X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Pytałyście o Castagnus.... castagnus to lek ziołowy pomaga zafasolkowć wyłącznie tym które mają delikatnie podwyzszona prolaktyne, bo on ma za zadanie ja obnizyc, a wiadomo jesli jest choc troche podwyzszona to moze nie byc owulacji. Jesli ktos nie ma problemow z prolaktyna to on jest niepotrzebny, ja go stosowalam bo mialam podwyzszona ale mi nic nie pomogl.

po 5 latach- sukces!
    oby się udało tym razem ....
  • Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skad bierze sie plamienie przed @? zawsze mialam 1-2 ciemnobrązowe a teraz jakies jasno rozowe :/ nie wiem dlaczego? który hormon zawodzi w takiej sytuacji?

po 5 latach- sukces!
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    a w ogóle to gdzie jesteście bo nie pamietami jak się bawicie? i co w pon do pracy?
    Widzę, że biedne same dzisiaj tu konwersujemy ;)
    Jesteśmy w górach :) Białka i Zakopane, wcześniej weekend w Krakowie :) do pracy mam dopiero w środę więc jeszcze dwa dni leniuchowania w domu :) długo czekaliśmy na ten wyjazd bo to i urlop i podróż poślubna w jednym, do tego Mąż ukończył przygotowanie wojskowe więc przez 4 miesiące widzieliśmy się tylko na weekendy... Na szczęście już to z głowy :) minęły wszelkie stresy i myślałam, ze właśnie może uda się ustrzelić fasolkę na tym urlopie bo chyba była owu ale jednak nic z tego... Cóż, życie :P nie można mieć wszystkiego na raz :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Ja od rana w pracy. Myślałam, że będzie już lżej, ale znów kocioł. Na szczęście nie aż taki, jak ostatnio :)

Ruby mnie lekarz bardzo podobnie zalecił. Bezpośrednio po @ możemy raz sobie pozwolić, a później zalecił wstrzemięźliwość. Niestety w tej chwili ciężko byłoby nam taki plan zrealizować, ale jeśli do grudnia nie zaskoczy - cudem chyba, to wtedy wprowadzamy właśnie taki plan w życie. Plus żelik (mam nadzieję, że do tego czasu coś o nim napiszesz) i już wtedy nie ma na nas mocnych :D No chyba, że październikowy miniurlop poskutkuje...

Lucynko takie plamienia mogą być spowodowane niedoborem progesteronu, chociaż u mnie jest on w normie, a też je mam i dopiero będę szukać innej przyczyny. Chociaż u mnie to właśnie takie brązowe są...

Cinnamon cookie ale Wam dobrze! Ja po prostu kocham góry :D I już nie mogę się doczekać wyjazdu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 10:53

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

👩37 lat 🧑39 lat

31.07.2025 - ⏸️ naturals 🤯
    1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    4.08. - bHCG 45 mlU/ml 🤞 prog 26,30 ng/ml
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    19.08 - bHCG 7781 mlU/ml 🍀 prog 26,20 ng/ml
    20.08 - jest ❤️
    26.08 - 0,77 cm Misia Haribo 🥰
    10.09 - 2,26 cm 😍
    29.09 - nifty prawidłowe - czekamy na zdrową Basieńkę 🩷
    6.10 - prenatalne super - 6,4 cm Dzidziutka 🥳

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔
    14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️- pusty pęcherzyk 💔
    kwalifikacja z MZ - 10.06
    21.08.2023 - transfer❄️ 💔
    luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf

starania od 2014

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon to wspaniale że odpoczeliście, stresy na bok i jazda na całego teraz ;)

Smerfelinka- zdam reację, w niedzielę wielka inauguracja!!!! także do poniedziałku wytrzymaj :)

Lucynka- nie pomogę bo nie wiem, nie mam plamień i w tej materii niestety nie mogę się udzielić :/

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zaczekam, mnie i tak aż tak się nie spieszy. Niestety... Na razie zdajemy się na los, a starania na dobre od grudnia, tak jak już wcześniej pisałam.

A u Ciebie owu zaraz?

👩37 lat 🧑39 lat

1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    20.08 - jest ❤️
    10.09 - 2,26 cm 😍

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔

starania od 2014

preg.png
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odebrałam dzisiaj badania robione w 23dc
    progesteron 18,10
    prolaktyna 20 ,8
    testosteron 0,4
    Dheas 5,4 co sądzicie dobre czy nie .

mimona
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinka wrote:
    Kochana zaczekam, mnie i tak aż tak się nie spieszy. Niestety... Na razie zdajemy się na los, a starania na dobre od grudnia, tak jak już wcześniej pisałam.

A u Ciebie owu zaraz?

u mnie Owu przewidziana na 9-10 ale w niedziele robimy rozgrzewkę jakby tak czasem wcześniej przylazła to tzreba być przygotowanym:)

Mimona nie znam się ale z tego co laski piszą to progesteron wydaje się być dobry:)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzejmie donoszę, że mój wykres odpowiada chyba raczej memu ciśnieniu, niż oczekiwanym temperaturom :P (co za pogoda, brrrrrr.....)
    Bardzo proszę mu nawrzucać, bo nie po to się dziabałam w swój pokaźny zadek, żeby teraz nic z tego nie było... >:-( ;)

mimona - wyniki zawsze dobrze wrzucać wraz z normami danego laboratorium ;)

luna91 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski. Ale tu panuje dziś fajna atmosfera :)
    Do mnie przyszła @ coś mi się cykl skrucił. Ale nawet tak bardzo się nie smutam, chyba dlatego że męża cztery dni nie widziałam a dziś zobacze. Tak że dziś planuje zakupy i testów ovu i specyfików na śluz- je się zaczyna brać/pić po okresie ?
    Mój mąż w nocy na weekend przyjeżdża z Niemiec, jutro chyba się wybierzemy na zakupy bo muszę kupić kieckę na ślub.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ty się w takim razie kawy napij to może i temp skoczy, pogadam pogadam choć nie lubię się kłócić,ale mam inne wyjście? dzisiaj jestem dość rozmowna co można zauważyć więc się poświęcę, ktoś musi tu zaprowadzić porządek :D

Bratek lubi tę wiadomość

• Lucyna Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał o jakims specyfiku dla męża na poprawę jakości żołnierzyków :) jak nazywa się to cudo ? bo nie mogę znależć :)

po 5 latach- sukces!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć laski. Ale tu panuje dziś fajna atmosfera :)
    Do mnie przyszła @ coś mi się cykl skrucił. Ale nawet tak bardzo się nie smutam, chyba dlatego że męża cztery dni nie widziałam a dziś zobacze. Tak że dziś planuje zakupy i testów ovu i specyfików na śluz- je się zaczyna brać/pić po okresie ?
    Mój mąż w nocy na weekend przyjeżdża z Niemiec, jutro chyba się wybierzemy na zakupy bo muszę kupić kieckę na ślub.

Bo to piątek trzeba się radować :D następny dopiero za tydzień :)
    A ten cykl niech się skraca to jeszcze we wrześniu zatestujesz z nami, a jak wiadomo we wrześniu statystyki mają być podwojone tak więc na kogo wypadnie na tego bęc :)
    Udanych zakupów, zazdroszczę ale już roztrwoniłam moją wypłatę jakieś 5 dni po otrzymaniu przelewu :(

• Bratek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby.... ja już na kawę patrzeć dziś nie mogę... ;))))
    Moje standardowe ciśnienie jest w okolicach 100/60, więc w taką pogodę jest katastroooofaaaaaa....spaaaaaaććććć..... A tu w robocie od 10:00 do 21:00, bleeeee..... ;)

Lucyna - duuuużo tego jest. Androvit, Salfazin, FertilMan/FertilMan Plus, Profertil, ProSeed....... ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ruby.... ja już na kawę patrzeć dziś nie mogę... ;))))
    Moje standardowe ciśnienie jest w okolicach 100/60, więc w taką pogodę jest katastroooofaaaaaa....spaaaaaaććććć..... A tu w robocie od 10:00 do 21:00, bleeeee..... ;)

Ja też jestem niskociśnieniowcem mam - takie saame jak ty - przybij piatkę :P
    Szybko zleci - zobaczysz :) ewentualnie czasem coś skrobniemy żebyś miała co czytać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą szkoda, że nie można tutaj czcionki zmieniać kolorów dodawać, byłoby znacznie weselej nie sądzicie?

ruda69742 lubi tę wiadomość

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby rozgrzewka bardzo ważna rzecz! Jako biegaczka mogę Ci coś o tym powiedzieć :D Bez rozgrzewki to tylko kontuzji można się nabawić, a w przypadku starań to raczej wszystkie członki powinny być w pełni sprawne :P
    A z czcionkami już próbowałam, ale mi nie wyszło...

Bratek to tak jak u mnie z ciśnieniem. Zwykle mam bardzo podobne i dziś tez zasypiam, więc coś w tym jest ;)
    A powiedz Kochana czy te specyfiki na receptę, i czy można je bezpiecznie tak samemu stosować, czy konieczna jest konsultacja z lekarzem? Ja na razie mojemu daję tylko kwas foliowy i menmag, który ma oprócz magnezu parę innych ciekawych składników, np. macę.

Mimona wg. mnie prolaktyna i progesteron ok, ale rzeczywiście przydałyby się normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 12:37

👩37 lat 🧑39 lat

1.08. - bHCG 16 mlU/ml 🍀
    6.08. - bHCG 99 mlU/ml 🍀
    8.08 - bHCG 287 mIU/ml 🤞
    20.08 - jest ❤️
    10.09 - 2,26 cm 😍

15.05.2025 - transfer 💔
    8.02.2025 - transfer💔

starania od 2014

preg.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff, jak dobrze, że ktoś jeszcze na forum przysypia razem ze mną ;)
    Ruby - tak, od strony graficznej OF ma troszkę za mało możliwości, jak dla mnie :)

Smerfelinka - myślę, że te możesz bezpiecznie stosować. Nad specyfikami typu buzdyganek bym się zastanawiała, ponieważ on podnosi testosteron, a niektórzy mężczyźni mają go i tak za dużo - więc bez badania krwi lepiej nie ryzykować. Ale witaminy? W dzisiejszych czasach chyba mało kto ma ich za dużo, a już zwłaszcza faceci ;/

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie racje ,napisze z normami jak wrócę z pracy po 23. miłego dnia życzę :)

mimona
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jeszcze w pracy...planuję kupić sobie jakiś perfumik tak na polepszenie nastroju:-)

ruda69742 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ