X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek otóż to, więc witaminki będzie łykać, tak jak i ja :)

Dziewczyny, ale mi się dzisiaj nie chce siedzieć w pracy. Masakra :/ Dobrze, że weekend wolny, a może uda mi się też jakieś wolne wreszcie wziąć, żeby trochę odpocząć, bo czuję się ostatnio non-stop zmęczona.

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba wszyscy tak dzisiaj... Tylko zerkają za okno... i na zegarek ;)))

Ech, u mnie w ogóle zjazd jakiś... Niech mnie ktoś przytuli ;((((((((((((((
    Małż w innym mieście (dziś wieczorem wraca, ale nie ma Go od wczoraj, a to już długo :P ;) ), więc w łóżeczku można się było przytulić jedynie do podusi ;/
    Staram się mieć dystans... ale gdzieś w głębi duszy liczyłam, że po Pregnylu będę mieć... no już nie mówię, że wykres zakończony na zielono ;) ale chociaż tak zwyczajnie, po prostu, wykres porządny. Wiadomo, że bywają wahania, ale tak czy siak tendencja wyrostowa powinna być. Ciężko znaleźć wykresy ciążowe bez takowej. A tu Gucio. Wiadomo, że jeszcze może się to zmienić, ale widzę, że póki co, tempka leniwi się, jak w zeszłym miesiącu. Z tym, że wtedy byłam po mocnej infekcji, więc łatwiej mi było to zaakceptować.
    Kurczę, zamiast polepszenia wykresów, to mam ostatnio gorsze. Co jest, no.... :(((

Już.

Przepraszam.

Musiałam sobie pomarudzić :(((

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulimyyyyyy! ;)

Wiesz, my z mężem też nie często jesteśmy oddzielnie. Do tej pory to były tylko pojedyncze noce raz na jakiś czas i raz dłuższa rozłąka (1,5 tyg.), jak był na targach w lutym (akurat też w walentynki :P). Teraz znów jedzie na targi i nie będzie go od niedzieli do niedzieli i wtedy na pewno będę Wam ciągle płakać :P

Marudź sobie ile chcesz Kochana. Zresztą jak tu już ktoś ładnie napisał, póki nie ma @, jest nadzieja ;) Poza tym może ten pregnyl tak od razu nie zdziałał cudów, ale w następnym miesiącu będzie lepiej? Ściskam mocno, ziewając nieco przy tym ;)

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a ty dobrze mierzysz tą temp? może jakiś błąd popełniasz, albo taki twój urok, u mnie też szału nie było więc wolę nie mierzyć żeby się nie denerowować...

ruda69742 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, mierzę tempki już od kwietnia - to już 5-ty cykl. Nie sądzę więc, żeby teraz dopiero wkradł się jakiś błąd w metodyce ;/
    Początkowo był ewidentny skok po domniemanym terminie ovu. Nawet, jak przeszłam z Luteiny na Duphaston. A teraz jakiś misz-masz. Na upartego jaaaaaakiejś tam tendencji można się dopatrzeć, ale mega miernej. Coś jest nie halo. Kurtka jasna, no ;/
    Smerfelinka - mój Małż w weekend w domku będzie. Mega zapracowany pewnie, ale będzie. Więc wtedy On mnie wytuli i będę miała energię tulić Ciebie ;) A na razie dziękuję za tulenie mnie ;) :-*

Smerfelinka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a czemu masz tam puste kółeczka na wykresie, tem mierzysz zawsze o tej samej godz widzę? Też tulam tulam :)

Kjopaaa jak tam młody dzisiaj?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Bratek moim zdaniem on Ci owulacji nie wyznacza przez te puste kółeczka, one oznaczają że temperaturę należy zignorować, a owulacje wg mnie miałaś ok 14 dnia.
    Ja mam ostatnio gorszy humor więc od razu przepraszam za nie udzielanie się należycie na forum, śledzę was non stop

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Hej,

Bratek moim zdaniem on Ci owulacji nie wyznacza przez te puste kółeczka, one oznaczają że temperaturę należy zignorować, a owulacje wg mnie miałaś ok 14 dnia.
    Ja mam ostatnio gorszy humor więc od razu przepraszam za nie udzielanie się należycie na forum, śledzę was non stop

też się właśnie zastanawiałam czy to nie przez te puste kółka...znaki na niebie i ziemi pokazują, że właśnie w okolicach 13,,14 dnia była Owulacja:)

A skąd ten zły humor Katiusza?

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku chociaż ja już przeżywam, to nie napisałam najważniejszej rzeczy... Mój mąż wyjeżdża dopiero na przełomie września i października :P A ja już się zastanawiam, jak to będzie, jednak podskórnie czuję, że tulenie się przyda ;)

Dziewczyny mają rację, może to te puste kółeczka? Wiesz w ogóle dlaczego cały czas takie są?

Katiusza jeśli będziesz chciała, to zawsze możesz się nam wyżalić i zrzucić, co na serduchu leży, to może lżej się zrobi ;)

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 23dc i znowu śluz z krwią. ..nie wiem czy tak szybko @ przyszła czy plamienie. ..

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mój humor sama jestem sobie winna, nakręcam się że to ten miesiąc że zobaczę dwa tłuściochy a potem wraca do mnie świad rzeczywisty i ktoś tam w środku mówi mi że tak nie będzie bo niby czemu. Niby cykl pięknie się zapowiadał no oprócz wizyty u ginekologa. Owulację czułam, owu ją wyznaczyło, mam mdłości, wzdęcia, biust ogromny rozsadzający od środka, ciągłe zmęczenie a teraz jeszcze kolejny wzrost temperatury, no i męża który jak nigdy w tym cyklu powiedział że na bank się teraz uda. ale jakoś przeczucie mi mówi że dupa z tego będzie.

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza ja w takim razie mocno zaciskam kciuki Kochana! Wykres masz piękny, ale na test może być za wcześnie. Jeszcze nic nie jest przesądzone ;)

katiuszaa lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml

kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby młody już lepiej. Dziś płakał ale wypuścił mnie z sali. Rozmawiałam z nim jeszcze i z pedagogiem i jednak zostaje w zerówce. Tak będzie dla niego lepiej a płacz ustanie. Już jest lepiej więc kwestia przyzwyczajenia się głównie do dzieci.

Bratek jak się wpisuje w wykresie temperaturę to jest tam okienko ustaw temperaturę jako domyślną i kółka zrobią się pełne.

Temperatura spadła dziś. Test negatywny ale później patrzę i wydawało mi się że cień jest odłożyłam i potem patrzę a on taki jakby zalany do tego miejsca :-P. Nie ma to jak testy allegro.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z doświadczenia wiem ze nakręcanie się jest złe :( ja przez 3 cykle byłam osłabiona , chciało mi sie wymiotować bolały mnie piersi, i resztę objawów ciążowych a pózniej okazywała sie lipka , wiem ze to ciężkie . Oczywiście Katiusza życzę Ci tego czego każda z nas pragnie i aby Twoje objawy jednak były prawdziwymi

katiuszaa, ruda69742 lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzentka83 no to też masz taką niepewność, a czemu ostatnio gin Cię nawet nie zbadał? Próbuję się nie załamywać, ale czuję, że z każdym kolejnym cyklem będzie coraz trudniej...
    Ruby jesteś dziś moim Mistrzem :D haha rozśmieszyłaś mnie :) a napisz coś więcej o tym systemie czekającym?

Bo podejrzewałyśmy ciążę i jak to ujęła jeśli plemnik z jajeczkiem się spotkali to nie będziemy im przeszkadzać :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Bo podejrzewałyśmy ciążę i jak to ujęła jeśli plemnik z jajeczkiem się spotkali to nie będziemy im przeszkadzać :)
    Ahhhh rozumiem :) czyli lepiej teraz się zbadaj :) kiedy się wybierasz na wizytę? Mi kazał mniej więcej w połowie cyklu by wiedzieć na czym w ogóle stoimy..
    Kurczę, lecimy w takim razie z Małżem zaraz do apteki, ja dokupię inofem i jakieś witaminki i dla Małżonka też coś weźmiemy na poprawę armii :P ani warzyw nie je, ani ostatnio przez wojsko dobrego jedzenia, schudł 13 kilo... Czas się brać za siebie :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą połową cylku to niezły pomysł, ale umówiona jestem po @ :)
    Za to może da mi skierowanie na usg i to zrobię w okolicy owu :)

Tylko, że to plan na przyszły cykl, w tym wciąż czekam na wyznaczenie owulacji i się doczekać nie mogę :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój misterny plan legł w gruzach :( zadzwoniłam do doktorka i okazało się,że jest na urlopie i dopiero 2 października mogę przyjść ... no cóż zapisałam się, ale jestem nie pocieszona, że nie teraz kiedy owulka będzie czy miała by być...

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u Ciebie jeszcze nie wszystko stracone :) u mnie to już po owu a temperatura niska więc nie mam na co liczyć w tym cyklu... Wizytę mam 30 czyli akurat powinnam mieć max 12 dc.

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no ja jestem przed owulką i mam ambitny plan na ten miesiąc zobaczyć dwie krechy, ale chciałam podejrzeć na usg 11-tego czy był owulka, a tak to pójdę zaraz po @ i nic nie zobaczę :/

cinamon póki nie ma @ nic nie jest stracone:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:01

cinnamon cookie, ruda69742 lubią tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ