X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Skoczyliśmy z Mężem n spontana do mojego brata nad morze, wzięliśmy wolne i robimy sobie długi weekend , moze cos z tego wyjdzie bo jak pisałam testy u mnie ovu nie widza wiec jest troszkę gorzej , zastanawiam sie nad Afrodytą jakaś opinia ? Czy polecacie jakiś inny mikroskop?
    Hehe no to mieliśmy ponad 3 godziny gadania z mężem w drodze , poruszaliśmy rożne tematy, powiedziałam mu o portalu, forum itd. Na co mój Maź stwierdził ze (staramy sie ) to nieodpowiednie słowo bo brzmi jak bysmy chcieli a niemogli , i ze wolałby bysmy używali słów ( oczekujemy) . W jakims sensie na jego pokręcony sposób rozumowania można mu przyznać racje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 22:58

• Vesper Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Skoczyliśmy z Mężem n spontana do mojego brata nad morze, wzięliśmy wolne i robimy sobie długi weekend , moze cos z tego wyjdzie bo jak pisałam testy u mnie ovu nie widza wiec jest troszkę gorzej , zastanawiam sie nad Afrodytą jakaś opinia ? Czy polecacie jakiś inny mikroskop?
    Hehe no to mieliśmy ponad 3 godziny gadania z mężem w drodze , poruszaliśmy rożne tematy, powiedziałam mu o portalu, forum itd. Na co mój Maź stwierdził ze (staramy sie ) to nieodpowiednie słowo bo brzmi jak bysmy chcieli a niemogli , i ze wolałby bysmy używali słów ( oczekujemy) . W jakims sensie na jego pokręcony sposób rozumowania można mu przyznać racje

może masz testy allegrowe jak ja :P one jakieś kulawe som :P

Carolq lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    może masz testy allegrowe jak ja :P one jakieś kulawe som :P

No tak niby takie czule i wogole , ale jak miała śluz wydaje mi sie ze płodny sprawdzałam z domowe laboratorium i tez nic ;/
    A jakiej firmy polecasz ?

• Vesper Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecają facelle z rossmana, ponoć najczulsze. Ja dopiero zaczynam przygodę z sikaniem na patola ;)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• luna91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolqu - ja przeżywam i to strasznie jak widzę kobietę z wózkiem lub w ciąży. Ale dziewczyny, my nie wiemy ile może ta kobieta przeszła, żeby być w tej ciąży. Mąż też mnie chroni przed takimi spotkaniami (jak już pisałam wcześniej spotkanie z ciężarną szwagierką). Kochani są ci nasi faceci.

Smerfelinka - gratulacje :D Pozazdrościć kondycji! A z tym październikiem to chyba jakieś przeznaczenie :) Owocnych starań Wam życzę a przede wszystkim przyjemnych.

Marietta - gratuluję Ci i trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się po Twojej myśli :) Zazdroszczę!

Bratek - ale mnie pocieszyłaś! Niech Ci dziewczyno Bozia w dzieciach wynagrodzi. Takim małym wpisem dałaś mi nadzieję :) Wiem, że strasznie panikuję i wiele dziewczyn walczy o ciążę dłużej, ale ja juz taka jestem. Mój mąż ma ze mną przekichane... czasami jak mi w pracy coś nie wyjdzie to zaraz mam czarne myśli, że mnie wyrzucą albo, że przyjedzie prezes i na mnie nakrzyczy a tak na prawdę nie ma nic strasznego.Ja też mam microlife - chyba wszystkie kupujemy w jednym miejscu :D

kas50 - trzymaj się, ja przeszłam też swoje i wiem jak to boli. Najgorsza jest ta nadzieja, której nagle nie ma, tylko, że ja dłużej żyłam w nieświadomości. Przykro mi,ale pewnie Ruby ma rację :(

hahaha, dziewczyny śmiać mi się chce jak czytam te Wasze wpisy: zaułek pytonga, albo wpis vesper o tych cudach na ovu :D ja poczytałam parę wątków na owu i Twój wpis idealnie oddaje to co tu na tym forum się dzieje :D

Dziewczęta - ja w tym cyklu nastawiam się na @ i na jakieś wspomagacze i wizytę u gina od następnego cyklu. Choć tak jak Wy tu piszecie póki nie ma @ to nie tracę nadziei i jak napisała vesper na ovu takie cuda wychodzą, że i z bezowulacyjnego jest ciąża :D

Smerfelinka, Vesper lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Vesper - też chcę takiego zaciążenia - niech mi Baronowa da namiary na swojego lekarza. Dobry jest! B-) ;)
    luna91 wrote:
    Ja też mam microlife - chyba wszystkie kupujemy w jednym miejscu :D
    Na Allegro? ;)
    Cieszę się, że Cię pocieszyłam :)
    Też mam skłonność do przejmowania się na zapas ;) I mój Małż również ma ze mną wesoło ;)))))
    Damy radę, luna.... W końcu damy radę.... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 23:41

luna91, Vesper lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Przed chwilą miałam spotkanie z klientką, z 5 miesięcy temu projektowałam jej pokój dla jej 3 letniego synka, teraz przyszła bo chce zrobić remont w gabinecie kosmetycznym i wchodzi a ona jest w ciąży :( Czy Wy też się tak czujecie jak widzicie kobiety w ciąży czy tylko ja jestem tak porąbana że boli mnie wtedy wszystko od środka :( Mój Mąż mówi że fiksuje, i za bardzo się nakręcam ale ja nie potrafię wyluzować. Powiedzcie że nie zwariowałam ? ;/
    nie zwariowalas , ja jak widze kobiety w ciazy to az mi sie gotuje w srodku ;-P

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Mój Mąż robi tak samo, ale zawsze i tak jest najbardziej widoczne to co niedostępne :( jeszcze te pytania znajomych, rodziców no kiedy będziemy dziadkami i zdania no wiesz bo ta Anka od Władka znów jest w ciąży :( chyba nie odpowiem teściowej - staramy się ale nam nie idzie ;/ więc zmywam temat ale za parę godzin znów jest kolejna sytuacja, w której ja czuję się bezsilna i mam ochotę jej wykrzyczeć że to nie jej sprawa i się rozpłakać. Ostatnio też się pytała to powiedziałam jej że jak będę to na pewno nie będziemy tego ukrywać przez 9 miesięcy - pomogło na jeden weekend ;/
    ja mam identycznie , wszyscy w rodzinie juz maja dzieci i ciagle pytania kiedy my i kiedy my czasem mam dosc juz tego

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    mam Betę!! 13,65 :) malutka póki co, sprawdzać w poniedziałek przyrost? co mam wogóle robić?? :P
    gratuluje <3

Marietta, Carolq lubią tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 przytulam mocno, a tak bardzo zyczylam ci jak najlepiej , az mi sie plakac chce

kas50 lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjopa ten twoj wpis o badaniu szyjki ze zdjeciami duzo mi uswiadomilo , i te zdjecia super sprawa ;-)

Kjopa3, Marietta lubią tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    kas50 przytulam mocno, a tak bardzo zyczylam ci jak najlepiej , az mi sie plakac chce
    Mi też:-( no nic nie zrobię. Może przez tarczyce organizm pozbywa się zarodka...sama nie wiem...czekam na@

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i chyba sklaniam się ku temu że jednak była to biochemiczna. I pewnie moja sobotnia kłótnia z mężem się ku temu przyczynila, silny stres i płacz:-( czy po cb następuje normalnie @ a w nast.cyklu ovu? Boję się że znowu mi się nie uda. Czy jest szansa na zajście po cb czy trzeba zrobić przerwę? Wizytę u gin mam dopiero za 3tyg.po @.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Marietta Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boję się chwalić dzień przed zachodem słońca, ale u mnie tarczyca 2,5 tsh, testy owu z allegro nie wskazały owulki. Zdałam się na szyjkę śluz i temperaturę.
    Co do objawów- u mnie obajwy ciąży podobne do objawów torbieli, a może się nałożyły na siebie... :) Napewno to co mnie zachęciło do sikania już 7dpo (uważam, że owu był dzien wczesniej niż oznaczyło) to zapach puszki z piwem czy z pepsi, śmierdziała mi rdzą, jak przy poprzedniej ciąży. I ktoś mógłby się roześmiać, ale ja 7 dnia już widziałam cień :) Cyc normalny, tylko sutki bolą. I od dwóch dni lekko niedobrze, najgorzej wczoraj, byłam głodna jak wilk, a nic nie mogłam jeść. Boję się, że ta torbiel na lewym jajniku siedzi, w końcu pęknie, oby nie rosła... :)

A Wam jeszcze raz dziękuję za wszystkie gratulacje i wszystkie kciuki- trzymajcie jeszcze chwilę... niech się sprawa tej torbieli/ pozamaczicnej wyjaśni... :*

Mundek, Bratek, Vesper lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Tak czytam i chyba sklaniam się ku temu że jednak była to biochemiczna. I pewnie moja sobotnia kłótnia z mężem się ku temu przyczynila, silny stres i płacz:-( czy po cb następuje normalnie @ a w nast.cyklu ovu? Boję się że znowu mi się nie uda. Czy jest szansa na zajście po cb czy trzeba zrobić przerwę? Wizytę u gin mam dopiero za 3tyg.po @.

Kas50- mi lekarz powiedział, że dlatego sugerują testować dopiero w dzien @, bo biochemiczne ciąże to naprawdę spory odsetek :( Gdzieś nawet czytałam, że ze wszystkich zapłodnionych komórek tylko 20% się "przyjmuje". Myślę, że stres na tym etapie nie był czynnikiem, mogłobyć tak, że komórka/ plemnik był uszkodzony, organizm jest mądry, może sam rozeznał, że najlepiej uszkodzony zarodek nieprzyjąć.
    Jesteś na wygranej pozycji- wiesz, że zaszłaś, więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby być w ciąży- teraz tylko badania w celu usprawnienia organizmu :)
    Trzymaj się dzielnie, jesteś płodna- przynajmniej wiesz o tym :)

ruda69742 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie temperatura dalej nisko... Nie liczę już na ten cykl :( byle do @, wizyta u gin 30 i zobaczymy co tam się u mnie dzieje...

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta to trzymam kciuki za Ciebie:-) ostatnim czasem myelalam tylko o ciąży, teraz skupie się na mojej 6letniej córce:-) i mężu:-) poczekam na @, pójdę do gina..i czas pokaże. Mam nadzieję że ovu wnast.cyklu ssię pojawi i nie będzie żadnych przeciwwskazań do starań.

cinnamon cookie, Marietta, Bratek, Vesper lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas50 dobre podejście :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    A u mnie temperatura dalej nisko... Nie liczę już na ten cykl :( byle do @, wizyta u gin 30 i zobaczymy co tam się u mnie dzieje...

Ja też nie liczę na nic bo ... owulacji nie stwierdzono. Dziś liczyłam na wzrost a tu dupa :( Chyba też się do gina przejdę bo ostatnio nawet mnie nie badała :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo:)

Marietta a ty na kiedy miałaś mieć @?

Laski nie ma co rozpaczać piatek jest sikamy, działamy, świętujemy, kto może niech łapie za % i po weekendzie znowu można smęcić a tymczasem kazy dla siebie coś miłego znajdzie w weekend ;) Ja jeszcze do niedzieli muszę się wstrzymać z pytongowaniem bo idę systemem czekającym a po tym systemie nie ma opcji trza zachodzić więc nie mogę nawalić wiecie ;)

Ubrałam nawet odpowiednią koszulkę do dnia dzisiajszego coby podkreslić jego dostojność "Friday is my second favorite F word " że niby co na pierwszym ? :P

cinnamon cookie, Vesper, ruda69742 lubią tę wiadomość

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ