X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś o "testach ciążowych" na poprawę humoru: http://joemonster.org/art/22281

Smerfelinka, Ruby, luna91, Vesper lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Coś o "testach ciążowych" na poprawę humoru: http://joemonster.org/art/22281

haha dobre to co dziewczyny który test wybieracie? Ja piwny jak nic nie pokaże to może nasikam na pszenice, a potem może pójdą w ruch kolejne ;) może któryś w końcu coś pokaże nie?

ruda69742 lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwny też mi się podoba, a wróżenie z moczu to i tak uprawiam przy każdym teście :)

Vesper, ruda69742 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko ona cebulę się nie skuszę -podziękuję:) a mocz mamy już obcykany to fakt:)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te testy zobaczę na laptopie bo teraz tylko na telefonie siedzę :) z tym, że nie wszystko stracone to do Paryzetki było bo Ty Ruby to wiem, że jesteś przed wielkimi dniami i robota przed Tobą :D

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon cookir - Ja się nie nastawiam - co ma być to będzie :)

Ciekawe co mój wykres pokaże jak w niedziele tempki nie zmierzę. Będziemy od jutra ze znajomymi na działce, a tam jest jeden pokój wspólny, więc mierzenie dowcipne odpada, nawet toaleta na dworze, w dodatku sławojka :) Fajny weekend się zapowiada :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zalamana, dostałam@ :-( mój cykl po cb trwał tylko 22dni :-( czemu tak szybko???? Zawsze cykle mialam regularne 26-28dni a tu...czyli pewnie następny będzie bezowulacyjny...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam, bo cykle mi się wyraźnie skracaja więc chyba rezerwy jajeczkowe już się kończą. ..za 4ms kończę 30lat:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Tak sobie pomyślałam, bo cykle mi się wyraźnie skracaja więc chyba rezerwy jajeczkowe już się kończą. ..za 4ms kończę 30lat:-(

eee żaden wyznacznik, ja też skończę za 4 miechy 30 i mam cykle 32 więc gdzie tu logika? nie ma znaczenia kochana:) lepiej krótsze bo masz więcej cykli w skali roku niż ja:)

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też pewnie lipa ,wysyfilo mnie jak nastolatkę. wiec kolejny cykl w plecy . malpiszon tuż tuż . ..

mimona

Wysłany: 4 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Cinnamon cookir - Ja się nie nastawiam - co ma być to będzie :)

Ciekawe co mój wykres pokaże jak w niedziele tempki nie zmierzę. Będziemy od jutra ze znajomymi na działce, a tam jest jeden pokój wspólny, więc mierzenie dowcipne odpada, nawet toaleta na dworze, w dodatku sławojka :) Fajny weekend się zapowiada :)
    Faktycznie super weekend :) ale znając mnie to znalazłabym miejsce by zmierzyć tempkę :P choćby nawet zapisać ją w pustym kółeczku :P ciekawość by mnie zeżarła :P no i nie chciałabym przerywać wykresu, czy się nie przerwie nic?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 14:57

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Robiłaś badania jakieś? Czemu sie obawiasz ze rezerwa jest niska?

Ja mam 29 lat, amh na poziomie 45latniej kobiety, to mój 70cykl. Ale pierwszy bez starań.
    Bierzesz progesteron? Badałas jego poziom? Jak długa masz fazę lutealna? Moze trzeba ja tylko progesteronem podciągnąć żeby cykle były dłuższe
    Progesteron w 20dc miałam 15,25. Nie biorę żadnych leków. Ovu miałam szybko podejrzewam ok.10dc, faza lutealna za krótka, 19dc plamienie, mega silny ból jajnika-4cm torbiel. W pon.bedę dzwonić do gin o wcześniejszą wizytę i niech mi coś przepisze...

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• luna91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po ciężkim dniu pracy!

No to fakt od rana dziś wesoło, ale to chyba ten weekend tak na nas działa. Ja mam wolny akurat i się mega cieszę, tylko właśnie z tymi planami kiepsko... ale na spontanie najlepiej :)

Lucyna - ja myślałam o castagnusie, ale właśnie chyba lepiej by było u mnie te zioła ojca Sroki - możecie cos o nich powiedzieć? Czytałam kilka dobrych wypowiedzi na ten temat :)

cinamon cookie - uwielbiam góryyyyy :) Kochana nie trać nadziei, póki nie ma @ to jest szansa - gorzej u mnie :D

Bratek - u mnie wykres to wielkie niawiadomo co i odpowiada chyba mojemu nastrojowi - tempka w górę to i humor lepszy chociaż teraz to mi wszystko jedno :P Mój M też dziś wraca a wczoraj wyjechał z rana, czekam na niego z niecierpliwością :D

katjusza - nie przesądzaj niczego, trzymam za Ciebie mocno kciuki :)

kjopa - jak przeczytała o tym cieniu kreski to aż mi się gorąco zrobiło :P Może za wcześnie testujesz, wstrzymaj sie ;)

Z tymi testami dobre :D Generalnie wiedzieli, że dzwoni, ale nie wiedzieli, w którym kościele :D Dobrze z moczem kombinowali,a poza tym ten z 7 punktu też źle nie mówił. Hehe ja bym jeszcze dorzuciła sen o owadach :D

kas50 - nie wkręcaj sobie niepotrzebnie, nic Ci się nie kończy :) Widzę, że jesteś załamana i Cię doskonalę rozumiem, bo ja też mam takie chwile, że sobie myślę, że nigdy i sie nie uda, ale wiem, że to nie jest prawda. 30 lat to żaden wiek! Kobiety po 40 normalnie zachodzą i to one mogą się zastanawiać jak czy się uda, ale nie młoda kobitka ;)

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mamy juz 200 stron naszych bazgrołków!! :D chyba trzeba jakoś to uczcić??? Kto ma jakiś pomysł? :D

Reni555 lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby też jesteś ze stycznia?:-) trochę podniosła mnie dziś na duchu rozmowa z mężem, powiedzialam że dostałam @, zapytał tylko kiedy znowu zaczynamy i że taki problem braku na razie ciąży to zaden problem i mamy cieszyć się że mamy siebie i jesteśmy zdrowi:-) no cóż. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:43

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby też jesteś ze stycznia?:-) trochę podniosła mnie dziś na duchu rozmowa z mężem, powiedzialam że dostałam @, zapytał tylko kiedy znowu zaczynamy i że taki problem braku na razie ciąży to zaden problem i mamy cieszyć się że mamy siebie i jesteśmy zdrowi:-) no cóż. ..

Kas nie Ja z Grudnia, to chyba źle obliczyłam :P

Wysłany: 4 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna91 wiem Kochana, że dopóki nie ma @ to nic straconego, ale ta tempka w dole to nic dobrego nie wróży... :/ ale nie przejmuję się tak bardzo :) trochę przykro, wiadomo, marzyła mi się taka cudowna "pamiątka" poślubna:))) byłoby cudownie... No ale niestety chyba jednak się nie udało :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówko za nasze 200 stron! 35pijacy.gif

cinnamon cookie, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko laski zapomniałyście, że w weekendy się nie dołujemy?:)
    cinamon można by jakiś dobry trunek otworzyć na celebrowanie 200 strony ale aktualnie mam tylko piwo bezalko w lodówce i maślankę :P

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ