X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam problem... jestem w pierwszym cyklu z clo i dupkiem.. Owulację miałam 17dc. Wczoraj 6dpo zaczęło się plamienie. Dziś jest mocniejsze, wręcz jakby lekkie krwawienie.. Czy to może być od duphastonu? Jest jeszcze możliwość że to oczyszczanie się jajników z torbieli ale już sama nie wiem bo ból mam jak miesiączkowy.. Miała któraś tak? Jestem przerażona a gin może mnie przyjąć dopiero we wtorek..

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam gdzie chodzisz nie ma położnej aby zadzwonić i sie zapytać , ja nic takiego nie miałam

Wysłany: 4 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A tam gdzie chodzisz nie ma położnej aby zadzwonić i sie zapytać , ja nic takiego nie miałam

Pisała do mojego ginekologa i stwierdził że to penie oczyszczanie się z torbieli, i że @ ma być bardzo obfita i wtedy mam odstawić dupka... Ale jest w ogóle szansa że się udało jeśli są te krwawienia? Nie zaszkodzi to ewentualnej ciąży?

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Marietta to trzymam kciuki za Ciebie:-) ostatnim czasem myelalam tylko o ciąży, teraz skupie się na mojej 6letniej córce:-) i mężu:-) poczekam na @, pójdę do gina..i czas pokaże. Mam nadzieję że ovu wnast.cyklu ssię pojawi i nie będzie żadnych przeciwwskazań do starań.

Rewelacyjny tok myślenia :) To ja zaciskam kciuki na następną owulkę i życze powodzenia:* :)

Ruby termin@ mam dopiero na 10 września, więc jeszcze tydzień... szybko wyszła mi beta, szybko się fasoLove zagnieździło, albo owulka była faktycznie ze 2 dni wcześniej. Nie doczekałam z testowaniem do terminu @ przez ogromne bóle, pojechałam z rana wczoraj do lekarza (taryfą o 6.30- takie to były bóle) i lekarka dała skierowanie na beta HCG, jak za darmo robią to machnęłam ;) W między czasie test sikany znalazłam z rana, gdzie się uwidoczniła kreska druga, i kolejne pięć testów już szybko i wyraźnie, mimo że nie poranny mocz.

Vesper lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka - ja też dzis liczyłam na wzrost a mój wykres przypomina fale na morzu i robi sobie ze mnie jaja. Ale dziś wstałam już wyluzowana. Co ma być to będzie :)

Dziewczyny lecę do pracy, strasznie mi się śpieszy, ale musiałam wejść do Was :D trzymajcie się :)

Vesper lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysiaanna2609 wrote:
    Pisała do mojego ginekologa i stwierdził że to penie oczyszczanie się z torbieli, i że @ ma być bardzo obfita i wtedy mam odstawić dupka... Ale jest w ogóle szansa że się udało jeśli są te krwawienia? Nie zaszkodzi to ewentualnej ciąży?
    Szczerze mówiąc słyszałam jak cos o plamieniach ale nie krwawieniach obfitych , nie mam pojęcia czy to moze czymś skutkować . Daj znac co gin powiedział po wizycie

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzentka83 no to też masz taką niepewność, a czemu ostatnio gin Cię nawet nie zbadał? Próbuję się nie załamywać, ale czuję, że z każdym kolejnym cyklem będzie coraz trudniej...
    Ruby jesteś dziś moim Mistrzem :D haha rozśmieszyłaś mnie :) a napisz coś więcej o tym systemie czekającym?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam dziś obrzydliwy sen o owadach, zmagałam się z nimi i nie mogłam zabić. Z ciekawości weszłam na sennik i tam jest napisane, że śniące się owady są sygnałem ciąży :D hehe - objaw ciąży: sen o owadach - może jednak będzie ciąża z bezowulacyjnego :D

Carolq, cinnamon cookie, Marietta, Bratek, Vesper lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Dziewczyny miałam dziś obrzydliwy sen o owadach, zmagałam się z nimi i nie mogłam zabić. Z ciekawości weszłam na sennik i tam jest napisane, że śniące się owady są sygnałem ciąży :D hehe - objaw ciąży: sen o owadach - może jednak będzie ciąża z bezowulacyjnego :D

A pająki to też owady? bo mi się pajak śnił dzisiaj :D

Vesper lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A pająki to też owady? bo mi się pajak śnił dzisiaj :D
    Też :D :D :D

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak nic ciąża :D

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzentka83 no to też masz taką niepewność, a czemu ostatnio gin Cię nawet nie zbadał? Próbuję się nie załamywać, ale czuję, że z każdym kolejnym cyklem będzie coraz trudniej...
    Ruby jesteś dziś moim Mistrzem :D haha rozśmieszyłaś mnie :) a napisz coś więcej o tym systemie czekającym?

Proszę Pani to taki system który dostała CzekającaMama od ginka :P zalezał do 10 dnia cyklu wstrzemięźliwość i potem jedziemy ile wlezie a potem czekamy na efekty, a coby nie było smutną naszej CzekającejMamie, że tak sama musi po suchu siedzieć to postanowiłam dołączyć do jej systemu :P

Jest jeszcze inna kwestia bo czekającaM zagroziła, że jak się uda to opatentuje więc ja szybko skorzystam póki jeszcze za darmoszkę można :D a wy moje kochane będziecie musiały słono płacić potem chyba, że się jakoś dogadacie ;)

cinnamon cookie, Carolq, Smerfelinka, Kjopa3, Mundek, Paryzetka83, CzekającaMama, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ruby jak nic ciąża :D

uhuhu to czekam na pierwsze mdłości :D no chyba, żeby jeszcze najpierw na owulkę poczekać ? :p

cinnamon cookie, luna91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Proszę Pani to taki system który dostała CzekającaMama od ginka :P zalezał do 10 dnia cyklu wstrzemięźliwość i potem jedziemy ile wlezie a potem czekamy na efekty, a coby nie było smutną naszej CzekającejMamie, że tak sama musi po suchu siedzieć to postanowiłam dołączyć do jej systemu :P

Jest jeszcze inna kwestia bo czekającaM zagroziła, że jak się uda to opatentuje więc ja szybko skorzystam póki jeszcze za darmoszkę można :D a wy moje kochane będziecie musiały słono płacić potem chyba, że się jakoś dogadacie ;)
    Hahaha no padam dziś z Twoich tekstów :D może i ja się przyłączę od kolejnego cyklu póki za darmochę :D później to jeszcze się nie wypłacę :/ :P

Ruby lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 4 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Szczerze mówiąc słyszałam jak cos o plamieniach ale nie krwawieniach obfitych , nie mam pojęcia czy to moze czymś skutkować . Daj znac co gin powiedział po wizycie

Do głównych objawów torbieli jajników należą:

zaburzenia cyklu menstruacyjnego,
    krwawienia poza terminem miesiączki,
    plamienia międzymiesiączkowe,
    bóle w podbrzuszu,
    bóle i kłucia jajnika,
    omdlenia,
    bóle głowy,
    mdłości i wymioty,
    wzdęcia i zaparcia,
    częste oddawanie moczu.

Więc o tym że krwawienie może być spowodowane torbielą wiedziałam.. Zresztą to już druga na tym jajniku.. Ale martwię się o ewentualnego fasola.. No i nie wiedziałam czy dupek też nie powoduje plamień czy krwawień.. Jak do wtorku nie będzie mocnego krawienia tylko dalej takie lekkie to pójdę i napewno dam znać :D Dziękuję za odpowiedz ;)

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hahaha no padam dziś z Twoich tekstów :D może i ja się przyłączę od kolejnego cyklu póki za darmochę :D później to jeszcze się nie wypłacę :/ :P

Najwyżej sprzedam ci cichaczem za drobną opłatą :P czekającaM i tak już będzie obrzydliwe bogata jak jak się uda nasz zacny plan :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:07

Wysłany: 4 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Najwyżej sprzedam ci cichaczem za drobną opłatą :P czekającaM i tak już będzie obrzydliwe bogata jak jak się uda nasz zacny plan :D
    To fakt... Ok to jak coś kasa pod ladą, może się nie dowie :P

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    To fakt... Ok to jak coś kasa pod ladą, może się nie dowie :P

chyba, że cichaczem czyta to co najwyżej dostaniemy po głowach, ale i tak się opyla mówię ci :)

Jakie plany na weekend dziewuszki?

Wysłany: 4 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    chyba, że cichaczem czyta to co najwyżej dostaniemy po głowach, ale i tak się opyla mówię ci :)

Jakie plany na weekend dziewuszki?
    Liczę na to więc chyba zaryzykuję :D
    Ja w weekend wracam z urlopu, zajedziemy jeszcze w sobotę do rodzinki na noc, więc wieczorkiem jakaś kolacja i piwko, a w niedzielę już do domu :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Liczę na to więc chyba zaryzykuję :D
    Ja w weekend wracam z urlopu, zajedziemy jeszcze w sobotę do rodzinki na noc, więc wieczorkiem jakaś kolacja i piwko, a w niedzielę już do domu :)

a w ogóle to gdzie jesteście bo nie pamietami jak się bawicie? i co w pon do pracy?
    Widzę, że biedne same dzisiaj tu konwersujemy ;)

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ