X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolqu - liczysz wiek ciąży od daty ostatniej miesiączki? Bo ja właśnie nie wiem jak mam liczyć. Moja beta wskazuje na 5 lub 6 tydzień.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak bym był w 7 tygodniu bo miesiączkę miałam 1 sierpnia :) więc od tak mi się wydaje owulacji odjęłam 2 tygodnie :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Kjopa3 nie biorę w tym momencie progesteronu,mam umowiona wizytę na 30.09 u gina i pewnie będę brać bromergon na zbicie prolaktyny. A co do momentu obu to tez ten 13dc mi nie pasował,bardziej 11,12... No nic zobaczymy:) ale dziekuje za info,zawsze więcej będę wiedzieć na przyszłe cykle :)

Aga ja zawsze patrzę na cykle głównie pod siebie ale moim zdaniem może coś z niego być. Pytałam o to czy bierzesz progesteron bo masz bardzo ładny wykres a to ze tempka tak ładnie idzie w górę to właśnie wzrasta progesteron. Zazwyczaj to jest tak że masz trzy dni w górę potem jeden w dół potem znowu trzy w górę i jeden w dół to mi się wydaje taki książkowy. A Ty masz taki inny ładny i wydaje mi się że takie właśnie kończą się zielonością.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna wstaw swoje normy jak możesz chce coś sprawdzić bo one u mnie są takie rozbite i się bardzo pokrywają ;) chociaż jak Ty byłaś w 4 tyg. to też miałaś mniej więcej na takim poziomie jak ja ?

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Carolqu - liczysz wiek ciąży od daty ostatniej miesiączki? Bo ja właśnie nie wiem jak mam liczyć. Moja beta wskazuje na 5 lub 6 tydzień.

Ogólnie liczy się od dnia ostatniej miesiączki chyba, że prowadzisz wykres i obserwacje i wiesz dokładnie kiedy miałaś owulacje to wtedy możesz liczyć od dnia owulacji ale wtedy chyba nie liczysz 40 tyg. bo wychodzi mniej. Byś musiała bardziej doświadczonych zapytać. Suwaczki odmierzają jednak od ostatniej miesiączki.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • CzekającaMama Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Gaduły :)
    Tak jak przypuszczałam pojechałyście po bandzie i ja teraz nie mogę się ogarnąć, żeby być w temacie, więc postaram się też coś skrobnąć - jest nadzieja, że uda mi się skrobnąć coś z sensem, chociaż dzień w pracy zaliczam do podłych.

madzikk - rewelacja :) Bardzo się cieszę, że nie masz żadnego cholerstwa, a z drugiej strony to twarda z Ciebie babka, że tak sobie poradziłaś z tym intruzem chlamydii nie wiedząc, że Cię przyatakował ;) Trzymam kciuki za teścik - sikaj ile wlezie toż to w końcu nasze ulubione zajęcie :-P

luna91 - szczerze mówiąc na Twoim miejscu wcale zbyt długo bym się nie zastanawiała i popędziłabym co sił po L-4, szkoda nerwów na pracę - teraz musisz mieć spokój i warunki do cieszenia się swoim nadzwyczajnym stanem. Gratuluję pięknej bety :)

Carolq - gratuluję pięknej bety i sama też taką chcę :)

Tyśkaa - witaj ponownie :) Ja mam podobne doświadczenia z testami z allegro, co Ty i tez już je totalnie olałam. Szkoda mi każdej złotówki wydanej na nie. Używam tych z Domowego Lab. i szczerze są najlepsze - bynajmniej jak dla mnie :-)

kamisia88 - gratuluję pięknego pęcherzyka i teraz rośnijcie już zdrowo i spokojnie. Rozsiewaj oczywiście wirusy na każdą stronę, bo chętnych tutaj wiele :-P

A u mnie znowu przestawienie owulki i jakby nie patrzeć zamiast gnać do przodu to się nieustannie cofam wrrr Dzisiaj kolejna zmiana i znowu jestem 3dpo a do testowania to hohoho aż do 25.09 muszę czekać, a wcześniej nie mam co robić, bo wynik może być zafałszowany przez podanie końskiej dawki pregnylu. Dzisiaj na zmianę pikają jajniki, z przewagą dla prawego i ciągle boli mnie podbrzusze, więc pewnie będzie jak zawsze.

A co do wieku ciąży, to z tego co czytałam i mówiły mi moje koleżanki liczy się od ostatniej miesiączki tak jak mówiła Kjopa3 :)

katiuszaa, kamisia88, luna91, Kjopa3, madzikk, Tyśkaa lubią tę wiadomość

CzekającaMama
    Aniołek [*]... 02.07.2016... 8tc
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Melduję, że na usg widac dziś było piękny pęcherzyk żółtkowy, 4 tydzień:)

Kamisia, gratuluje, wspaniała wiadomość : )

kamisia88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:

Ginekolog będzie liczył od daty ostatniej miesiączki

Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od cykli termin porodu też się wylicza tak przy dłuższych cyklach

data ostatniej miesiączki + rok- 3 miesiące +7 dni + różnicę między 28 cyklem a dłuższym
    w moim przypadku
    1 sierpnia - 3 miesiące - 1 maj
    + 7 dni + 44-28 = 23 maj

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któras chce wiruska znad morza? Zapraszam, chetnie się podzielę szczęściem :D

Carolq, CzekającaMama, Kjopa3, Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Ginekolog będzie liczył od daty ostatniej miesiączki

taki jest prawdziwy wynik 2 tygodnie przed ovu już byłaś w ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Bratek?

luna91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Może któras chce wiruska znad morza? Zapraszam, chetnie się podzielę szczęściem :D

Dawaj ja też mieszkam nad morzem, więc może w końcu się zarażę :-P

CzekającaMama

Wysłany: 14 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A gdzie jest Bratek?

No właśnie któraś z Was wie co z Bratkiem?

CzekającaMama

Wysłany: 14 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jak tam się czujesz? Jakieś kolejne ciążowe objawy odnotowałaś? Miałyśmy iść łeb w łeb ale ja się cofam, więc na mnie nie czekaj z testowankiem tylko sikaj na testy ile wlezie :-P

CzekającaMama
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Dawaj ja też mieszkam nad morzem, więc może w końcu się zarażę :-P
    Należy ci się! Wam, nam wszystkim :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającaMama wrote:
    Ruby jak tam się czujesz? Jakieś kolejne ciążowe objawy odnotowałaś? Miałyśmy iść łeb w łeb ale ja się cofam, więc na mnie nie czekaj z testowankiem tylko sikaj na testy ile wlezie :-P

No boli mnie codziennie brzuch, podbrzusze i pikają jajniki ale może to być raczej na tle stresowym, poza tym nie mam w ogóle ciążowej tempki i to mnie najbardziej martwi także znowu będzie kupa...pewnie testować będę i czarować żeby jakieś cienie zobaczyć...

edit: a jak dostanę okres to nawalę się jak stodoła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Należy ci się! Wam, nam wszystkim :)

dzieki kamisia:* przydają się...

Wysłany: 14 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    No boli mnie codziennie brzuch, podbrzusze i pikają jajniki ale może to być raczej na tle stresowym, poza tym nie mam w ogóle ciążowej tempki i to mnie najbardziej martwi także znowu będzie kupa...pewnie testować będę i czarować żeby jakieś cienie zobaczyć...

edit: a jak dostanę okres to nawalę się jak stodoła :D

A ja nawalę się z Tobą Słońce, bo jak wiesz Paputka przewiduje u mnie ciążę dopieor kole grudnia, to będę mogła zalać się z Tobą w trupa - online :-P

CzekającaMama
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    taki jest prawdziwy wynik 2 tygodnie przed ovu już byłaś w ciąży :)

W pierwszej ciąży jak zakładali mi kartę ciąży to byłam bardzo zdziwiona, że tak liczą ; )

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ