Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lucc to lubię, będzie cud noworoczny. Kochana te plasty borowinowe to są na niedożność ponoć obklej się nimi do świąt a nuż pomoże albo anti stress z tołpy kąpiel borowinowa w rossmanie. Jam się kąpała w tym.
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualny
-
O widzisz Lucc w piątek neurolog zapytam czy mogę borowinę w ciąży.
Dziewczynki robiłam porządki w apteczce i został mam Fertil Men plus 115 tabsów(cale opakowanie 120 szt), jak któraś zainteresowana proszę o priv odsprzedam w dobrej cenie:-)
-
Mi sie wydaje ze w ciazy borowiny stosowac nie mozna, osoby ktore maja problemy z krazeniem krwi tez nie powinny. Borowina jak cos to tylko do owulacji. Wydaje mi sie Rozyczko ze bedziesz musiala poczekac
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Hejka.
Edycik, tulę Jak te starania bardzo ćwiczą naszą pokorę i cierpliwość to tylko my same wiemy. Z plusów Kochana to chociaż będziesz mogła swobodnie upić się w Sylwestra. Życzę szybko upragnionego Kropka :*
Różyczko ja też myślę, że borowina w ciąży nie bardzo, ale zapytać zawsze się można.
Ruby trzymam kciuki by łyżeczkowanie nie było potrzebne. Szkoda tylko, że nie możesz karmić Teraz młody spać nie daje, za to potem pewnie będzie grzeczny i spokojny Trzymajcie się tam cieplutko. Tak sobie myślę jak pięknie spędzisz Święta z Nowym Członkiem Rodziny Zazdroszczę, oczywiście tak pozytywnie
Ja już jutro mam wizytę w klinice, zobaczymy co gin powie i czy będę mogła w następnym cyklu podejść do IUI.
Tymczasem termin @ wypada mi Święta. Jestem przygotowana, że na pewno nic z tego jak zawsze, tym bardziej, że jestem świeżo po zabiegu, ale za Wasze kciuki się nie pogniewam. Zawsze jest cień szansy na gwiazdkowy cud :* ?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki:-)
Chmurka kciuki za dzisiejszą wizytę, i ogromne kciukasy za iui:-))
Ja na 15 idę na masaż, już się szykuję, bo z moim żółwim tempem to się nie wyrobię:-)mam tylko nadzieję, że nie powygina mnie w chińskie "s"
Madzikku a ty na jakim etapie cyklu jesteś?
Miłego dnia wszystkim:-)
-
Luc a to jeszcze Ty jestes w kolejce:) kciukam.
Rozyczko zazdroszcze masazu:) ja jestem na etapie najwyzszego poziomu progesteronu w cyklu:) ten cykl odpuszczony, owulka raczej byla na moim wyjezdzie wiec przepadlo, a jeszcze te bole plecow przed, srodki przeciwbolowe, plastry, zimno na ustach I chore zatoki. Az strach pomyslec co by bylo gdyby. Oby w przyszlym roku sie udalo, juz z pomoca lekarza.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Hejka.
Wpadłam zdać relację z wizyty
Ginka powiedziała, że z naszymi wynikami (jeśli nic się oczywiście nie zmieni na gorsze w parametrach męża) spokojnie możemy podchodzić do IUI.
Powiedziała, że główny problem widzi w endometriozie i słabej morfologii Męża. W każdym razie wszystkie zgody już mamy podpisane, wyniki dostarczone i czekamy na nowy cykl.
Dostałam receptę na CLO, mam brać od 2dc do 6dc. Monitoring mam zaplanowany na ok.12dc, tj. 5.01. Wtedy zostanie podjęta decyzja odnośnie terminu inseminacji. Szkoda, że akurat wypada ten długi weekend trzech króli, mam nadzieję, że wszystko jakoś ładnie zgra się w czasie i uda się zrobić tą inseminację. Jeśli nie to trudno, będziemy działać sami a IUI zrobimy w lutym
Podpytałam też o moją prolaktynę, bo miałam wynik 21,3. Niby w normie, choć wysoko. Ginka powiedziała, ze to nie ma żadnego znaczenia jeśli są owulacje i mam nie wynajdywać sobie jakiś chorób, których nie ma Jeśli chcę to oczywiście mogę stosować castagnusa wspomagająco, ale nie muszę. Być może dorzucę go w następnym cyklu do mojej listy leków.
Kolejna sprawa - moje TSH. Biorę wciąż eutyrox, w sierpniu ładnie spadł wynik do 1,8, a teraz znów 2,2. Ginka stwierdziła, że tragedii nie ma, ale mogę sobie zwiększyć dawkę 2x w tygodniu (w weekend) z 50 na 75 i skontrolować wynik po ok. 6 tygodniach.
Poza tym zrobiła mi USG. Owulacja w tym cyklu była (miałam wątpliwości, bo jakoś zero objawów po owulce, nawet piersi nie bolą, a czasem już dzień po budziłam się z bolącym cycem). Śluz niby w tym miesiącu był, ale nie wiedziałam, czy to nie tak czasem jakiś efekt uboczny histeroskopii. Dowiedziałam się też, ze endometrium bardzo ładne, więc nie wiem jak to lekarz zrobił podczas zabiegu, ze zostało nienaruszone W związku z tym szanse na cud świąteczny niby są, ale niewielkie, biorąc pod uwagę to, jak długo się staramy i jak duża byłaby to niespodzianka, że akurat cykl przed IUI by się udało.
Przepraszam, że ja tam o sobie dziewczyny, ale musiałam się wygadać. Ulżyło mi po tej wizycie
Paryzetka83 lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chmureczko czyli szansę są No i ogólnie konkretna wizyta i dobre wiadomości:-) Kciukam mocno
Edycik kochana tule mocno Tak mocno wierzyłam. Ale nie poddajemy się i niedługo nowy cykl i nowe nadzieję mocno wierzę że się uda
Lucc a jak tam u ciebie sytuacja wygląda?
Ja dziewczynki pochwalę się że wyniki wyszły mi dobre i nie wymagam leczenia antybiotykami I miałam wczoraj szczegółowe usg i ślicznie serduszko biło i gigant ma już 0.94 cmMilka1991, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny