Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam problem... jestem w pierwszym cyklu z clo i dupkiem.. Owulację miałam 17dc. Wczoraj 6dpo zaczęło się plamienie. Dziś jest mocniejsze, wręcz jakby lekkie krwawienie.. Czy to może być od duphastonu? Jest jeszcze możliwość że to oczyszczanie się jajników z torbieli ale już sama nie wiem bo ból mam jak miesiączkowy.. Miała któraś tak? Jestem przerażona a gin może mnie przyjąć dopiero we wtorek..

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam gdzie chodzisz nie ma położnej aby zadzwonić i sie zapytać , ja nic takiego nie miałam

Wysłany: 4 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A tam gdzie chodzisz nie ma położnej aby zadzwonić i sie zapytać , ja nic takiego nie miałam

Pisała do mojego ginekologa i stwierdził że to penie oczyszczanie się z torbieli, i że @ ma być bardzo obfita i wtedy mam odstawić dupka... Ale jest w ogóle szansa że się udało jeśli są te krwawienia? Nie zaszkodzi to ewentualnej ciąży?

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Marietta to trzymam kciuki za Ciebie:-) ostatnim czasem myelalam tylko o ciąży, teraz skupie się na mojej 6letniej córce:-) i mężu:-) poczekam na @, pójdę do gina..i czas pokaże. Mam nadzieję że ovu wnast.cyklu ssię pojawi i nie będzie żadnych przeciwwskazań do starań.

Rewelacyjny tok myślenia :) To ja zaciskam kciuki na następną owulkę i życze powodzenia:* :)

Ruby termin@ mam dopiero na 10 września, więc jeszcze tydzień... szybko wyszła mi beta, szybko się fasoLove zagnieździło, albo owulka była faktycznie ze 2 dni wcześniej. Nie doczekałam z testowaniem do terminu @ przez ogromne bóle, pojechałam z rana wczoraj do lekarza (taryfą o 6.30- takie to były bóle) i lekarka dała skierowanie na beta HCG, jak za darmo robią to machnęłam ;) W między czasie test sikany znalazłam z rana, gdzie się uwidoczniła kreska druga, i kolejne pięć testów już szybko i wyraźnie, mimo że nie poranny mocz.

Vesper lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka - ja też dzis liczyłam na wzrost a mój wykres przypomina fale na morzu i robi sobie ze mnie jaja. Ale dziś wstałam już wyluzowana. Co ma być to będzie :)

Dziewczyny lecę do pracy, strasznie mi się śpieszy, ale musiałam wejść do Was :D trzymajcie się :)

Vesper lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysiaanna2609 wrote:
    Pisała do mojego ginekologa i stwierdził że to penie oczyszczanie się z torbieli, i że @ ma być bardzo obfita i wtedy mam odstawić dupka... Ale jest w ogóle szansa że się udało jeśli są te krwawienia? Nie zaszkodzi to ewentualnej ciąży?
    Szczerze mówiąc słyszałam jak cos o plamieniach ale nie krwawieniach obfitych , nie mam pojęcia czy to moze czymś skutkować . Daj znac co gin powiedział po wizycie

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzentka83 no to też masz taką niepewność, a czemu ostatnio gin Cię nawet nie zbadał? Próbuję się nie załamywać, ale czuję, że z każdym kolejnym cyklem będzie coraz trudniej...
    Ruby jesteś dziś moim Mistrzem :D haha rozśmieszyłaś mnie :) a napisz coś więcej o tym systemie czekającym?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś obrzydliwy sen o owadach, zmagałam się z nimi i nie mogłam zabić. Z ciekawości weszłam na sennik i tam jest napisane, że śniące się owady są sygnałem ciąży :D hehe - objaw ciąży: sen o owadach - może jednak będzie ciąża z bezowulacyjnego :D

nick nieaktualny, cinnamon cookie, Marietta, Bratek, Vesper lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny miałam dziś obrzydliwy sen o owadach, zmagałam się z nimi i nie mogłam zabić. Z ciekawości weszłam na sennik i tam jest napisane, że śniące się owady są sygnałem ciąży :D hehe - objaw ciąży: sen o owadach - może jednak będzie ciąża z bezowulacyjnego :D

A pająki to też owady? bo mi się pajak śnił dzisiaj :D

Vesper lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A pająki to też owady? bo mi się pajak śnił dzisiaj :D
    Też :D :D :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak nic ciąża :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzentka83 no to też masz taką niepewność, a czemu ostatnio gin Cię nawet nie zbadał? Próbuję się nie załamywać, ale czuję, że z każdym kolejnym cyklem będzie coraz trudniej...
    Ruby jesteś dziś moim Mistrzem :D haha rozśmieszyłaś mnie :) a napisz coś więcej o tym systemie czekającym?

Proszę Pani to taki system który dostała CzekającaMama od ginka :P zalezał do 10 dnia cyklu wstrzemięźliwość i potem jedziemy ile wlezie a potem czekamy na efekty, a coby nie było smutną naszej CzekającejMamie, że tak sama musi po suchu siedzieć to postanowiłam dołączyć do jej systemu :P

Jest jeszcze inna kwestia bo czekającaM zagroziła, że jak się uda to opatentuje więc ja szybko skorzystam póki jeszcze za darmoszkę można :D a wy moje kochane będziecie musiały słono płacić potem chyba, że się jakoś dogadacie ;)

cinnamon cookie, nick nieaktualny, Smerfelinka, Kjopa3, Mundek, Paryzetka83, CzekającaMama, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ruby jak nic ciąża :D

uhuhu to czekam na pierwsze mdłości :D no chyba, żeby jeszcze najpierw na owulkę poczekać ? :p

cinnamon cookie, luna91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Proszę Pani to taki system który dostała CzekającaMama od ginka :P zalezał do 10 dnia cyklu wstrzemięźliwość i potem jedziemy ile wlezie a potem czekamy na efekty, a coby nie było smutną naszej CzekającejMamie, że tak sama musi po suchu siedzieć to postanowiłam dołączyć do jej systemu :P

Jest jeszcze inna kwestia bo czekającaM zagroziła, że jak się uda to opatentuje więc ja szybko skorzystam póki jeszcze za darmoszkę można :D a wy moje kochane będziecie musiały słono płacić potem chyba, że się jakoś dogadacie ;)
    Hahaha no padam dziś z Twoich tekstów :D może i ja się przyłączę od kolejnego cyklu póki za darmochę :D później to jeszcze się nie wypłacę :/ :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 4 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Szczerze mówiąc słyszałam jak cos o plamieniach ale nie krwawieniach obfitych , nie mam pojęcia czy to moze czymś skutkować . Daj znac co gin powiedział po wizycie

Do głównych objawów torbieli jajników należą:

zaburzenia cyklu menstruacyjnego,
    krwawienia poza terminem miesiączki,
    plamienia międzymiesiączkowe,
    bóle w podbrzuszu,
    bóle i kłucia jajnika,
    omdlenia,
    bóle głowy,
    mdłości i wymioty,
    wzdęcia i zaparcia,
    częste oddawanie moczu.

Więc o tym że krwawienie może być spowodowane torbielą wiedziałam.. Zresztą to już druga na tym jajniku.. Ale martwię się o ewentualnego fasola.. No i nie wiedziałam czy dupek też nie powoduje plamień czy krwawień.. Jak do wtorku nie będzie mocnego krawienia tylko dalej takie lekkie to pójdę i napewno dam znać :D Dziękuję za odpowiedz ;)

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hahaha no padam dziś z Twoich tekstów :D może i ja się przyłączę od kolejnego cyklu póki za darmochę :D później to jeszcze się nie wypłacę :/ :P

Najwyżej sprzedam ci cichaczem za drobną opłatą :P czekającaM i tak już będzie obrzydliwe bogata jak jak się uda nasz zacny plan :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:07

Wysłany: 4 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Najwyżej sprzedam ci cichaczem za drobną opłatą :P czekającaM i tak już będzie obrzydliwe bogata jak jak się uda nasz zacny plan :D
    To fakt... Ok to jak coś kasa pod ladą, może się nie dowie :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To fakt... Ok to jak coś kasa pod ladą, może się nie dowie :P

chyba, że cichaczem czyta to co najwyżej dostaniemy po głowach, ale i tak się opyla mówię ci :)

Jakie plany na weekend dziewuszki?

Wysłany: 4 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    chyba, że cichaczem czyta to co najwyżej dostaniemy po głowach, ale i tak się opyla mówię ci :)

Jakie plany na weekend dziewuszki?
    Liczę na to więc chyba zaryzykuję :D
    Ja w weekend wracam z urlopu, zajedziemy jeszcze w sobotę do rodzinki na noc, więc wieczorkiem jakaś kolacja i piwko, a w niedzielę już do domu :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Liczę na to więc chyba zaryzykuję :D
    Ja w weekend wracam z urlopu, zajedziemy jeszcze w sobotę do rodzinki na noc, więc wieczorkiem jakaś kolacja i piwko, a w niedzielę już do domu :)

a w ogóle to gdzie jesteście bo nie pamietami jak się bawicie? i co w pon do pracy?
    Widzę, że biedne same dzisiaj tu konwersujemy ;)

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ