne, ja polecam zwłaszcza że za 50 zł kupisz taki zestaw i to ci w zupełności wystarczy jako prezent :)
    takie o:
    http://tugazetka.pl/biedronka/2012.11.19.supergazetka/3043,klocki,drewniane,dla,dzieci

Najlepiej szukaj na allegro: http://allegro.pl/klocki-drewniane-z-sortownikiem-100-szt-wiaderko-i6329684961.html#thumb/2 najtaniej wychodzi chyba :)
    wiadomo, że są też droższe - firmówki - ale drewno to drewno, klocek to klocek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 19:23

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• Marcysiem Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmureczka - pomacał mi szyję, powiedział, że trochę TSH za wysokie i koniec :)

7b63c91cb5.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już nie przesadzajcie że aż tak :) chociaż zmiany są i to na lepsze i na zewnątrz i w środku :P

Róza daj znac jak po wizycie!

Chmurka to ja trzymam kciuki by do Ciebie @ nie dotarła!! co do prezentu to chyba tak jak Ruby-klocki to klocki-czy drewniane czy plastikowe nawet-młoda też się najczęściej bawi...reszta zabawek to tylko na chwilę. poza panem misiem oczywiście ale on był z nią od samego początku :P

chmurreczkaa, Imię_Róży lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiem, a żadnego usg, nic nic nic? Tylko pomacał? Bo jak tak to trochę dooopa, a nie lekarz. Jeszcze jak znam życie prywatnie, bo jak kiedyś sprawdzałam kolejkę do endo na NFZ to u mnie w mieście ponad 800 dni (tak, tak, to nie żart ani pomyłka).

Dziewczyny chyba macie rację, klocki fajna sprawa.
    Jeszcze myślałam o czymś takim : http://allegro.pl/drewniany-sorter-ciezarowka-zwierzatka-bigjigs-24h-i6211584609.html czy serio serio lepiej zwykłe klocki kupić? Jeszcze chcę dokupić jakąś książeczkę dla dzieci bo dostał już dwie ode mnie i je uwielbia. Siedzi i cały czas się gapi w obrazki, a książeczki są fajne kolorowe i z rymowankami to mu też można poczytać :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chmurka fajne , ale z klockami więcej porobi, masz tam i sorter w wiaderku i 100 elementów, różne czary można układać, to co wysłałaś fajne ale na chwilę - klocki z własnego doświadczenia wiem że dłużej posłużą, jak pisałam u nas już kilka lat są , im dziecko starsze tym bardziej kreatywne i na pewno wykorzysta :) a książeczki owszem także zawsze w cenie :)

edek: mam na myśli drewniane klocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:43

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klocki są o tyle fajne,ze nawet jak ktoś powieli pomysł to po prostu będzie ich więcej :)

chmurreczkaa, Ruby lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to dzięki za pomysł. Masz rację, klocki posłużą na dużo dłużej i chyba muszę tylko poszukać na allegro czy są jeszcze inne opcje no i zamawiam, bo czasu nie ma już dużo :)

Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Klocki są o tyle fajne,ze nawet jak ktoś powieli pomysł to po prostu będzie ich więcej :)

Fakt :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik! :)))) no hej, miło Cię znów "widzieć" ;) pięknie wyglądałaś na ślubie siostry :) powodzenia w nowym cyklu :*

Madzikk zazdroszczę kondychy, serio... ja sapię jak tylko po schodach wejdę :/ ogólnie czuję się dobrze, nie mam na co narzekać :) czasami tylko brzuch boli i zaczyna mi się zgaga, a tak to jest Ok :)

Mid dołączam się do opinii dziewczyn - wyglądasz świetnie :)

Ruby mówisz, że u mnie szybciej mija ;) a pomyśl że za 7-8 tygodni będziesz miała Antka na rękach :))) to dopiero już niedługo! :)

Edycik, midnight lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko w porządku Kropunia rośnie ma już ciałko żółte i coś na kształt echa zarodka ☺
    Podglądamy Kropeczkę 7 października ☺

No nie wstawię se tego suwaczka kopiuje mi tekst

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 21:57

chmurreczkaa, Edycik, madzikk, Milka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko skopiowałam linka i wrzuciłam w przeglądarkę :) Ładny ten suwaczek :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko ja ogólnie polecam każdego rodzaju zabawki Fisher Price,są niezniszczalne. Młody miał aparat fotograficzny,skrzynkę pocztową :-P, telefon a hitem były garnuszek na klocuszek i krzesełko ale to ostatnie drogie. Nie wiem jak teraz ceny ale byś coś znalazła w tym przedziale co chcesz. No i u nas też auta się sprawdzały,garaże dla takich maluchów. Wszystko ma do dziś i czeka na następców ;-) Widzę,że dziewczyny poleciły klocki. O tak zawsze ich mało ;-) A książeczka też super. Synek dostał na roczek i do dziś bardzo lubi żeby ją czytać jego najlepsza i puzzle drewniane 9 elementów :-)

Mid na prawdę super fryzurka. Piękna zmiana.

Edycik witamy,witamy :-D

Marcysiem hmmm... mało powiedział.

IR pewnie masz za dużo w podpisie dlatego nie chce się suwaczek ustawić. Spróbuj coś wykasować i czy to pomoże. Super,że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 23:30

Edycik, Imię_Róży, midnight lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR kopiowałaś nie ten link co trzeba :-)
    Wciśnij "cytuj" w tym poście moim i skopiuj link pod spodem:

8599pc0zm62yxbk5.png

I wklej w ustawieniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 23:37

Imię_Róży lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

6.06 a ja już w pracy kawe piję, jak jadę do pracy to ciemno i zimno za oknem fuuuj.
    Całkiem możliwe,że teścia dziś wypiszą ze szpitala i wróci do domu.

Mid to prawda wyglądasz pięknie,super zmiana.
    Różyczko dobrze,że masz wizyty co tydzien, bynajmniej śpisz spokojnie :)
    A Paryzetka zagląda tu jeszcze czasem?

Dziś orzekłam rano M.że rozpoczynam sezon kominkowy wieczorem wraz z grzanym winkiem :)

madzikk, chmurreczkaa, midnight, Imię_Róży, Kjopa3, cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik, ale Ci zazdroszczę kominka. Byliśmy w ubiegły weekend w górach na Słowacji, pogoda nie zachwycała, ale mieliśmy ze znajomymi wynajęty piękny domek z kominkiem. Zakochałam się. Ten zapach palonego drewna, niezapomniany. Marzę o tym, by kiedyś wymienić moje mieszkanie na 5tym piętrze na mały parterowy domek z kominkiem.

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam z kawką :)

Edycik
    ja już wczoraj, ale grzane piwo zapodałam :D mniam :D

w ogole to za tydzień wyjeżdzam z córą na kilka dni do siostry, centralnie w owulkę , więc pozostaje mi liczyć, że albo sie przesunie, albo na ... kolejny cykl. no zobaczymy.

Edycik lubi tę wiadomość

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa dzięki przesiądę się zaraz na lapka to ogarnę suwaka☺

Katiuszka przypominam o teście ☺
    Edycik tak masz rację trochę mnie to uspokaja, teraz wizyta za 2 tygodnie.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • zjblog Debiutantka

Wysłany: 23 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc prowadzę 2 wykres na of a staram sie od kwietnia. chyba zaczne sie częściej udzielać bo nie mam z kim pogadac. Rodziny nie chce mieszac, kazdy ma swoje zycie. Opisze co u mnie bo swira zaraz dostane :( cykle mam 31-32 dniowe. Wykres pokazał mi że dopiero w 27 dc byla owulacja. Dzis jest 10 dpo i mam skok temp do 37,40 i zaczął sie bol w krzyzu. Testy negatywne wychadza. Na bete nie mam kurde jak bo praca. Ciągle bole jajników i podbrzusze boli. Piersi bardzo lekko. Przed @ nie raz bolały duuuzo bardziej. Od 3 dni jeszcze przeziębiona jestem:( czuje sie fatalnie psychicznie i fizycznie. Nie pamietam zeby tyle @ sie spozniala. W pn mam endo bo jakis problem z tarczyca i chyba pco. W kazdym badz razie wolalabym wiedziec. Taka nieświadomość jest dobijajaca. A testy nie byly z porannego moczu. Kiedy robic nastepny?

https://www.facebook.com/zuzannajanosz.photography/
  • zjblog Debiutantka

Wysłany: 23 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/11a38de46d70343db6807e1f9e772a88

https://www.facebook.com/zuzannajanosz.photography/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Edycik jak miło Cię zobaczyć. Brakowało mi toich porannych postów ;). Wino grzana mniam muszę sobie dzisij też zapodać. W końcu już jesień.
    Lucc to trzymam kciuki żeby się przesuneło.
    Imię Róży test odbębniony. tak na mnie patrzył, mówię do niego "no stary przecież i tak za wcześnie nic nie wyjdzie" a on dalej paczy i paczy. Zlitowałam się. ;) negatywny

Edycik, Luccecita, Imię_Róży, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ