X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    to jest nas dwie :*

To ja się też nieśmiało dołączam. Dzisiaj w drodze do pracy pół drogi łzy mi ciekły jak grochy. Dzisiaj wieczorem winko planuję i to nie jeden kieliszek ; )

Ścikam !

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jest czulszy niż te allegrowe?
    Nie wiem jakie te allegrowe mają parametry tzn jaką czułość :) te które kupiłam w Rossmanie mają 25 hcg a te z Tesco czy jak Jasminowa pisała też są w Auchan mają 10hcg więc spora różnica :) tyle że są takie zwykłe paskowe :) ale moja szwagierka mówiła, że na nim najszybciej się pojawił cień kreski a na tych z apteki nic a nic :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle witam z rana : ) nadrabiam zaległości od wczoraj trochę stron powstało.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :)

Kjopa- wczoraj robiłam betę to byłam według OF 8 dni po owulacji,

Patutka-powodzenia w pracy, fajnie, że udało Ci się znaleźć

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    To ja się też nieśmiało dołączam. Dzisiaj w drodze do pracy pół drogi łzy mi ciekły jak grochy. Dzisiaj wieczorem winko planuję i to nie jeden kieliszek ; )

Ścikam !

Ja dzisiaj mam teściową na wizytacji, też bym chwyciła za jakiś trunek ale mocniejszy niż wino ale nie mam odwagi jeszcze, zrobiłabym betę ale z kolei odstawiłam auto do mechanika wczoraj więc dzisiaj picie nie jest mi dane, ale nadrobię to w przyszłym tygodniu, tak jak obiecywałam nawalę się jak stodoła!

Ściskam was :*

AgaL lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    brat Pawła (6 lat miał)
    Aaaa to spoko, młodemu można wybaczyć ;) gorzej jak dorośli zadają takie pytania i to co raz :/ chyba proste że skoro chcemy dzieci to żeby było to takie hop siup to już bym była w ciąży... Po groma tak pytać :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Kjopa- wczoraj robiłam betę to byłam według OF 8 dni po owulacji,

Właściwie to HCG pojawia się w organizmie kobiety najszybciej w którym dniu we krwi?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:

Ścikam !

Tak mnie podkusiłaś z winkiem,że chyba i ja dziś kieliszek zapodam.
    Tobie ciekły łzy, ja do pracy maszerowałam z dołem ...kiedyś musi nam się udać :)
    Już chcę tą wizytę 23 u lekarza i kolejny cykl, bo zaczyna mnie to męczyć.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    A to chyba przez to ciągłe testowanie, sama nie wiem przez co... nie mam takich temp jak wy, nie mam takiego śluzu jak wy, zresztą już wiem, że to nie ten cykl i zaczynam łapać doła przed @...

Ruby, potwierdzam, to ciągłe testowanie jest dołujące. Ja w przyszłym miesiącu pójdę tylko na betę, bo po tych testach ( negatywnych) nastrój siada. A jak się robi je codziennie ( albo 2 razy dziennie) to już jest masochizm. Ja niestety tak robiłam : (
    A tak, raz beta, przyjąć na klatę i koniec.

• luna91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, witam Was, za chwilę uciekam do mamy więc kilka słów a wieczorkiem wpadnę na dłużej :)

Caroq - nie mam jeszcze żadnych badań, na następnej wizycie założą mi kartę ciąży.

Dołączam się do beznadziejnego nastroju. Boże, dziewczyny u mnie na usg nawet nie było widać jeszcze pęcherzyka :( jestem przerażona. Miałam iść rano na betę, ale nie dałam rady psychicznie.

Trzymajcie się wszystkie.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 18 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Właściwie to HCG pojawia się w organizmie kobiety najszybciej w którym dniu we krwi?
    Ja dokładnie nie wiem i możecie mnie poprawić jeśli się mylę ale chyba od momentu zagnieżdżenia?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 napewno wszystko będzie dobrze,musi być :) Ty się nam nie dołuj, na nastepnej wizycie wszystko będzie ok ...idź na betę w poniedziałek skoro dziś nie dałaś rady

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Jest czulszy niż te allegrowe?

czułość beta 10, czulszych nie widziałam, to typ paskowy

• luna91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pójdę na betę, nie mam odwagi :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mimona Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna wszystko bedzie dobrze. Głowa do góry przy nastepnej wizycie zobaczysz maleństwo , to tylko kwestia czasu.:* Spróbuj sie odstresować może oglądnij dobra komedie:)

luna91 lubi tę wiadomość

mimona
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja dzisiaj mam teściową na wizytacji, też bym chwyciła za jakiś trunek ale mocniejszy niż wino ale nie mam odwagi jeszcze, zrobiłabym betę ale z kolei odstawiłam auto do mechanika wczoraj więc dzisiaj picie nie jest mi dane, ale nadrobię to w przyszłym tygodniu, tak jak obiecywałam nawalę się jak stodoła!

Ściskam was :*

trzymamy za słowo : ) a tak serio, życzę Ci, żeby to nie był przyszły tydzień, tylko najwcześniej przyszły rok ; )

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:

czytałam, ze od 8 dnia już można robić

• mimona Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka - trzymam kciuki, powalisz wszystkich na kolana. Napisz jak było :)

mimona
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Tak mnie podkusiłaś z winkiem,że chyba i ja dziś kieliszek zapodam.
    Tobie ciekły łzy, ja do pracy maszerowałam z dołem ...kiedyś musi nam się udać :)
    Już chcę tą wizytę 23 u lekarza i kolejny cykl, bo zaczyna mnie to męczyć.

Edycik, to zdrówko! a dzisiaj jest piątek i dobry humor powinien być obowiązkowy, narzucony Konstytucją, weekend przed nami : )

Edycik, AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna biedna :* musisz się trochę odstresować, nerwy nic dobrego nie przyniosą... Mimona dobrze mówi, może obejrzyj jakąś komedię :) beta by Ci pomogła ale skoro nie masz odwagi to siłą nikt nie zaciągnie... Chociaż żebym mieszkała blisko Ciebie to kto wie... :D

katiuszaa, luna91 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Edycik, to zdrówko! a dzisiaj jest piątek i dobry humor powinien być obowiązkowy, narzucony Konstytucją, weekend przed nami : )

No i również Twoje zdrówko :)
    plan zacny po pracy idę na ten egzamin, potem do biedronki po jakieś winko i do domu :)
    walnę lampkę,może dwie, zawołałam moje dwa koty do łóżka i pójdę spać....mam dość tego tygodnia.Może jeszcze jakiś dobry film by się przydał :P

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ