Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Edycik no to niech owulka czeka grzecznie! :)

mojego męża też oczywiście nie ma, dopiero w przyszłym tygodniu wraca...

zobaczę rano jak tempka i może jutro siknę, ale nie wiem sama, dopiero 12 dpo bedzie

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik no to super wieści:) owulka na pewno poczeka bo jak narazie 13mm pęcherzyk to musi troszkę urosnąć ;) Więc jak M wróci to się ucieszy bo weekend go czeka pełen wrażeń:D

Lucc testuj testuj bo my tutaj jak na szpileczkach :) Oczywiście kciukam za piękne dwie kreseczki :D

Katiusza a jak tam u ciebie kiedy przewidujesz @?

Luccecita lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję,że owulka poczeka. M wróci w piątek wieczorem albo w sobotę rano. Od kiedy oddelegowali Go na kierownika często wyjeżdza w delegację.Ojj oby owulka poczekała.Jeszcze w piątek mam wizytę na 13 żeby zerknąć jak mój pęcherzyk :P

Lucc testuj czekamy na wynik II kresek.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja
    Edycik fiu fiu. Pęcherzyk rośnie pięknie, owulka na powrót męża się szykuje a to w sam ras na miłe powitanie i dzieciaka machniecie ;)

Lucc 12 dp to wcześnie ale testuj a ja będę mocno kibicować.

Ksiu ja to w sumienie nie wiem kiedy @. dziś jest 6 dzień lutki to jeszcze 4dni potem odczekać 3 dni i powinna się pojawić, ale czy się pojawi. Toż dopiero zagłostka.
    A ja dziś w domku siedze. Bałagan mam okropny więc cały dzień porządki. Mąż też w delegacji więc nie będzie przynajmniej mi przeszkadzał.

Edycik, Kasia1407 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka to niech Twoja @ przyjdzie jak najszybciej.Zaczniesz w końcu nowy cykl kochana.

katiuszaa lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dzisiaj wpadam się przywitać przed pracą, bo roboty mam tyle, że później nie mam czasu.

Lucce, testowałaś? Trzymam kciuki :*

Edycik,ja też mam nadzieję, że owulka zaczeka na powrót męża. A jak zdrówko?

Katiuszka, znam ten ból - u mnie nie bałagan zalega, tylko sterty rzeczy do prania. Od kilku dni z tym walczę :/

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc był teścik?

Paryzetka dziękuję zdrówko ok.To obie czekamy na powroty męża :) oby owulki poczekały

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

testowałam. negatyw.

koncze kawę i biorę się za pracę :)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc ale tempka nadal w górze więc to nic straconego. Piękny wykresik i mam nadzieję że coś z tego będzie :-)

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Lucc tak jak mowilam testoj do skutku. Dzia 12 dpo wiec jeszcze ma prawo byc negatyw. Trzymam kciuki.
    Paryzetko nie zmecz aie za bardzo w pracy. Have a nice day
    Edycik a jam ty się masz?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)

Lucc a jak dziś? bo aż mnie łapki bolą od trzymania kciuków

Katiuszka dziękuję :* ja ok....czekam na powrót M. bo już się stęskniłam.
    Wczoraj pojechałam na bikini body ze szwagierką i stwierdziłysmy że na te zajęcia będziemy chodzić. Takie konkretne są :P

Katiuszkaa a Ty ile jeszcze lutki musisz wziąść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, ale nic z tego, moja tempka po prostu lubi mnie trzymać w niepewności do końca ;)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucc a jak dla mnie to wszystko wygląda pięknie a to że 12dpo nic nie wyszło to na prawdę nic nie oznacza ;) Ja tam mocno kciuki trzymam :)

Katiusza niedługo u ciebie koniec tasiemca. Mam nadzieję że @ szybko nadejdzie.

Edycik czyli nowe ćwiczenia- super :)
    I jak widzisz już jakieś efekty?

Ja niestety w przeciwieństwie do Edycik rosne i to w zawrotowym tempie :) Według usg dziś rozpoczął się 16tc a ja 2,5 kg do przodu a mam wrażenie jak by mi przybyło conajmniej 7kg :) Ale myślę że to również efekt encortonu i equarolu :) Oj będzie co później zrzucac :D

201707271556.png
    200710144670.png

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no już mam 3 kg mniej, a i tyłeczek zaczyna coraz lepiej wyglądać :P
    Ty za to ciesz się ciążą :) potem będziesz zrzucać kg :D
    Jak ten czas leci...16tc :) super!!!

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik no to gratulacje :) Widzisz ja ci zabrałam te kg :D 3 kg to już sporo a po za tym liczy się zmiana w figurze a nie kg na wadze.
    Pewnie ze będę miała co zrzucac. Śmieje się do M że jak mi się skończy polog to Chodakowska nie zejdzie z mojego ekranu a on się śmieje że jak mały zaśnie to ja będę miała Choda... ale do łóżka:D

Edycik lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Ja dziś później bo ojca w szpitalu odwiedzałam.
    Lucc nie przyjmuje wymówek testowania Ci nie odpuszczam. I dalej kciuki sciskam.
    Kasiu to może i moje kilogramy zabierz ;) ty ty jak mały sie urodzi to razem z nim chodakowska mozesz robic. Ostatnio fajne filmiki apropo cwiczen z dziecmi widzialam.
    Edycik no pewnie se sie steskniłaś a i owulka idzie to tęaknota się pogłębia. Musi być owocna. Werwy do ćwiczeń zazdroszcze, a może brakuje mi poprostu tutaj kogoś żebt razem chodzić.

A u mnie @ zakończyła tasiemca i dziś 1dc. ;) wieczorem musze zrobić sobie liste badań na 1 połowę cyklu i do gona się umówić. Tylko w który dc najlepiej?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszkaa super,że wreszcie rozpoczęłaś nowy cykl :) No to teraz będzie już łatwiej :)

Lucc a jak u Ciebie?

Kasia napewno opiekując się dzieckiem sporo kg Ci zleci także spokojnie ;)

I mamy piątek :) czekam na powrót M i na 13 wizyta u gina :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do dupy :D 28 dc i plamienie.
    @ jak zwykle jak w zegarku :P

katiusza
    moze zrob te badania 3-5 dc prolaktyne, tsh, LH, FSH, estradiol i nie wiem co jeszcze i od razu z wynikami idz.

Edycik to kciuki za owulkę i upojny weekend <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 07:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja.
    Ale dziś zimno wŕr na twarzy mnie wysypało, cała jestem spuchnięta kolejny powód do nienawidzenia @
    Lucc współczuje plamienia. Dzięki za rade w poniedziałek zrobie. Coś jeszcze proponujecie?
    Edycik zaraz po wizycie melduj co i jak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszka prolaktyna z obciążeniem...u mnie normalna w normie a z obciążeniem dużo ponad i trzeba było zbijać..:)

a po za tym to cały czas czytam i trzymam kciuki :*******

katiuszaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ